Cuestiones
ayuda
option
Mi Daypo

TEST BORRADO, QUIZÁS LE INTERESEPAM 2022

COMENTARIOS ESTADÍSTICAS RÉCORDS
REALIZAR TEST
Título del test:
PAM 2022

Descripción:
jkfshvibojgf

Autor:
yo
(Otros tests del mismo autor)

Fecha de Creación:
30/05/2022

Categoría:
Personal

Número preguntas: 39
Comparte el test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Comparte el test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Últimos Comentarios
No hay ningún comentario sobre este test.
Temario:
1. Identifica l'alternativa INCORRECTA. Són tasques de vigilància: a) Detectar tres números imparells successius en una llarga llista de nombres b) Tractar de seguir una conversa amb una persona en un entorn sorollòs c) Controlar el trànsit aeri en una pantalla de radar d) Inspeccionar elements en una cadena de muntatge.
2. Quan en una tasca intentem localitzar diferències entre dos o més estímuls, ens referim a: a) Revisar b) Identificar c) Discriminar d) Detectar.
3. Indica l'opció CORRECTA: a) El gust és la impressió general que experimentem a partir de la combinació de l'estimulació nasal i oral b) Si les temperatures són extremes mostrem més sensibilitat al sabor c) El sabor és la impressió general que experimentem a partir de la combinació de l'estimulació nasal i oral d) Dolç, salat i àcid tenen llindars més baixos, mentres que amarg els té més alts.
4. Segons la teoria de la càrrega de Laive. Trieu-ne una opció: a) L'alta càrrega cognitiva no influeix en la distracció b) L'alta càrrega perceptiva incrementa la distracció c) L'alta càrrega perceptiva redueix la distracció d) L'alta càrrega cognitiva disminueix la distracció.
5. L'orientació és un tret definitori de l'atenció que consisteix en: a) Capacitat per centrar-se en un E o realitzant una activitat de manera ininterrompuda en un interval de temps b) Capacitat que està sotmesa a cicles bàsics d'activitat i descans c) La capacitat de dirigir els recursos cognitius a objectes o esdeveniments d'importància pel subjecte d) Quantitat de recursos d'atenció que es destinen a una activitat o fenomen mental específic.
6. Dintre dels síndromes prefrontals, el que es caracteritza per generar rigidesa mental (o perseverança) i afecte aplanat és: a) Síndrome dorsolateral b) Síndrome apàtic-acinètic-abúlic c) Síndrome orbitofrontal d) Síndrome cingulat-anterior.
7. Un exemple de processament bottom-up (de baix a dalt) és: a) Prestar atenció a un test que ha caigut al carrer b) Tenir una conversa c) Jugar a un videojoc d) Cercar un vestit a l'armari.
8. La teoria que suggereix que dos tipus de mecanismes de processament del color en el sistema visual processen colors complementaris s'anomena: a) Tricomàtica b) Ceguera al color c) Processos oponents d) A i C són alternatives correctes.
9. La zona de la retina on sorgeix el nervi òptic i no hi ha fotoreceptors és: a) La còrnea b) La fòvea c) El punt cec d) L'escleròtica.
10. La mínima quantitat de llum que pot detectar l'ull humà en la foscor s'anomena llindar: a) Transducció b) Relatiu c) Absolut d) Adaptació.
11. Quan agafem una tassa molt calenta, els receptors sensibles a aquesta temperatura són: a) Els corpuscles de Pacini b) Els corpuscles de Ruffini c) Els corpuscles de Meissener d) Els corpuscles de Krause.
12. "No veiem un objecte rodó, d'uns 15cm de diàmetre, de color groc que ve cap a nosaltres a una velocitat considerable per sobre d'una xarxa: veiem una pilota de tennis" aquest és un exemple per il·lustrar a la: a) Percepció b) Sensació c) Atenció d) Memòria.
13. Quan la nostra atenció actúa pel seu compte i es dissocia de la nostra mirada parlem de: a) Atenció directa b) Atenció encoberta c) Atenció semioberta d) Atenció oberta.
14. La transducció es pot definir com: a) La diferenciació entre estímuls o propietats dels estímuls b) La traducció d'una forma d'energia a una altra c) La capacitació d'energia de l'estímul d) La decisió sobre si un estímul s'ha experimentat abans.
15. Les principals sensacions trigeminals són: a) Refrescant i sensació de reescalfament bucal b) Totes les opcions són correctes c) Picant i ardent d) Astringent i acre.
16. Indica quina és la resposta INCORRECTA: a) La tasca de Torre de Londres mesura la planificació b) La tasca de Simon presenta un conflicte entre estímuls i de resposta c) La tasca de Simon presenta un conflicte entre respostes d) La tasca de Flanker presenta un conflicte entre estímuls i de resposta.
17. Segons els estudis de Cherry amb tasques d'escolta dicòtica: a) El missatge no atès va ser analitzat pel significat i per a les característiques físiques b) Els participants no es van adonar si el missatge no atès canviava de gènere c) Els participants es van adonar si el missatge no atès canviava d'idioma d) El missatge no atès no va ser analitzat pel significat, nomès per les seves característiques físiques.
18. Les funcions executives estan implicades en: a) En el canvi de tasques i la inhibició b) L'atenció executiva c) Totes les respostes són correctes d) En la planificació i supervisió de tasques.
19. La capacitat que permet mantenir actiu el focus atencional sobre un estímul, tasca, localització determinades, durant un període més o menys llarg de temps resistint a la fatiga i a la presentació d'elements distractors i sense perdre eficàcia és: a) L'atenció dividida b) L'atenció sostinguda c) L'atenció alternant d) L'atenció focalitzada.
20. La teoria de la visió cromàtica que afirma que existeixen tres tipus de cons a la retina, cada un dels quals respon a la llum d'un rang de longitud d'ona és: a) La teoria de la Gestalt b) La teoria Tricromàtica c) La teoria de l'Adaptació sensorial d) La teoria del Procés oponent.
21. Dintre dels síndromes prefrontals, el que es caracteritza per generar desinhibició conductual i emocional és: a) Síndrome cingulat-anterior b) Síndrome orbitofrontal c) Síndrome dorsolateral d) Slindrome apàtic-acinètic-abúlic.
22. El llindar diferencial es relaicona amb: a) Tasques d'identificació b) Tasques de discriminació c) Tasques de detecció d) Tasques de puntuatge.
23. La deuteranopia fa referència a: a) Els receptors d'ona llarga (Vermell) estan absents, per tant, la discriminació de color Vermell-verd és baixa b) Nomès utilitza els seus bastons, els seus cons no funcionen c) Els receptors d'ona mitjana (verd) estan absents, per tant, la discriminació de color Vermell-verd és baixa d) Els receptors retinians d'ona curta (blau) estan absents, per tant, la discriminació de color blau-groga és baixa.
24. Identifica l'alternativa INCORRECTA. El model d'atenuació de Treisman proposa que: a) Els missatges irrellevants reben una certa anàlisi b) Els missatges irrellevants són atenuats c) Només els missatges rellevants són analitzats d) Els missatges irrellevants poden traspassar el filtre atencional.
25. Des del punt de vista dels mecanismes cerebrals de l'atenció, l'orientació atencional es relaciona amb el funcionament d'una xarxa: a) Frontoparietal ventral b) Frontoparietal dorsal c) A i B són alternatives correctes d) Cap de les respostes és una alternativa correcta.
26. La mesura objectiva de la intensitat de la llum per unitat d'àrea s'anomena: a) Refracció b) Lluminància c) Lluminiscència d) Lluminositat.
27. El periode refractari psicològic fa referència a: a) L'atenció fa una cosa al mateix temps. Els participants són capaços de dur a terme determinat processament implicant el segon estímul encara que no han acabat el processament del primer. b) L'atenció fa diverses coses al mateix temps. Els participants són capaços de dur a terme determinat processament implicant el segon estímul mentre es processa el primer. c) Cap resposta és correcta d) L'atenció fa una cosa al mateix temps. Els participants són incapaços de dur a terme determinat processament implicant el segon estímul fins que han acabat el processament del primer. .
28. Els sons aguts i greus, fan referència a la propietat acústica de: a) To b) Timbre c) Duració d) Sonoritat.
29. Identifica l'alternativa correcta. El model de filtre primerenc de Broadbent proposa que: a) Els missatges irrellevants traspassen el filtre atencional b) Només els missatges rellevants són analitzats c) Els missatges irrellevants reben certa anàlisi d) Els missatges irrellevants són atenuats.
30. Els processos automàtics: a) No consumeixen atenció, no són rutines sobreapreses, no requereixen esforç b) No consumeixen atenció, són rutines sobreapreses, no requereixen esforç conscient c) Consumeixen atenció, no són rutines sobreapreses, requereixen esforç conscient d) Consumeixen atenció, són rutines sobreapreses, requereixen esforç conscient.
31. Indica quin és l'exemple de procés controlat: a) Conduir (persona amb molta experiència) b) Aprendre a llegir c) Caminar d) Vestir-se.
32. Segons la teoria atencional del filtre móvil: a) Totes les respostes són correctes b) La selecció es pot donar en qualsevol de les etapes: primerenca o tardana c) El filtre d'atenció no opera de manera rígida sinó que ho fa en funció de les característiques de la informació i de la tasca a realitzar. d) És un model actiu d'atenció.
33. Si notem la vibració del móvil, aquesta informació arribarà al cervell mitjançant: a) El sistema vestibular b) El sistema mitjà c) El sistema espinotalàmic d) El sistema lemniscal.
34. En l'heminegligència unilateral: a) Habitualment, les lesions que produeixen aquest trastorn es localitzen a l'hemisferi dret, per la qual cosa l'heminegligència es produeix generalment amb relació a la informació del costat dret de la persona. b) Habitualment, les lesions que produeixen aquest trastorn es localitzen a l'hemisferi esquerre, per la qual cosa l'heminegligència es produeix generalment amb relació a la informació del costat esquerre de la persona. c) Habitualment, les lesions que produeixen aquest trastorn es localitzen a l'hemisferi esquerre, per la qual cosa l'heminegligència es produeix generalment amb relació a la informació del costat dret de la persona. d) Habitualment, les lesions que produeixen aquest trastorn es localitzen a l'hemisferi dret, per la qual cosa l'heminegligència es produeix generalment amb relació a la informació del costat esquerre de la persona. .
35. En un estudi de memòria, si no especifiquem a les instruccions que evaluarem la memòria, es tracta d'un estudi: a) Incidental b) Intencional c) Motivat d) Explicit.
36. La regió ventrolateral de l'escorça prefrontal, una estructura associada a la memòria operativa, estaria especialitzada en processos de: a) Manipulació de material procedimental b) Transferència i manteniment de la informació c) Manipulació de la informació i creació de plans d'acció d) Manipulació de material semàntic.
37. Segons Barlett, el record d'un episodi passat consistirà en: a) Informació general de l'esquema b) La combinació d'informació específica emmagatzemada sobre aquest episodi amb informació general de l'esquema c) Informació sense ser distorsionada.
38. Selecciona la resposta INCORRECTA. Són exemples de memòria operativa: a) Recordar el títol de les cançons que solíem cantar amb l'esplai b) Repetir el nom del medicament que haurem de comprar a la farmàcia c) Calcular el preu d'unes sabates rebaixades un 50% d) Repassar l'agenda per recordar el que haurem de fer al llarg del dia.
39. Segons Baddeley, l'executiu central destaca per: a) La capacitat per canviar l'atenció b) La capacitat de dividir l'atenció c) La capacitat per focalitzar l'atenció d) Totes les respostes són correctes.
Denunciar test Consentimiento Condiciones de uso