Cuestiones
ayuda
option
Mi Daypo

TEST BORRADO, QUIZÁS LE INTERESEConstitució espanyola

COMENTARIOS ESTADÍSTICAS RÉCORDS
REALIZAR TEST
Título del test:
Constitució espanyola

Descripción:
Estructura, contingut i principis. Drets fonamentals i llibertats publiques

Autor:
lb
(Otros tests del mismo autor)

Fecha de Creación:
12/02/2021

Categoría:
Personal

Número preguntas: 49
Comparte el test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Comparte el test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Últimos Comentarios
No hay ningún comentario sobre este test.
Temario:
Quants Títols, incloent el Preliminar, té la Constitució? 10 9 11 12.
Quants articles componen la Constitució Espanyola? 167 166 169 168.
Quin nom rep el Títol I de la Constitució Espanyola? Dels drets i deures fonamentals De la Corona De les Corts Generals Del Govern i de l’Administració.
El contingut del Títol II de la Constitució Espanyola es denomina: De les Corts Generals De la Corona Del Poder Judicial De la Reforma Constitucional.
Com es denomina el Títol III de la Constitució Espanyola? De la Corona Dels drets i deures fonamentals De les Corts Generals Del Poder Judicial.
No està garantit per la Constitució el principi de: Jerarquia normativa Retroactivitat de les disposicions sancionadores no favorables Seguretat jurídica Legalitat.
Quantes Disposicions Transitòries conté la Constitució de 1978? 1 3 4 9.
Segons la Constitució Espanyola, els poders de l’Estat emanen: Del poble espanyol De la Corona Del Govern De les Corts Generals.
La forma política de l’Estat espanyol és: La Monarquia presidencialista La Democràcia parlamentària La Monarquia parlamentària La República.
La reforma de la Constitució es regula en el Títol: Preliminar IX X I.
Els principis bàsics de l’Estat apareixen en la Constitució en: El Preàmbul El Títol Preliminar El Títol I El Capítol III del Títol I.
La indissoluble unitat de la Nació espanyola està declarada en la Constitució, en l’article: 1 2 3 5.
La part dogmàtica de la Constitució se centra en: El reconeixement dels principis jurídics que van a inspirar el nou ordre social El reconeixement dels principis orgànics que van a inspirar el nou ordre jurídic El reconeixement dels principis programàtics que van a inspirar el nou ordre polític El reconeixement dels principis dogmàtics que van a inspirar el nou ordre democràtic.
Segons el Preàmbul de la Constitució, la Nació espanyola proclama la seva voluntat de consolidar un Estat de Dret que asseguri l’imperi de la llei com a expressió de: La voluntat popular Una societat democràtica avançada Principi General del Dret Llibertat.
Quants capítols integren el Títol I de la Constitució Espanyola de 1978? 2 3 4 5.
Quin dels següents drets està constitucionalment reconegut? El dret a l’honor El dret a la intimitat El dret a la pròpia imatge Totes les respostes anteriors són correctes.
Les associacions: No poden ser dissoltes o suspeses en cap cas Poden ser dissoltes en virtut de resolució judicial o administrativa Només poden ser dissoltes en virtut de resolució judicial motivada Poden ser suspeses en virtut de resolució administrativa.
Quin article de la Constitució consagra el principi d’igualtat davant la llei? 4 10 14 24.
El dret d’associació reconegut a la Constitució espanyola: és un dret fonamental recollit al Capítol 1 del Títol II és un dret fonamental recollit al Capítol 2 del Títol I és un dret fonamental recollit al Capítol 1 del Títol I.
La Constitució espanyola dedica uns articles a l’Administració local en el títol: VIII VII IV.
Quin dels drets següents és un dret fonamental d’acord amb la secció 1a. del capítol II de la Constitució espanyola de 1978: El dret a la creació literària. El dret a la propietat privada. El dret a un habitatge digne i adequat. El dret a la llibertat d’empresa.
Segons l’article 17.4 de la Constitució espanyola, la Llei ha de regular un procediment “d’habeas corpus” per tal: De posar immediatament a disposició judicial tota persona detinguda il·legalment. Que tota restricció de la llibertat individual estigui motivada. De garantir l’assistència d’un advocat a tota persona detinguda. Que el termini de presó preventiva no superi les 72 hores.
Quin dels drets que a continuació es detallen no forma part dels drets fonamentals i de les llibertats públiques regulats entre els articles 15 i 29 de la Constitució: El dret a la llibertat i a la seguretat. El dret a l’educació. El dret al treball. El dret a la vida i a la integritat física.
La igualtat dels espanyols davant la Llei: És absoluta Pot prevaler-se discriminació en base a determinades circumstàncies personals. Pot prevaler-se discriminació en base a certes circumstàncies socials Es recull en la sección primera del capítol Segon del título primer de la constitució .
L'article 15 de la Constitució espanyola: Afirma que tots els nascuts tenen dret a la vida. Reconeix el dret a la integritat física i psíquica de les persones Descarta la possibilitat de què cap ésser humà pugui ser sotmès a tractament degradant. Admet la pràctica de la tortura per l'aclariment de delictes relacionats amb el terrorisme. .
El límit marcat per la Constitució per a l'exercici per part de persones i comunitats de la llibertat ideològica, religiosa i de culte: Ve marcat pel manteniment de l'ordre públic protegit per la Llei. Ve delimitat pel respecte a la moral i a les bones costums. Està imposat pel respecte a la Constitució i a la resta de l'ordenament jurídic. No existei límit per a l'exercici de la llibertat ideològica, religiosa o de culte.
Només una de les següents afirmacions és correcta: Tot el món està obligat a declarar sobre les seves creences. Ningú està obligat a declarar sobre la seva religió. En els casos previstos en la Llei podrà una persona ser obligada a declarar respecte la seva ideologia. Per l'acces a determinats llocs de treball, l'interessat haurà d'informar sobre la seva ideologia, religió i creences.
Quant a la religió estatal: És la religió catòlica la confessió oficial de l'Estat espanyol. L'estat ostenta com religions oficials la catòlica, la protestant, la islàmica i la jueva. Cap confessió religiosa té caràcter estatal. La Constitució no estableix precepte algun que imposi als poders públics la necessitat de mantenir relacions de cooperació amb cap església.
Els drets a la llibertat i a la seguretat: Són incompatibles. Es reconeixen per l'article 18 de la Constitució. Impliquen que ningú podrà ser privat de la seva llibertat sinó amb l'observança d'allò establert en la constitució i les lleis. Impliquen que els ciutadans gaudiran de tanta seguretat com llibertat lliurin a l'Estat.
La detenció preventiva no podrà durar: Més de 24h Més de 48h Més del temps necessari per a la realització de les recerques necessàries que tendeixin a l'aclariment dels fets No menys de 72h.
En tot cas, el detingut haurà de ser posat en llibertat i a disposició judicial en el termini de: Mínim 72h Màxim 72h Mínim 24h Màxim 24h.
Tota persona detinguda: Ha de ser informada abans de les 72h dels seus drets i de les raons de la seva detenció. Ha de ser informada dels extrems indicats en l'opció anterior de manera que aquestes dades puguin ser enteses pel seu Advocat. Podrà ser obligat a declarar. Totes les respostes anterior són falses.
L'assistència d'Advocat al detingut: Està garantida des de l'obertura del Judici Oral. Està garantida des de la incoacció del sumari o de les Diligències Prèvies de Procediment Abreujat. Es garanteix al detingut en les diligències policials i judicials, en els termes que la llei estableix. Es garanteix al detingut des què se li notifica l'auto de processament.
El procediment que s'utilitza per possar d'immediat en llibertat a una persona detinguda il·legalement s'anomena: Procediment d'Extradició Passiva. Procediment d'Extradició Activa. Procediment d'Habeas Corpus. Procediment d'Excarcelació Urgent.
Un dels següents drets no està garantit per l'art. 18 de la Constitució: El dret a la imatge pública. El dret a la intimitat familiar. El dret a la intimitat personal. El dret a l'honor.
El domicili, com sabem, és inviolable. No obstant, es podrà entrar i registrar el de qualsevol particular en tots els casos següents, menys un: Amb consentiment del titular. Per resolució judicial. Per resolució policial. En cas de flagrant delicte.
L'art. 18.4, de cara a garantir l'honor i la intimitat personal i familiar dels ciutadans, i el ple exercici dels seus drets, limita: L'ús de la publicitat. L'ús de la llibertat d'expressió. L'ús de l llibertat de premsa. L'ús de la llibertat de la informàtica.
Una de les següents afirmacions no és exacta: Els espanyols tenen dret a escollir lliurement la seva residència. Els espanyols podran veure limitat el seu dret a circular pel territori espanyols per motius polítics. Els espanyols tenen dret a entrar lliurement a Espanya en els termes que la Llei estableixi. Els espanyols tenen dret a sortir lliurement d'Espanya en els termes que la Llei estableixi. .
Un dels següents drets no es troba regulat en l'art. 20 de la Constitució: El dret a la llibertat de càtedra. El dret de les persones físiques i jurídiques a crear centres docents. El dret a expressar i difondre lliurement els pensaments. El dret a rebre lliurement informació veraç.
L'exercici, per exemple, del dret a expressar opinions per escrit: No pot restringir-se mitjançant cap tipus de censura prèvia. Pot restringir-se mitjançant censura prèvia per part dels organismes oficials en els quals estigui en perill la seguretat nacional. Pot restringir-se mitjançant censura prèvia quan els destinataris de l'opinió siguin menors d'edat. Només po restringir-se mitjançant censura prèvia quan l'opinió sigui difosa a través dels medis de comunicació de l'Estat.
La Llei garantirà l'accés als medis de comunicació social de l'Estat: De tots els grups socials i polítics dels grups socials i polítics significatius, respectant el pluralisme de la societat Respectant el pluralisme de la societat, donant cabuda als grups socials i polítics més representatius. Devent utulitzar-se en tot cas la llengua oficial de l'Estat.
El dret de reunió Art. 2, en els casos de reunions en llocs de trànsit públic i de manifestacions caldrà comunicar-ho prèviament a l'autoritat, la qual només podrà prohibir-les quan hi hagi motius fonamentals d'alteració de l'ordre públic, amb perill per a persones o béns. la qual no es poden prohibir. la qual es podrà prohibir-les encara que no hi hagi motius fonamentals d'alteració de l'ordre públic, amb perill per a persones o béns. Cap de les anteriors és correcta.
El principi de legalitat regulat en l'art. 25.1 de la Constitució: Ningú podra ser codemnat o sancionat per accions o omissions que en el moment de produir-se no constitueixin delicte segons la legislació vigent en aquell moment. Podrà ser sansionada una persona per la comissió d'una infracció administrativa, encara quan no constitueixi una conducta sancionables en el moment de produir-se. Podrà ser sancionada una persona epr la comissió d'una falta, encara quan no constitueixi indracció penal en el moment de produir-se, sempre que sí o sigui en dictar-se sentència. Tots els ciutadans i els poders públics estan sotmesos a l'imperi de la Llei.
Les penes privatives de llibertat: Podran estar orientades cap a la reeducació En alguns casos hauran de dirigir-se a l'obtenció de la reinserció social. No podran consistir en treballs forçats. Estaran orientades cap a la reedicació i la reinserció social, al contrari del que succeeix amb les mesures de seguretat.
El condemnat a pena de presó que estigués complint condemna: No gaudirà de cap dels drets donamentals reconeguts en la Constitució. Gaudirà de tants drets fonamentals reconeix la Constitució amb excepció del que li permet fixar la seva residència en qualsevol part de l'Estat, i entrar o sortir del mateix lliurement. Gaudiran de tants drets fonamentals com reconeix la Constitució amb excepció dels que es vegin expressament limitats pel contingut de la fallida condemnatòria, el sentit de la pena i la Lle penitenciària. La Llei penitenciària no conté cap limitació a l'exercici dels drets fonamentals pel condemnat que compleix pena privativa de llibertat.
No tindrà dret el condemnat que estigués acomplint pena privativa de llibertat: A un treball remunerat Als beneficis corresponents de la Seguretat Social A l'accés a la cultura. A un treball reminerat proporcionat per l'Estat quan sigui posat en llibertat. .
El dret de vaga reconegut constitucionalment en favor dels treballadors per a la defensa dels seus interessos: Manca de limitació Es farà compatible el seu exercici amb la possible vilneració dels drets dels empresaris. Es farà compatible el seu exercici amb el manteniment dels serveis essencials de la comunitat, en tot cas. Només és precís que el seu exercici sigui compatible amb els manteniments dels serveis mínims de la comunitat, quan la vaga afecta a l'educació, al transport, a la sanitat i a la seguretat ciutadana.
El dret de petició: Està reconegut en benefici dels espanyols en l'art.30 de la Constitució Sempre haurà de ser exercit per escrit No podrà ser exercit col·lectivament Podrà ser exercit en determinats casos de manera individual.
La Constitució Espanyola estableix que són lleis orgàniques: Les relatives al desenvolupament als drets fonamentals. Les relatives al desenvolupament de les llibertats públiques. Les relatives al desenvolupament als drets fonamentals i de les llibertats públiques, les que aproven els Estatuts d’Autonomia i el règim electoral general i les altres previstes a la Constitució. Les relatives al desenvolupament als drets fonamentals i de les llibertats públiques i les que aproven els Estatuts d’Autonomia de les Comunitats Autònomes.
Denunciar test Consentimiento Condiciones de uso