Cuestiones
ayuda
option
Mi Daypo

TEST BORRADO, QUIZÁS LE INTERESEExamen Historia Epist. Psicologia UB nov. 2022

COMENTARIOS ESTADÍSTICAS RÉCORDS
REALIZAR TEST
Título del test:
Examen Historia Epist. Psicologia UB nov. 2022

Descripción:
El primer parcial de UB, hecho para estudiar, no son preguntas de examen antiguo

Autor:
apodots
(Otros tests del mismo autor)

Fecha de Creación:
09/11/2022

Categoría:
Historia

Número preguntas: 100
Comparte el test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Comparte el test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Últimos Comentarios
No hay ningún comentario sobre este test.
Temario:
Què pensava Kant sobre la psicologia? Que la psicologia mai podria ser una ciència experimental Que la psicologia ja era una ciencia experimental Que la psicologia podria ser una ciència experimental amb el mètode deductiu Que la psicologia havia de pertànyer a l'àmbit de la fil·losofia.
Què estudia Gustav T Fechner? La Mínima diferencia detectable La mesura indirecta de la sensació a través del Llindar La cronometria mental i temps de reacció Les Energies nervioses específiques i nervis sensitius.
Què desenvolupa Herbart? La mecànica física La teoria de fibres continues La física mecànica mental La doctrina de les Energies nervioses específiques.
Què proposa Leibniz? La monadologia La mecànica física El sensualisme Els llindars sensorials.
Kant s'inclou dintre de Positivisme Racionalisme Associacionisme Empirisme.
Per poder ser una ciència, la psicologia ha de ser introspectiva determinista conductual positivista.
Hobbes és un autor empirista associacionista psicofísic racionalista.
August Comte és l'exposant de positivisme associacionisme l'escola de Würzburg la psicologia de l'acte.
David Ferrier experimenta amb excitabilitat elèctrica als cervells dels animals desenvolupa la teoria de Gall de la frenologia forma part del moviment del Sensacionalisme francés És un dels pioners de la psicofísica.
Francis Bacon és un precursor de l'empirisme modern el positivisme el racionalisme modern l'associacionisme.
John Locke és el pare de l'empirisme modern el representant del racionalisme britànic la gran influència de Gustav Firsch inspirador del sensualisme francès.
James Mill proposa la Química mental la Física mental la jerarquia de les ciències cap de les anteriors.
Què és la epistemologia? L'estudi de la història L'estudi del coneixement L'estudi de la ciència Una branca de la psicologia.
El mètode deductiu prové de racionalisme empirisme el positivisme el determinisme.
Quines dues classes de lleis hi ha? correlacionals i causals correlacionals i succesives causals i contigües contigües i correlacionals.
Qui va enunciar la falsabilitat? Popper Köhler Kulpe Kuhn.
Com pot ser la psicologia una ciència? Fent introspecció Assumint el determinisme Estudiant només processos simples Investigant la conducta.
La psicologia humanista és... indeterminista no determinista determinista física determinista psíquica.
Amb qui s'independitza la psicologia d'altres branques? amb Fechner amb Wundt amb tots els anteriors amb Brentano.
Qui proposa noció de paradigma? Kuhn Kant Köhler Kulpe.
Petites percepcions / apercepcions, és un concepte de Herbart Leibniz Hume Hartley.
En què és pioner Leibniz? en traçar un continu de la consciència en proposar el dualisme del cos humà en plantejar el concepte d'idea en tractar el concepte de percepció.
Qui serà una influència pel futur psicoanàlisi pel concepte de la repressió d'idees? Hartley Herbart Fechner Koffka.
El llindar de la consciència és el límit que han de superar les idees per ser percebudes per la ment el límit que han de superar les idees per ser apercebudes per la ment el límit sota el qual les idees son expulsades a la perifèria de la consciència el límit de la massa perceptiva.
Francis Bacon té una visió de la natura indeterminista mecanicista associacionista monàdica.
Com defineix Locke concepte "idea" Locke no defineix el concepte d'idea, és Hume impressió mental sensible unitat bàsica de pensament unitat bàsica d'associació.
Les idees de reflexió de Locke son: comparació, abstracció, contigüitat, connexions associatives combinació, comparació, abstracció, connexions associatives semblança, causa efecte, connexions associatives, abstracció semblança, comparació, abstracció, connexions associatives.
Per Locke, les característiques reals i objectives de la realitat son: qualitats primaries noumeno impressions apercepcions.
Quatre autors associacionistes Hume, Hobbes, James Mill, John Stuart Mill Hume, August Comte, James Mill, John Stuart Mill Herbart, Hume, Hartley, James Mill i John Stuart Mill Hartley, Hume, James Mill, John Stuart Mill.
dues classes de percepcions, Impressions (experiència directa) idees (traça a la memòria) és de Hartley Hume Helmholtz Wundt.
La idea de fibres continues que vibraven generant processos mentals és una idea de Descartes Hartley Charles Bell Gustav Fechner.
Per què Hartley és associacionista perquè les cordes vibren conjuntament generant associacions simultànies i succesives perquè les cordes vibren en una relació de contigüitat perquè les cordes vibren conjuntament generant associacoins de combinació i simultaneitat perquè les cordes vibren per una relació de causalitat.
La física mecànica mental és de John Stuart Mill Gustav Fritsch James Mill F. Magendie.
De quina forma contradiu John Stuart Mill al seu pare? Passa d'una física mecànica a una química mental passa d'una química mental a un sistema d'associacions passa d'una proposta associacionista a una proposta psicofisiológica passa d'una física mecànica a una aproximació fenomenològica de la ment.
Autor del sensacionalisme francés? Étienne Bonnot de Condillac David Ferrier Pierre Flourens August Comte.
Quina és la metàfora del sensacionalisme francés? L'estatua L'amativitat El daltònic Activar l'estatua de la llibertat.
PREGUNTA PROPUESTA PROFE DE EXAMEN: Quins dos mètodes proposa August Comte per estudiar com a mètodes científics per estudiar l'ésser humà? introspecció frenologia sociologia frenologia i sociologia.
Quins avenços del segle XIX distancien la psicologia de la filosofia? Neuroanatomia, psicofisiologia i psicofísica Psicofisiologia, psicofísica i frenologia psicofisiologia, psicofísica i la psicologia experimental psicofisiologia, psicofísica i sociologia.
Crítics de la frenologia: Gustav Fritsch, Edward Hitzig, David Ferrier Gustav Fritsch, Johannes Müller i Von Helmholtz Johannes Müller, Von Helmholtz i Ernst Weber Gustav Fritsch, Johannes Müller i David Ferrier.
què és la psicofisiologia? doctrina que estudia l'anatomia del Sistema Nerviós doctrina que estudia el funcionament del Sistema Nerviós doctrina que estudia la relaió entre la psíquica i la física doctrina que estudia la relació entre l'estimul i la percepció.
Pioners de la psicofisiologia Gustav Fritsch, Edward Hitzig, David Ferrier Charles Bell i F. Magendie Johannes Müller i H. Von Helmholtz Ernst h Weber i Gustav T. Fechner.
La doctrina de les Energies nervioses específiques és de Helmholtz Weber Müller Fechner.
El concepte de Constància perceptiva el tracten... Helmholtz, Gestalt i Fechner Weber, Helmholtz i els empiristes Els empiristes, Helmholtz i la Gestalt Helmholtz, Gestalt i Wertheimer.
La cronometria mental és estudiada per Wundt, Weber i Helmholtz Wundt, l'escola de Würzburg i Helmholtz Wundt, Helmholtz Wundt, Helmholtz i la Gestalt.
Weber es va especialitzar en... la forma de l'espai i la forma del temps el color el tacte la memòria.
la primera llei quantitativa de la història de la psicologia és la Llei de Weber-Fechner La llei de Bell-Magendie la Llei de Pragnanz la Llei de la Física mecànica mental.
Quina publicació es considera el moment fundacional de la psicologia experimental? "Principis de Psicologia fisiològica" de Wundt "Elements de psicofísica" de Fechner "El temps d'apercepció simple i complexa" de Max Friedrich "Gestaltqualitäten" de Von Ehrenfels.
Com es diu la 1º tesi doctoral experimental de psicologia? "Els temps d'apercepció simple i complexa" "Principis de psicologia fisiològica" "Elements de psicofísica" "Estudis de psicologia".
Psicologia Voluntarista? Brentano Wundt Escola de Würzburg Escola de Berlin.
Què és l'experiència mediata? la percepció sensorial la dada des de la percepció fenomenològica la dada independent del subjecte el procès purament fisiològic de la sensació.
Wundt utilitzava el mètode de introspecció... experimental fenomenològica sistemàtica no feia introspecció sino que observaba altres subjectes.
De qui és el mètode substractiu Helmholtz Donders Fechner Wundt.
Quin és el programa científic de Wundt? Anàlisi, Síntesi, Lleis de causalitat psíquica Anàlisi, Síntesi, Lleis d'associació psíquica Detectar, Discriminar, Reaccionar Detectar, Sintetitzar, generar Lleis d'associació psíquica.
En quines unitats experiencials es configura la consciència per Wundt? Sensacions i percepcions Sensacions, sentiments i idees Sensacions, idees i imatges Impressions i idees.
Quines tres dimensions podien tenir els sentiments per Wundt? Plaer/displaer, Excitació/calma, Tensió/relaxació Plaer/displaer, Primacia/Recència, Tensió/relaxació Plaer/displaer, associació lliure/forçada, excitació/calma Plaer/displaer, associació lliure/forçada, amor/odi.
Quin era l'àmbit que més interessava al laboratori de Leipzig de Wundt? Sensacions Temps de reacció Apercepció Lleis de relació.
de qui agafa la idea Wundt de l'apercepció? De Kant De Leibniz de tots els esmentats De Fechner.
Per Wundt, el Volkerpsychologie s'havia d'abordar experimentalment i descriptivament descriptivament i observacionalment inductivament i descriptivament introspectivament i descriptivament.
quins son els tres grans productes de la psicologia dels pobles de Wundt? mites, les costums i normes, i la cultura el llenguatge, els mites i les costums i normes el llenguatge, els mites i el raonament les lleis de relació, el llenguatge i els mites.
Qui contradiu aviat a Wundt amb que els processos superiors si es podien estudiar experimentalment? Wertheimer Ebbinghaus Friedrich Fechner.
El mètode de l'estalvi és de Ebbinghaus Helmholtz Donders Fritsch.
com és la fòrmula del mètode de l'estalvi? [100* (TA-TR)] / TA [100* (TA-TR)] / TR [100* (TR-TA)] / TA [100* (TR-TA)] / TR.
De qui és el concepte de Corba de l'oblit? de Bell i de Magendie conjuntament Ebbinghaus Wertheimer Külpe.
La doctrina de Würzburg és el pensament funcional el pensament sense imatges la introspecció experimental el pensament introspectiu.
PREGUNTA PROPUESTA PROFE DE EXAMEN: Quin nom rep el context acadèmic/cultural alemany que va donar lloc al sorgiment de la psicologia científica? Hybrid context Rol hybridazion Positivisme Cap de les anteriors.
PREGUNTA PROPUESTA PROFE DE EXAMEN: La frenologia es basa en: Correlacions entre l'inconscient i les estructures cerebrals les facultats o característiques de cada persona es poden determinar examinant les prominencies o depressions dels cranis les facultats de cada subjecte es poden determinar en funció de les estructures cerebrals profundes els trets psicològics no es poden modificar amb l'experiència/entrenament.
Quin és el mètode d'estudi de l'escola de Würzburg? Introspecció experimental Introspecció sistèmica Introspecció fenomenològica Introspecció analítica.
Els estats de consciència de l'escola de Würzburg... són un procès inferior no son reductibles a sensacions són una còpia d'una impressió els estats de consciència son una teoria de la Gestalt, no de la Würzburg.
Què són les Einstellung? Un tipus d'associació empirista Trets de la forma, de la psicologia de la Gestalt Tendència o predisposició no conscient de l'escola de Wurzburg Son les tres grans característiques de la Volkerpsychologie.
L'escola de Würzburg retorna a la introspecció fenomenològica retorna a l'associacionisme retorna a l'empirisme retorna a l'estudi de les mesures fisiològiques.
En quin sentit Brentano és un contrapunt a Wundt? Perquè es centra en la investigació en comptes de la divulgació Perquè es centra en el que fa la ment, no en el que hi ha Perquè es centra en el que hi ha a la ment, i no en les sensacions Perquè Brentano és Voluntarista, en comptes de centrar-se en l'acte.
Quins dos tipus de fenòmens hi ha a la consciència per la psicologia de l'acte? Fenòmens físics i químics Fenòmens físics i sensibles Fenòmens físics i sensacions Fenòmens físics i psíquics.
Què vol dir la inexistencia intencional? que el fenòmen físic existeix perquè va dirigit cap alguna cosa que el fenòmen psíquic existeix perque va dirigit cap alguna cosa que el fenòmen psíquic no existeix perquè una intenció de l'objecte físic que el fenòmen físic existeix perque forma part de la intenció de la sensació fisiològica.
Què vol dir objectivitat immanent? que tot acte físic existeix independentment de l'acte psíquic que tot acte psíquic conté en ell mateix una sensació que tot acte psíquic existeix per si mateix que tot acte psíquic recau sobre un objecte.
Quina classificació fa Brentano dels tipus de fenòmens psiquics? Presentacions, Judicis i sentiments d'amor/odi Presentacions, Judicis i Qualitats Presentacions, Percepcions i Processos mentals Contemplació retrospectiva, Percepcions i Sentiments.
Els principals representants de la Gestalt van treballar a Leipzig Berlin Els tres llocs conjuntament Gotinga.
"El Todo es más que la suma de las partes" és una afirmació de Würzburg Associacionistes Gestalt Psicologia de l'acte.
A quina disciplines psicològiques era contraria la Gestalt? A l'estructuralisme al funcionalisme i el conductisme a la psicologia de Wundt i la psicologia de l'Acte a l'estructuralisme, al funcionalisme i el conductisme.
Què significa Gestalt? tendència, predisposició forma, figura, configuració acte, interpretació, conjunt fenòmen, aconteixement, realitat física.
La "forma de l'espai" i la "forma del temps" són conceptes de Erns Mach Christian Von Ehrenfels Max Wertheimer Kurt Lewin.
Què va fer Christian Von Ehrenfels? Va idear la Teoria de la bona forma Va elaborar teories sobre la forma i el temps de Erns Mach Va fer la tesi de "Els temps d'apercepció simple i complexa" Va proposar la metàfora de l'Estatua.
Quina diferència hi ha entre Mill, Mach i Ehrenfels respecte la Gestalt? Ells diuen que l'important és la forma, però la Gestalt diu que son els elements Ells diuen que l'important és entendre quins elements han conformat la nova experiència de fusió d'idees però la Gestalt es centra en les estimulacions físiques Ells diuen que l'important és entendre quins elements han conformat la nova experiència de fusió d'idees però la Gestalt diu que el tot és més important que les parts i que és ANTERIOR. Mill, Mach i Ehrenfels estaven interessants en la part mecànica i la Gestalt en la part química, i de com aquesta addició d'idees generava una idea nova és POSTERIOR.
Qui son els fundadors de la psicologia de la Gestalt? Wertheimer, Köhler i Kafka Wertheimer, Kuhn y Koffka Wertheimer, Köhler i Koffka Wertheimer, Köhler i Lewin.
Quin mètode utilitza la Gestalt? Descomponent les parts Introspecció, descripció, matemàtiques, però sense descompondre l'experiència Introspecció fragmentària i mesurant dades fisiològiques dels subjectes Introspecció analítica, observació externa i contemplació retrospectiva.
Què proposa el fenomen Phi? Il·lusió de percepció de moviment continu davant de succeció d'imatges estàtiques l'aparença de simultaneitat sota certes condicions d'estimulació llumínica la percepció o no de dues punxes d'un compàs depenent de la zona del cos Quan estem davant d'un problema es crea una tensió psicològic que ajuda a recordar millor allò que estem fent.
Per què és important el fenomen Phi? perquè va explicar el fenòmen en termes psicològics, allò significatiu és l'organització, no els elements perquè va demostrar empíricament que sota certes condicions de pressió, la ment recorda millor els detalls perquè va posar a prova l'efecte de la semàntica a l'hora de recordar dades perquè va mesurar per primer cop, de forma quantitativa, la mínima diferencia detectable amb experiments amb pesos.
Què diu "el pensament productiu" de Wertheimer? Que és un mètode més efectiu que el pensament abstracte Que és un mètode més efectiu que el pensament introspectiu Que és un mètode menys efectiu que la reproducció mecànica de Ebbinghaus Que és un mètode més efectiu que el pensament reproductiu.
Què diu la Llei de Prägnanz? Que davant d'una cosa ambigua, la nostra ment es bloqueja Que davant d'una cosa ambigua, la nostra ment busca la forma més contigua al cos representat Que davant d'una cosa ambigua, la nostra ment busca la forma més senzilla d'interpretar-ho Que davant d'una cos ambigua, la ment utilitza el subconscient per intentar endevinar la forma.
Què diu la constancia perceptiva? Davant d'estimulacions sensorials semblants, percebem el mateix objecte Davant d'estimulacions sensorials diferents, podem percebre el mateix objecte físic Davant d'estimulacions sensorials diferents, la nostra ment els interpreta com a objectes diferents Davant d'estimulacions sensorials semblants, la ment pot discriminar per forma, contigüitat, proximitat, figura fons, semblança, inclusió o tancament.
Quina d'aquestes no és una de les "altres lleis Gestaltiques?" Llei de proximitat Llei d'inclusió Llei del color Totes aquestes son lleis Gestaltiques.
Què diu la teoria de camps de la Gestalt? Que l'experiència conscient és la interacció entre l'estímul sensorial i el camp de força del cervell Que l'experiència conscient genera un camp d'impacte subconscient sobre el cervell que romandrà sota el llindar d'apercepció Que l'experiència inconscient es converteix en un camp de força quan supera el llindar d'apercepció Que l'experiència conscient és la addició d'una percepció, una cohesió i una sensació en un espai que anomena "camp de força".
Què diu l'isomorfisme psicològic? Que els patrons d'activitat i els patrons de l'experiència mental son estructuralment iguals Que els patrons d'activitat i els patrons de l'experiència mental son estructuralment equivalents Que els patrons d'activitat i els patrons de l'experiència mental son procesos ipsilaterals que els patrons de l'experiència mental son una copia dels camps de força.
Que diu el Tanteig cognitiu de Köhler? Que els animals i humans resolen problemes amb l'exploració introspectiva Que els animals i humans resolen problemes amb l'exploració perceptiva de l'entorn Que els animals i humans resolen problemes amb l'assaig i error Que els animals i humans resolen problemes una suma de raonament i assaig i error.
Com es diu l'estadi on l'animal sap sobtadament què ha de fer davant d'un problema? Fenòmen Phi Insight Einstellung Efecte Zeigarnik.
Davant d'un problema Wertheimer diu que... entrem en tensió i busquem la introspecció per resoldre'l. entrem en tensió i busquem la solució per tornar a l'harmonia cognitiva entrem en apercepció i busquem la solució per tornar a l'harmonia cognitiva entrem en tensió i busquem la solució per un reforç extrínsec.
Lewin és un gran representant de... la psicologia social la psicologia de l'acte la psicologia de la Gestalt l'escola de Würzburg.
Kurt Lewin aplica la Teoria del camp... per analitzar el comportament de les granotes per entendre les relacions entre les persones per analitzar els efectes en el cervell en conills i gossos per analitzar subjectes al laboratori.
El Principi de contemporaneïtat... diu que tendim a recordar més el primer i l'últim element d'una llista diu que només el que es recorda influeix en el present diu que només el present té influència sobre l'apercepció diu que records que puguin estar a l'inconscient poden tenir efectes sobre el nostre present.
Tipus de conflicte per Lewin... aproximació-aproximació, evitació-evitació, aproximació-evitació aproximació-aproximació, aproximació-evitació evitació-aproximació, evitació-evitació, dubte aproximació-aproximació, evitació-evitació, indecisió.
Quins grups va generar Lewin als seus experiments sobre L'estil de lideratge? Grup democràtic, grup autoritari, grup emocional Grup autàrquic, grup democràtic, grup apàtrid grup democràtic, grup autoritari, grup liberal grup democràtic, grup violent, grupo de las risas i del chill jaja no puedo mas matadme ya no sé qué mierda inventarme llevo 100 preguntas ayuda.
Denunciar test Consentimiento Condiciones de uso