Cuestiones
ayuda
option
Mi Daypo

TEST BORRADO, QUIZÁS LE INTERESEderecho administrativo

COMENTARIOS ESTADÍSTICAS RÉCORDS
REALIZAR TEST
Título del test:
derecho administrativo

Descripción:
INVERSIONES FINANCIERAS

Autor:
MAXIMO
(Otros tests del mismo autor)

Fecha de Creación:
01/12/2019

Categoría:
Oposiciones

Número preguntas: 136
Comparte el test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Comparte el test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Últimos Comentarios
No hay ningún comentario sobre este test.
Temario:
Què és el dret administratiu? És el conjunt de normes de dret públic que tenen per objecte l'organització, els mitjans i les formes de l'activitat de les diferents administracions públiques, així com les relacions jurídiques que sorgeixen entre aquestes o bé entre aquestes i els particulars està formada pel conjunt d'organismes i entitats amb personalitat jurídica pròpia, creats per l'Administració territorial i posats al seu servei com a instrument per prestar els seus propis serveis, tot assignant-los funcions específiques. agrupacions de particulars, creades per l'Estat i amb personalitat jurídico-pública, a les quals se'ls atribueix la gestió de certs fins públics que conviuen amb els de defensa dels interessos privats dels seus membres. l'organització empresarial, de titularitat assumida per l'Administració pública, l'objectiu de la qual és garantir la regularitat i la continuïtat de la prestació d'una utilitat social o econòmica als usuaris particulars.
Característiques del dret administratiu l'equilibri entre privilegis de l'Administració i garanties del particular poder d'autotutela pot executar pels seus propis mitjans, sense acudir als tribunals totes son correctes totes son incorrectes.
Concepte i característiques de les administracions públiques és l'aparell organitzatiu al servei del poder executiu de l'Estat i de la resta d'ens públics territorials. el govern és la representació política de l'Estat i l'Administració és l'aparell organitzatiu i gestor al servei del govern. L'Administració és una persona jurídica, i això vol dir que pot ser objecte i subjecte de drets i obligacions, totes son correctes.
Els principis organitzatius que han d'inspirar l'organització i l'actuació de l'Administració emmarquen l'obligació que té l'Administració de servir amb objectivitat els interessos generals i seran el seguents: Principi:eficàcia,jerarquia coordinació descentralització i desconcentració Principi:eficàcia,jerarquia cooperació coordinació descentralització i desconcentració Principi:eficàcia,jerarquia cooperació coordinació descentralització i desnuclearitzacio Principi:eficencia,jerarquia cooperació coordinació descentralització i desconcentració.
Tipus d'administracions públiques.L'autonomia de les comunitats autònomes no és total. Presenta límits constitucionals, que són: 1 Principi d'unitat 2 Principi de solidaritat 3 Principi d'igualtat 4 Limitació a la capacitat negociadora de les comunitats autònomes 5 Limitacions amb relació a la funció legislativa de les comunitats autònomes. 1 Principi d'unitat 2 Principi de solidaritat 3 Principi cooperació 4 Limitació a la capacitat negociadora de les comunitats autònomes 5 Limitacions amb relació a la funció legislativa de les comunitats autònomes. Principi d'unitat 2 Principi de solidaritat 3 Principi d'igualtat 4 Limitació a la capacitat negociadora de les comunitats autònomes 5 Limitacions amb relació a la funció legislativa dels municipis Principi d'unitat 2 Principi de solidaritat 3 Principi d'igualtat 4 Limitació a la capacitat negociadora de les comunitats autònomes i municipis 5 Limitacions amb relació a la funció legislativa de les comunitats autònomes.
L'Administració institucional Està formada pel conjunt d'organismes i entitats amb personalitat jurídica pròpia,creats per l'administració territorial i posats al seu servei com a instrument per prestar els seus propis serveis. Formen part de l'Administració corporativa les agrupacions de particulars, creades per l'Estat i amb personalitat jurídico-pública, a les quals se'ls atribueix la gestió de certs fins públics que conviuen amb els de defensa dels interessos privats dels seus membres es troben aquells organismes i entitats que realitzen funcions d'informe, consulta o assessorament i funcions de control totes son incorrectes.
En la Administració corporativa... Formen part les agrupacions de particulars, creades per l'Estat i amb personalitat jurídico-pública, a les quals e'ls atribueix la gestió de certs fins públics que conviuen amb els de defensa dels interessos privats dels seus membres. es troben aquells organismes i entitats que realitzen funcions d'informe, consulta o assessorament i funcions de control està formada pel conjunt d'organismes i entitats amb personalitat jurídica pròpia,creats per l'administració territorial i posats al seu servei com a instrument per prestar els seus propis serveis, tot assignant-los funcions específiques. es troben aquells organismes i entitats que realitzen funcions d'informe, consulta o assessorament i funcions de control.
Les formes d'activitat de les administracions públiques:'activitat de les administracions públiques adopta formes diverses i generalment es classifica en: foment, prestació de serveis i limitació de policia foment ,objecte de l'activitat i limitació de policia objecte de l'activitat , foment i origen de l'activitat origen de l'activitat,foment i mitjans de foment.
indiqui la incorrecta. Els Mitjans de foment... no poden ser ni la coacció ni la creació de serveis públics, han de ser mitjans que motivin el particular. són mitjans que aporten avantatges de tipus honorífic, econòmic o jurídic. poden ser creats per serveis privats i/o públics que aporten avantatges de tipus honorífic i jurídic.
Concepte de servei públic Es tracta de l'organització empresarial, de titularitat per l'administració pública, l'objectiu de la qual es garantir la regularitat i la continuïtat de la prestació d'una utilitat social o econòmica als usuaris particulars L'Administració territorial prestadora de serveis per excel•lència és l'Administració local. Els serveis que elsmunicipis estan obligats a prestar són enumerats per l'article 26 de la Llei 7/85, de bases de règim local (enllumenat, cementiris, recollida de residus, etc). La quantitat de serveis públics obligatoris augmenta segons el nombre d'habitants que tingui el municipi. Tanmateix, l'article 86 de la Llei 7/85 fa una reserva a favor de l'Administració local de determinats serveis en règim de monopoli Totes son correctes.
Formes de gestió dels serveis públics gestio directa i gestio indirecta gestio directa ,mixta i indirecta gestio directa ,mixta ,indirecta i exportada gestio directa ,exportada i indirecta.
L'activitat administrativa de limitació o de policia administrativa desenvolupa les seves potestats d'inspecció i sanció tot utilitzant si cal la coacció, en defensa de l'interès públic i d'acord amb l'ordenament jurídic, per complir el mandat constitucional de servir amb objectivitat els interessos generals. comporta la limitació d'algunes facultats inherents als drets de la ciutadania en defensa de l'interès públic o general. forma part de l'aparell de l'administració de la qual depèn Per raó de l'administració a què està atribuïda, la policia no pot ser de la comunitat autònoma o local ,però si de l'estat.
Els mitjans de policia administrativa son... Autoritzacions, permisos ,llicències ,ordres ,sancions o prohibicions Ordres Autoritzacions, permisos o llicències Prohibicions Autoritzacions, permisos o llicències Sancions ,autoritzacions, permisos o llicències.
En tot estat de dret, l'activitat de policia està subjecta a uns principis que actuen com a límits a l'activitat de l'Administració i protecció dels drets i les llibertats individuals.Els limits son: Principi de legalitat ,igualtat i proporcionalitat Principi de congruència ,legalitat i proporcionalitat Principi de congruència ,legalitat ,proporcionalitat i ordre Principi de legalitat ,igualtat ,oportunitat i proporcionalitat.
L’Administració queda sotmesa al dret privat: a. Quan actua com un particular b. Sempre c. Mai d. Quan exerceix els seus privilegis.
Els tipus d’administracions corporatives són: a. Comissió Jurídica Assessora, Sindicatura de Comptes i el Gabinet Jurídic Central b. Col·legis professionals, cambres oficials i federacions esportives c. Consell d’Estat, Consell Econòmic i Social i el Tribunal de Comptes d. Organismes autònoms, entitats públiques empresarials i consorcis .
Quina de les següents afirmacions és incorrecta? a. L’Administració té l’obligació de servir amb objectivitat els interessos generals. b. L’Administració està integrada per un conjunt d’òrgans jeràrquicament ordenats c. L’Administració ha de procurar satisfer els interessos privats. c. L’Administració ha de procurar satisfer els interessos privats.
Un organisme autònom és a. Administració institucional creada per l’Administració ​territorial ​perquè estigui ​al seu servei, amb funcions específiques,​ amb personalitat jurídica, regida bàsicament ​pel dret administratiu i amb personal i béns propis. b. Entitat creada per l’Administració ​no territorial ​perquè estigui ​al seu servei per gestionar serveis o produir béns d’interès públic susceptibles de contraprestació. Es regeix ​bàsicament ​pel dret privat. c. No és Administració sinó un conjunt d’entitats públiques i privades creades per gestionar conjuntament determinats serveis públics ​i amb finalitat de coordinar ​i cooperar. d. Cap de les respostes ​és correcta. .
L’Administració és l’aparell organitzatiu al servei del poder... a. Executiu b. Legislatiu c. Judicial Totes les respostes anteriors són correctes.
Els principis organitzatius que han d’inspirar l’organització i l’actuació de l’Administració són a. Principi ​d'​eficàcia, principi de jerarquia, principi de descentralització,​ principi de desconcentració i principi de coordinació b. Principi de jerarquia, principi d’eficàcia, principi d’intervenció, principi de descentralització, principi de proporcionalitat i principi d’igualtat. c. Principi d’eficàcia, principi de tipicitat, principi d’irretroactivitat de les disposicions sancionadores, principi de cooperació i principi de desconcentració. d. Principi de desconcentració, principi d’unitat, principi d’eficàcia, principi d’autotutela administrativa, principi de legalitat i principi de bona fe. .
El dret administratiu regula: a. Les relacions jurídiques que sorgeixen entre les administracions públiques i els particulars. b. Les relacions jurídiques que sorgeixen entre les administracions públiques. c. L’organització, els mitjans i les formes de l’activitat de les diferents administracions públiques. d. Totes les respostes són correctes. .
Quines de les següents institucions NO és una Administració pública? a. Institut de Seguretat Pública de Catalunya b. Museu d’Història de Catalunya c. Administració de Justícia d. Cap de les respostes anteriors és correcta .
El dret administratiu és el conjunt de normes del... a. Dret constitucional b. Dret públic c. Dret comú d. Dret privat .
Un exemple d’Administració local no obligatòria és: a. La Diputació de Lleida b. L’Ajuntament de Tortosa c. El Consell Comarcal de l’Anoia d. L’Àrea Metropolitana de Barcelona.
L’Administració territorial prestadora de serveis per excel·lència és: a. Administració institucional b. Administració autonòmica c. Administració estatal d. Administració local .
Les autoritzacions, permisos o llicències: a. El seu atorgament és discrecionalitat absoluta de l’Administració. b. Atorguen a l’administrat un dret nou. c. Són mandats positius que s’han de fer. d. Permeten a l'administrat exercir un dret.
L'única activitat de les administracions públiques que empra la coacció és: a. L’activitat administrativa de foment. b. L’Administració pública mai no pot emprar la coacció. c. L’activitat administrativa de prestació de serveis públics. d. L’activitat administrativa de limitació o de policia. .
Modalitats de gestió indirecta d’un servei públic són: a. La concessió b. El concert c. L’arrendament d’instal·lacions de titularitat pública d. Totes les respostes són correctes.
L’embargament d’un compte corrent per raó de l’impagament d’una sanció administrativa és: a. Una autorització b. Una sanció c. Una intervenció administrativa d. Cap resposta és correcta.
La finalitat principal de l’activitat de policia administrativa és: a. Gestionar un servei públic. b. Protegir els interessos de rellevància pública. c. Restablir l’ordre i la seguretat ciutadana. d. Promoure activitats d’utilitat general.
Els principis que actuen com a límits a l’activitat de l’Administració i protecció dels drets i les llibertats individuals són: a. Principis de legalitat, d’igualtat i de proporcionalitat b. Principis d’irretroactivitat, tipicitat i legalitat. c. Principi de responsabilitat, prescripció i non bis in idem. d. Principis d’oficialitat, celeritat i imparcialitat.
Quan un servei es pot considerar públic? a. Quan afecta un conjunt indeterminat de persones. b. Totes les activitats que presten les administracions públiques les podem qualificar com a serveis públics. c. Quan el presta una Administració pública qualsevol. d. Si ja hi ha una norma que el declari com a tal.
Les sancions administratives que pot imposar l’Administració pública... a. Són mandats negatius que no s’han de fer. b. Mai no poden implicar la privació de llibertat. c. Són mandats positius que s’han de fer. d. Només els casos previstos a la Llei orgànica 4/2015, de protecció ​de la seguretat ciutadana ​poden comportar la privació de llibertat. .
La titularitat d’un determinat servei públic, com ara l’enllumenat d’un municipi, la gestió del qual ha estat cedida a una empresa particular... a. Correspon a aquesta empresa particular. b. Correspon a l’Administració. c. És compartida entre l’empresa particular i l’Administració. d. Cap de les respostes ​és correcta.
Com s'anomena el fet de que la Constitució ordeni que determinades matèries només poden ser regulades per llei? a. Reserva constitucional b. Reserva formal de llei c. Reserva material de llei d. Reserva legal.
Els reglaments autonòmics es publiquen a. Als diaris oficials de les respectives comunitats autònomes b. Al DOGC c. Al BOE d. Al BOP.
L'anomenada reserva formal de llei vol dir que: a. Hi ha matèries que són reservades per part de la Constitució a la llei, així aquestes matèries només es poden regular per llei. b. Quan una matèria, encara que no hagi estat reservada constitucionalment per la llei, és regulada per aquesta llei i el reglament només podrà desenvolupar les previsions que la llei efectuï. c. És una reserva que fa la Constitució per tal que algunes matèries només es regulin per llei ordinària i no pas per llei orgànica. d. Cap de les respostes ​anteriors ​és correcta.
Com s'anomena la necessitat de predeterminació normativa de les conductes il·lícites? a. Tipicitat b. Reglament c. Legalitat d. Irretroactivitat.
Les normes que emanen de l'Administració institucional reben el nom de: a. Ordenances i bans b. Decrets i ordres institucionals c. Estatuts d. Decrets legislatius.
Les normes amb rang de llei que poden dictar les administracions locals són: a. Lleis orgàniques b. Cap resposta és correcta c. Ordenances d. Bans i decrets d'alcaldia.
El reglament que desenvolupa una llei s'anomena... a. Text normatiu b. Reglament extern c. Reglament independent d. Reglament executiu.
Els reglaments que només es poden justificar en una situació d'​emergència i que tenen vigència temporal reben el nom de: a. Reglaments expressos. b. Reglaments organitzatius. c. Reglament de necessitat d. Reglaments executius.
Un reial decret és... a. Una norma amb rang de llei b. Un reglament autonòmic c. Una llei estatal d. Una norma amb rang de reglament.
Els principis que formen el principi de legalitat són: a. Tipicitat, irretroactivitat i proporcionalitat b. Jerarquia normativa, tipicitat i irretroactivitat c. Irretroactivitat, tipicitat, responsabilitat, proporcionalitat i prescripció d. Cap de les respostes és correcta.
el Govern (estatal) exerceix la funció executiva i la potestat reglamentària la funció legislativa i la potestat reglamentària la funcio potestativa i reglamentaria la funció executiva ,la potestat reglamentària i reglamentaria.
Qui és el/la destinatari/ària d'un reglament? no tenen un/a destinatari/ària concreta el ciutadania els conductors de vehicles els venedors ambulants.
Els reglaments els dicta el poder executiu el poder legistalitu el poder judicial els ajuntaments.
Perquè un reglament tingui efectes jurídics de caràcter general ha de publicar-se en el BOE en el DOGC al BOP totes son correctes.
podem dir que els reglaments poden ser... executius, independents o de necessitat. executius, reglaments i disposicions executius, independents o reglamentaris executius, independents i normatius.
El reglament ................ és aquell que no completa ni desenvolupa cap llei prèvia, sinó que sorgeix al marge de qualsevol llei d'habilitació i se sosté per si sol com a tal reglament. independent necessitat executiu de norma.
el reglament que es dicti en desenvolupament de les previsions contingudes en una llei executiu independent de necesitat normatiu.
només poden justificar-se en funció d'una situació d'emergència executiu normatiu de necessitat independent.
Hi ha un conjunt de matèries que estan reservades a la llei per part de la Constitució: aquestes matèries només es poden regular per llei. És l'anomenada reserva material de llei. És la reserva formal de llei. És la potestat reglamentària acte administratiu.
quan una matèria encara que no hagi estat reservada constitucionalment a la llei és regulada per aquesta, es la reserva formal de llei. reserva material de llei. potestat reglamentària acte administratiu.
Els actes administratius són declaracions de voluntat, desig, coneixement o judici fetes per l'Administració pública en l'exercici de potestats administratives diferents de la reglamentària són veritables normes jurídiques dictades per l'Administració, els quals habiliten l'Administració per dictar actes administratius. són dictats per l'alcalde/essa i tenen un destinatari/ària concret/a i determinat/ada. fa referència a la necessitat de predeterminació normativa de les conductes il.lícites i de les sancions corresponents mitjançant preceptes jurídics que permetin predir, amb suficient grau de certesa, les conductes que impliquen infracció i les sancions que els són aplicables.
Els reglaments municipals reben el nom d'ordenances. bans decrets d'alcaldia reglaments d'ordenament.
El principi de tipicitat fa referència a la necessitat de predeterminació normativa de les conductes il.lícites i de les sancions corresponents mitjançant preceptes jurídics que permetin predir, amb suficient grau de certesa, les conductes que impliquen infracció i les sancions que els són aplicables estableix que seran nul·les de ple dret les disposicions administratives que estableixin la retroactivitat de les disposicions sancionadores no favorables o restrictives de drets individuals, de manera que només són d'aplicació les disposicions sancionadores vigents en el moment de produir-se els fets que constitueixin una infracció administrativa. regulen la imposició de determinades obligacions, càrregues o formes d'actuar de la ciutadania en relació amb matèries específiques són dictats per l'alcalde/essa i tenen un destinatari/ària concret/a i determinat/ada.
Ciutadà/ana,definicio Tota persona titular de drets i obligacions sense vinculació específica amb l'Administració Pública. Tota persona susceptible d'establir relacions juridicoadministratives amb l'Administració Són aquells/es que es troben respecte de l'Administració en un estat de subjecció especial Tot aquell que estan sotmes a una regulació minuciosa, conseqüència de la importància o els efectes de la seva activitat o de les exigències del servei públic que presenta o utilitza.
Quien son els requisits que ha de reunir la ciutadania perquè pugui relacionar-se amb l'Administració. Tenir el domicili en un barri determinat per poder ser titular d'una targeta d'aparcament Per poder ingressar en la funció publica s'exigeix que l'administrat/ada tingui una determinada edat o que no tingui antecedents penals. Estar al corrent del pagament dels impostos i quotes de la Seguretat Social per contractar amb l'Administració o rebre una subvenció Totes son correctes.
Interessats o interessades,definicio Són les persones que mitjançant els procediments administratius es relacionen amb les administracions públiques i els seus òrgans. Tota persona susceptible d'establir relacions juridicoadministratives amb l'Administració Tota persona titular de drets i obligacions sense vinculació específica amb l'Administració Pública Totes son correctes.
Tota persona titular de drets i obligacions sense vinculació específica amb l'Administració pública és... a. Administrat/ada simple b. Administrat/ada qualificat/ada c. Persona interessada d. Ciutadà/ana.
Poden conèixer l'estat de tramitació dels procediments en qualsevol moment aquelles persones que tinguin la condició de... a. Interessades b. Ciutadanes c. Administrades d. Ningú no pot exercir aquest dret.
Tota persona susceptible d'establir relacions juridicoadministratives amb l'Administració i que es troba respecte d'aquesta Administració en un estat de subjecció general rep el mom de... a. Administrat/ada qualificat/ada b. Persona interessada c. Ciutadà/ana d. Administrat/ada simple.
Qualsevol administrat/ada pot convertir-se en persona interessada en cas de... a. Promoure un procediment com a titular de drets o interessos legítims individuals o col·lectius. b. Tenir, sense haver iniciat el procediment, drets que puguin sortir directament afectats per la decisió que s'hi adopti. c. Tenir interessos legítims que poden resultar afectats per la resolució i és presentin en el procediment abans que aquesta resolució sigui definitiva. d. Totes les respostes ​són correctes.
La llengua que utilitza l'Administració General de l'Estat en els procediments tramitats és... a. El català. b. El castellà. c. L'anglès. d. Cap de les respostes ​anteriors ​és correcta.
Qualsevol titular de drets o interessos legítims que promogui el procediment o que pugui resultar afectat per la decisió que s'hi adopti rep el nom de... a. Persona interessada b. Administrat/ada simple c. Administrat/ada qualificat/ada d. Ciutadà/ana.
Tota persona susceptible d'establir relacions juridicoadministratives amb l'Administració i que es troba respecte d'aquesta Administració en un estat de subjecció especial (per exemple, funcionaris i presos) rep el nom de... a. Administrat/ada simple b. Administrat/ada qualificat/ada c. Persona interessada d. Ciutadà/ana.
L'administrat/ada té dret a no presentar documents no exigits per les normes aplicables al procediment de què es tracti o que ja estiguin en poder de l’Administració actuant. Vertader Fals.
La capacitat d'obrar dels subjectes es determina d'acord amb... a. La decisió de l'alcalde, en virtut del que estableix la Llei de bases del règim local b. El dret civil, però cal dir que les normes administratives modulen aquestes regles. c. La seva orientació sexual. d. Cap de les respostes és correcta.
Quina o quines d'aquestes circumstàncies poden modificar la capacitat de la ciutadania? a. La nacionalitat b. L'edat La submissió a un expedient administratiu d. Totes les respostes són correctes.
Quin recurs farem servir per impugnar una sanció ferma dictada per l’alcalde? a. Únicament recurs de reposició b. Recurs de reposició o contenciós–administratiu c. Recurs d’alçada d. Recurs extraordinari de revisió.
Quina de les afirmacions següents és correcta? a. A l'Administració local, com a norma general, els màxims òrgans són: l'alcalde, el ple, els regidors i la Junta de Govern. b. Si sol·licito una autorització a l'alcalde per posar una paradeta per vendre llibres a la fira de Sant Jordi i no em contesta dins de termini, hem d'interpretar que s'ha produït un silenci negatiu. c. Com a norma general, la no resposta als recursos d'alçada implica un silenci positiu. d. Totes les respostes són correctes.
Amb relació a la llista d'admesos i exclosos definitiva d'una oposició, cal saber: a. Que s'ha de publicar perquè va destinat a una pluralitat indeterminada de persones. b. Que s'ha de publicar perquè forma part d'un procediment de selecció o concurrència competitiva. c. Que en cas que algú n'​estigui ​exclòs es catalogarà com a acte tràmit qualificat i per impugnar-lo ​caldrà ​fer al·legacions. d. Cap resposta anterior és correcta.
Quina de les figures jurídiques següents no és un acte administratiu? a. Contracte administratiu b. Denegació d’una llicència d’obres c. Sanció d. Atorgament d’una subvenció.
Un acte administratiu NO tindrà eficàcia immediata... a. Quan així ho estableix el mateix contingut de l'acte administratiu. b. Quan sigui necessària l'aprovació d'un òrgan superior c. Quan sigui necessari la seva notificació o la seva publicació. d. Tots els casos anteriors són correctes.
Quina de les afirmacions següents és correcta? a. Els actes administratius únicament és poden fer per escrit. b. Com a norma general, tot acte administratiu ha de ser motivat obligatòriament. c. L’acte administratiu que s’hagi dictat prescindint totalment i absolutament del procediment serà nul. d. Totes les respostes són correctes.
Quan hagi transcorregut el termini legal per dictar resolució en un procediment sancionador, què ha d'interpretar la persona interessada? a. Que s'ha produït un silenci positiu b. Que s'ha produït un silenci negatiu c. Que el procediment ha caducat. d. Que ha de continuar esperant.
Quina de les següents afirmacions és correcta? a. Les condicions perquè un acte administratiu sigui aprovat per l’Administració pública, són que hagi estat aprovat per un òrgan amb competència i investidura legal b. Segons la forma que l'Administració ​manifesta la seva voluntat, els actes administratius poden ser reglats i discrecionals. c. Davant la desestimació d’una sol·licitud d’ocupació de via pública per part del regidor que actua per delegació de l’alcalde, l’interessat podrà impugnar-la mitjançant un recurs d’alçada. d. Totes les respostes són incorrectes.
Com a norma general, en quin termini s’ha de fer la notificació? a. En 10 dies b. En 15 dies c. En 20 dies d. En un mes.
Quins dels actes administratius següents NO s'han de motivar? a. L'atorgament d'una llicència d'obres per part de l'ajuntament. b. La concessió d'una subvenció per fomentar el turisme rural atorgada per la Generalitat. c. L'atorgament de la llicència d'armes tipus B. d. Els actes administratius on l'Administració se separi dels criteris seguits anteriorment.
En un procediment d’execució forçosa, si fos necessari entrar al domicili de l’afectat o afectada l’Administració... a.No necessita autorització judicial en virtut del privilegi d´autotutela b.Necessita obtenir el consentiment de l´afectat/ada, o bé, una autorització judicial c.No necessita autorització judicial ​ en virtut del principi de proporcionalitat. d.No necessita autorització judicial ​ja que els actes administratius són executius i s'han de complir.
Quin és el mitjà més idoni per executar forçosament un acte administratiu que obliga retirar unes taules i cadires de la via pública si no hi concorren circumstàncies d'urgència i/o necessitat imperiosa? a.L'execució subsidiària ja que l'acte és un acte no personalíssim. b.L'execució subsidiària ja que l'acte és un acte personalíssim. c.La compulsió sobre les persones ja que l'acte és un acte personalíssim. d.La multa coercitiva ja que l'acte és un acte no personalíssim.
Quins mitjans d’execució forçosa es poden utilitzar només en els supòsits en què la llei ho autoritzi expressament? a.El constrenyiment sobre el patrimoni i la multa coercitiva b.La multa coercitiva i l’execució subsidiària c.L’execució subsidiària i la compulsió sobre les persones d.La multa coercitiva i la compulsió sobre les persones.
Una diferència entre la multa-sanció i la multa coercitiva és que... a.La multa coercitiva és discrecional i la multa sanció no. b.La multa coercitiva té finalitat de càstig i la multa sanció no. c.La multa-sanció pot ser reiterada i la multa coercitiva no. d.La multa-sanció pressuposa l’existència d´un acte administratiu a executar i la multa coercitiva no.
El privilegi d'autotutela implica que l’Administració... a. Pot executar directament els seus propis actes sense la intervenció prèvia dels tribunals. b. No està sotmesa al control dels tribunals. c. No està sotmesa ​al principi de legalitat. d. Cap resposta és correcta.
La multa coercitiva: a. És un mitjà d’execució forçosa. b. S'imposa discrecionalment. c. Pot ser reiterada en el temps. d. Totes les respostes són correctes.
Per a l’execució forçosa d'actes administratius no personalíssims, l’Administració pot utilitzar, segons la llei: a. El constrenyiment contra el patrimoni b. L’execució subsidiària c. La multa coercitiva d. Totes les respostes són correctes. .
Quin és el mitjà més idoni per executar forçosament una multa? a. El constrenyiment sobre el patrimoni b. La multa coercitiva c. L’execució subsidiària d. La compulsió sobre les persones.
A l’execució forçosa, l’ordre d’execució... a. És prèvia a l’aplicació del mitjà coactiu. b. Concreta el mitjà coactiu que es farà servir a l’execució forçosa. c. És posterior al requeriment o advertiment. d. Totes les respostes són correctes.
En un procediment d’execució forçosa l’Administració ha de respectar: a. La qualitat teleològica b. El principi de proporcionalitat c. El principi de no-simultaneïtat d. Totes les respostes anteriors són correctes.
Quan el procediment s'inicia a sol·licitud de persona interessada, l'escrit presentat per una persona titular de drets o interessos legítims NO cal que contingui... a. El nom, cognoms i DNI de l'interessat i del representant. b. Els fets, raons i petició. c. Lloc i data. d. Professió i estat civil.
La fase del procediment administratiu que porta a terme els actes necessaris per conèixer, determinar i comprovar les dades en virtut de les quals s’hagi de dictar la resolució, és la fase de: a. Al·legacions. b. Acabament del procediment. c. Informació pública. d. Cap de les respostes és correcta.
NO és principi del procediment administratiu: a. L'economia processal i la celeritat. c. L'antiformalisme i l'oficialitat. b. La publicitat i la transparència. d. Totes les opcions responen a principis del procediment administratiu.
El desistiment en un procediment administratiu comporta: a. Apartar-se del procediment però no renunciar al dret que s'hi exerceix. b. Apartar-se del procediment i renunciar al dret que s'hi exerceix. c. Apartar-se del procediment i rebutjar el dret que s'hi exerceix. d. La paralització del procediment administratiu a causa d'un interessat o interessada negligent.
NO són formes d'acabament del procediment administratiu... a. La caducitat i la renúncia b. El desistiment i l'acabament convencional c. Les al·legacions i les proves d. La resolució expressa.
Senyaleu l'afirmació correcta: a. L'instructor o instructora del procediment no pot decidir quines proves dur a terme. b. Les proves proposades per l'interessat o interessada només podran ser rebutjades mitjançant resolucions motivades o no motivades quan siguin manifestament improcedents o innecessàries. c. Les proves proposades per l'interessat només podran ser rebutjades mitjançant resolucions motivades quan siguin manifestament improcedents o innecessàries. d. Totes les afirmacions són correctes.
Senyaleu ​l'​afirmació incorrecta: a. Les resolucions dictades per la Generalitat no sempre seran motivades. b. Les resolucions dictades per l'Administració estatal o local només es motivaran en els casos expressament citats per la llei. c. La resolució indicarà el recursos que siguin procedents d’interposar contra la resolució, l’òrgan a qui s’han d’adreçar i el termini per fer-ho. d. La resolució expressa és l'acte administratiu objecte del procediment, que comporta una manifestació de voluntat que decidirà sobre totes les qüestions plantejades.
El procediment administratiu es defineix com: a. El conjunt d'actes definitius en què es concreta l´actuació de l'Administració per arribar a la producció d'un acte o resolució administrativa. b. El conjunt d'actes de tràmit en què es concreta l'actuació de l'Administració per arribar a la producció d'un acte o resolució administrativa. c. El conjunt d'actes definitius en què es concreta l'actuació de l'administració de justícia per arribar a la producció d'una resolució jurisdiccional. d. La potestat administrativa de producció d'un acte sancionador o l'exercici arbitrari per l'administració de les seves potestats.
En els procediments d'expropiació forçosa, activitats classificades, plans d'urbanisme, entre altres el tràmit d'informació pública és a. Potestatiu b. Obligatori c. Innecessari d. No existeix.
Els procediments poden iniciar-se d'ofici per la administracio a instància de la persona interessada Totes son correctes per un representant juridic per un funcionari autoritzat de qualsevol administracio.
Declaracions que formulen els interessats i interessades en qualsevol moment del procediment, i sempre amb anterioritat al tràmit d'audiència alegacions informacio publica informes proves.
Tràmit obligatori en determinats procediments a través del qual es crida públicament a examinar el procediment alegacions informes proves informacio publica.
Són manifestacions de judici (tècnics o jurídics) a càrrec d'òrgans especialitzats informes proves al.legacions informacio publica.
adreçada a acreditar la realitat dels fets, i, si escau, la vigència o existència de les normes aplicables proves informes al.legacions informacio publica.
Comporta una manifestació de voluntat que decidirà sobre totes les qüestions plantejades pels/per les interessats/ades i aquelles altres que se'n derivin resolució expressa l'acabament convencional desestimen i renuncia caducitat.
Per mitjà de pactes, acords, convenis o contractes. l'acabament convencional desistiment i renuncia caducitat resolució expressa.
comporta apartar-se del procediment però no renunciar al dret exercit a través seu. desistiment i renuncia caducitat resolucio expressa l'acabament convencional.
Té lloc quan el procediment es paralitza per negligència de l'interessat/ada. caducitat desistiment i renuncia resolucio expressa l'acabament convencional.
Tramitació simplificada del procediment administratiu comú ha de ser resolt en 30 dies des del dia següent a la notificació a l’interessat de l’acord de tramitació simplificada. S'inicia d’ofici o a instància de part i pots al·lega en un termini de 5 dies tràmit d’audiència només si la resolució és desfavorable a l’interessat i informe dels serveis jurídics si és preceptiu Totes son correctes.
Qui te la potestat facultativa atribuïda sancionadora? L'Administració pública per poder actuar contra els administrats com a conseqüència d'una conducta il·legal. L'Administració pública local per poder actuar contra els administrats com a conseqüència d'una conducta il·legal o no. l'Administració pública per poder actuar contra els administrats com a conseqüència d'una conducta il·legal l'actuació pot implicar la privació d'un bé. l'Administració pública per poder actuar amb els administrats com a conseqüència d'una conducta il·legal l'actuació pot implicar la privació d'un bé.
Quins no son entre altres els principis de la potestat sancionadora? irretroactivitat,prescripció i antijuridicitat tipicitat,responsabilitat ,prescripció i irretroactivitat responsabilitat,non bis in idem ,prescripció i tipicitat irretroactivitat,tipicitat,responsabilitat,proporcionalitat.
només seran d'aplicació les disposicions sancionadores vigents en el moment de produir-se el fet constitutiu d'infracció administrativa, però el seu efecte serà retroactiu si afavoreixen el/la presumpte/a infractor/a. irretroactivitat tipicitat responsabilitat prescripció.
només constitueixen infracció administrativa les vulneracions de l'ordenament jurídic previstes per la llei. tipicitat responsabilitat prescripcio proporcionalitat.
només podran ser sancionats/ades per fets constitutius d'infracció administrativa les persones físiques o jurídiques que en resultin responsables. irretroactivitat tipicitat responsabilitat non bis in idem.
en la imposició de sancions l'Administració ha de guardar una adequació entre la gravetat del fet constitutiu d'infracció i la sanció aplicada tot atenent sobretot a criteris de intencionalitat o reiteració, naturalesa del perjudicis i reincidència proporcionalitat tipicitat non bis in idem irretroactivitat.
efectes que produeix en les infraccions i les sancions el transcurs d'un període de temps determinat per la llei sense que s'hagi perseguit o s'hagi imposat un càstig fet que comporta la impossibilitat d'imposar cap sanció irretroactivitat tipicitat responsabilitat prescripció.
una persona no pot ser sancionada dues vegades per la mateixa infracció quan hi ha identitat de subjecte, fet i fonament. non bis in idem prescripcio proporcionalitat tipicitat.
Com es pot definir la potestat administrativa que es materialitza a través del procediment sancionador? el conjunt d'actuacions administratives que se succeeixen per un conducte formal inalterable i que persegueix una infracció administrativa amb la finalitat de corregir-la o sancionar-la. el conjunt d'actuacions administratives que se succeeixen per un conducte formal inalterable i que persegueix una infracció administrativa amb la finalitat de corregir-la el conjunt d'actuacions administratives que se succeeixen per un conducte formal alterable i que persegueix una infracció administrativa amb la finalitat de corregir-la o sancionar-la. el conjunt d'actuacions administratives i potestatives, que se succeeixen per un conducte formal inalterable i que persegueix una infracció administrativa amb la finalitat de corregir-la o sancionar-la.
Com s'ha nomena, la separació necessària que ha d'existir entre la fase instructora i la decisòria que s'ha d'encomanar a òrgans diferents principi de garantia del procediment mesures de caràcter provisional presumpció d'innocència separació de poder sancionador i executiu.
Mesures de caràcter provisional,indiqui quina es la incorrecta Es podran adoptar en qualsevol moment del procediment i per assegurar l’eficàcia de la resolució Es podran prendre quan estigui previst a les normes, mitjançant un acord motivat Es podran prendre, sempre que no causin danys d'impossible o difícil reparació Es podran prendre quan estigui previst a les normes, mitjançant un acord motivat, sempre que no causin danys d’impossible i difícil reparació.
El denunciant en el procediment sancionador,pot tenir la condició d’interessat/ada? la jurisprudència ha donat una resposta majoritàriament negativa. la jurisprudència ha donat una resposta majoritàriament positiva. mai només serà interessat/ada per norma general el/la presumpte/a infractor/a,.
l'article 77.5 de la Llei 39/2015 del procediment administratiu comú, el qual fa referència al principi de presumpció veracitat stableix que els fets constatats per un funcionari se li reconegui condició d'autoritat,tindran valor probatori sens perjudici de les proves en contrari que puguin aportar els interessats.Quins requisits en de ser? Que sigui redactat per un agent amb condició d'autoritat,en exercici de les seves funcions. Que sigui formalitzat en document públic Que sigui amb seguiment dels requisits legalment establerts Totes son correctes.
Les mesures provisionals Són aquelles mesures que poden adoptar les administracions abans i durant un procediment sancionador per assegurar que la resolució final es pugui aplicar i que no hagin desaparegut les proves, o bé que la resolució no tingui cap tipus de sentit. Es podran prendre sempre que hi hagi una norma amb rang de llei que així ho revegi i el seu acord sigui adoptat per l'Administració de forma motivada poden ser molt diverses, segons els procediments totes son correctes.
En quin cas, l'òrgan que ha de resoldre el recurs, d'ofici o la sol·licitud del/de la recurrent pot acordar la suspensió de l'execució de l'acte recorregut si concorre una de les següents circumstàncies Que l'execució pugui causar perjudicis d'impossible o difícil reparació i que la impugnació es fonamenti en alguna de les causes de nul·litat de ple dret. Que l'execució pugui causar perjudicis d'impossible i difícil reparació i que la impugnació es fonamenti en alguna de les causes de nul·litat de ple dret. Que la impugnació i l'execució es fonamenti en alguna de les causes de nul·litat de ple dret. Que l'execució pugui causar perjudicis al patrimoni de difícil reparació.
Quins son el tipus de procediments sancionadors? el ordinari general i el simplificat el favorable i el desfavorable el ordinari resolutori i el ordinari executiu el agreujant i el simplificat.
De les sancions de la LO 4/2015,seran graduades com? • Lleus (art. 37) • Greus (art. 36) - Grau màxim, mitjà, mínim • Molt greus (art. 35) - Grau màxim, mitjà, mínim Grau mínim. La comissió, primera infracció. • Grau mitjà. Reincidència, violència o intimidació, ús d’objectes o cobriment del rostre, utilització de menors o discapacitats. • Grau màxim. Fets de gravetat especial pel nombre i entitat de les circumstàncies concurrents. • Lleus: 600 euros • Greus: 601-30.000 euros • Molt greus: 30.001-600.000 euros totes son correctes.
Són titulars de la potestat sancionadora: a. Tots els òrgans administratius. b. Només els òrgans administratius que la tinguin atribuïda de forma expressa, a través d'una disposició amb rang de llei o amb rang reglamentari c. Els òrgans administratius que la tinguin atribuïda de forma expressa, únicament i exclusivament, quan aquesta atribució estigui prevista en una disposició amb rang de llei. d. Els òrgans administratius dependents de l'Administració local, autonòmica i estatal, i que tenen atribuïda aquesta potestat mitjançant un acte administratiu.
El principi de non bis in idem suposa que: a. Una persona no pot ser sancionada dues vegades per la mateixa infracció quan hi ha identitat de subjecte, identitat de fet i identitat de fonament. b. Una persona pot ser sancionada dues vegades per la mateixa infracció, sempre ​que hi hagi identitat de subjecte, identitat de fet i identitat de fonament. c. Només constitueixen infraccions administratives les vulneracions de l'ordenament jurídic que estan previstes a la llei. d. Cap de les respostes és correcta.
La prescripció de les infraccions en el dret administratiu implica: a. La impossibilitat d'imposar una sanció. b. La impossibilitat d'executar una sanció. c. La impossibilitat de denunciar la infracció. d. En dret administratiu les infraccions no prescriuen, només prescriuen les sancions.
Per tal de dotar de garanties el procediment sancionador, és necessari: a. Que hi hagi una clara separació entre la fase instructora i la fase decisòria, i que cada una d'aquestes fases s'encomani a un òrgan diferent. Que hi hagi una clara separació entre la fase instructora i la fase decisòria, tot i que la llei admet que una i altra fase s'encomanin a un mateix òrgan. c. Que l'​òrgan encarregat de la fase instructora practiqui totes les diligències necessàries per tal que la decisió que ell mateix adopti sigui la més adequada i coherent. d. Que l'òrgan encarregat de la fase instructora i l'òrgan encarregat de la fase decisòria respectin els principis de coordinació i cooperació per tal que la decisió que s'adopti sigui la més ajustada a dret.
La persona interessada en el procediment sancionador és: a. Únicament qui promou el procediment administratiu, com a titular de drets o interessos legítims que es poden veure afectats per la resolució administrativa b. Qui insta el procediment, qui s'hi persona amb posterioritat i tots aquells que ni insten el procediment ni s'hi personen són titulars de drets o interessos legítims que es poden veure afectats per la resolució administrativa. c. Aquell a qui s'​imputa una presumpta infracció. d. Aquell a qui s'​imputa la realització d'una presumpta infracció, sempre ​que sigui titular de drets o interessos legítims que es puguin veure afectats per la resolució administrativa i es personi en el procediment.
La presumpció de veracitat: a. Permet que qualsevol actuació d'un agent es consideri veraç, sense possibilitat de contradicció per part dels ciutadans b. Permet que qualsevol actuació d'un agent es consideri veraç, sempre ​que l'​agent aporti proves que fonamentin la seva actuació. c. Permet que qualsevol actuació d'un ciutadà es consideri veraç, ​sempre ​que un agent no demostri el contrari i sempre ​que aquest agent gaudeixi de la condició d'​autoritat​ estigui en exercici de les seves funcions i ho formalitzi en un document públic. d. Cap de les respostes ​és correcta.
En el procediment sancionador ​ordinari general, una vegada ​redactat ​l'​acord d'​iniciació ​i practicades totes les diligències oportunes per acreditar els fets... a. Es dicta la resolució sancionadora. b. Es dicta una resolució que pot ser sancionadora o de sobreseïment. c. Prèviament a la resolució definitiva ha d'existir sempre una proposta de resolució sancionadora. d. Es dicta una proposta de resolució que podrà ser sancionadora o de sobreseïment.
Les mesures cautelars en el procediment sancionador: a. Es podran adoptar sempre que ho decideixi l'òrgan administratiu competent, sense necessitat de motivació, ja que deriven de la potestat reglamentària de l'Administració pública. b. Només es podran adoptar si estan previstes a les normes i l'òrgan competent les adopta mitjançant un acord motivat. c. No es podran adoptar mai si no hi ha consentiment de l'interessat, ja que amb aquestes mesures restringeixen els drets dels interessats i les garanties del procediment sancionador. d. Només es podran adoptar si estan previstes a les normes i l'òrgan competent les adopta mitjançant un acord motivat, i sempre qe ja s'hagi dictat una resolució sancionadora.
La regla general és que la interposició d'un recurs administratiu suspèn la seva execució: a. Excepte que l'òrgan administratiu que ha de resoldre el recurs ordeni l'execució de l'acte administratiu. b. Excepte que la interposició del recurs estigui fonamentada en una causa de nul·litat de ple dret de l'acte administratiu. c. Excepte que la interposició del recurs estigui fonamentada en una causa de nul·litat ​de ple dret de l'acte administratiu o bé que la manca d'​execució pugui causar perjudicis de difícil reparació, i sempre ​que es presti una caució. d. Cap resposta és correcta.
Quan en un procediment sancionador l'Administració no resol en el termini previst: a. El procediment caduca b. La sanció caduca. c. Es dona la figura jurídica del silenci administratiu i en aquest cas és positiu. d. Es dona la figura jurídica del silenci administratiu i en aquest cas és negatiu.
Denunciar test Consentimiento Condiciones de uso