Cuestiones
ayuda
option
Mi Daypo

TEST BORRADO, QUIZÁS LE INTERESEBloc 1

COMENTARIOS ESTADÍSTICAS RÉCORDS
REALIZAR TEST
Título del test:
Bloc 1

Descripción:
Psicobiologia 1r Psicologia

Autor:
Un 5 són 6 crèdits
(Otros tests del mismo autor)

Fecha de Creación:
08/02/2021

Categoría:
Universidad

Número preguntas: 33
Comparte el test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Comparte el test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Últimos Comentarios
No hay ningún comentario sobre este test.
Temario:
La síndrome de Turner: També anomenat síndrome X0, afecta solament a les dones. També anomenat síndrome XXY, afecta solament a les dones. També anomenat síndrome XXY, afecta solament als homes. També anomenat síndrome X0, afecta els dos sexes.
La síndrome de Klinefelter: També anomenat síndrome XXY, afecta solament a les dones. També anomenat síndrome XXY, afecta solament als homes. També anomenat síndrome XYY, afecta solament als homes. També anomenat síndrome XYY, afecta solament a les dones.
La síndrome XYY: També anomenada síndrome de Jakob, i solament afecta els homes. També anomenada síndrome de Jakob, i solament afecta les dones. També anomenada síndrome de Klinefelter, i solament afecta els homes. També anomenada síndrome de Prader-Willi, i solament afecta els homes.
La síndrome de Prader-Willi: És una síndrome que afecta ambdós sexes, fruit d'una deleció del cromosoma 15. És una síndrome que afecta ambdós sexes, fruit d'una deleció del cromosoma 21. És una síndrome que afecta els homes, fruit d'una deleció del cromosoma 15. És una síndrome que afecta ambdós sexes, fruit d'una trisomia al par 25. .
Afecta la percepció de sacietat, i per tant de controlar l'alimentació i pot esdevenir en obesitat mòrbida: Prader-Willi Turner XXY i XYY Patau.
La síndrome de Patau: Es produeix per una deleció al cromosoma 13 i crea malformacions en el crani. Es produeix per una trisomia del cromosoma 13 i crea malformacions en el crani. Es produeix per una deleció al cromosoma 15 i crea subdesenvolupament de les cames. Es produeix per una trisomia del cromosoma 13 i crea subdesenvolupament de les cames.
La sídrome de Down: Es deu a una trisomia del par 21, i causa trastorns en el desenvolupament cognitiu. Es deu a una trisomia del par 15, i causa trastorns en el desenvolupament cognitiu. Es deu a una trisomia del par 23, i causa trastorns en el desenvolupament cognitiu. Es deu a una translocació del cromosoma 23, i causa trastorns en el desenvolupament cognitiu.
La síndrome de Edwards: És produïda per una deleció del cromosoma 21, i causa retard mental crònic. És produïda per una trisomia del par 18, i provoca un crani anormalment petit. És produïda per una deleció del cromosoma 19, i causa retard mental crònic. És produïda per una trisomia del cromosoma 13, i causa retard mental crònic.
Indica quines d'aquestes síndromes són causades per una aneuploïdia: Patau Down Turner Edwards XXX Prader-Willi Cri du chat.
La regulació post-traduccional és aquella que: Regula la quantitat de proteïnes que es fabriquen i la velocitat. Regula l'activació i inactivació de les proteïnes. Regula l'activació i inactivació de l'ARNm així com la seva vida mitjana. Regula la velocitat en què un gen es converteix en ARNm.
La determinació del sexe es du a terme (entre d'altres) per: El gen Pax9 i el seu efecte en el cromosoma sexual. El gen SNP i la seva repetició en el cromosoma Y. El gen SRY i el factor de transcripció pel que codifica.
L'ARNi (d'interferència) juga un paper en la regulació: Traduccional Post-traduccional Trasncripcional Post-transcripcional.
Selecciona la resposta correcta: La síndrome Prader-Willi és fruit de l'impronta materna i la d'Angelman de la paterna del cromosoma 15. La síndrome Prader-Willi és fruit de l'impronta paterna i la d'Angelman de la materna del cromosoma 15.
La primera llei de Mendel afirma que: La primera generació fruit de dues línies pures expressa sempre el mateix fenotip, que és semblant a un parental. La primera generació de dues línies heterozigòtiques expressa sempre el mateix fenotip, que és semblant a un parental. La segona generació de dues línies pures expressa sempre el mateix fenotip, que és semblant a un parental.
La segona llei de Mendel afirma que: La segona generació de dues línies pures expressa en proporció 1:3 (25%) cada combinació genotípica dels heterozigots parentals. La segona generació de dues línies pures expressa en proporció 1:1 (100%) cada combinació genotípica dels homozigots parentals. La segona generació de dues línies heterozigotes expressa en proporció 1:2 (50%) cada combinació genotípica dels parentals.
La tercera llei de Mendel afirma que: La segregació dels al·lels de cada gen és independent de la segregació dels al·lels d'un altre gen. La segregació dels al·lels de cada gen és dependent de la segregació dels al·lels d'un altre gen.
El daltonisme i l'hemofília es donen més en homes que en dones, donat que: És una malaltia recessiva lligada al cromosoma X, pel que tan sols un al·lel basta en els homes per expressar-lo. És una malaltia dominant lligada al cromosoma X, pel que tan sols un al·lel basta en els homes per expressar-lo. És una malaltia recessiva lligada al cromosoma Y, pel que tan sols un al·lel basta en els homes per expressar-lo.
Relaciona les probabilitats d'herència d'un al·lel afectat en el supòsit que tan sols un dels pares sigui portador. Autosòmic recessiu Autosòmic dominant Lligat al sexe recessiu (X) Lligat al sexe dominant.
Una malaltia que afecta el 25% de la descendència en els dos sexes ha de ser: Autosòmica recessiva. Autosòmica dominant. Lligada al sexe dominant Lligada al sexe recessiva.
La síndrome de Huntington, l'acondroplàsia o els lòbuls de l'orella lliures són exemples d'herència: Recessiva. Dominant. Lligada al sexe.
El lòbul empegat, la fibrosi quística o l'albinisme són exemple d'herència: Dominant. Recessiva. Lligada al sexe.
El color d'ulls presenta el següent patró d'herència: Al·lels diferents determinen el color d'ulls, un al·lel pel marró i un altre pel verd i el blau. (Més fosc, més dominant) Al·lels diferents determinen el color d'ulls, un al·lel pel verd i un altre pel marró i el blau. (Més clar, més dominant) Al·lels diferents determinen el color d'ulls, un al·lel pel blau i un altre pel verd i el marró. (Més fosc, més dominant).
Relaciona els resultats de l'herència de la sèrie al·lèlica codificant dels grups sanguinis: A+B A+A A+0 0+0 0+B B+B.
El mosaïcisme fa referència a: L'herència recessiva d'un caràcter concret. La possessió de genotips diferents en les cèl·lules d'un mateix organisme. La manifestació de dos al·lels dominants en una mateixa cèl·lula.
(Selecciona l'afirmació correcta) L'ADN mitocondrial: S'hereta exclusivament de la mare. S'hereta exclusivament del pare. S'hereta igual que l'ADN de les cèl·lules somàtiques.
Relaciona el tipus d'efecte que tindrà en cada cas: El tabac en el desenvolupament de càncer. Proteïna Shh en la formació del tub neural. Serotonina en la transmissió sinàptica.
El 80% de la població que presenta un genotip amb una mutació al cromosoma 15 desenvolupa síndrome d'Angelman. Aquest fenomen s'anomena: Penetrancia incompleta. Expressivitat variable. Pleotropisme.
La diferència d'expressió d'un tret fenotípic com les pigues o la melanina a la pell s'anomena: Expressivitat variable. Penetrancia incompleta. Pleotropisme.
El ventall de diferents fenotips derivats d'un mateix genotip es produeix gràcies al / la: Pleotropisme. Penetrancia imcompleta. Expressivitat variable.
El color dels cabells, dels ulls o el de la pell és un exemple d'herència. Poligènica. Pleiotròpica. Cromogènica.
L'epístasi es diferencia amb el pleotropisme i la poligenicitat en el fet que: Necessita almenys dos gens que competeixen. Diferents gens codifiquen per un mateix tret. Un mateix gen pot donar diferents fenotips. Totes són correctes.
L'heretabilitat: S'aplica a individus. Es refereix a l'acció dels agents teratogènics en el genoma. Relaciona l'ambient, el genotipus i l'expressió fenotípica.
L'autisme, l'IMC, l'esquizofrènia o l'estatura, tenen un índex d'heretabilitat: Alt. Baix. Molt baix.
Denunciar test Consentimiento Condiciones de uso