Cuestiones
ayuda
option
Mi Daypo

TEST BORRADO, QUIZÁS LE INTERESEGuia català C2 c.lectora i expressió oral (àrea 3)

COMENTARIOS ESTADÍSTICAS RÉCORDS
REALIZAR TEST
Título del test:
Guia català C2 c.lectora i expressió oral (àrea 3)

Descripción:
idiomas

Autor:
AVATAR

Fecha de Creación:
25/10/2023

Categoría:
Idiomas

Número preguntas: 11
Comparte el test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Comparte el test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Últimos Comentarios
No hay ningún comentario sobre este test.
Temario:
Àrea de Comprensió Lectora i Expressió Oral 🎙 Tasca 1: Monòleg Durada: Aproximadament 8 minuts. Públic: Coneixedors del tema i interessats en el contingut. 🅰 Variant A - Tipus: Presentació formal. - Exemples de Temes: Acte de clausura, resultats de referèndum, investigació, etc. - Recursos: Documents de suport. 🅱 Variant B - Tipus: Réplica a arguments inconsistents. - Objectiu: Formular una opinió pròpia ben argumentada. - Recursos: Documents de suport. 🗨 Tasca 2: Interacció - Durada: Aproximadament 2 minuts. - Context: Mateixa situació comunicativa que el monòleg. - Acció dels Examinadors: Demanen aclariments, concrecions o assenyalen contradiccions. - Les variants de la Tasca 1 s'alternaran de manera aleatòria de convocatòria en convocatòria. - En ambdues tasques, l'examinand no abandona el seu rol. - Els examinadors poden demanar aclariments o concrecions i assenyalar contradiccions.
Funcionament de la Prova - Preparació ⏳ Temps de Preparació 3️⃣0️⃣ 30 minuts: Per preparar la intervenció monologada. 📝 Esquema: Permès i consultable durant la prova. 🗒 Pàgines en Blanc: Disponibles en el quadern d'examen per fer l'esquema. - El quadern d'examen conté totes les instruccions i informacions necessàries. - Disposes de 30 minuts per preparar la intervenció monologada. - A l'aula de preparació es donaran totes les indicacions i instruccions necessàries.
Realització - La prova és individual i hi ha dos examinadors. - Un examinador condueix la prova i l'altre observa i anota. Rols dels Examinadors 🅰️ Examinador A 🎙 Funcions: Condueix la prova. ❓ Interacció: Fa les preguntes de la tasca d'interacció. 🅱️ Examinador B 📝 Funcions: Observa i anota. 🔄 Avaluació: Aspectes positius i punts febles. Durada de la Prova 🎙 Monòleg: 8 minuts. 🗨 Interacció: 2 minuts. ⏱ Total: 10 minuts.
Preparació i Realització de les Intervencions Orals Planificació del discurs: #Enunciat 👓 Llegir amb atenció. 🎯 Comprendre objectius comunicatius. #Rol 🙋‍♀️ Adoptar i mantenir el rol assignat. #Receptors 🤝 Discurs adequat, convincent i natural. #Ús de la documentació 🔍 Comprendre i analitzar documents de suport. 🗨 Construir un discurs que integri la informació. #Cohesió 🌐 Enllaçar les parts del discurs de forma natural. #Argumentació 🎯 Informar i convèncer. 💡 Idees clares, elaborades i completes. #Creativitat 🎭 Usar recursos com humor, ironia, metàfores, etc. #Lèxic i Morfosintaxi 📖 Repertori lèxic ric i precís. 🎙 Estructures sintàctiques variades i riques. #Normativa 🗣 Llengua formal i propera a l'estàndard oral. 📏 Control elevat de la norma en la part monologada.
El Monòleg #Fil Conductor #Discurs amb una estructura lògica des del començament fins al final. #Adequació 🕒 Ajustar-se al temps disponible. 🎭 Rol amb assertivitat i convicció. 🏛 Característiques dels interlocutors i context. #Llenguatge Respectuós 👥 Cortesia verbal, evitar enfrontaments i valorar l'interlocutor. #Reparacions del Discurs 🔄 Capacitat per sobreposar-se a equivocacions és valorada positivament. #Intel·ligibilitat 👂 Minimitzar factors que redueixen la intel·ligibilitat (pronunciació, entonació, etc.). #Comunicació No Verbal 🗣 To de veu, entonació, ritme, velocitat i volum. 🗣 To de Veu: Connectar amb l’audiència, mantenir l’atenció i transmetre emocions. 🎵 Entonació: Evitar la monotonia, ser variat. 🕒 Ritme: Lentitud en moments clau i realització de pauses per remarcar. 🚀 Velocitat: Remarcar una idea. 📣 Volum: Ajustar-se a la intensitat del moment. - La coherència i l'adequació del discurs són claus. - La capacitat per sobreposar-se a errors és valorada positivament. - El llenguatge ha de ser respectuós i ha de valorar l'interlocutor, independentment de la discrepància o oposició que pugui haver.
La Interacció #Convicció i Seguretat 🗣 Resposta amb certesa i confiança a preguntes imprevistes. 🎭 Manteniment del Rol: Conservar el rol assumit durant la prova. #Preguntes Imprevistes 🤔 Respostes a qüestions delicades, incòmodes o hostils. 📢 Tractar temes polèmics o que qüestionen les teves opinions. -Mantenir la confiança i el rol és crucial per a la bona execució de la prova. -Preparar-se per a possibles preguntes difícils que puguin sorgir és vital per mostrar la teva capacitat de maneig en situacions complicades.
EXEMPLE DE TASCA 1. MONÒLEG El centre d’acollida El Xiprer va obrir les portes fa més de deu anys, en un moment incert, i des d’aleshores tots els qui en formeu part heu recorregut un llarg camí plegats. Sou un col·lectiu molt apreciat a la ciutat i a tota la comarca, i tot sovint hi ha gent que us ve a visitar per conèixer la vostra tasca de més a prop. Darrerament heu rebut diversos reconeixements i distincions per part tant de l’Administració com d’entitats privades. Avui, però, us truquen per donar-vos una notícia que us fa una il·lusió especial: us han concedit un dels Premis Proteus d’Ètica en l’edició d’enguany. La gala de lliurament serà el 15 de desembre i es farà al Museu Marítim de Barcelona. Hi estan convidades unes 300 persones, entre les quals hi haurà totes les entitats o persones guardonades, les màximes autoritats de la ciutat, altres persones convidades i diversos mitjans de comunicació. Ets un dels fundadors d’El Xiprer i els teus companys t’han demanat que siguis tu qui reculli el premi. La màxima responsable del centre d’acollida, Mercè Riera, en va recollir un no fa gaire i ella mateixa vol que aquesta vegada pugis tu a l’escenari. En el teu discurs has de fer el següent: — Agrair el premi, tenint present el reconeixement que representa (consulta el document 1). — Valorar la trajectòria de la teva organització (consulta el document 2). — Convèncer l’auditori de la importància de la tasca social que dueu a terme (el document 3 et pot fornir algun argument). .
EXEMPLE DE TASCA 2. INTERACCIÓ L’examinador A assumeix el rol de periodista assistent a l’acte. Aquest és un exemple del tipus de preguntes que us podria fer: Sóc periodista de RAC1 i m'agradaria fer-li algunes preguntes, si no hi té inconvenient, que s'emeten en directe. 1. La tasca d’El Xiprer és encomiable. No li sembla, però, que aquest tipus d’accions de beneficència i assistencials afavoreixen encara més que els nostres governants s’espolsin del damunt les seves responsabilitats de protegir els ciutadans? 2. En un context de crisi i de retallades i en què hi ha tanta gent que no té les necessitats bàsiques cobertes, no li sembla que organitzar una gala de lliurament de premis com aquesta, amb tanta gent i amb convit inclòs, és, si més no, excessiu? S’hi sent còmode? .
DOCUMENTS DE SUPORT Document 1 PREMIS PROTEUS D'ÈTICA Per a iniciatives i persones que promouen l'ètica Bases Convocatoria Editorial Proteu aquelles iniciatives, treballs, empreses o persones que, d’una manera significativa, han descrit, analitzat, tractat o promogut l’ètica i els valors social o han contribuït a la seva difusió a la societat amb les seves accions i/o el seu exemple. Categories En els II Proteus 1. A la personalitat de l’any… - Reconeixement a una persona fís actuat en conseqüència en un determinat moment, especialment al llarg del 2010. 2. A la iniciativa empresarial - Reconeixement a una empresa, construir una societat socialment més responsable (responsabilitat social) o bé que, a través de la seva política empresarial, hagi contribuït a la difusió de valors com la igualtat, la no-discriminació, la sostenibilitat, etc. 3. Al projecte social - Reconeixement a una consciència social, treballi per servir la societat, a fi de contribuir a la integració, el desenvolupament, etc. 4. Al projecte pedagògic - Reconeixement a un projec o treballat valors per tal de difondre’ls entre nens, joves o altres col·lectius específics. 5. Cultura i Comunicació - Reconeixement a un mitjà (cinema, esport, teatre, exposició, etc.) que, al llarg de 2010, hagi convidat a reflexionar o hagi destacat pel seu compromís ètic. .
DOCUMENTS DE SUPORT Document 2 Amics d’El Xiprer L'entitat ja té uns 200 col·laboradors que aporten cada mes 10 euros per finançar el menjador social La presentació d'Amics d’El Xiprer ha omplert aquest dijous al vespre el Teatre Auditori de Granollers. Unes 650 persones van assistir a l’acte que va servir per donar a conèixer oficialment aquesta entitat que des del maig treballa per aconseguir ajuts econòmics per finançar el menjador social. Unes 650 persones han omplert la sala gran del Teatre Auditori de presentació de l’entitat Amics d’El Xiprer que des del mes de maig passat treballa per aconseguir fonts per finançar el menjador social d'El Xiprer que facilita aliments a unes 4.200 persones al mes i serveix cada dia 130 esmorzars i dinars a persones amb necessitat, entre altres serveis. El president de l’entitat, Ramon Daví, va explicar el doble obje l’espai impulsat per Mercè Riera i vinculat a Càritas, i aconseguir sumar un miler d’amics que aportin 10 euros cada mes. “Vam veure que el projecte podria trontollar perquè depenia de grans aportacions econòmiques i vam pensar que estaria bé capgirar-ho i fer que molts donessin poc”, va apuntar Daví. El miler d’amics permetran aconseguir 120.000 euros anuals “que asseguraran absolutament el futur” d'El Xiprer, va assenyalar Daví que va reconèixer que els impulsors de l’entitat “vam quedar atrapats per la màgia d'El Xiprer”. Mercè Riera, ànima d'El Xiprer, va reconèixer que la iniciativa de la nova entitat és “com una cosa que ens arribava del cel”. De moment, Amics d’El Xiprer ja compta amb unes 200 persones que aporten cada mes 10 euros. .
DOCUMENTS DE SUPORT Document 3 BLOC Acollida Institut Carles Vallbona 12 03 2009 EL XIPRER [Enviat per: mtalaver, dins de CULTURA, EXPERIÈNCIES, PROJECTES] El dimecres d sort per a tots els nois i noies que van participar al “Taller” fotogràfic del projecte Paraule als dos professors acompanyants. El que ahir vam aprendre tots plegats va ser una gran lliçó d’humanitat i generositat. El centre d’acollida El Xiprer de Granollers dona i distribueix aliments, gestiona pisos per ajudar els pobres i comparteix amb ells l’eucaristia. Cada dia hi passen més de 100 persones per esmorzar, dinar i fer tallers (català, Reihki, etc.) i l’entitat també gestiona pisos d’acollida per a persones amb problemàtiques diverses, en col·laboració amb Càritas. .
Denunciar test Consentimiento Condiciones de uso