Cuestiones
ayuda
option
Mi Daypo

TEST BORRADO, QUIZÁS LE INTERESEparcial 2 ddii

COMENTARIOS ESTADÍSTICAS RÉCORDS
REALIZAR TEST
Título del test:
parcial 2 ddii

Descripción:
preguntas wuolah ddii parcial 2

Autor:
anónimo
(Otros tests del mismo autor)

Fecha de Creación:
22/03/2024

Categoría:
Personal

Número preguntas: 49
Comparte el test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Comparte el test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Últimos Comentarios
No hay ningún comentario sobre este test.
Temario:
1. Assenyala l'afirmació CORRECTA sobre l'efecte Flynn: És un augment del quocient intel·lectual d'un individu al llarg de la seva vida És la causa que explica que els nens actuals tinguin més competències en informàtica És un augment del quocient intel·lectual d'una població al llarg de diverses generacions Està associat a l'eliminació de les diferències de gènere en el Q.I.
El principal defensor de la intel·ligència com una única dimensió és: Goleman Thurstone Spearman stenberg.
afirmació correcta L'espai de temps entre test i retest influirà en la correlació entre ambdues puntuacions c. La intel·ligència manté valors raonablement estables al llarg del cicle vital b. Els estudis longitudinals i transversals mostren diferències qualitatives en la relació entre edat i intel·ligència a. La correlació del QI entre l'edat adulta i la vellesa és de l'ordre de 0,20.
4. Els tests d’intel·ligència són gairebé invariablement: a. Auto-informes en ambients naturals d. Auto-informes en ambients artificials c. Observacions directes en ambients naturals b. Observacions directes en ambients artificials.
5. Denominem a la capacitat de generar informació nova a partir de la informació que rebem de l’exterior i/o de la que disposem en forma de coneixement a la nostra memòria -----. a. Memòria primària c. Intel·ligència b. Creativitat d. Afrontament (coping).
6. Quina és la mitjana i la desviació típica del Quocient d'Intel·ligència (QI)? a. Dependrà de la població estudiada b. 10 i 5, respectivament c. 0 i 1, respectivament d. 100 i 15, respectivament.
7. Quina de les següents proves és un test d'intel·ligència? a. El WAIS b. L'EPQ c. El test de Zuckerman-Khulman d. El NEO-PIR.
8. Una de les següents afirmacions és INCORRECTA: a. Estudis transversals i longitudinals sobre la intel·ligència mostren un patró comú, explicat per errors de mesura en la variable edat b. Els estudis de tima-lag permeten analitzar efectes generacionals c. Els projectes de millora de la intel·ligència no han demostrat la seva efectivitat de manera estable en el temps d. La intel·ligència verbal mostra el mateix patró degeneratiu que la intel·ligència fluïda.
9. Assenyala els autors dels models d'intel·ligència que NO utilitzen la intel·ligència general (g): b. Burt i Carroll a. Spearman i Thurstone c. Sternberg i Gardner d. Cattell i Vernon.
10. El concepte d'intel·ligència cristal·litzada fou elaborat per... b. Thurstone a. Cattell d. Spearman c. Gardner.
11. Quin autor va proposar la teoria dels estrats de la intel·ligència? b. Cattell d. Carroll c. Jensen a. Thurstone.
12. El coneixement de les emocions pròpies, la capacitat per controlar les emocions i la canalització dels impulsos són algunes de les facetes de: c. La cordialitat a. La intel·ligència emocional b. La creativitat d. La intel·ligència pràctica.
13. La intel·ligència fluïda s’utilitza per a. Resoldre problemes coneguts b. Resoldre problemes nous c. Adoptar conductes antisocials d. Adoptar una dimensió de personalitat.
14. La intel·ligència cristal·litzada s’utilitza per a. Resoldre problemes manipulatius, exclusivament b. Generar intuïcions brillants d. Resoldre problemes que requereixen coneixement previ c. Trobar solucions a un problema que van en contra del sentit comú.
15. La intel·ligència emocional, segons Mayer i Salovey... a. És la capacitat de manipular les persones b. És un conjunt de trets de personalitat socialment desitjables c. És la capacitat d’entendre les emocions d. Es redueix a l’empatia.
16. La hipòtesi de la variabilitat formulada per Ellis: a. Permet explicar les semblances en la distribució de la intel·ligència entre homes i dones . Permet explicar les diferències en la distribució de la intel·ligència entre homes i dones d. Es refereix a les diferències observades en l'evolució de Gc i Gf al llarg dels anys . Permet explicar les diferències en les distribucions de les puntuacions en tests d'aptituds i capacitats entre grups culturals diferents.
17. Hi ha un consens general en que... a. En la dona, la mitjana del quocient intel·lectual (QI) és major, i la desviació típica (DT) menor, que en l'home En la dona, la mitjana i la desviació típica (DT) del quocient intel·lectual (QI) són majors que en l'home d. En la dona, la mitjana del QI és igual, i la desviació típica (DT) menor, que en l'home c. En la dona, la mitjana del QI és igual, i la desviació típica (DT) major, que en l'home.
18. Quin factor dels problemes cognitius requereix l’ús intens de la intel·ligència? a. La novetat del problema b. La velocitat de resposta c. La recompensa de la resposta c. La recompensa de la resposta.
19. En el procés d’envelliment apareix un decrement de: b. La puntuació verbal del WAIS a. Les puntuacions d'intel·ligència cristal·litzada (Gc) d. Les puntuacions tant d’intel·ligència fluïda com cristal·litzada c. Les puntuacions d'intel·ligència fluïda (Gf).
Assenyala les afirmacions CORRECTES sobre el concepte d'intel·ligència (assenyala la millor opció): a. És la capacitat d'adaptació a l'entorn b. Totes les afirmacions són correctes c. És la capacitat de raonament abstracte d. És la capacitat de resoldre problemes.
21. L’estudi de les bases psicològiques de la intel·ligència afirma que... a. La memòria de treball sembla ser el component essencial de la intel·ligència La rapidesa en el processament de la informació està lligada a la intel·ligència cristal·litzada Memòria de treball i memòria a curt termini són processos mentals relacionats especialment amb intel·ligència cristal·litzada d. El temps de reacció mostra diferències significatives en base a l’escolarització rebuda.
22. La intel·ligència fluïda permet... a. Resoldre problemes verbals b. Resoldre problemes sense requerir coneixement previ c. Resoldre problemes a partir del coneixement previ d. Trobar solucions a un problema que van en contra del sentit comú.
23. La intel·ligència fluïda juga un pes fonamental en la resolució de problemes relacionats amb... a. L’ús del raonament b. Continguts específics c. L’aplicació d’estratègies verbals d. La comprensió de textos.
24. El concepte d’intel·ligència fluïda fou formalitzat per... a. Spearman b. Thurstone c. Carroll Catell.
25. La intel·ligència cristal·litzada destaca a l’hora de... a. Resoldre problemes mitjançant capacitats bàsicament innates. (fluida) c. Resoldre problemes desconeguts. (fluida) b. Resoldre problemes com matrius i sèries. (fluida) d. Resoldre problemes relacionat amb els coneixements adquirits.
26. La diferència entre intel·ligència fluïda i cristal·litzada consisteix en que... a. Es fonamenten en el funcionament biològic i en l’aprenentatge, respectivament b. Demostra que la correlació entre l’una i l’altra és inexistent c. Demostra que no hi ha altres variables latents en que es pugui fragmentar el factor g Es correspon a la diferència entre l’aprenentatge i el funcionament biològic, respectivament.
La capacitat per implicar-se èticament en la societat, d’una manera responsable, afavorint el sentir-se de manera satisfactòria amb un mateix i els altres són algunes de les característiques associades a les persones dotades amb una alta...: a. Intel·ligència generalitzada c. Intel·ligència general d. Intel·ligència emocional b. Intel·ligència pràctica.
28. La intel·ligència emocional... a. Es redueix exclusivament a trets de personalitat b. Inclou aspectes de personalitat en la conceptualització de la intel·ligència c. Es redueix a l’empatia És un constructe basat en concepcions radicalment noves dins l’estudi de la intel·ligència i la personalitat.
30. Els tests d’intel·ligència són gairebé invariablement: a. Observacions directes en ambientes naturals b. Auto-informes en ambients naturals c. Observacions directes en ambients artificials d. Auto-informes en ambients artificials.
31. Quina de les següents proves NO és un test d’intel·ligència? a. El NEO-PI-R b. El WISC c. El WAIS d. El test de Matrius Progressives de Raven.
32. Hi ha un consens general en que... a. En homes, la mitjana del QI és igual, i la desviació típica (DT) major, que en dones. En homes, la mitjana del quocient intel·lectual (QI) és major, i la desviació típica (DT) menor, que en dones. c. En homes, la mitjana del QI és igual, i la desviació típica (DT) menor, que en dones. En homes, la mitjana i la desviació típica (DT) del quocient intel·lectual (QI) són majors que en dones.
Assenyala els autors de models d’intel·ligència que utilitzen l’anàlisi factorial en la seva concepció de la intel·ligència: a. Spearman i Thurstone b. Gardner i Carroll c. Goleman i Vernon d. Sternberg i Gardner.
. Les conclusions de les tècniques de neuroimatge estructural en l’estudi de les bases biològiques de la intel·ligència... Indiquen que aquesta no depèn tant del volum de matèria grisa com de matèria blanca No permeten extraure conclusions consistents c. Relacionen la matèria grisa amb la connexió entre diverses regions del cervell Demostren que la teoria d ela integració parieto-frontal té poca relació amb processos de raonament.
35. Assenyala l’opció CORRECTA: a. R.B.Cattell va definir dos tipus d’intel·ligència mitjançant anàlisis factorial b. Les aptitud mental primàries de Thurstone han demostrat no tenir validesa empírica c. El nucli de la intel·ligència biològica correspon al factor g El model de R.B.Cattell s’emmarca en la teoria cognitiva del processament de la informació.
36. Assenyala l’afirmació CORRECTA: L’espai de temps entre test i retest no és una variable significativa en la correlació entre ambdues puntuacions b. La correlació del QI entre l’edat adulta i la vellesa és molt baixa Els estudis longitudinals i transversal no mostren diferències qualitatives en la relació entre edat i intel·ligència d. La Gc mostra una àmplia variabilitat poblacional al llarg del cicle vital.
37. Assenyala l’opció INCORRECTA: a. Tasques de matrius progressives estan associades a Gf El model de J.B.Carroll demostra, a grans trets, que la teoria unifactorial d’Spearman no és refutable En la crisi en l’estudi de la intel·ligència ocorreguda en el transcurs dels anys 70 i 80 no es van realitzar aportacions interessants Els models no-factorial de la intel·ligència es corresponen amb models sense validesa empírica (donat que el model de Sternberg sí que gaudeix d’una certa metodologia empírica).
38. Una de les següents afirmacions és INCORRECTA: Estudis transversal i longitudinals sobre la intel·ligència mostren un patró diferenciat, explicat pels errors de mesura en la variable edat . La intel·ligència cristal·litzada mostra un patró degeneratiu diferent al de la intel·ligència fluïda Els estudis de time-lag permeten analitzar efectes inter-generacionals Els projectes d’activació de la intel·ligència no han demostrat la seva efectivitat de manera estable en el temps.
39. Assenyala l’opció INCORRECTA a. Les proves de QI s’emmarquen en la tradició factorial en l’estudi de la intel·ligència Les proves de QI han demostrat la seva ineficàcia en predir l’ajustament dels individus a les exigències del dia a dia Les proves de Weschler són les primeres proves que mesuren la relació entre edat mental i edat cronològica en la població no infantil Gc i QIV han estat relacionades empíricament.
El factor g... Reflecteix la variància específica de diferents proves que mesuren el mateix tipus d’intel·ligència b. Es pot entendre com el valor d’intel·ligència en general c. Constitueix un exemple de la tradició experimental en l’estudi de la intel·ligència d. Reflecteix la variància comuna a diferents proves que mesuren intel·ligència.
41. El llibre de Herrnstein i Murray “The Bell Curve”: Fa un anàlisi de la distribució d ela intel·ligència a EUU i Europa És un llibre sense més rellevància dins l’estudi de la intel·ligència Critica el model de distribució normal de la intel·ligència Va generar un revulsiu en l’interès vers l’estudi i divulgació d ela intel·ligència.
Quan parlem de QI en l’actualitat Ens referim a l’escala Stanford Binet Ens referim a intel·ligència factorial Ens referim a intel·ligència general Ens referim a intel·ligència com a promig de diverses aptituds.
43. Les aportacions de la nuerociència en l’estudi de la intel·ligència Demostren que el córtex frontal desenvolupa la part més important en l’elaboració d ela informació Indiquen que la intel·ligència espacial està vinculada a distribucions abundants de matèria grisa Demostren que la intel·ligència, quan és controlada estadísticament, mostra la mateixa presència en el cervell que quan no ho ha estat d. Semblen recolzar un model distribuït de la intel·ligència.
44. Assenyala l’opció correcta: Els estudiosos de la intel·ligència conclouen que la població no està ben assabentada del que és aquesta capacitat b. L’educació influeix de manera cabdal en el nivell intel·lectual c. Les teories implícites d ela intel·ligència disten molt de les teories explícites Les teories implícites de la intel·ligència corresponen en un grau important amb les teories explícites.
En les comparacions entre homes i dones en aptitud verbal, quina variable modula la diferència entre els dos grups? El grup ètnic El SES l’edat la professió.
46. Tal i com se va comentar en el debat 6, el coneixement tàcit: a. Apareix formulat en el model d’intel·ligència social de Thorndike b. És indiferent del QI c. Està relacionat amb saber com resoldre eficaçment activitat pràctiques d. És independent de la intel·ligència convencional.
47. Tal i com es va comentar en el debat 6, el factor g: a. És rebutjat per Howard Gardner No te rés a ver amb habilitat que contribueixin a resoldre ràpidament contingències practiques c. És rebutjat per Robert Sternberg d. Juga un paper fonamental en el processament d’informació complexa.
48. Tal i com es va comentar en el debat 6, una habilitat com fer front a situacions inesperades: a. Està vinculada a la Intel·ligència Emocional b. És mesurada a través de proves de QI com el WAIS c. És independent del Factor g d. Correlaciona amb el Factor.
Quina de les següents afirmacions sobre la Intel·ligència es INCORRECTA segons l’acord publicat per l’American Psychological Association (1996)? a. La Intel·ligència és heretable b. L’ambient influeix en la Intel·ligència d. És possible manipular la Intel·ligència de manera permanent c. No hi ha biaix cultural en els tests d’Intel·ligència.
50. La intel·ligència... És una aptitud mental que inclou creativitat, intel·ligència social/pràctica, emocional, psicomètrica i natural És una capacitat que no pot modificar-se més enllà dels seus límits naturals de manera estable c. És una capacitat independent de l’educació d. Està estretament associada a la grandària del cervell.
Denunciar test Consentimiento Condiciones de uso