Cuestiones
ayuda
option
Mi Daypo

TEST BORRADO, QUIZÁS LE INTERESE2

COMENTARIOS ESTADÍSTICAS RÉCORDS
REALIZAR TEST
Título del test:
2

Descripción:
S i m u l a c r e

Autor:
4
(Otros tests del mismo autor)

Fecha de Creación:
24/01/2021

Categoría:
Otros

Número preguntas: 71
Comparte el test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Comparte el test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Últimos Comentarios
No hay ningún comentario sobre este test.
Temario:
Qui es considera el primer novel·lista modern català? J. Verdaguer. N. Oller. A. Guimerà. B. Aribau.
Fins a quin any va ser president del Govern Felipe Gonzalez? 1991. 1993. 1995. 1996.
Quin d'aquests països no integrava la Gran Aliança de La Haia? Anglaterra. Holanda. lmperi Austríac. França.
On es troben les Muntanyes de Prades? Serralada Litoral. Serralada Prelitoral. Serralada Transversal. Pirineus.
Amb quin esdeveniment relacionaries Francesc Ferrer i Guàrdia? Bases Manresa. Setmana Tràgica. Bomba Liceu. Mancomunitat de Catalunya.
Quin dels següents òrgans no forma part del Consell Comarcal? El president. El Ple. La Comissió Especial de Comptes. La Comissió especial de Govern.
El Tribunal de Comptes té funcions: a) Fiscalitzadores. b) Jurisdiccionals. c) Consultives. Són correctes a) i b).
Quina de les següents competències no és pròpia del Parlament Europeu? a) La resolució del recurs de cassació. b) Legislatives. c) Pressupostàries. Ni a), ni b) són competències pròpies del Parlament Europeu.
Per quin termini s'escull el president del Tribunal Constitucional? 5 anys. 3 anys. 9 anys. 4 anys.
Segons la Constitució Espanyola, la província: Constitueix una divisió territorial per al compliment de les activitats de l'Estat. Constitueix una divisió territorial per al compliment de les activitats de la CA. No constitueix una divisió territorial. És una entitat inframunicipal.
La CE reconeix al dret a l'autonomia de: a) Les comunitats autònomes. b) Les nacionalitats. c) Les regions. Són correctes b) i c).
Quan les Corts Generals volen que el Govern aprovi un decret legislatiu que consisteixi en un text articulat, han de fer la delegació mitjançant: Una llei de bases. Una llei ordinària. Una llei refosa. Una llei orgànica.
En l'àmbit europeu, qui té la funció de control polític del Consell i la Comissió? El President del Consell. El President de la Comissió. El Tribunal de Justícia. El Parlament.
L'article 5 de la Llei orgànica 2/1986, de 13 de març, estableix: Les disposicions estatutàries comunes. Els principis bàsics d'actuació. Les disposicions generals. Les funcions de les forces i cossos de seguretat.
Segons la Llei 2/1986 el manteniment de l'ordre en grans concentracions humanes és una funció: De caràcter propi de les policies autonòmiques. De caràcter compartit i indiferenciat amb les FCSE. Funció de col·laboració amb altres FCSE. Funció exclusiva dels cossos autonòmics.
Quin és l'objectiu de la Carta de serveis de la Policia de la Generalitat? És un instrument per a la gestió de la qualitat. És un instrument amb finalitat disciplinària. És un instrument per a la implementació del Conveni europeu dels drets humans. Cap és correcta.
Què és el sincrotró "Alba"? Un ordinador. El satèl·lit espanyol de telecomunicacions. El satèl·lit espanyol per a les previsions meteorològiques. Un accelerador de partícules.
Quina important institució econòmica presideix Antonio Garamendi? CECA. CNMV. Foment del Treball. CEOE.
Quin dels països següents no és membre permanent del Consell de Seguretat de les Nacions Unides? Rússia. Alemanya. França. Regne Unit.
Els rius Freser i Onyar són afluents del/ de la: Noguera Ribagorçana. Segre. Ebre Ter.
Quina plana correspon al sector occidental de la Depressió central? La de Vic. La del Bages. La Conca de Barberà. La d'Urgell.
En quin moment els Mossos d'Esquadra esdevenen la Policia de Catalunya? En el moment del seu origen. Amb la restauració borbònica després del Sexenni. Durant la II República. Amb el nou Estatut d'autonomia i la restauració de la Generalitat.
Qui va ser el primer president de la Generalitat republicana? LI. Companys. F. Macià. J. Irla. F. Cambó.
En quin segle rep el cos de les esquadres de Catalunya el seu reglament? Al segle XVIII. Al segle XIX. Al segle XX. Al segle XVII.
La Marca Hispànica es dividia en: Ducats. Baronies. Vegueries. Comtats.
Quina de les següents fonts del dret no és una font directa primària? La CE. Les lleis i normes amb rang de llei. Els reglaments. El costum.
De quin any és la Declaració Universal de Drets Humans? 1945. 1946. 1950. 1948.
La funció del President de la Generalitat de convocar eleccions al Parlament de Catalunya, l'exerceix com a: President del govern de la Generalitat. President de la comunitat autònoma o representant suprem de la Generalitat. Representat ordinari de l'Estat a Catalunya. Diputat del Parlament de Catalunya.
Qui resol el recurs d'empara ordinari? Els tribunals ordinaris. El Tribunal Constitucional. El rei. El Tribunal Europeu de Drets Humans.
Les funcions bàsiques de la Junta de Seguretat són: La determinació dels aspectes fonamentals del cos de Mossos d'Esquadra (reclutament, dotacions, etc). La coordinació entre Forces i Cossos de Seguretat estatals i autonòmiques. Establir les principals directrius del desplegament a Catalunya. Totes són correctes.
Quin dels següents principis no forma part del principi general d'adequació a l'ordenament jurídic en l'actuació de les FCS? Neutralitat política i no discriminació. Integritat davant actes de corrupció. Lleialtat institucional. Jerarquia i subordinació.
Quina de les següents afirmacions no és correcta en relació a l'oficina SIRENE? Té la funció de trametre informació complementària sobre les persones i objectes introduïts en el sistema central de Schengen. És un òrgan que hi és present en cada estat membre de Schengen. És l'oficina europea de policia. Actua com interlocutor de la resta de SIRENE d'altres països.
La funció de vetllar pel compliment de les lleis i altres disposicions de l'Estat correspon als Mossos d'Esquadra en qualitat de: Col·laboradors. Competència pròpia. Cooperadors. Competència indistinta.
Quin paper reservava l'Estatut de 1932 al Govern català en matèria de seguretat? Únicament la protecció i vigilància dels edificis institucionals. Totes les funcions de policia i ordre interiors. Únicament funcions de policia administrativa. Cap és correcta.
Quin és el Museu d'art més visitat de Catalunya? Picasso. MNAC. Tàpies. Dalí.
Qui és el primer secretari del PSC? Miquel lceta. Pere Navarro. Salvador Illa. José Montilla.
A partir de l'Estatut de 1932 tots els cossos policials a Catalunya van passar a dependre del: Comissariat d'Ordre Públic. Ministeri de Seguretat Pública. Departament de Governació. Brigada Pública de Policia i Seguretat.
Qui va fundar l'Institut d'Estudis Catalans? LI. Domènech i Montaner. J. Puig i Cadafalch. Jaume Vicens i Vives. E. Prat de la Riba.
Quins d'aquests rius delimitaven el territori de la Catalunya Vella? El Besòs i el Segre. El Llobregat i el Cardener. L'Ebre i el Segre. El Ter i el Noguera Pallaresa.
En quins dies es va produir l'alçament militar contra el govern de la Segona República? 17 i 18 de juliol. 17 i 18 d'agost. 17 i 18 de juny. 17 i 18 de setembre.
Els Jocs Florals es restableixen l'any: 1812. 1833. 1859. 1888.
En l'àmbit estatal, a qui correspon la potestat reglamentària? A les Corts Generals. Al Govern. Al rei. Al Consell d'Estat.
Qui proposa al Congrés la declaració d'estat de setge? El Govern. El president del Parlament. El president del Govern a títol individual. Una comissió dels presidents de les comunitats autònomes i del Govern.
Quina de les següents afirmacions és correcta? a) Per reformar un dret fonamental es necessita referèndum sempre. b) Per reformar un dret fonamental es necessita referèndum si ho sol·liciten els diputats oelssenadors. c) Per reformar un dret fonamental es necessita una majoria qualificada de 2/3 del Congrés i el Senat. Són correctes a) i c).
La Llei de les policies locals de Catalunya és de l'any: 1982. 1991. 2003. 2006.
Quin és l'òrgan encarregat del suport tècnic per a l'avaluació de les condicions psicològiques per a l'ús de les armes de foc dels cossos de policia de Catalunya? La Divisió d'Afers Interns. El Gabinet de Seguiment Psicològic. El Servei de Selecció, Avaluació i Seguiment. La Comissaria General de Planificació Tècnica.
A Catalunya, qui s'encarrega de la coordinació policial a nivell operatiu? a) A la Sala de Coordinació lnterpolicial de Catalunya. b) Les comissions de coordinació de diferents àmbits territorials i no permanents. c) La Sala de Coordinació d'lnterpol a Catalunya. Són correctes a) i b).
L'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) (marqui la falsa): Dóna suport a l'àrea bàsica policial en matèria de seguretat ciutadana. Ajuda a l'establiment de controls policials a les vies interurbanes amb motiu de fets rellevants com fets delictius o terrorisme, etc. Depèn directament de la regió policial. És una àrea que depèn directament de la Comissaria General Territorial.
El 18 de maig se celebra? El dia Internacional de les Dones. El dia Internacional dels Museus. La Diada de Catalunya. El dia Internacional del Llibre.
Quina institució presideix Jesús María Barrientos? Tribunal Suprem. Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Tribunal Constitucional. Fiscalia General de l'Estat.
Qui és el secretari general de Comissions Obreres de Catalunya? Javier Pacheco Serradilla. Josep Maria Alvarez. Ignacio Fernandez Toxo. Joan Carles Gallego.
Els fundadors de Nettlix són: Adolf Dassler i Rudolf Dassler. Reed Hastings i Marc Randolph. Larry Page i Sergey Brin. Charles Dolan i James L. Dola n.
Quin ha estat el darrer país a formar part de la Zona Euro? Lituània. Eslovènia. Xipre. Eslovàquia.
Les Tecnologies de la Informació transmeten, bàsicament: Dades i coneixement. Dades i informació però poc coneixement. Dades, coneixements i informació. Informació i coneixement amb poques dades.
Quin any s'inicia l'ocupació sarraïna de la península Ibèrica? 642. 700. 711. 732.
Actualment la natalitat a Catalunya: Està estancada. Pateix un descens moderat. Pateix un descens accelerat. Creix moderadament.
De quin any és la llei catalana que va aprovar el permís de paternitat de 4 setmanes per al personal de l'administració pública? 1998. 2002. 2006. 2011.
L'Aran va passar a formar part de la corona catalanoaragonesa l'any: 998. 1175. 1316. 1524.
Quants magistrats del Tribunal Constitucional s'escullen pel Congrés? 4 per una majoria de 2/3. 8 per una majoria de 3/5. 4 per una majoria de 3/5. 2 per una majoria de 2/3.
Per quants síndics està format el Ple de la Sindicatura de Comptes? 5 7 9 11.
L'autonomia administrativa de les Corts Generals implica que: Cada cambra aprova les seves normes d'organització i funcionament. Cada cambra té els seus òrgans rectors. El personal de les Corts Generals tenen el seu propi estatut. Cada cambra aprova el seu pressupost.
A quin títol de la Constitució Espanyola es regula l'organització territorial de l'Estat? 2 4 6 8.
Pel que fa a l'EAC: Inclou com a novetat un catàleg de drets. Té 8 títols. En regular les competències pretén garantir i ampliar el nivell competencial autonòmic. Totes són correctes.
A quina matèria concreta fa referència l'article 73 d'el Conveni d'aplicació de l'Acord de Schengen? Cooperació policial. Vigilància transfronterera. Persecució transfronterera. Lliurament vigilat de substàncies estupefaents.
Quins són els principis que han de guiar l'actuació de la policia en l'ús de la força i les armes de foc? Congruència, fiabilitat i proporcionalitat. Proporcionalitat, eficàcia i oportunitat. Oportunitat, legalitat i proporcionalitat. Oportunitat, congruència i proporcionalitat.
De quin any és la llei que va crear el Servei Català de Trànsit? 1989. 1994. 1997. 2001.
Quin mecanisme permet adaptar i concretar els principis de coordinació entre cossos policials en funció de les especificitats pròpies de cada municipi? Els acords intermunicipals de seguretat. Els convenis entre el departament de la Generalitat competent i els ajuntaments. Les resolucions del conseller competent. Les recomanacions de la Junta de seguretat.
Qui és el/la President/a d'ERC? Marta Rovira. Ernest Benach. Joan Puigcercós. Oriol Junqueras.
Segons l'ONU, el 2021 ha estat designat com a l'any internacional: Economia Creativa per al Desenvolupament Sostenible. Pau i la Confiança. Fruites i Verdures. Eliminació del Treball Infantil. Totes són correctes.
Quin és l'índex de referència per saber l'evolució de la producció de béns i serveis? PIB. EPA. IPC. INEM.
En el marc de la Interpol, l'Oficina Central Nacional: a) Es compon de funcionaris de l'estat que actuen dins de la legislació internacional. b) Rep les sol·licituds d'informació provinents d'altres OCN. c) Executa dins del propi país les operacions i actuacions policials sol·licitades per altres països. Són correctes b) i c).
Denunciar test Consentimiento Condiciones de uso