Cuestiones
ayuda
option
Mi Daypo

TEST BORRADO, QUIZÁS LE INTERESEEquip d'assessorament Tècnic Penal

COMENTARIOS ESTADÍSTICAS RÉCORDS
REALIZAR TEST
Título del test:
Equip d'assessorament Tècnic Penal

Descripción:
Programa d'assessorament tècnic penal. Principis i programes d'intervenció

Autor:
AVATAR

Fecha de Creación:
05/11/2022

Categoría:
Oposiciones

Número preguntas: 51
Comparte el test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Comparte el test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Últimos Comentarios
No hay ningún comentario sobre este test.
Temario:
Quins professionals componen l'Equip d'Assessorament Tècnic Penal? Psicòlegs i Treballadors Socials Psicòlegs i Educadors Socials Psicòlegs i Juristes Psicòlegs, Treballadors socials, Educadors Socials i Juristes.
Les intervencions que duen a terme els equips d'assessorament tècnic penal, desenvolupen la seva activitat: en el marc de la jurisdicció penal. en l'àmbit social. en l'àmbit de familia. en el marc de la jurisdicció civil.
Quina és la funció principal de l'Equip d'Assessorament Tècnic Penal? Respondre les sol·licituds d'assessorament fetes pels òrgans judicials de la jurisdicció penal. Assessorar judicialment dels processos penals als òrgans judicials. Realitzar un assessorament a les víctimes que estan en un procés judicial. Fer un seguiment dels processos penals .
En quina fase processal intervé l'Equip d'assessorament tècnic Penal? En qualsevol fase processal En la fase d'instrucció o diligencies prèvies La fase intermèdia La fase d'enjudiciament o judici oral .
Com donen resposta els professionals de l'Equip d'Assessorament tècnic Penal a les sol·licituds fetes pels òrgans judicials? a través de l'elaboració d'informes pericials o d'assessorament amb relació a les persones investigades, víctimes i testimonis implicats en procediments penals d'acord amb els programes d'intervenció dissenyats a aquest efecte. únicament a través de l'elaboració d'informes d'assessorament amb relació a les persones investigades, víctimes i testimonis implicats en procediments penals d'acord amb els programes d'intervenció dissenyats a aquest efecte. únicament a través de l'elaboració d'informes pericials amb relació a les persones investigades, víctimes i testimonis implicats en procediments penals d'acord amb els programes d'intervenció dissenyats a aquest efecte a través d'un informe amb relació a les persones investigades, víctimes i testimonis implicats en procediments penals d'acord amb els programes d'intervenció dissenyats a aquest efecte.
Quins són els principis d'intervenció de l'Equip d'Assessorament Tècnic Penal? 1.Principi d'igualtat davant la llei. 2. Principi de respecte als drets i garanties. 3. Principi de mínim d'intervencions i individualitzades. 4. Principi d'actuació amb professionals especialitzats. 1. Principi d'igualtat davant la llei. 2. Principi de respecte als drets i garanties. 3. Principi de confidencialitat i secret professional. 4. Principi d'actuació amb professionals especialitzats. 1. Principi d'igualtat davant la llei. 2. Principi de respecte als drets i garanties. 3. Principi de lleialtat. 4. Principi d'actuació amb professionals especialitzats 1. Principi d'igualtat davant la llei. 2. Principi de respecte als drets i garanties. 3. Principi de coeducació 4. Principi d'actuació amb professionals especialitzats.
En relació amb el programa d'Assessorament Tècnic Penal, l'afirmació: "l'actuació professional ha de seguir en tot moment criteris d'imparcialitat i objectivitat" correspon al principi de: (pregunta examen JU027 144 Model A) portar a terme un mínim d'intervencions necessàries i que aquestes tinguin caràcter individualitzat. igualtat davant la llei. respecte als drets i garanties. actuació especialitzada. .
En relació amb el programa d'Assessorament Tècnic Penal, l'afirmació: "S'han de respectar els drets de les persones investigada: presumpció d'innocència, dret a fer ús dels mitjans de prova i a ser tractada sense discriminació " correspon al principi de: igualtat davant la llei. respecte als drets i garanties. mínim d'intervencions i individualitzades. actuació amb professionals especialitzats. .
En relació amb el programa d'Assessorament Tècnic Penal, l'afirmació: "Informant dels objectius de la intervenció i els límits d'aquesta amb un llenguatge clar i entenedor (consentiment informat) " correspon al principi de: igualtat davant la llei. respecte als drets i garanties. mínim d'intervencions i individualitzades. actuació amb professionals especialitzats. .
En relació amb el programa d'Assessorament Tècnic Penal, l'afirmació: "Informació imprescindible i acurada en els informes, objectivitat i informació contrastada, amb respecte a la intimitat i màxima diligència possible " correspon al principi de: igualtat davant la llei. respecte als drets i garanties. mínim d'intervencions i individualitzades. actuació amb professionals especialitzats. .
En relació amb el programa d'Assessorament Tècnic Penal, l'afirmació: "potenciant la responsabilització, i si és possible , duent a terme intervencions dins de l'entorn de la persona usuària " correspon al principi de: igualtat davant la llei. respecte als drets i garanties. mínim d'intervencions i individualitzades. actuació amb professionals especialitzats. .
En relació amb el programa d'Assessorament Tècnic Penal, l'afirmació: "treball multidisciplinari en equip, amb personal titulat en psicologia i treball social, i formats en l'àmbit judicial (millora la qualitat de la intervenció) " correspon al principi de: igualtat davant la llei. respecte als drets i garanties. mínim d'intervencions i individualitzades. actuació amb professionals especialitzats. .
Quins són els programes en els que intervé l'Equip d'Assessorament Tècnic Penal? 1. Suport a l'exploració Judicial, 2. Assessorament tècnic oficiat d'encausats, 3. Assessorament tècnic de formes substitutives de penes privatives de llibertat, 4. assessorament tècnic oficiat de víctimes i/o testimonis 1. Assessorament tècnic oficiat d'encausats, 2. Assessorament tècnic de formes substitutives de penes privatives de llibertat, 3. assessorament tècnic oficiat de víctimes i/o testimonis 1. Assessorament tècnic oficiat de testimonis 2. Assessorament tècnic de formes substitutives de penes privatives de llibertat, 3. assessorament tècnic oficiat de víctimes 1. Assessorament tècnic oficiat d'encausats, 2. Assessorament tècnic de formes substitutives de penes privatives de llibertat.
En relació amb el programa d'assessorament tècnic penal, en el cas de procediments de sumaris, el programa s'assignarà a: un sol tècnic i aquest haurà de ser de la disciplina de psicologia. un sol tècnic i aquest haurà de ser de la disciplina de treball social. a dos professionals de la mateixa disciplina, un dels quals ha d'actuar com a referent. a dos professionals de la mateixa disciplina, els dos actuaran com a referents dels cas. .
En els programes d'intervenció de l'Equip d'assessorament tècnic penal, s'assignarà dos professionals de la mateixa disciplina i un d'ells actuarà com a referent del cas, quan ens trobem davant d'un procediment: diligències prèvies procediment abreujat sumari diligències prèvies i sumari .
Quina és la metodologia i el procés d'intervenció en els programes d'assessorament tècnic penal?: Si la matèria de valoració es tant de caràcter psicològic com social, el programa s'ha d'assignar a un/a psicòleg/òloga i un/a treballador/a social que han d'intervenir coordinadament. En el cas de procediments sumaris, el programa s'ha d'assignar a dos professionals de la mateixa disciplina, un dels quals ha d'actuar com a referent. El/la referent és qui ha de conduir el procés d'intervenció i dur a terme les actuacions oportunes, i ha de contrastar amb l'altre/a professional les informacions obtingudes i les conclusions i/o propostes. S'ha d'assignar un/a únic/a professional en funció del tipus de demanda del jutjat, depenent si aquesta és de caire psicològic o social. Totes les respostes són correctes.
Quina és la planificació de les intervencions en els programes de l'Equip d'assessorament tècnic penal?: anàlisi de la informació disponible i extreure les hipòtesis de treball atenent al contingut de la demanda i l'objecte de la intervenció. tenir en compte el principi d'intervenció mínima necessària 8no reiterar intervencions anteriors que ja puguin ser vàlides)- fer una primera planificació de quina persona o persones cal entrevistar (revisada al llarg de la intervenció) totes les respostes són correctes.
Quines fases segueixen les entrevistes i exploracions diagnostiques en els programes d'assessorament tècnic penal?: La primera fase de l'entrevista consisteix en presentar el servei i enquadrar la intervenció, informant clarament sobre el motiu i l'objecte de l'exploració i la seva finalitat, així com sobre la metodologia que se seguirà. En la fase d'exploració, s'ha de recollir informació sobre les dades d'identificació, els antecedents psicosocials significatius i la situació actual de la persona entrevistada, cal respectar els límits de la presumpció d'innocència i evitar informacions innecessàries. Es realitza l'exploració psicològica forense i/o social amb l'aplicació, si escau, de proves psicològiques diagnòstiques pertinents. Totes les respostes són correctes. .
Quins són els criteris de l'elaboració de l'informe en els programes d'assessorament tècnic penal: a) El contingut de l'informe ha de ser l'estrictament necessari i s'ha d'adequar a l'objecte de la demanda, i ha d'aportar valoracions, conclusions i/o propostes concretes sobre la matèria de valoració. b) Tot el contingut de l'informe s'ha de sotmetre al criteris d'objectivitat i d'especialització professional, i s'ha de deixar molt clarament diferenciada la part "d'informacions recollides" i la seva procedència, de la part valorativa i de conclusions i/o propostes. c) No poden mancar les conclusions i propostes en el informe, s'han d'oferir propostes i conclusions a l'òrgan judicial. Només la a) i la b) són correctes.
Quina és l'estructura i el contingut de l'informe, com a pauta general, dels programes d'assessorament tècnic penal?: Dades d'identificació de la persona objecte d'estudi i dades judicials, motiu de l'informe (contingut de la demanda sol·licitada pel jutjat), metodologia (actuacions desenvolupades), antecedents significatius i situació personal actual dels àmbits que corresponguin (familiar, social, econòmic, educatiu/laboral, sanitari, psicològic, jurídic), resultat de les exploracions psicològiques efectuades (si escau, valoració i conclusions / proposta (si escau). Motiu de l'informe (contingut de la demanda sol·licitada pel jutjat), metodologia (actuacions desenvolupades), antecedents significatius i situació personal actual dels àmbits que corresponguin (familiar, social, econòmic, educatiu/laboral, sanitari, psicològic, jurídic), resultat de les exploracions psicològiques efectuades (si escau, valoració i conclusions / proposta (si escau). Metodologia (actuacions desenvolupades), antecedents significatius i situació personal actual dels àmbits que corresponguin (familiar, social, econòmic, educatiu/laboral, sanitari, psicològic, jurídic), resultat de les exploracions psicològiques efectuades (si escau, valoració i conclusions / proposta (si escau). Dades d'identificació de la persona objecte d'estudi, metodologia (actuacions desenvolupades), antecedents significatius i situació personal actual dels àmbits que corresponguin (familiar, social, econòmic, educatiu/laboral, sanitari, psicològic, jurídic), resultat de les exploracions psicològiques efectuades (si escau, valoració i conclusions / proposta (si escau).
Quina és la definició del programa d'assessorament tècnic oficiat d'encausats de l'Equip d'assessorament tècnic penal?: Instrument que el Departament de Justícia posa a disposició dels òrgans judicials penals, mitjançant el qual, poden activar un procés d'intervenció conduit per professionals de l'àmbit de la psicologia i el treball social, per tal d'incorporar al procediment un seguit d'informacions, valoracions i propostes que facilitin el coneixement de les circumstàncies personals, psicològiques i socials de la persona investigada, així com la presa de decisions judicials, sempre a demanda dels òrgans judicials. Instrument que el Departament de Justícia posa a disposició dels òrgans judicials que han d'executar les sentències, els jutges o magistrats poden sol·licitar a professionals especialitzats una valoració sobre la conveniència d'aplicar o no, alguna de les formes substitutives de les penes privatives de llibertat que estableix el Codi Penal (CP), a una persona condemnada a presó. Instrument que el Departament de Justícia posa a disposició de qualsevol òrgan judicial penal, mitjançant el qual, els jutges o els magistrats poden sol·licitar a professionals especialitzats de l'àmbit de la psicologia i el treball social, una valoració psicosocial sobre les víctimes i els testimonis a fi de facilitar les decisions judicials. Instrument que el Departament de Justícia posa a disposició dels òrgans judicials de l'àmbit penal, mitjançant el qual, poden activar un mecanisme d'intervenció dut a terme per professionals especialitzats ¡, que facilitin les exploracions i la presa de declaracions judicials de víctimes i/o testimonis especialment vulnerables, millorant la qualitat de la informació de la declaració. .
Quina és la definició del programa d'assessorament tècnic oficiat de formes substitutives de les penes privatives de llibertat de l'Equip d'assessorament tècnic penal?: Instrument que el Departament de Justícia posa a disposició dels òrgans judicials penals, mitjançant el qual, poden activar un procés d'intervenció conduit per professionals de l'àmbit de la psicologia i el treball social, per tal d'incorporar al procediment un seguit d'informacions, valoracions i propostes que facilitin el coneixement de les circumstàncies personals, psicològiques i socials de la persona investigada, així com la presa de decisions judicials, sempre a demanda dels òrgans judicials. Instrument que el Departament de Justícia posa a disposició dels òrgans judicials que han d'executar les sentències, els jutges o magistrats poden sol·licitar a professionals especialitzats una valoració sobre la conveniència d'aplicar o no, alguna de les formes substitutives de les penes privatives de llibertat que estableix el Codi Penal (CP), a una persona condemnada a presó Instrument que el Departament de Justícia posa a disposició de qualsevol òrgan judicial penal, mitjançant el qual, els jutges o els magistrats poden sol·licitar a professionals especialitzats de l'àmbit de la psicologia i el treball social, una valoració psicosocial sobre les víctimes i els testimonis a fi de facilitar les decisions judicials. Instrument que el Departament de Justícia posa a disposició dels òrgans judicials de l'àmbit penal, mitjançant el qual, poden activar un mecanisme d'intervenció dut a terme per professionals especialitzats ¡, que facilitin les exploracions i la presa de declaracions judicials de víctimes i/o testimonis especialment vulnerables, millorant la qualitat de la informació de la declaració.
Quina és la definició del programa d'assessorament tècnic oficiat de víctimes i/o testimonis de l'Equip d'assessorament tècnic penal?: Instrument que el Departament de Justícia posa a disposició dels òrgans judicials penals, mitjançant el qual, poden activar un procés d'intervenció conduit per professionals de l'àmbit de la psicologia i el treball social, per tal d'incorporar al procediment un seguit d'informacions, valoracions i propostes que facilitin el coneixement de les circumstàncies personals, psicològiques i socials de la persona investigada, així com la presa de decisions judicials, sempre a demanda dels òrgans judicials. Instrument que el Departament de Justícia posa a disposició dels òrgans judicials que han d'executar les sentències, els jutges o magistrats poden sol·licitar a professionals especialitzats una valoració sobre la conveniència d'aplicar o no, alguna de les formes substitutives de les penes privatives de llibertat que estableix el Codi Penal (CP), a una persona condemnada a presó Instrument que el Departament de Justícia posa a disposició de qualsevol òrgan judicial penal, mitjançant el qual, els jutges o els magistrats poden sol·licitar a professionals especialitzats de l'àmbit de la psicologia i el treball social, una valoració psicosocial sobre les víctimes i els testimonis a fi de facilitar les decisions judicials. Instrument que el Departament de Justícia posa a disposició dels òrgans judicials de l'àmbit penal, mitjançant el qual, poden activar un mecanisme d'intervenció dut a terme per professionals especialitzats ¡, que facilitin les exploracions i la presa de declaracions judicials de víctimes i/o testimonis especialment vulnerables, millorant la qualitat de la informació de la declaració.
Quina és la definició del programa de Suport a l'exploració judicial de l'Equip d'assessorament tècnic penal?: Instrument que el Departament de Justícia posa a disposició dels òrgans judicials penals, mitjançant el qual, poden activar un procés d'intervenció conduit per professionals de l'àmbit de la psicologia i el treball social, per tal d'incorporar al procediment un seguit d'informacions, valoracions i propostes que facilitin el coneixement de les circumstàncies personals, psicològiques i socials de la persona investigada, així com la presa de decisions judicials, sempre a demanda dels òrgans judicials. Instrument que el Departament de Justícia posa a disposició dels òrgans judicials que han d'executar les sentències, els jutges o magistrats poden sol·licitar a professionals especialitzats una valoració sobre la conveniència d'aplicar o no, alguna de les formes substitutives de les penes privatives de llibertat que estableix el Codi Penal (CP), a una persona condemnada a presó Instrument que el Departament de Justícia posa a disposició de qualsevol òrgan judicial penal, mitjançant el qual, els jutges o els magistrats poden sol·licitar a professionals especialitzats de l'àmbit de la psicologia i el treball social, una valoració psicosocial sobre les víctimes i els testimonis a fi de facilitar les decisions judicials. Instrument que el Departament de Justícia posa a disposició dels òrgans judicials de l'àmbit penal, mitjançant el qual, poden activar un mecanisme d'intervenció dut a terme per professionals especialitzats ¡, que facilitin les exploracions i la presa de declaracions judicials de víctimes i/o testimonis especialment vulnerables, millorant la qualitat de la informació de la declaració.
Quins són els objectius del programa d'assessorament tècnic oficiat d'encausats de l'Equip d'assessorament tècnic penal?: Aportar a l'òrgan judicial aquella informació psicosocial significativa sobre les persones investigades per qualsevol tipus de delictes, per facilitar o bé orientar en la presa de decisions judicials: sobre les modificacions de la responsabilitat criminal per causa psíquica, sobre la perillositat criminal de les persones investigades, sobre el risc de reincidència i sobre les circumstàncies familiars i personals dels penats en aquells supòsits en què s'hagi sol·licitat l'indult. En aquests casos, s'ha de promoure l'aplicació de les mesures penals alternatives sempre que les circumstàncies sociofamiliars, personals i psicològiques de l'investigat/da i el marc legal vigent ho permetin. Oferir als jutjats penals o d'execució, a partir de l'anàlisi especialitzada, elements de valoració del perfil personal i social de la persona condemnada per sentència ferma. així com d'altres aspectes i problemàtiques que puguin tenir una incidència significativa en una possible aplicació de la suspensió de la pena privativa de llibertat que preveu el CP. Es tracta d'incidir en una aplicació coherent i ajustada al perfil de la persona condemnada de la amanera i les condicions de la suspensió de la pena. Oferir al jutge o tribunal una anàlisi de les circumstàncies psicosocials de víctimes i/o testimonis, que puguin afectar les decisions judicials, com poen ser la valoració de la credibilitat del testimoni en casos menors víctimes i/o testimonis, seqüeles o afectació psicosocials, valoració del testimoni en casos de violència de gènere... Obtenir la declaració de la víctima i/o testimoni especialment vulnerable (per raó d'edat, condicions personals psíquiques o físiques) dins d'un marc professional de contenció emocional, i en un context adequat a les seves característiques personals. Potenciar la qualitat de l'exploració judicial de testimonis especialment vulnerables. Promoure que la gravació de l'exploració es pugui convertir en una prova preconstituïda per utilitzar en el judici oral de manera que s'eviti la duplicitat de declaracions del menor-víctima o testimoni, i, per tant, la victimització secundària. .
Quins són els objectius del programa d'assessorament tècnic oficiat de formes substitutives de les penes privatives de llibertat de l'Equip d'assessorament tècnic penal?: Aportar a l'òrgan judicial aquella informació psicosocial significativa sobre les persones investigades per qualsevol tipus de delictes, per facilitar o bé orientar en la presa de decisions judicials: sobre les modificacions de la responsabilitat criminal per causa psíquica, sobre la perillositat criminal de les persones investigades, sobre el risc de reincidència i sobre les circumstàncies familiars i personals dels penats en aquells supòsits en què s'hagi sol·licitat l'indult. En aquests casos, s'ha de promoure l'aplicació de les mesures penals alternatives sempre que les circumstàncies sociofamiliars, personals i psicològiques de l'investigat/da i el marc legal vigent ho permetin Oferir als jutjats penals o d'execució, a partir de l'anàlisi especialitzada, elements de valoració del perfil personal i social de la persona condemnada per sentència ferma. així com d'altres aspectes i problemàtiques que puguin tenir una incidència significativa en una possible aplicació de la suspensió de la pena privativa de llibertat que preveu el CP. Es tracta d'incidir en una aplicació coherent i ajustada al perfil de la persona condemnada de la amanera i les condicions de la suspensió de la pena. Oferir al jutge o tribunal una anàlisi de les circumstàncies psicosocials de víctimes i/o testimonis, que puguin afectar les decisions judicials, com poen ser la valoració de la credibilitat del testimoni en casos menors víctimes i/o testimonis, seqüeles o afectació psicosocials, valoració del testimoni en casos de violència de gènere... Obtenir la declaració de la víctima i/o testimoni especialment vulnerable (per raó d'edat, condicions personals psíquiques o físiques) dins d'un marc professional de contenció emocional, i en un context adequat a les seves característiques personals. Potenciar la qualitat de l'exploració judicial de testimonis especialment vulnerables. Promoure que la gravació de l'exploració es pugui convertir en una prova preconstituïda per utilitzar en el judici oral de manera que s'eviti la duplicitat de declaracions del menor-víctima o testimoni, i, per tant, la victimització secundària. .
Quins són els objectius del programa d'assessorament tècnic oficiat de víctimes i/o testimonis de l'Equip d'assessorament tècnic penal?: Aportar a l'òrgan judicial aquella informació psicosocial significativa sobre les persones investigades per qualsevol tipus de delictes, per facilitar o bé orientar en la presa de decisions judicials: sobre les modificacions de la responsabilitat criminal per causa psíquica, sobre la perillositat criminal de les persones investigades, sobre el risc de reincidència i sobre les circumstàncies familiars i personals dels penats en aquells supòsits en què s'hagi sol·licitat l'indult. En aquests casos, s'ha de promoure l'aplicació de les mesures penals alternatives sempre que les circumstàncies sociofamiliars, personals i psicològiques de l'investigat/da i el marc legal vigent ho permetin Oferir als jutjats penals o d'execució, a partir de l'anàlisi especialitzada, elements de valoració del perfil personal i social de la persona condemnada per sentència ferma. així com d'altres aspectes i problemàtiques que puguin tenir una incidència significativa en una possible aplicació de la suspensió de la pena privativa de llibertat que preveu el CP. Es tracta d'incidir en una aplicació coherent i ajustada al perfil de la persona condemnada de la amanera i les condicions de la suspensió de la pena. Oferir al jutge o tribunal una anàlisi de les circumstàncies psicosocials de víctimes i/o testimonis, que puguin afectar les decisions judicials, com poen ser la valoració de la credibilitat del testimoni en casos menors víctimes i/o testimonis, seqüeles o afectació psicosocials, valoració del testimoni en casos de violència de gènere... Oferir al jutge o tribunal una anàlisi de les circumstàncies psicosocials de víctimes i/o testimonis, que puguin afectar les decisions judicials, com poen ser la valoració de la credibilitat del testimoni en casos menors víctimes i/o testimonis, seqüeles o afectació psicosocials, valoració del testimoni en casos de violència de gènere...
Quins són els objectius del programa de suport a l'exploració judicial de l'Equip d'assessorament tècnic penal?: Aportar a l'òrgan judicial aquella informació psicosocial significativa sobre les persones investigades per qualsevol tipus de delictes, per facilitar o bé orientar en la presa de decisions judicials: sobre les modificacions de la responsabilitat criminal per causa psíquica, sobre la perillositat criminal de les persones investigades, sobre el risc de reincidència i sobre les circumstàncies familiars i personals dels penats en aquells supòsits en què s'hagi sol·licitat l'indult. En aquests casos, s'ha de promoure l'aplicació de les mesures penals alternatives sempre que les circumstàncies sociofamiliars, personals i psicològiques de l'investigat/da i el marc legal vigent ho permetin Oferir als jutjats penals o d'execució, a partir de l'anàlisi especialitzada, elements de valoració del perfil personal i social de la persona condemnada per sentència ferma. així com d'altres aspectes i problemàtiques que puguin tenir una incidència significativa en una possible aplicació de la suspensió de la pena privativa de llibertat que preveu el CP. Es tracta d'incidir en una aplicació coherent i ajustada al perfil de la persona condemnada de la amanera i les condicions de la suspensió de la pena. Oferir al jutge o tribunal una anàlisi de les circumstàncies psicosocials de víctimes i/o testimonis, que puguin afectar les decisions judicials, com poen ser la valoració de la credibilitat del testimoni en casos menors víctimes i/o testimonis, seqüeles o afectació psicosocials, valoració del testimoni en casos de violència de gènere... Oferir al jutge o tribunal una anàlisi de les circumstàncies psicosocials de víctimes i/o testimonis, que puguin afectar les decisions judicials, com poen ser la valoració de la credibilitat del testimoni en casos menors víctimes i/o testimonis, seqüeles o afectació psicosocials, valoració del testimoni en casos de violència de gènere...
En el programa d'assessorament tècnic oficiat d'encausats, la metodologia i el procés d'intervenció es diferencia de la resta de programes i es presta especial atenció en: les dades biogràfiques descriptives de la família d'origen i extensa, relatives a trastorns psicopatològics en el nucli familiar, antecedents de violència, intervencions de recursos i serveis sociocomunitaris i antecedents d'exclusió social i situacions de risc. Quan a les dades personals, cal tenir en compte les característiques psicològiques del subjecte i les proves diagnòstiques, així com la seva actitud amb relació a l'exploració i als fets denunciats. Finalment s'han de relacionar els resultats de l'avaluació social, psicològica o psicosocial realitzada amb la presumpta comissió del delicte per tal de poder respondre a la demanda judicial. s'ha d'assignar preferentment un/a professional de l'àmbit de treball social. Quant a l'estructura i contingut de l'informe, cal prestar atenció a les dades anamnèsiques del subjecte, i si escau, es poden fer subapartats segons el tipus de demanda i/o problemàtica, fent especial referència a antecedents delinqüencials, penals i penitenciaris; antecedents de salut mental i de drogodependències i del posicionament del subjecte davant del delicte. La conclusió de l'informe ha de fer una descripció de la problemàtica detectada i les necessitats que se'n deriven. En l'apartat de proposta cal explicitar i argumentar la valoració de proposta favorable o no favorable de l'aplicació d'una mesura penal alternativa. En cas de proposta favorable, s'ha d'informar al jutjat sobre l'equip de seguiment de la mesura. En quant a l'estructura i contingut de l'informe, poden aparèixer apartats específics atesa la complexitat dels casos (abús sexual a menors, víctimes de violència de gènere, anàlisi de la credibilitat del testimoni, o afectació/seqüeles psicològiques derivades). Planificació de les intervencions: en les intervencions amb menors: se'ls ha de citar conjuntament amb els pares i/o tutors legals, per tal d'informar-los tenint sempre present el principi d'intervenció mínima necessària per tal d'evitar la victimització secundària. En cas de detectar necessitats especials durant la intervenció amb víctimes, s'han de fer les propostes adequades (valorar la confrontació visual entre la víctima i la persona investigada; necessitat de tractament psicològic; possibilitat que la víctima declari en fase d'instrucció i/o en vista oral; necessitat d'intervenció/derivació d'altre serveis i/o recursos especialitzats. Un cop s'hagi rebut l'encàrrec i d'acord amb la demanda, el cas s'ha d'assignar a dos professionals de l'equip. En quant a les actuacions preliminars, l'equip s'ha de posar en contacte amb l'òrgan judicial per tal de concretar quan i com s'ha de portar a terme l'exploració judicial. Planificació de la intervenció, prèviament a l'exploració judicial, els professionals mantenen una entrevista amb la víctima i/o testimoni per tal d'establir un clima de confiança, així com per avaluar la seva capacitat per prestar testimoni. .
En el programa d'assessorament tècnic oficiat de formes substitutives de les penes privatives de llibertat, la metodologia i el procés d'intervenció es diferencia de la resta de programes i es presta especial atenció en: les dades biogràfiques descriptives de la família d'origen i extensa, relatives a trastorns psicopatològics en el nucli familiar, antecedents de violència, intervencions de recursos i serveis sociocomunitaris i antecedents d'exclusió social i situacions de risc. Quan a les dades personals, cal tenir en compte les característiques psicològiques del subjecte i les proves diagnòstiques, així com la seva actitud amb relació a l'exploració i als fets denunciats. Finalment s'han de relacionar els resultats de l'avaluació social, psicològica o psicosocial realitzada amb la presumpta comissió del delicte per tal de poder respondre a la demanda judicial. s'ha d'assignar preferentment un/a professional de l'àmbit de treball social. Quant a l'estructura i contingut de l'informe, cal prestar atenció a les dades anamnèsiques del subjecte, i si escau, es poden fer subapartats segons el tipus de demanda i/o problemàtica, fent especial referència a antecedents delinqüencials, penals i penitenciaris; antecedents de salut mental i de drogodependències i del posicionament del subjecte davant del delicte. La conclusió de l'informe ha de fer una descripció de la problemàtica detectada i les necessitats que se'n deriven. En l'apartat de proposta cal explicitar i argumentar la valoració de proposta favorable o no favorable de l'aplicació d'una mesura penal alternativa. En cas de proposta favorable, s'ha d'informar al jutjat sobre l'equip de seguiment de la mesura. En quant a l'estructura i contingut de l'informe, poden aparèixer apartats específics atesa la complexitat dels casos (abús sexual a menors, víctimes de violència de gènere, anàlisi de la credibilitat del testimoni, o afectació/seqüeles psicològiques derivades). Planificació de les intervencions: en les intervencions amb menors: se'ls ha de citar conjuntament amb els pares i/o tutors legals, per tal d'informar-los tenint sempre present el principi d'intervenció mínima necessària per tal d'evitar la victimització secundària. En cas de detectar necessitats especials durant la intervenció amb víctimes, s'han de fer les propostes adequades (valorar la confrontació visual entre la víctima i la persona investigada; necessitat de tractament psicològic; possibilitat que la víctima declari en fase d'instrucció i/o en vista oral; necessitat d'intervenció/derivació d'altre serveis i/o recursos especialitzats. Un cop s'hagi rebut l'encàrrec i d'acord amb la demanda, el cas s'ha d'assignar a dos professionals de l'equip. En quant a les actuacions preliminars, l'equip s'ha de posar en contacte amb l'òrgan judicial per tal de concretar quan i com s'ha de portar a terme l'exploració judicial. Planificació de la intervenció, prèviament a l'exploració judicial, els professionals mantenen una entrevista amb la víctima i/o testimoni per tal d'establir un clima de confiança, així com per avaluar la seva capacitat per prestar testimoni. .
En el programa d'assessorament tècnic oficiat de víctimes i/o testimonis, la metodologia i el procés d'intervenció es diferencia de la resta de programes i es presta especial atenció en: les dades biogràfiques descriptives de la família d'origen i extensa, relatives a trastorns psicopatològics en el nucli familiar, antecedents de violència, intervencions de recursos i serveis sociocomunitaris i antecedents d'exclusió social i situacions de risc. Quan a les dades personals, cal tenir en compte les característiques psicològiques del subjecte i les proves diagnòstiques, així com la seva actitud amb relació a l'exploració i als fets denunciats. Finalment s'han de relacionar els resultats de l'avaluació social, psicològica o psicosocial realitzada amb la presumpta comissió del delicte per tal de poder respondre a la demanda judicial. s'ha d'assignar preferentment un/a professional de l'àmbit de treball social. Quant a l'estructura i contingut de l'informe, cal prestar atenció a les dades anamnèsiques del subjecte, i si escau, es poden fer subapartats segons el tipus de demanda i/o problemàtica, fent especial referència a antecedents delinqüencials, penals i penitenciaris; antecedents de salut mental i de drogodependències i del posicionament del subjecte davant del delicte. La conclusió de l'informe ha de fer una descripció de la problemàtica detectada i les necessitats que se'n deriven. En l'apartat de proposta cal explicitar i argumentar la valoració de proposta favorable o no favorable de l'aplicació d'una mesura penal alternativa. En cas de proposta favorable, s'ha d'informar al jutjat sobre l'equip de seguiment de la mesura. En quant a l'estructura i contingut de l'informe, poden aparèixer apartats específics atesa la complexitat dels casos (abús sexual a menors, víctimes de violència de gènere, anàlisi de la credibilitat del testimoni, o afectació/seqüeles psicològiques derivades). Planificació de les intervencions: en les intervencions amb menors: se'ls ha de citar conjuntament amb els pares i/o tutors legals, per tal d'informar-los tenint sempre present el principi d'intervenció mínima necessària per tal d'evitar la victimització secundària. En cas de detectar necessitats especials durant la intervenció amb víctimes, s'han de fer les propostes adequades (valorar la confrontació visual entre la víctima i la persona investigada; necessitat de tractament psicològic; possibilitat que la víctima declari en fase d'instrucció i/o en vista oral; necessitat d'intervenció/derivació d'altre serveis i/o recursos especialitzats. Un cop s'hagi rebut l'encàrrec i d'acord amb la demanda, el cas s'ha d'assignar a dos professionals de l'equip. En quant a les actuacions preliminars, l'equip s'ha de posar en contacte amb l'òrgan judicial per tal de concretar quan i com s'ha de portar a terme l'exploració judicial. Planificació de la intervenció, prèviament a l'exploració judicial, els professionals mantenen una entrevista amb la víctima i/o testimoni per tal d'establir un clima de confiança, així com per avaluar la seva capacitat per prestar testimoni. .
En el programa de suport a l'exploració judicial, la metodologia i el procés d'intervenció es diferencia de la resta de programes i es presta especial atenció en: les dades biogràfiques descriptives de la família d'origen i extensa, relatives a trastorns psicopatològics en el nucli familiar, antecedents de violència, intervencions de recursos i serveis sociocomunitaris i antecedents d'exclusió social i situacions de risc. Quan a les dades personals, cal tenir en compte les característiques psicològiques del subjecte i les proves diagnòstiques, així com la seva actitud amb relació a l'exploració i als fets denunciats. Finalment s'han de relacionar els resultats de l'avaluació social, psicològica o psicosocial realitzada amb la presumpta comissió del delicte per tal de poder respondre a la demanda judicial. s'ha d'assignar preferentment un/a professional de l'àmbit de treball social. Quant a l'estructura i contingut de l'informe, cal prestar atenció a les dades anamnèsiques del subjecte, i si escau, es poden fer subapartats segons el tipus de demanda i/o problemàtica, fent especial referència a antecedents delinqüencials, penals i penitenciaris; antecedents de salut mental i de drogodependències i del posicionament del subjecte davant del delicte. La conclusió de l'informe ha de fer una descripció de la problemàtica detectada i les necessitats que se'n deriven. En l'apartat de proposta cal explicitar i argumentar la valoració de proposta favorable o no favorable de l'aplicació d'una mesura penal alternativa. En cas de proposta favorable, s'ha d'informar al jutjat sobre l'equip de seguiment de la mesura. En quant a l'estructura i contingut de l'informe, poden aparèixer apartats específics atesa la complexitat dels casos (abús sexual a menors, víctimes de violència de gènere, anàlisi de la credibilitat del testimoni, o afectació/seqüeles psicològiques derivades). Planificació de les intervencions: en les intervencions amb menors: se'ls ha de citar conjuntament amb els pares i/o tutors legals, per tal d'informar-los tenint sempre present el principi d'intervenció mínima necessària per tal d'evitar la victimització secundària. En cas de detectar necessitats especials durant la intervenció amb víctimes, s'han de fer les propostes adequades (valorar la confrontació visual entre la víctima i la persona investigada; necessitat de tractament psicològic; possibilitat que la víctima declari en fase d'instrucció i/o en vista oral; necessitat d'intervenció/derivació d'altre serveis i/o recursos especialitzats. Un cop s'hagi rebut l'encàrrec i d'acord amb la demanda, el cas s'ha d'assignar a dos professionals de l'equip. En quant a les actuacions preliminars, l'equip s'ha de posar en contacte amb l'òrgan judicial per tal de concretar quan i com s'ha de portar a terme l'exploració judicial. Planificació de la intervenció, prèviament a l'exploració judicial, els professionals mantenen una entrevista amb la víctima i/o testimoni per tal d'establir un clima de confiança, així com per avaluar la seva capacitat per prestar testimoni. .
En relació amb el programa de suport a l'exploració judicial, quina afirmació no és correcte? Pregunta examen JU027 14 Model A L'exploració la duu a terme un únic professional. Prèviament a l'exploració judicial, els professionals mantenen una entrevista amb la víctima i/o el testimoni per tal d'establir un clima de confiança. L'exploració ha de versar sobre les circumstàncies del presumpte fet delictiu. El suport a l'exploració judicial sempre és enregistrat en vídeo. .
En relació amb el Programa de Suport a l'exploració judicial, quina afirmació no es correcte? L'exploració té com a observadors les persones que determini l'autoritat judicial (jutge, fiscal, advocats, secretari judicial, ...). Durant l'exploració, un dels professionals porta la iniciativa, i és assistit per l'altre, que intervé en cas que la víctima i/o testimoni connecti millor amb aquest segon, o quan davant de dificultats en l'exploració pugui aportar una nova línia d'intervenció. Els professionals han de realitzar l'exploració amb criteris de subjectivitats, fent preguntes suggestives. L'exploració ha de versar sobre les circumstàncies del fet.
En relació amb el Programa de Suport a l'exploració judicial, quina afirmació no es correcte? L'exploració judicial no és enregistrada mai en vídeo quan es realitza amb menors d'edat. L'exploració ha de versar sobre les circumstàncies del presumpte fet. Els professionals han de realitzar l'exploració amb criteris d'objectivitat, sense fer induccions, ni preguntes suggestives, ni formular preguntes que dificultin el relat de la víctima i/o testimoni. El tipus d'entrevista adequat per portar a terme la declaració d'un testimoni és l'entrevista cognitiva. .
Quins són els objectius del programa de suport a l'exploració judicial? Obtenir la declaració de la víctima/testimoni vulnerable en un context adequat. Gravació de l'exploració per evitar la victimització secundària Oferir al jutge una valoració psicosocial de víctimes/testimonis sobre circumstàncies que puguin afectar les decisions judicials. Oferir al jutjat penal/execució una valoració del perfil personal/social de la persona condemnada per sentència ferma i valorar aspectes que puguin incidir en la suspensió de la pena privativa de llibertat. Aportar informació psicosocial dels investigats del delicte i ajudar /Orientar la presa de decisions judicials. .
Quins són els objectius del programa d'assessorament tècnic oficiat de víctimes i/o testimonis? Obtenir la declaració de la víctima/testimoni vulnerable en un context adequat. Gravació de l'exploració per evitar la victimització secundària Oferir al jutge una valoració psicosocial de víctimes/testimonis sobre circumstàncies que puguin afectar les decisions judicials. Oferir al jutjat penal/execució una valoració del perfil personal/social de la persona condemnada per sentència ferma i valorar aspectes que puguin incidir en la suspensió de la pena privativa de llibertat. Aportar informació psicosocial dels investigats del delicte i ajudar /Orientar la presa de decisions judicials. .
Quins són els objectius del programa d'assessorament tècnic oficiat de formes substitutives de les penes privatives de llibertat? Obtenir la declaració de la víctima/testimoni vulnerable en un context adequat. Gravació de l'exploració per evitar la victimització secundària Oferir al jutge una valoració psicosocial de víctimes/testimonis sobre circumstàncies que puguin afectar les decisions judicials. Oferir al jutjat penal/execució una valoració del perfil personal/social de la persona condemnada per sentència ferma i valorar aspectes que puguin incidir en la suspensió de la pena privativa de llibertat. Aportar informació psicosocial dels investigats del delicte i ajudar /Orientar la presa de decisions judicials. .
Quins són els objectius del programa d'assessorament tècnic oficiat d'assessorament tècnic oficiat d'encausats? Obtenir la declaració de la víctima/testimoni vulnerable en un context adequat. Gravació de l'exploració per evitar la victimització secundària Oferir al jutge una valoració psicosocial de víctimes/testimonis sobre circumstàncies que puguin afectar les decisions judicials. Oferir al jutjat penal/execució una valoració del perfil personal/social de la persona condemnada per sentència ferma i valorar aspectes que puguin incidir en la suspensió de la pena privativa de llibertat. Aportar informació psicosocial dels investigats del delicte i ajudar /Orientar la presa de decisions judicials. .
Quines són les característiques més significatives de la metodologia i el procés d'intervenció del programa d'assessorament tècnic oficiat d'encausats, que es diferencia de la resta de programes de l'EATP? Relacionar resultats i l'avaluació socio-familiar i psicològica amb la comissió del delicte. Preferentment s'assigna a un treballador/a social, les dades anamnèsiques del subjecte i valorar la proposta favorable o no favorable de l'aplicació d'una MPA. Apartats específics en l'informe, complexitat dels casos (abús sexual, VIGE, Credibilitat relat, test, seqüeles, ...) Assignació del cas a dos professionals, actuació preliminar (recollida informació judicial dels fets, entrevista acollida), planificació intervenció, l'exploració i l'informe d'assessorament (en cas que el jutge el sol·liciti) i finalització del programa. .
Quines són les característiques més significatives de la metodologia i el procés d'intervenció del programa d'assessorament tècnic oficiat de formes substitutives de les penes privatives de llibertat, que es diferencia de la resta de programes de l'EATP? Relacionar resultats i l'avaluació socio-familiar i psicològica amb la comissió del delicte. Preferentment s'assigna a un treballador/a social, les dades anamnèsiques del subjecte i valorar la proposta favorable o no favorable de l'aplicació d'una MPA. Apartats específics en l'informe, complexitat dels casos (abús sexual, VIGE, Credibilitat relat, test, seqüeles, ...) Assignació del cas a dos professionals, actuació preliminar (recollida informació judicial dels fets, entrevista acollida), planificació intervenció, l'exploració i l'informe d'assessorament (en cas que el jutge el sol·liciti) i finalització del programa. .
Quines són les característiques més significatives de la metodologia i el procés d'intervenció del programa d'assessorament tècnic oficiat de víctimes i/o testimonis, que es diferencia de la resta de programes de l'EATP? Relacionar resultats i l'avaluació socio-familiar i psicològica amb la comissió del delicte. Preferentment s'assigna a un treballador/a social, les dades anamnèsiques del subjecte i valorar la proposta favorable o no favorable de l'aplicació d'una MPA. Apartats específics en l'informe, complexitat dels casos (abús sexual, VIGE, Credibilitat relat, test, seqüeles, ...) Assignació del cas a dos professionals, actuació preliminar (recollida informació judicial dels fets, entrevista acollida), planificació intervenció, l'exploració i l'informe d'assessorament (en cas que el jutge el sol·liciti) i finalització del programa. .
Quines són les característiques més significatives de la metodologia i el procés d'intervenció del programa de suport a l'exploració judicial, que es diferencia de la resta de programes de l'EATP? Relacionar resultats i l'avaluació socio-familiar i psicològica amb la comissió del delicte. Preferentment s'assigna a un treballador/a social, les dades anamnèsiques del subjecte i valorar la proposta favorable o no favorable de l'aplicació d'una MPA. Apartats específics en l'informe, complexitat dels casos (abús sexual, VIGE, Credibilitat relat, test, seqüeles, ...) Assignació del cas a dos professionals, actuació preliminar (recollida informació judicial dels fets, entrevista acollida), planificació intervenció, l'exploració i l'informe d'assessorament (en cas que el jutge el sol·liciti) i finalització del programa. .
En relació amb l'entrevista que porten a terme els equips d'assessorament tècnic penal que actuen en la jurisdicció d'adults i que té per objectiu avaluar la validesa de la declaració d'una víctima o un testimoni vulnerable, indiqueu quina de les afirmacions no és correcta: Pregunta examen JU027 133 Model A L'entrevistador ha d'evitar formular preguntes inductives o suggestives. L'entrevistador ha de mantenir un estil narratiu lliure. L'entrevistador s'ha d'adaptar a les característiques psicològiques del testimoni. L'entrevistador pot utilitzar imatges o dibuixos per facilitar la superació de situacions de bloqueig del testimoni.
En relació amb l'entrevista que porten a terme els equips d'assessorament tècnic penal que actuen en la jurisdicció d'adults i que té per objectiu avaluar la validesa de la declaració d'una víctima o un testimoni vulnerable, reuneix una sèrie de requisits, indiqueu quina de les afirmacions no és correcta: no incloure preguntes inductives o suggestives. adaptar-se a les característiques psicològiques del testimoni. mantenir un estil narratiu lliure. obtenir la màxima informació amb la màxima possibilitat d'influir en el relat obtingut. .
Amb relació al contingut de la feina realitzada, els professionals dels EATP han de tenir uns competències professionals, quina de les següents afirmacions no és una competència professional dels professionals de l'EATP?: Capacitat per redactar informes pericials psicològics i d'assessorament tècnic i socials i psicosocials. Habilitats per ratificar i defensar el contingut de l'informe elaborat en l'acte del judici oral, contestant a les preguntes formulades per les parts. Capacitat de coordinació amb altres professionals i també amb recursos externs. Capacitat de treball individualitzat. .
Amb relació al contingut de la feina realitzada, els professionals dels EATP han de tenir uns competències professionals, quina de les següents afirmacions no és una competència professional dels professionals de l'EATP?: Capacitat de treball en equip i també amb professionals d'altres disciplines (metges forenses, psiquiatres, educadors, etc.). Capacitat per utilitzar de forma eficaç les noves tecnologies en els àmbits de la informació (ús i gestió de bases de dades) i de la comunicació; i els psicòlegs en eines informàtiques d'avaluació psicològica. Capacitat d'actualització professional permanent i participació en activitats de formació o supervisió periòdiques. Capacitat per mantenir el secret professional i no desvelar els fets delictius que manifesta un investigat. .
Amb relació al contingut de la feina realitzada, els professionals dels EATP han de tenir uns competències professionals, quina de les següents afirmacions no és una competència professional dels professionals de l'EATP?: Capacitat d'anàlisi per la promoció de millors pràctiques i per participar en el desenvolupament i la implementació d'innovacions pròpies de l'àmbit de treball. Gestionar adequadament els expedients administratius i preservar-ne la confidencialitat. Capacitat per redactar informes pericials psicològics i d'assessorament tècnic i socials i psicosocials. Capacitat per induir a respostes en la presa de declaracions de menors i persones amb discapacitat. .
Amb relació al contingut de la feina realitzada, els professionals dels EATP han de tenir unes habilitats en l'àmbit personal necessàries per desenvolupar adequadament la tasca encomanada, quina de les següents afirmacions no és correcte?: Capacitat d'escolta activa. Habilitats comunicatives, tant verbals com no verbals. Capacitat d'empatia. Capacitat de de no empatitzar amb els casos. .
Amb relació al contingut de la feina realitzada, els professionals dels EATP han de tenir unes habilitats en l'àmbit personal necessàries per desenvolupar adequadament la tasca encomanada, quina de les següents afirmacions no és correcte?: Autocontrol i capacitat de gestió de les pròpies emocions. Organització eficient del temps i de l'agenda professional. Control de l'ansietat situacional (assistència a judicis). Capacitat per prendre decisions de forma unilateral.
Amb relació al contingut de la feina realitzada, els professionals dels EATP han de tenir unes habilitats en l'àmbit personal necessàries per desenvolupar adequadament la tasca encomanada, quina de les següents afirmacions no és correcte?: Assertivitat i autoconfiança. Capacitat per treballar en entorns cooperatius. Autocontrol i capacitat de gestió de les pròpies emocions. Capacitat de percebre la no credibilitat d'un relat. .
Denunciar test Consentimiento Condiciones de uso