Cuestiones
ayuda
option
Mi Daypo

TEST BORRADO, QUIZÁS LE INTERESEBiologia B1 Celulas

COMENTARIOS ESTADÍSTICAS RÉCORDS
REALIZAR TEST
Título del test:
Biologia B1 Celulas

Descripción:
Bachillerato 1

Autor:
AVATAR

Fecha de Creación:
12/08/2022

Categoría:
Ciencia

Número preguntas: 48
Comparte el test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Comparte el test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Últimos Comentarios
No hay ningún comentario sobre este test.
Temario:
És un orgànul en què es troba el material genètic.
Estructura que individualitza la cèl·lula i hi dona una entitat pròpia respecte al medi.
Sistema complex de membranes.
Format per túbuls llisos ramificats intercomunicats entre si i amb el RER.
Format per piles de sacs plans i es troba a les cèl·lules eucariotes.
Compost de dictiosomes.
Orgànuls diminuts que es formen al nucli/nuclèol de la cèl·lula.
Petites vesícules citoplasmàtiques d’emmagatzematge d’enzims hidrolítics que constitueixen l’aparell digestiu cel·lular.
Orgànuls citoplasmàtics envoltats de tonoplast.(En plantes, fongs i algues.).
-Vesícules envoltades de membrana senzilla.(Més petits que els lisosomes). -Sacs membranosos que contenen una gran diversitat d’enzims.
Contenen el seu propi ADN i ribosomes, de manera que també tenen proteïnes que els confereix especificitat. .
Conjunt de orgànuls típics de les cèl·lules eucariotes fotosintètiques.
Tubs buits formats per subunitats de tubulina.
Estructures solides, cilíndriques formades per actina.
Parell de cilindres buits a prop del centre de la cèl·lula; cada centríol consta de 9 grups de 3 microtúbuls.
-Prolongacions de la membrana. -Estructura semblant a les del flagels. -Estructures curtes (1o a 15um).
-Estructures llargues (50um) -Mateixa organització del cilis.
Membrana plasmàtica -Síntesi, emmagatzematge i transport de biomolècules. -Ajuden als aminoàcids a ajuntar-se per formar proteïnes. -Produeixen i emmagatzemen nutrients a les cèl·lules de plantes i algues. -Conté el citoplasma. -Regula el pas de materials cap a dins i fora de la cèl·lula. -Ajuda en la comunicació cel·lular.
Nucli -Regula l’activitat cel·lular. -Responsable del control de la proliferació cel·lular. -Desplaçament de materials en la superfície cel·lular de alguns teixits. -Modifica, empaca(per a la secreció) i distribueix proteïnes a les vacuoles i a altres orgànuls. -Intervenir en el catabolisme oxidatiu d’àcids grassos de cadena llarga.
Mitocondris -Lloc de la major part de les reaccions de la respiració cel·lular, transformació en ATP, de la energia provenien de la glucosa o lípids. -Produeixen i emmagatzemen nutrients a les cèl·lules de plantes i algues. -Locomoció de les cèl·lules espermàtiques i de alguns organismes unicel·lulars. -Intervenir en el catabolisme oxidatiu d’àcids grassos de cadena llarga.
Reticle endoplasmàtic -Síntesi, emmagatzematge i transport de biomolècules. -Desintoxicació de medicaments. -Ajuden als aminoàcids a ajuntar-se per formar proteïnes. -Participen en el moviment de les cèl·lules i orgànuls.
Reticle endoplasmàtic llis -Biosíntesi de lípids. -Desintoxicació de medicaments. -Intervenir en el catabolisme oxidatiu d’àcids grassos de cadena llarga. -Participen en la divisió cel·lular. -Iniciar i organitzar la formació dels microtúbuls. -Ajuden a que los cromosomes es puguin moure durant la multiplicació cel·lular.
-Empaquetament de proteïnes pròpies de alguns orgànuls cel·lulars de la membrana plasmàtica i de totes les proteïnes que s’exporten a la cèl·lula. Reticle endoplasmàtic rugós Reticle endoplasmàtic llis Lisosomes Mitocondris Centriols.
-Modifica, empaca(per a la secreció) i distribueix proteïnes a les vacuoles i a altres orgànuls. Aparell de golgi Ribosomes Membrana cel·lular Plasts Flagels.
Ribosomes -Ajuden als aminoàcids a ajuntar-se per formar proteïnes. -Té enzims que degraden material ingerit, secrecions i restes cel·lulars. -Transporta i emmagatzema material ingerit, restes i aigua. -Intervenir en el catabolisme oxidatiu d’àcids grassos de cadena llarga.
Lisosomes -Té enzims que degraden material ingerit, secrecions i restes cel·lulars. -Transporta i emmagatzema material ingerit, restes i aigua. -Lloc de la major part de les reaccions de la respiració cel·lular, transformació en ATP, de la energia provenien de la glucosa o lípids. -Participen en el moviment de les cèl·lules i orgànuls.
Vacuols -Transporta i emmagatzema material ingerit, restes i aigua. -Ajuden a mantenir la forma de la cèl·lula. -Donen suport estructural. -En la divisió cel·lular guien el moviment dels cromosomes.
-Intervenir en el catabolisme oxidatiu d’àcids grassos de cadena llarga. Peroxisomes Microcossos Mitocondris Plasts Ribosomes Lisosomes.
Mitocondris -Lloc de la major part de les reaccions de la respiració cel·lular, transformació en ATP, de la energia provenien de la glucosa o lípids. -Produeixen i emmagatzemen nutrients a les cèl·lules de plantes i algues. -Ajuda a que els orgànuls cel·lulars es puguin moure dins de la cèl·lula. -Participen en la divisió cel·lular. -Participen en el moviment de les cèl·lules i orgànuls.
Unir Plasts Microfilaments Microtúbuls .
Unir Centriols Cilis Flagels.
Unir Nucli Membrana cel·lular/Membrana plasmàtica Reticle endoplasmàtic Reticle endoplasmàtic llis Reticle endoplasmàtic rugós.
Unir Aparell de golgi Ribosomes Lisosomes Vacuols .
Unir Microcossos(Peroxisomes) Mitocondris Plasts Microtúbuls .
Unir Microfilaments Centriols Cilis Flagels.
Proteïnes cilíndriques i tancades molt abundant a totes les cèl·lules.
Partícules buides que estan formades por ARN i per proteïnes.
Unir Proteasomes Vaults Ribosomes Mitocondris.
Proteasomes -Control del cicle cel·lular i l’aptosi. -Esta en el transport de substàncies o bé amb processos de defensa (abundants en macròfags). -Locomoció de les cèl·lules espermàtiques i de alguns organismes unicel·lulars. -Intervenir en el catabolisme oxidatiu d’àcids grassos de cadena llarga.
Vaults -Control del cicle cel·lular i l’aptosi. -Esta en el transport de substàncies o bé amb processos de defensa (abundants en macròfags). -Síntesi, emmagatzematge i transport de biomolècules. -Intervenir en el catabolisme oxidatiu d’àcids grassos de cadena llarga.
Intercanvi de substancies Transporte de moléculas pequeñas Transporte de macromoléculas y partículas Endocitosi transporte passiu transport actiu.
Transport passiu -No necessita energia. -Funciona a favor de gradient químic o electroquímic, del costat amb més concentració al de menys. Necessita energia(ATP) per bombar una substància contra un gradient químic o electroquímic Permet que les concentracions intracel·lulars d’ions siguin molt diferents.
Transport actiu -No necessita energia. -Funciona a favor de gradient químic o electroquímic, del costat amb més concentració al de menys. Necessita energia(ATP) per bombar una substància contra un gradient químic o electroquímic Permet que les concentracions intracel·lulars d’ions siguin molt diferents.
Transport passiu Difusió simple(1MTP) Difusió facilitada(2MTP).
Difusió facilitada(2MTP) Proteïnes transportadores de transmembrana/permeases Proteïnes integrals de membrana/canals.
Transport actiu Transport actiu primari Transport actiu secundari .
La bomba de ___ és un complex proteic format per ___ proteïnes de transmembrana que, amb la despesa d’una molècula d’ATP, expulsa de la cèl·lula ___ ions de ___ i hi introdueix ___ ions de ___, tots dos en contra del seu gradient electroquímic.
Pas de grans partícules a través de la membrana. Exocitosi Fagocitosi Pinocitosi Endocitosi vehiculada per receptors Endocitosis.
Denunciar test Consentimiento Condiciones de uso