option
Cuestiones
ayuda
daypo
buscar.php

Llengua catalana II

COMENTARIOS ESTADÍSTICAS RÉCORDS
REALIZAR TEST
Título del Test:
Llengua catalana II

Descripción:
Test examen llengua catalana II universitat d'Alacant

Fecha de Creación: 2023/05/23

Categoría: Universidad

Número Preguntas: 49

Valoración:(0)
COMPARTE EL TEST
Nuevo ComentarioNuevo Comentario
Comentarios
NO HAY REGISTROS
Temario:

Substitueix l'oració següent amb un pronom: Per favor, porta pomes a les xiques!. Per favor, porta-les pomes!. Per favor, porta-los pomes!. Per favor, porta'n a les xiques!.

La ressenya consisteix ____ comentar ___ va la pel·lícula. A /de què. En / què. A / del qual.

No sé ___ has vingut. Perquè. Per a què. Al què.

En les paraules següents, quina de les grafies subratllades NO representa el so de la esse sonora?. Cansat. Princesa. Capa d'ozó.

L'oïda percep el ____. So. Sò. Son.

Quina és l'opció correcta?. Glacéra. Glacera. Glaciar.

Quin d'aquests diccionaris no està confeccionat per una institució normativa del català?. El diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans. El diccionari de la llengua Valenciana de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana. Els dos diccionaris anteriors són diccionaris normatius i cal utilitzar-los com a referència.

Abans de fer esport, cal fer... Un calfament. Un escalfament. Una calentació.

Quina és la forma més adequada per a un context escolar valencià?. El que faci el treball, que agafi ara un full. El que faci el treball, que agarre ara un full. El que faça el treball, que agafe ara un full.

Quin mot té una essa sorda?. Polzada. Peresa. Assaig.

La "frambuesa" és: Gerd. Gerp. Jerd.

A casa no tenim ___ jarró amb flors. No ens agraden ____ (les flors). Cap/gens. Res/cap. Gens/res.

Vas a l'oficina?. Sí, en vaig!. Sí, hi vaig!. Sí, n'hi vaig!.

Quina d’aquestes oracions segueix l’accentuació occidental i, per tant, és més adequada en un context escolar valencià?. He estudiat diverses técniques per a aprendre idiomes com el francés o l’anglés, que poden servir-me després. He estudiat diverses tècniques per a aprendre idiomes com el francés o l’anglés, que poden servir-me després. He estudiat diverses tècniques per a aprendre idiomes com el francès o l’anglès, que poden servir-me després.

Construeix l’adverbi derivat d’obligatori. Obligatoriament. Obligatòriament. Obligatorialment.

Quina d’aquestes sèries conté les tres paraules escrites correctament?. veïna, paraigües, quota. paraigua, veï, terraqüi. guanyar, aigüa, paraigües.

Per què creïlla porta dièresi?. Perquè és una excepció a la regla d’unió en els diftongs. Per a trencar el diftong i pronuciar les vocals e, i en dues síl·labes diferents. Perquè si no en portara, la i no sonaria (sonaria “crella”).

Reescriu correctament aquest verb amb pronoms febles: [melhancomprat]. M’el ha’n compra’t. Me’l han compra’t. Me l’han comprat.

En quina d’aquestes paraules la x sona [ks]?. examen. Aixeta. excèntric.

En quina d’aquestes frases NO s’utilitza correctament un signe de puntuació?. La xica que va vindre a fer classe, és de la Vila Joiosa. Han trobat algunes pistes sobre el robatori; tanmateix, encara que tenen dades suficients, és prompte per identificar el lladre. Els estats clàssics de la matèria són tres: sòlid, líquid i gasós.

Quina d’aquestes frases presenta una expressió incorrecta?. És evident que la sintaxi sembla més complicada com més es compliquen els usos verbals. El problema, a nivell d’estructures sintàctiques, s’observa quan es compliquen els usos verbals. Una cosa que s’observa a través dels usos verbals és la complexitat de la sintaxi.

Quina d’aquestes frases NO conté falques/mots jòquer?. Una cosa que cal fer és dir quina és la proposta més interessant. Cal assenyalar la proposta més constructiva. Un aspecte que cal dir és quina és la proposta més interessant.

Quines d’aquestes construccions són més habituals en un text instructiu?. perífrasis d’obligació, imperatius, ordinals i cardinals. imperatius, perífrasis de probabilitat i ordinals. imperatius, ordinals i perífrasis d’instrucció.

L’aventura de Maria _______ docent no faria més que començar. com. com a. Ø.

Imagina que, en el Diccionari normatiu valencià, busquem una paraula com “tomàquet” i veiem que l’única definició és “tomaca”, que està enllaçada, ara sí, a una definició més completa. Què vol dir això?. Que “tomàquet” és incorrecta, cal dir “tomaca”. Que, encara que “tomàquet” és correcta, és preferible utilitzar “tomaca” en l’estàndard general valencià. Que són paraules sinònimes i es poden utilitzar igualment (però es tria una de les dues paraules per evitar definir diverses vegades la mateixa paraula).

__________ et diré a qui li agrades ______ li ho dius a ell. Només / sinó. No més / sinó. Només / si no.

Com podem distingir el so d’una essa sorda respecte del d’una essa sonora?. Perquè en la essa sorda la punta de la llengua se situa tocant les dents superiors, mentre que en la essa sonora se situa tocant les dents inferiors. Perquè en la essa sonora les cordes vocals vibren, mentre que en la essa sorda no. Perquè en la essa sonora la llengua està en repòs, mentre que en la essa sorda no.

Quina d’aquestes frases NO és correcta?. Heu de consultar cadascú dels llibres de la llista. Heu de consultar cadascun dels llibres de la llista. Heu de consultar cada un dels llibres de la llista.

Pere ha viatjat a ______ país. altre. Un altre. Les dues són correctes.

Joana ha convidat ______ a la festa. a Joan. als seus pares. nosaltres.

Quina és l’opció correcta?. Estic interessat a comprar tota aquesta col·lecció de llibres. Estic interessat en comprar tota aquesta col·lecció de llibres. Estic interessat a que comprem tota aquesta col·lecció de llibres.

Vaig ____ visitar _____ la teua àvia. Ø / Ø. a / Ø. a / a.

Si trac un 10 sobre 10 en un examen, vol dir que l’examen està... (marca l’opció INCORRECTA). fet bé. bé fet. ben fet.

Quan és l’aniversari de ta mare? Vull fer_____ un regal. -la. -ne. -li.

Què va dir la Caputxeta Vermella, que parlava un català perfecte, al llop disfressat d’àvia?. Que dents més grans que tens!. Quins dents més llargs que tens!. Quines dents més llargues que tens!.

Quina és l’opció correcta?. Les teues filles estan famolenques. Has de donar-los-en més, de farinetes. Les teues filles estan famolenques. Has de donar-les-en més, de farinetes. Les teues filles estan famolenques. Has de donar-lis-en més, de farinetes.

Quan acabes de treballar?. A la vesprada. Per la vesprada. En juny.

Marca l’opció correcta. A la gal·la d’entrega de premis hi havia persones de vàries procedències. A la gal·la d’entrega de premis hi havia persones de procedències vàries. Totes són incorrectes.

Si a classe uns companys diuen “tomata” i altres “tomaca” és perquè en qualsevol llengua hi ha variació... Diatòpica. Diastràtica. Social.

En qualsevol llengua, l’ortografia i la fonètica... Es corresponen al 100%. No necessàriament han de correspondre’s. Estan completament distanciades l’una de l’altra.

Encara que no és estàndard, una característica genuïna d’alguns parlars del valencià col·loquial és... La pèrdua de la -d- entre vocals: se sol dir “mocaor” per comptes de “mocador”. La pronunciació de la ll com una j: en alguns pobles es pronuncia igual lloc i joc. La pronunciació de la [e] com una [i] en paraules que comencen per en-: “inveja” per comptes d’enveja, o “infermer” per comptes d’enfermer.

Quina d’aquestes frases és correcta?. Volen fer un recital de cançons a Dénia!. Sí tens una urgència mèdica, utilitza el telèfon d’emergències!. M’agrada el pastís, està molt bò!.

Van crear el recurs TIC per a poder ______ a classe. treballar-lo. treballar-ho. treballar-ne.

Sona el timbre. ______ Toni. Potser és. Té que ser. Pot ser és.

M'he banyat _____?. de cap a peus. De bat a bat. De gom a gom.

el cotxe està ______ . Més net que una barca. On el nostre senyor va pedre l'espardenya.

Em va dir un secret________. A cau d'orella. Al detall. Amb escreix.

A l'estiu... tota tortuga viu. tota cuca viu. tota la gent viu.

Quina és l'opció correcta?. Faristol. Farísol. Farisol.

Denunciar Test
Chistes IA