Cuestiones
ayuda
option
Mi Daypo

TEST BORRADO, QUIZÁS LE INTERESELLEI 7/1985 EL MUNICIPI III

COMENTARIOS ESTADÍSTICAS RÉCORDS
REALIZAR TEST
Título del test:
LLEI 7/1985 EL MUNICIPI III

Descripción:
LA JUNTA DEL GOVERN LOCAL I COMPETÈNCIES.

Autor:
AVATAR

Fecha de Creación:
14/05/2020

Categoría:
Oposiciones

Número preguntas: 47
Comparte el test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Comparte el test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Últimos Comentarios
No hay ningún comentario sobre este test.
Temario:
ARTICLE 23.1 LBRL La junta de govern local la integra l’alcalde i un nombre de regidors no superior al terç del nombre legal dels regidors, nomenats i separats lliurement per aquell, que n’ha de donar compte al ple. La junta de govern local la integra el ple i un nombre de regidors no superior al terç del nombre legal dels regidors, nomenats i separats lliurement per aquell, que n’ha de donar compte al ple. La junta de govern local la integra l’alcalde i un nombre de funcionaris no superior al terç del nombre legal dels funcionaris, nomenats i separats lliurement per aquell, que n’ha de donar compte al ple. La junta de govern local la integra el ple i un nombre de funcionaris no superior al terç del nombre legal dels funcionaris, nomenats i separats lliurement per aquell, que n’ha de donar compte al ple.
ARTICLE 23.2 LBRL, Correspon a la junta de govern local: Dirigir el govern i l’administració municipal. Convocar i presidir les sessions del ple. L’assistència al ple en l’exercici de les seves atribucions. L’assistència a l’alcalde en l’exercici de les seves atribucions.
ARTICLE 23.2 LBRL, Correspon a la junta de govern local: Les atribucions que l’alcalde o un altre òrgan municipal li delegui o li atribueixin les lleis. La declaració de lesivitat dels actes de l’ajuntament. L’aprovació de les formes de gestió dels serveis i dels expedients de municipalització. Sancionar les faltes de desobediència a la seva autoritat o per infracció de les ordenances municipals.
ARTICLE 23.3 LBRL Els tinents d’alcalde, per l’ordre del seu nomenament i en els casos de vacant, absència o malaltia, substitueixen l’alcalde. El president de la taula, per l’ordre del seu nomenament i en els casos de vacant, absència o malaltia, substitueixen l’alcalde. Els tinents d’alcalde no poden substituir l’alcalde. Els regidor més major, per l’ordre del seu nomenament i en els casos de vacant, absència o malaltia, substitueixen l’alcalde.
ARTICLE 23.3 LBRL Els tinents d’alcalde, són lliurement designats i remoguts per l’alcalde d’entre els membres de la junta de govern local i, on no n’hi hagi, d’entre els funcionaris. Els tinents d’alcalde, són lliurement designats i remoguts per l’alcalde d’entre els membres de la junta de govern local i, on no n’hi hagi, d’entre els regidors. Els tinents d’alcalde, són lliurement designats i remoguts per la junta del govern local d’entre els membres d'questa i, on no n’hi hagi, d’entre els regidors. Els tinents d’alcalde, són lliurement designats i remoguts per la junta de govern local d’entre els membres d'aquesta i, on no n’hi hagi, d’entre els designats per la CCAA.
ARTICLE 23.4 LBRL L’alcalde pot delegar l’exercici de determinades atribucions en els membres de la junta de govern local i, on no n’hi hagi, en els tinents d’alcalde. L’alcalde pot delegar l’exercici de determinades atribucions en els membres de la junta de govern local i, on no n’hi hagi, en el seu partit polític. El ple pot delegar l’exercici de determinades atribucions en els membres de la junta de govern local i, on no n’hi hagi, en els tinents d’alcalde. L’alcalde no pot delegar l’exercici de determinades atribucions en els membres de la junta de govern local.
ARTICLE 25.1 El municipi, per a la gestió dels seus interessos i en l’àmbit de les seves competències, pot promoure activitats i prestar els serveis públics. Exercir la direcció de la policia municipal. El municipi, per a la gestió dels interessos de l'estat i en l’àmbit de les seves competències, pot promoure activitats i prestar els serveis públics. El municipi, per a la gestió dels interessos de la CCAA i en l’àmbit de les seves competències, pot promoure activitats i prestar els serveis públics.
ARTICLE 25.2 LBRL, El municipi exerceix, en tot cas, com a competències pròpies: Urbanisme: planejament, gestió, execució i disciplina urbanística. Inspecció i sanció d’establiments i activitats comercials. Realització d’activitats complementàries en els centres docents. Conservació o manteniment de centres sanitaris assistencials de titularitat de la comunitat autònoma.
ARTICLE 25.2 LBRL, El municipi exerceix, en tot cas, com a competències pròpies: Prestació dels serveis socials, promoció de la igualtat d’oportunitats i la prevenció de la violència contra la dona. Protecció del medi natural. Vigilància i control de la contaminació ambiental. Protecció i gestió del patrimoni històric.
ARTICLE 25.2 LBRL, El municipi exerceix, en tot cas, com a competències pròpies: Promoció i gestió de l’habitatge de protecció pública amb criteris de sostenibilitat financera. Gestió d’oficines unificades d’informació i tramitació administrativa. Comunicació, autorització, inspecció i sanció dels espectacles públics. Creació, manteniment i gestió de les escoles infantils d’educació de titularitat pública de primer cicle d’educació infantil.
ARTICLE 25.2 LBRL, El municipi exerceix, en tot cas, com a competències pròpies: Conservació i rehabilitació de l’edificació. Vigilància i control de la contaminació ambiental. Protecció del medi natural. Conservació o manteniment de centres sanitaris assistencials de titularitat de la comunitat autònoma.
ARTICLE 25.2 LBRL, El municipi exerceix, en tot cas, com a competències pròpies: Promoció i gestió turística. Parcs i jardins públics. Liquidació i recaptació de tributs propis de la comunitat autònoma o de l’Estat. Inspecció i sanció d’establiments i activitats comercials.
ARTICLE 25.2 LBRL, El municipi exerceix, en tot cas, com a competències pròpies: Tramitació administrativa. Gestió de les instal·lacions esportives de titularitat de la comunitat autònoma o de l’Estat. Realització d’activitats complementàries en els centres docents. Gestió dels residus sòlids urbans.
ARTICLE 25.2 LBRL, El municipi exerceix, en tot cas, com a competències pròpies: Protecció contra la contaminació acústica. Vigilància i control de la contaminació ambiental. Prestació dels serveis socials, promoció de la igualtat d’oportunitats i la prevenció de la violència contra la dona. Proveïment d’aigua potable al municipi i evacuació i tractament d’aigües residuals.
ARTICLE 25.2 LBRL, El municipi exerceix, en tot cas, com a competències pròpies: Vigilància i control de la contaminació ambiental. Lumínica i atmosfèrica en les zones urbanes. Protecció del medi natural. Inspecció i sanció d’establiments i activitats comercials.
ARTICLE 25.2 LBRL, El municipi exerceix, en tot cas, com a competències pròpies: Proveïment d’aigua potable a domicili i evacuació i tractament d’aigües residuals. Cooperació amb l’administració educativa a través dels centres associats de la Universitat Nacional d’Educació a Distància. Gestió d’oficines unificades d’informació i tramitació administrativa. Inscripció d’associacions.
ARTICLE 25.2 LBRL, El municipi exerceix, en tot cas, com a competències pròpies: Liquidació i recaptació de tributs propis de la comunitat autònoma o de l’Estat. Comunicació, autorització, inspecció i sanció dels espectacles públics. Promoció i gestió turística. Infraestructura viària i altres equipaments de la seva titularitat.
ARTICLE 25.2 LBRL, El municipi exerceix, en tot cas, com a competències pròpies: Avaluació i informació de situacions de necessitat social i l’atenció immediata a persones en situació o risc d’exclusió social. Inspecció i sanció d’establiments i activitats comercials. Gestió de les instal·lacions esportives de titularitat de la comunitat autònoma o de l’Estat, incloent-hi les situades en els centres docents quan s’usin fora de l’horari lectiu. Gestió d’instal·lacions culturals de titularitat de la comunitat autònoma o de l’Estat.
ARTICLE 25.2 LBRL, El municipi exerceix, en tot cas, com a competències pròpies: Gestió d’instal·lacions culturals de titularitat de la comunitat autònoma o de l’Estat. Realització d’activitats complementàries en els centres docents. Creació, manteniment i gestió de les escoles infantils d’educació de titularitat pública de primer cicle d’educació infantil. Policia local, protecció civil, prevenció i extinció d’incendis.
ARTICLE 25.2 LBRL, El municipi exerceix, en tot cas, com a competències pròpies: Realització d’activitats complementàries en els centres docents. Creació, manteniment i gestió de les escoles infantils d’educació de titularitat pública de primer cicle d’educació infantil. Trànsit, estacionament de vehicles i mobilitat. Transport col·lectiu urbà. Conservació o manteniment de centres sanitaris assistencials de titularitat de la comunitat autònoma.
ARTICLE 25.2 LBRL, El municipi exerceix, en tot cas, com a competències pròpies: Conservació o manteniment de centres sanitaris assistencials de titularitat de la comunitat autònoma. Prestació dels serveis socials, promoció de la igualtat d’oportunitats i la prevenció de la violència contra la dona. Protecció del medi natural. Informació i promoció de l’activitat turística d’interès i àmbit local.
ARTICLE 25.2 LBRL, El municipi exerceix, en tot cas, com a competències pròpies: Fires, mercats centrals, places, llotges i comerç ambulant. Protecció de la salubritat pública i privada. Vigilància i control de la contaminació ambiental. Protecció del medi natural.
ARTICLE 25.2 LBRL, El municipi exerceix, en tot cas, com a competències pròpies: Prestació dels serveis socials, promoció de la igualtat d’oportunitats i la prevenció de la violència contra la dona. Conservació o manteniment de centres sanitaris assistencials de titularitat de la comunitat autònoma. Protecció de la salubritat pública. Creació, manteniment i gestió de les escoles infantils d’educació de titularitat pública de primer cicle d’educació infantil.
ARTICLE 25.2 LBRL, El municipi exerceix, en tot cas, com a competències pròpies: Cementiris i activitats funeràries. Realització d’activitats complementàries en els centres docents. Gestió d’instal·lacions culturals de titularitat de la comunitat autònoma o de l’Estat. Gestió de les instal·lacions esportives de titularitat de la comunitat autònoma o de l’Estat.
ARTICLE 25.2 LBRL, El municipi exerceix, en tot cas, com a competències pròpies: Inspecció i sanció d’establiments i activitats comercials. Promoció de l’esport i instal·lacions esportives i d’ocupació del temps lliure. Promoció i gestió turística. Comunicació, autorització, inspecció i sanció dels espectacles públics.
ARTICLE 25.2 LBRL, El municipi exerceix, en tot cas, com a competències pròpies: Promoció de la cultura i equipaments culturals. Liquidació i recaptació de tributs propis de la comunitat autònoma o de l’Estat. Inscripció d’associacions, empreses o entitats en els registres administratius de la comunitat autònoma o de l’Administració de l’Estat. Gestió d’oficines unificades d’informació i tramitació administrativa.
ARTICLE 25.2 LBRL, El municipi exerceix, en tot cas, com a competències pròpies: Participar en la vigilància del compliment de l’escolaritat obligatòria. Inspecció i sanció d’establiments i activitats comercials. Promoció i gestió turística. Comunicació, autorització, inspecció i sanció dels espectacles públics.
ARTICLE 25.2 LBRL, El municipi exerceix, en tot cas, com a competències pròpies: Gestió d’oficines unificades d’informació i tramitació administrativa. Cooperar amb les administracions educatives corresponents en l’obtenció dels solars necessaris per a la construcció de nous centres docents. Cooperació amb l’administració educativa a través dels centres associats de la Universitat Nacional d’Educació a Distància. L’efectivitat de la delegació requereix la seva acceptació pel municipi interessat.
ARTICLE 25.2 LBRL, El municipi exerceix, en tot cas, com a competències pròpies: La conservació, el manteniment i la vigilància dels edificis de titularitat local destinats a centres públics d’educació infantil, d’educació primària o d’educació especial. Gestió d’oficines unificades d’informació i tramitació administrativa. Liquidació i recaptació de tributs propis de la comunitat autònoma o de l’Estat. Comunicació, autorització, inspecció i sanció dels espectacles públics.
ARTICLE 25.2 LBRL, El municipi exerceix, en tot cas, com a competències pròpies: Promoció en el seu terme municipal de la participació dels ciutadans en l’ús eficient i sostenible de les tecnologies de la informació i les comunicacions. Promoció i gestió turística. Inspecció i sanció d’establiments i activitats comercials. Gestió de les instal·lacions esportives de titularitat de la comunitat autònoma o de l’Estat.
ARTICLE 25.2 LBRL, El municipi exerceix, en tot cas, com a competències pròpies: Gestió d’instal·lacions culturals de titularitat de la comunitat autònoma o de l’Estat. Realització d’activitats complementàries en els centres docents. Creació, manteniment i gestió de les escoles infantils d’educació de titularitat pública de primer cicle d’educació infantil. Actuacions en la promoció de la igualtat entre homes i dones així com contra la violència de gènere.
ARTICLE 25.3 LBRL, El municipi exerceix, en tot cas, com a competències pròpies: Les competències municipals s’han de determinar per llei i s’ha d’avaluar la conveniència de la implantació de serveis locals amb els principis de descentralització, eficiència, estabilitat i sostenibilitat financera. Les competències municipals s’han de determinar per llei i s’ha d’avaluar la conveniència de la implantació de serveis locals amb els principis de desconcentració, eficiència, estabilitat i sostenibilitat financera. Les competències municipals s’han de determinar per llei i s’ha d’avaluar la conveniència de la implantació de serveis estatals amb els principis de descentralització, eficiència, estabilitat i sostenibilitat financera. Les competències municipals s’han de determinar per llei i s’ha d’avaluar la conveniència de la implantació de serveis locals amb els principis de descentralització, eficàcia, estabilitat i sostenibilitat financera i eficiencia.
ARTICLE 25.4 LBRL, El municipi exerceix, en tot cas, com a competències pròpies: La llei no ha de preveure la dotació dels recursos necessaris per assegurar la suficiència financera de les entitats locals sense que això pugui comportar, en cap cas, un despesa més elevada de les administracions públiques. La llei ha de preveure la dotació dels recursos necessaris per assegurar la suficiència financera de les entitats locals sense que això pugui comportar, en cap cas, un despesa més elevada de les administracions públiques. La llei ha de preveure la dotació dels recursos necessaris per assegurar la suficiència financera de les entitats estatals sense que això pugui comportar, en cap cas, un despesa més baixa de les administracions públiques. La llei ha de preveure la dotació dels recursos necessaris per assegurar la suficiència financera de les entitats locals sense que això pugui comportar, en cap cas, un despesa més baixa de les administracions públiques i privades.
ARTICLE 25.4 LBRL, El municipi exerceix, en tot cas, com a competències pròpies: Els projectes de lleis locals s’han d’acompanyar d’un informe del Ministeri d’Hisenda Local i Administracions Publiques. Els projectes de lleis locals s’han d’acompanyar d’un informe del Ministeri d’Hisenda i Administracions Publiques. Els projectes de lleis estatals s’han d’acompanyar d’un informe del Ministeri d’Hisenda i Administracions Publiques. Els projectes de lleis estatals s’han d’acompanyar d’un informe del Ministeri d’Hisenda Local i Administracions Públiques.
ARTICLE 25.5 LBRL, El municipi exerceix, en tot cas, com a competències pròpies: La llei no ha de determinar la competència municipal plena de què es tracti. La llei ha de determinar la competència municipal plena de què es tracti. La llei no ha de determinar la competència municipal pròpia de què es tracti. La llei ha de determinar la competència municipal pròpia de què es tracti.
ARTICLE 25.5 LBRL, El municipi exerceix, en tot cas, com a competències pròpies: Garantir que no es produeix una atribució simultània de la mateixa competència a una altra administració pública. Garantir que es produeix una atribució simultània de la mateixa competència a una altra administració pública. Garantir que es produeix una atribució simultània de la mateixa competència a diverses administracións públiques. garantir que no es produeix una atribució simultània de totes les competències a diverses administracións públiques.
ARTICLE 26.1 LBRL, Els municipis han de prestar, en tot cas, els serveis següents: En tots els municipis: enllumenat públic, cementiri, recollida de residus, neteja viària, proveïment domiciliari d’aigua potable, clavegueram, accés als nuclis de població i pavimentació de les vies públiques. En tots els municipis: enllumenat públic, cementiri, recollida de residus, neteja viària, proveïment domiciliari d’aigua potable, clavegueram, accés als nuclis de població, parc públic i pavimentació de les vies públiques. En tots els municipis: enllumenat públic, cementiri, tractament de residus, neteja viària, proveïment domiciliari d’aigua potable, clavegueram, accés als nuclis de població i pavimentació de les vies públiques. En tots els municipis: enllumenat públic, cementiri, recollida de residus, neteja viària, proveïment domiciliari d’aigua potable, clavegueram, transport col·lectiu urbà de viatgers i pavimentació de les vies públiques.
ARTICLE 26.1 LBRL, Els municipis han de prestar, en tot cas, els serveis següents: En els municipis amb una població superior a 20.000 habitants, a més: parc públic, biblioteca pública i tractament de residus. En els municipis amb una població superior a 5.000 habitants, a més: parc públic, biblioteca pública i tractament de residus. En els municipis amb una població superior a 50.000 habitants, a més: parc públic, biblioteca pública i tractament de residus. En els municipis amb una població superior a 10.000 habitants, a més: parc públic, biblioteca pública i tractament de residus.
ARTICLE 26.1 LBRL, Els municipis han de prestar, en tot cas, els serveis següents: En els municipis amb una població superior a 20.000 habitants, protecció civil, avaluació i informació de situacions de necessitat social i l’atenció immediata a persones en situació o risc d’exclusió social, prevenció i extinció d’incendis i instal·lacions esportives d’ús públic. En els municipis amb una població superior a 25.000 habitants, protecció civil, avaluació i informació de situacions de necessitat social i l’atenció immediata a persones en situació o risc d’exclusió social, prevenció i extinció d’incendis i instal·lacions esportives d’ús públic. En els municipis amb una població superior a 20.000 habitants, protecció civil, avaluació i informació de situacions de necessitat social i l’atenció immediata a persones en situació o risc d’exclusió social, medi ambient urbà i instal·lacions esportives d’ús públic. En els municipis amb una població superior a 50.000 habitants, protecció civil, avaluació i informació de situacions de necessitat social i l’atenció immediata a persones en situació o risc d’exclusió social, medi ambient urbà i instal·lacions esportives d’ús públic.
ARTICLE 26.1 LBRL, Els municipis han de prestar, en tot cas, els serveis següents: En els municipis amb una població superior a 55.000 habitants, a més: transport col·lectiu urbà de viatgers i medi ambient urbà. En els municipis amb una població superior a 50.000 habitants, a més: transport col·lectiu urbà de viatgers i medi ambient rural. En els municipis amb una població superior a 50.000 habitants, a més: instal·lacions esportives d’ús públic i medi ambient urbà. En els municipis amb una població superior a 50.000 habitants, a més: transport col·lectiu urbà de viatgers i medi ambient urbà.
ARTICLE 26.2 LBRL, Els municipis han de prestar, en tot cas, els serveis següents: En els municipis amb una població inferior a 20.000 habitants és la diputació provincial o entitat equivalent la que ha de coordinar la prestació. En els municipis amb una població inferior a 1.000 habitants és la diputació provincial o entitat equivalent la que ha de coordinar la prestació. En els municipis amb una població inferior a 5.000 habitants és la diputació provincial o entitat equivalent la que ha de coordinar la prestació. En els municipis amb una població inferior a 5.000 habitants és l'ajuntament o entitat equivalent la que ha de coordinar la prestació.
ARTICLE 26.2 LBRL, Els municipis amb una població inferior a 20.000 habitants, la diputació provincial o entitat equivalent la que ha de coordinar la prestació dels serveis següents: Recollida i tractament de residus, Proveïment d’aigua potable a domicili i evacuació i tractament d’aigües residuals, Neteja viària, Accés als nuclis de població, transport col·lectiu urbà de viatgers, Enllumenat públic. Recollida i tractament de residus, Proveïment d’aigua potable a domicili i evacuació i tractament d’aigües residuals, Neteja viària, Accés als nuclis de població, Pavimentació de vies urbanes, Enllumenat públic. Recollida i tractament de residus, Proveïment d’aigua potable a domicili i evacuació i medi ambient urbà, Neteja viària, Accés als nuclis de població, Pavimentació de vies urbanes, Enllumenat públic. Recollida i tractament de residus, Proveïment d’aigua potable a domicili i evacuació i medi ambient urbà, instal·lacions esportives d’ús públic, Accés als nuclis de població, Pavimentació de vies urbanes, Enllumenat públic.
ARTICLE 26.2 LBRL Per coordinar la prestació de serveis la diputació ha de proposar, amb la conformitat dels municipis afectats, al Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques la forma de prestació. Per coordinar la prestació de serveis l'estat ha de proposar, amb la conformitat dels municipis afectats, al Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques la forma de prestació. Per coordinar la prestació de serveis la diputació ha de proposar, amb la conformitat dels municipis afectats, al Ministeri d’Hisenda Locals i Administracions Públiques la forma de prestació. Per coordinar la prestació de serveis la generalitat ha de proposar, amb la conformitat dels municipis afectats, al Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques la forma de prestació.
ARTICLE 26.2 LBRL La prestació directa per la diputació pot ser amb la implantació de fórmules de gestió compartida a través de barris, mancomunitats o altres fórmules. La prestació directa per la diputació pot ser amb la implantació de fórmules de gestió compartida a través de consorcis, mancomunitats o altres fórmules. La prestació directa per la diputació pot ser amb la implantació de fórmules de gestió compartida a través de consorcis, comunitats o altres fórmules. La prestació no pot ser directa a través de la diputació.
ARTICLE 26.2 LBRL, El municipi pot assumir la prestació i coordinació d’aquests serveis si la diputació ho considera acreditat. Quan el municipi justifiqui davant la diputació que pot prestar aquests serveis amb un cost efectiu inferior que el derivat de la forma de gestió proposada per la diputació provincial o entitat equivalent. Quan el municipi justifiqui davant la diputació que pot prestar aquests serveis amb un cost efectiu superior que el derivat de la forma de gestió proposada per la diputació provincial o entitat equivalent. Quan el municipi justifiqui davant la diputació que pot prestar aquests serveis amb un cost efectiu inferior que el derivat de la forma de gestió proposada per la diputació permanent o entitat equivalent. Quan el municipi justifiqui davant la generalitat que pot prestar aquests serveis amb un cost efectiu mateix que el derivat de la forma de gestió proposada per la diputació provincial o entitat equivalent.
ARTICLE 26.2 LBRL Quan la diputació o entitat equivalent assumeixi la prestació d’aquests serveis. No ha de repercutir als municipis el cost efectiu del servei en funció del seu ús. Ha de repercutir als municipis el cost efectiu del servei en funció a la data del seu ús. Ha de repercutir als municipis el cost efectiu del servei en funció del seu ús. No ha de repercutir als municipis el cost efectiu del servei en funció a la data del seu ús.
ARTICLE 26.3 LBRL L’assistència de les diputacions o entitats equivalents als municipis, que preveu l’article 36, s’ha de dirigir preferentment a l’establiment i la prestació adequada dels serveis mínims. L’assistència de l'Estat o entitats equivalents als municipis, que preveu l’article 34, s’ha de dirigir preferentment a l’establiment i la prestació adequada dels serveis mínims. L’assistència de les diputacions o entitats equivalents als municipis, que preveu l’article 36, no s’ha de dirigir preferentment a l’establiment i la prestació adequada dels serveis mínims. L’assistència de l'Estat o entitats equivalents als municipis, que preveu l’article 36,no s’ha de dirigir preferentment a l’establiment i la prestació adequada dels serveis mínims. .
Denunciar test Consentimiento Condiciones de uso