option
Cuestiones
ayuda
daypo
buscar.php

Bases ètiques

COMENTARIOS ESTADÍSTICAS RÉCORDS
REALIZAR TEST
Título del Test:
Bases ètiques

Descripción:
Examen Bases Ètiques

Fecha de Creación: 2025/05/09

Categoría: Universidad

Número Preguntas: 30

Valoración:(0)
COMPARTE EL TEST
Nuevo ComentarioNuevo Comentario
Comentarios
NO HAY REGISTROS
Temario:

1. De les següents opcions respecte als Patrons Funcionals de Salut (PFS), senyala la resposta CORRECTA. a. Marjory Gordon va formular 12 PFS. b. Només ofereixen informació bàsica històrica del pacient. c. Es defineixen com un marc teòric que proporciona una estructura de referència per valorar les necessitats de l’individu sa i malalt des d’una perspectiva holística. d. Serveixen per valorar la necessitat de son, descans i relaxació, però no aspectes com la sexualitat i la reproducció.

2. Durant la fase de valoració infermera, senyala la resposta INCORRECTA: a. S’obtenen i es gestionen les dades, de manera que permet establir quina és la situació de la persona, quines són les seves respostes humanes i quines necessitats es detecten. b. Es poden obtenir diferents tipus de dades: objectives, subjectives, actuals i antecedents, però només les subjectives garanteixen la perspectiva holística. c. La recollida de les dades es pot fer a partir de senyals que es perceben per qualsevol dels sentits o a partir de la deducció o interpretació d’opinions donades pel pacient o la família. d. Les dades recollides s’han de validar. La validació consisteix en comprovar l’exactitud de les dades, en buscar factors temporals que puguin alterar l’exactitud de les dades, en comprovar les dades anormals i en contrastar dades objectives i subjectives.

3. Senyala la resposta CORRECTA en relació a la fase de diagnòstic del Procés Infermer. a. És la darrera fase del Procés Infermer. El diagnòstic infermer és el resultat de la planificació, execució i avaluació de les cures infermeres. b. És la fase on el personal d’infermeria és capaç de detectar problemes a partir de les dades obtingudes a l’etapa de valoració. c. No contempla els diagnòstics infermers de síndrome. d. Només té en compte els problemes de les persones on hi hagi una causa que origini un trastorn.

4. Com a infermers referents del Sr. Joan Aguilera, ens desplacem al seu domicili des del Centre d’Atenció Primària (CAP), per fer un seguiment del seu estat de salut. Verifiquem amb la bàscula que pesa 73 kilograms. Quan li preguntem com es troba, ens verbalitza: “Tinc la sensació que m’ofego”. Al comprovar la saturació d’oxigen amb un aparell (el pulsioxímetre) obtenim un valor del 97%, que es considera dintre dels paràmetres de normalitat. Senyala la resposta CORRECTA, en relació a les dades: a. El pes indica una dada objectiva i la sensació que s’ofega es considera una dada subjectiva. b. Si el Sr. Joan refereix ofec però, quan comprovem la saturació d’oxigen, l’aparell marca un valor dintre dels paràmetres adequats, no hem de fer cas al pacient. c. Si el Sr. Joan, en comptes de la sensació d’ofec, tingués la sensació d’haver-se engreixat, el pes de 73 kg que marca la bàscula es consideraria una dada subjectiva. d. Al Procés Infermer (PI), durant la fase de valoració, s’ha de donar més importància a les dades numèriques, perquè estan comprovades amb aparells, que al que les persones refereixen sobre el seu estat de salut.

5. La fase d’execució del Procés Infermer (PI) consisteix en posar en pràctica el pla de cures. Significa que: (Senyala la resposta INCORRECTA). a. S’han de dur a terme les intervencions d’infermeria fixades durant la fase de planificació del PI. b. Les intervencions s’han de dur a terme seguint una rigorosa normativa. c. S’han de registrar les cures infermeres proporcionades tenint en compte uns registres adequats i amb precisió. d. S’ha de fer una valoració exhaustiva de tot el PI, avaluant la consecució dels objectius planificats, valorant els factors que han contribuït o no a l’obtenció dels objectius i modificant, si cal, el pla de cures.

6. La Sra. Mar Puig, de 35 anys, presenta un risc de deteriorament de la integritat cutània relacionat amb (r/a) la immobilitat. Senyala la resposta CORRECTA, en relació al seu diagnòstic infermer. a. Aquest diagnòstic no correspon a una persona de només 35 anys. Es formula exclusivament en l’atenció a persones ancianes. b. El diagnòstic s’ha redactat tenint en compte uns termes convenients, de PROBLEMA r/a LA SEVA CAUSA i aconsellables des del punt de vista legal. c. No existeix el risc de deteriorament de la integritat cutània. El diagnòstic infermer només es formula tenint en compte problemes reals. d. El diagnòstic està malament formulat perquè el problema real és la immobilitat de la Sra. Puig. És un error d’inversió d’ordre del contingut del diagnòstic.

7. En relació als llenguatges infermers, senyala la resposta CORRECTA: a. La disciplina infermera ha proposat diferents terminologies o llenguatges, com els llenguatges NANDA-I, NIC i NOC. b. La Classificació Internacional de Malalties, CIE-10, és un llenguatge infermer orientat a les malalties de les persones. c. El Manual de Diagnòstic i estadístic dels trastorns mentals és un llenguatge infermer que es fa servir en l’atenció dels pacients amb patologies mentals. d. ATIC és un llenguatge amb terminologia mèdica, i no es considera llenguatge infermer.

8. En relació als diagnòstics infermers, senyala la resposta CORRECTA: a. Quan una persona té un diagnòstic de “RISC DE restrenyiment relacionat amb (r/a) la manca de mobilitat” no manifesta cap signe ni símptoma del restrenyiment, perquè es tracta d’un problema potencial. b. En el cas anterior, si la persona amb risc de restrenyiment continua amb una manca de mobilitat durant dues setmanes més, es considera que el seu diagnòstic és real i no de risc, tot i que no presenti manifestacions del problema. c. Un diagnòstic de síndrome no és un diagnòstic possible en el llenguatge infermer, perquè síndrome engloba diferents diagnòstics mèdics. d. Un diagnòstic infermer pot focalitzar-se en un problema present i en un estat de promoció de la salut, però mai en un risc potencial. No té sentit formular un diagnòstic per un problema que una persona encara no ha manifestat.

9. El llenguatge infermer NOC (Nursing Outcomes Classification) expressa els resultats desitjats/esperats en relació als problemes detectats (situació de la persona, família o comunitat). Senyala l’opció INCORRECTA: a. Els resultats desitjats/esperats han de ser realistes. b. S’ha de definir quan s’han d’assolir els objectius de resultat. Cal concretar una data. c. Es tracta d’un llenguatge propi, validat, que permet treballar de forma unificada. d. Inclou cures directes o indirectes, destinades tant als individus, com a les famílies i a la comunitat.

10. En relació al llenguatge NIC (Nursing Interventions Classification), senyala la resposta CORRECTA: a. L’entorn no es té en compte en aquest llenguatge. No es contemplen activitats dirigides a modificar l’entorn. b. És un llenguatge pendent de validar. Encara no permet treballar de forma unificada. c. Les accions s’encaminen al progrés del pacient cap a un resultat desitjat. L’atenció es concentra en la conducta del professional infermer. d. Les intervencions infermeres encara no estan vinculades als diagnòstics NANDA-I.

11. Quina afirmació és CORRECTA en relació a les dades antecedents d’una persona?. a. Fan referència a la informació que és contrastable de forma objectiva, com les constants vitals. b. Són informacions precises que l’usuari aporta en relació a la seva situació actual, al moment de l’entrevista. c. El motiu de la consulta es considera una dada antecedent. d. Es refereixen a tota la informació de l’individu que pot afectar al moment actual, malgrat siguin dades històriques, com les patologies que hagi tingut en el passat.

12. En relació als Patrons Funcionals és CERT que: a. El patró de percepció i cura de la salut defineix el concepte de salut i benestar percebuts pel pacient. b. El patró nutricional no inclou dades antropomètriques (com l’alçada i el pes). c. El patró d’eliminació serà útil per identificar factors que afectin la comunicació. d. El patró de sexualitat i reproducció valora la percepció al v. oltant de temes íntims que no cal abordar des de la visió infermera.

13. Cada resultat NOC es presenta amb totes les característiques, EXCEPTE: a. Es configura a partir d’un codi d’identificació propi. b. Té assignada una llista d’activitats. c. Compta amb una definició. d. Inclou un grup d’indicadors de resultat i una escala d’evolució.

14. Senyala la resposta INCORRECTA en relació als avantatges en l’ús de NOC: a. Els resultats poden ser compartits per totes les disciplines. b. Es pot relacionar amb altres llenguatges infermers. c. Dificulta el reconeixement de la professió. d. Afavoreix la investigació.

15. Assenyala la resposta FALSA en relació als avantatges de l’ús de les NIC: a. Afavoreix una metodologia homogènia. b. Permet el llenguatge comú i la informatització. c. Ajuda a desenvolupar plans de cures infermeres. d. Amb l’ús del llenguatge NIC no cal registrar les intervencions.

16. Tria l'opció que sigui més certa. / Elige la opción más acertada. a. El Dret és un instrument ordenador de la convivència social. b. El Dret integra un conjunt de regles anomenades normes jurídiques destinades a regular-ho quasi tot. c. El Dret regula els drets i deures de les persones i també de l’Administració. d. Totes les afirmacions són certes.

17. La separació de poders respon a la necessitat de que ... (tria l’opció que sigui més certa: a. ... existeixin tres poders: legislatiu, executiu i judicial. b. ... els tres poders, legislatiu, executiu i judicial, s’exerceixin sense interferències entre ells. c. ... els tres poders, legislatiu, executiu i judicial, no s’exerceixin des d’un mateix estament o organisme. d. Totes les afirmacions són certes.

18. La salut, és un dret garantit a la Constitució? (tria l’opció que sigui més certa): a. Sí, per a tots els ciutadans espanyols. b. No, el que garanteix és el dret a la protecció de la salut. c. Sí, per a tots els ciutadans espanyols i de la Unió Europea. d. No, el que garanteix és que la salut sigui igual per a tothom.

19. Tria l’opció que sigui més certa. a. El catàleg de prestacions del Sistema Nacional de Salut ha de ser igual per a tots els espanyols. b. Les comunitats autònomes poden ampliar les prestacions del catàleg en el seu àmbit, cobrant un complement als usuaris que les necessitin. c. L’Estat pot distingir les prestacions del catàleg de prestacions del Sistema Nacional de Salut segons les necessitats de cada comunitat. d. Les comunitats autònomes poden ampliar, en el seu àmbit, el catàleg de prestacions del Sistema Nacional de Salut.

20. Tria l’opció que sigui més certa: a. En la mediació, el mediador pot imposar la solució del conflicte sotmès a la seva gestió. b. La tasca del mediador s’orienta a que les persones que hagin sotmès un conflicte a la seva gestió assoleixin un acord. c. La decisió del mediador val tant com la de l’àrbitre. d. La mediació és sinònim d’arbitratge.

21. Tria l’opció que sigui més certa. a. Totes les persones que viuen a Espanya tenen els mateixos drets en matèria d’atenció a la salut. b. Les persones que viuen a Espanya poden accedir a les prestacions del Sistema Nacional de Salut si s’inscriuen a la Seguretat Social. c. Tots els menors de 18 anys que visquin a Espanya, nacionals o estrangers, tenen el dret d’accedir a totes les prestacions del Sistema Nacional de Salut. d. Les persones estrangeres que no tinguin reconeguda la residència a Espanya no poden accedir a cap de les prestacions sanitàries públiques.

22. Tria l’opció que sigui més certa. a. El document de voluntats anticipades és un text en el que les persones poden establir els criteris a seguir en la seva assistència quan no estiguin en condicions de decidir per si mateixes. b. El document de voluntats anticipades és un text en el que les persones poden disposar que se’ls apliqui l’eutanàsia quan concorrin les circumstancies que hagin definit i siguin legals. c. En el document de voluntats anticipades s’ha de designar un representant que conegui els valors de l’atorgant i la seva voluntat per tal que la interpreti i apliqui quan no pugui fer-ho per si mateix. d. Totes les opcions són certes.

23. Tria l’opció que sigui més certa. a. L’eutanàsia és el dret de suïcidar-se. b. L’eutanàsia és el dret de suïcidar-se quan s’acrediti que concorre una situació de fatiga existencial i desig de morir. c. L’eutanàsia només es pot aplicar si s’acredita que concorre un patiment greu, crònic i impossibilitant o una malaltia greu i incurable que generi patiments insuportables i tingui un pronòstic de vida limitat. d. L’aplicació de l’eutanàsia és un dret de totes les persones, sigui quina sigui la seva edat.

24. Tria l’opció que sigui més certa. a. La formació continuada dels professionals de les Ciències de la Salut és una opció que garanteix l’actualització dels coneixements. b. La formació continuada dels professionals de les Ciències de la Salut és una obligació destinada a garantir l’actualització dels coneixements. c. La formació continuada dels professionals de les Ciències de la Salut depèn dels programes formatius de cada comunitat autònoma. d. La formació continuada dels professionals de les Ciències de la Salut depèn dels programes formatius que l’Estat ofereixi a les comunitats autònomes.

25. Tria l’opció que sigui més certa. a. El personal d’Infermeria acreditat pot prescriure medicaments. b. El personal d’Infermeria acreditat pot prescriure medicaments que no estiguin subjectes a prescripció facultativa. c. El personal d’Infermeria acreditat pot prescriure medicaments sempre que ho autoritzi el personal facultatiu. d. El personal d’Infermeria mai pot prescriure medicaments.

26. Tria l’opció que sigui més certa. a. Tots els professionals d’Infermeria poden accedir a totes les especialitats. b. L’accés a les especialitats requereix superar una prova mèdica que descarti la concurrència de limitacions físiques o psíquiques incompatibles amb l’activitat d’especialista per a la que s’opti. c. Els problemes de salut no poden impedir que un professional d’infermeria s’especialitzi. d. L’especialització en Infermeria és una opció que només poden decidir els professionals.

27. Tria l’opció que sigui més certa. a. El consentiment informat assegura la qualitat de l’assistència. b. El consentiment informat ha de constar per escrit en cas d’intervenció quirúrgica. c. La constància escrita del consentiment informat és un requisit imprescindible en tots els casos. d. El consentiment informat no és necessari si l’aplicació de la proposta assistencial és necessària.

28. Tria l’opció que sigui mé. s certa. a. L’Administració pot tractar les dades de salut de les persones sempre que ho necessiti, si ho fa de manera reservada. b. Les dades de salut de les persones es poden utilitzar per part de tots els professionals sanitaris del centre de salut on estiguin ingressades. c. No cal la conformitat de les persones per a utilitzar lliurement les seves dades personals si s’han obtingut en un hospital. d. Cap és correcta.

29. Tria l’opció que sigui més certa. a. Les persones d’entre 16 i 18 anys tenen reservat el dret de prestar per si mateixes el consentiment informat en les qüestions relatives al tractament de la seva salut. b. Les persones d’entre 16 i 18 anys tenen reservat el dret de prestar per si mateixes el consentiment informat si el metge considera que són menors madurs. c. La constància escrita del consentiment informat és un requisit sempre que el pacient sigui un menor d’edat madur. d. Les persones d’entre 16 i 18 anys han de compartir el consentiment informat amb els seus pares o representants legals.

30. Tria l’opció que sigui més certa. a. La responsabilitat civil (RC) pot comportar sancions econòmiques i la responsabilitat penal (RP) no. b. La RC només pot comportar obligacions econòmiques i la RP només penes, com la inhabilitació professional, multa i presó. c. La RC pot generar obligacions econòmiques i la penal també, obligant a compensar econòmicament els danys i perjudicis que hagi causat el delicte que determini una condemna. d. La RP respon dels delictes i la RC de les infraccions dels protocols.

Denunciar Test