option
Cuestiones
ayuda
daypo
buscar.php

Pràctiques de simulació clínica I

COMENTARIOS ESTADÍSTICAS RÉCORDS
REALIZAR TEST
Título del Test:
Pràctiques de simulació clínica I

Descripción:
Enfermeria URV 2020-2021

Fecha de Creación: 2021/02/07

Categoría: Universidad

Número Preguntas: 91

Valoración:(14)
COMPARTE EL TEST
Nuevo ComentarioNuevo Comentario
Comentarios
NO HAY REGISTROS
Temario:

Fins quan fricciones la superfície de la mà amb la solució alcoholica?. 10 segons. Fins que les mans s'assequin. És important assecar-se amb paper de mans. Mínim 60 segons.

Els braçalets, rellotges i anells de les mans, interfereixen negativament en els resultats de la higiene de mans. Vertader. Fals.

Quina preparació ha de fer el personal abans de fer un llit?. Rentar-se les mans i mantenir higiene postural. No deixar mai la roba bruta al terra. Posar-se guants per evitar contacte amb fluids corporals.

Quan realitzem el procediment de rentat de mans amb aigua i sabó, el sabo ha d'estar friccionant les nostres mans: 30 segons. 5 segons. 60 segons. 15 segons.

¿Cuáles son los 5 momentos claves para la higiene de manos?. Antes del contacto con el paciente, antes de realizar una tarea aséptica, después del riesgo de exposición a fluidos corporales, después del contacto con el paciente y antes del contacto con el entorno del paciente. Antes del contact con el paciente, antes de realizar una tarea aséptica, antes del riesgo de exposición a fluidos corporales, después del contacto con el paciente y después del contacto con el entorno del paciente. Antes del contacto con el paciente, antes de realizar una tarea aséptica, después del riesgo de exposición a fluidos corporales, después del contacto con el paciente y después del contacto con el entorno del paciente. Antes del contacto con el entorno del paciente, antes del contacto con el paciente, antes del riesgo de exposición a fluidos corporales, después de realizar una tarea aséptica y después del contacto con el paciente.

Cuando realizamos la higiene de los ojos irrigando con suero fisiológico, pasamos la gasa... Por los párpados. Sólo se lavan con agua, nunca se hacen irrigaciones. Desde el ángulo interno al externo. Desde el ángulo externo hacia el interno.

En la realización de la higiene en la persona encamada, indica la afirmación incorrecta. Se protegerá la intimidad del paciente. Identificaremos la higiene como una mejora del bienestar teniendo en cuenta sus preferencias. Control de la temperatura ambiental, entre 14º y 16º y que no existan corrientes de aire. Usaremos dos palanganas.

El uso de pañales formas parte de la ayuda en la eliminación para aquellas personas con: Todas son ciertas. Incontinencia fecal y urinaria. Comodidad al evitar el uso del wc. Dificultades para desplezarse al wc.

Dins del procediment de col·locació de la cunya al malalt, senyala la que no està inclosa. No utilitzar el llençol per cobrir al malalt per tal de no embrutar-lo. Facilitar paper de wc al malalt per la seva autocura. Ajudar al malalt a rentar-se les mans en finalitzar el procediment. Valorar la mobilitat de la persona, per escollir "el com" s'ha de col·locar.

Amb l'objectiu de conservar la intimitat del malalt durant la higiene, senyala la correcta: Utilitzarem la cortina per separar els malalts i mantindrem la porta oberta per tal de poder llençar la roba burta. La família no pot participar en el procediment. Es mantindrà cobert, gairebé tot el tems, amb un llençol. Mantindrem, en tot moment, cobert al malalt amb una tovallola, llençol o camisó.

Quan fem servir una grua per mobilitzar una persona amb gran dependència, sempre hem de ser dues persones. Vertader. Fals.

Mobilitzes una persona fent servir el "llençol lliscant". Vols moure-la cap al costat del llit on estàs tu. Quin és el moviment que tú has de fer?. No necessites agafar el llençol lliscant. Només has d'empenyer a la persona. Agafar del llençol lliscant només per la part de dalt i estirar cap a tú, així mouràs a la persona cap a la teva posició. Agafar de tot el llençol lliscant i estirar cap a tú, així mouràs a la persona cap a la teva posició.

Per les transferències d'un malalt mitjançant la grua, mai ho podrà fer una sola persona. Vertader. Fals.

Quan fem servir una sola crossa com ajuda per caminar, aquesta ha d'anar al costat de la cama dolenta. Vertader. Fals.

Quan necessitem dues crosses per caminar perquè tenim una cama lesionada. Com és la seqüència del pas (en pla) que hem de realitzar?. Cama dolenta - crossa - cama bona. Crossa - cama bona - cama dolenta. Crossa - cama dolenta - cama bona.

La recogida de orina para un urinocultivo se ha de realizar de: La primera orina de la micción. Es indiferente. La mitad de la micción. La última orina micción.

Al recollir una mostra d'orina d'un lactant, cada quant de temps s'ha de canviar la bossa de recollida per evitar contaminacions?. Cada 30 minuts. Cada hora. Cada dues hores.

En quina posició hem de colocar a la persona per administrar-li un ènema?. Decúbit lateral dret. Decúbit supí. Decúbit lateral esquerra. Decúbit prono.

En ocasiones es difícil para la persona realizar un esputo. Por ello, para inducir el esputo se administrará previamente una nebulización de salbutamol. Vertader. Fals.

Una vez recogida y etiquetada la muestra se conservará a temperatura ambiente: Es una muestra que siempre se conserva a temperatura ambiente para no enmascarar resultados. Cuando se envia a laboratorio antes de 30 minutos. Se recomienda conservarla en nevera hasta su traslado a laboratorio.

La frecuencia de los cambios posturales dependerá del estado de la persona y de sus necesidades. Marca la respuesta incorrecta. En caso de no poder hacer cambio postural completo, cambiar los puntos de presión. Espaciar por la noche, para que se dé la hiperemia reactiva. Hacerlos cada cuatro horas. Hacerlo aproximadamente cada 2 horas siempre que sea posible.

És recomanable realitzar canvis posturals amb una freqüència de: Una vegada per torn. Quan li toqui el canvi de bolquer. Cada 2-4 hores. Abans de dues hores.

Amb l'objectiu de realitzar una exploració ordenada de tota la persona, seguirem els següents passos: De cap a peus: inspecció - palpació - percussió - auscultació. Per sistemes: inspecció - percussió - palpació - auscultació. De cap a peus: inspecció - auscultació - percussió - palpació.

La percussió té com objectiu: Determinar la grandària i consistència dels teixits. Determinar la grandària i consistència dels òrgans. Cap és certa. Escoltar i avaluar els sons dels òrgans del cos.

La colocación de cojines durante los cambios posturales. Cada vez se usa menos. Ninguna es correcta. Nos elimina todos los puntos de presión de nuestros pacientes. Nos ayuda a mantener la alineación y estabilización de la postura de los pacientes.

En la exploració abdominal el últim que farem serà l'auscultació. Verdader. Fals.

Si la persona està lesionada d'una cama i necessita crosses per caminar, amb quina cama comença a pujar unes escales?. Amb les crosses, la cama bona pujarà després. Amb la cama bona. No es poden pujar escales. Amb la cama lesionada.

L'ergonomia és la ciència encarregada d'adecuar a les persones a les característiques del treball, amb l'objectiu d'optimitzar l'eficàcia. Verdader. Fals.

¿Cuál de estos signos y síntomas no tienen por qué estar presentes en una onfalitis?. Presencia de secreciones purulentas. Fiebre. Enrojecimiento de la piel. Mala olor.

Para la realización de la cura del cordón umbilical los primeros días de vida: Debemos usar una gasa impregnada de alcohol de 70º que colocaremos alrededor del ombligo. Debemos mojar una gasa con alcohol de 70º y friccionar suavemente el cordón y la zona de alrededor. No es necesario controlar el cordón umbilical, ni hacer ninguna cura, porque no hay ningun riesgo.

Durante la realización del baño del recien nacido ¿cuál es el mayor riesgo que debemos controlar?. La temperatura del agua nunca debe superar los 36ºC. La pérdida de calor por evaporización, radiación, conducción y convección. La posibilidad de que el recién nacido pueda introducir la cabeza dentro del agua cuando lo tenemos en posición prono.

Durant el bany del nadó: Fomentem la participació de la mare com cuidador principal. És un bon moment per compartir una experiència per pares i nadó. És important donar descans als pares en activitats com el bany. La participació dels pares es només recomanable.

En la recogida de muestra de orina con sonda vesical, indica la incorrecta. Se pinzará previamente la sonda para facilitar la acumulación de orina. Se desconecta la bolsa y se coloca el tapón en la sonda para mantener la orina estéril antes de recoger la muestra. Se limpiará el puerto de punción con solución alcohólica. Se evitará mantener la sonda pinzada más de 60 minutos.

Quan fem servir un transfer per passar una persona d'un llit a un altres, es important. Aixecar a la persona a pes. No aixecar a la persona, aixecar i moure el transfer. No aixecar, fer lliscar a la persona.

Quan administrem una càpsula via sublingual, necessitem: Deixar la càpsula sota la llengua tota l'estona necessària fins que es desfaci. Punxar la càpsula amb una agulla per aconseguir que el fàrmac s'alliberi. Les càpsules no es poden administrar via sublingual.

Hem d'administrar un fàrmac per sonda nasogàstrica, quina és la resposta correcta: Totes son correctes. No és necessari vigilar la posició en la que la persona està al llit. Es tindrà en compte les característiques del fàrmac, donat que les modificacions per fer possible el seu pas per la sonda poden provocar efectes no desitjats, reduir l'eficàcia del tractament o l'aparició de reaccions adverses. Tots els medicaments es poden donar per sonda nasogàstrica, només fa falta xafar-los bé.

Para evitar la obstrucción de la sonda nasogástrica, ¿cuál de las siguientes respuestas NO es correcta?. Si lleva nutrición enteral hay que pararla una hora antes de administrar la medicación. Introducir la sonda hasta tramos inferiores del tracto gastrointestinal porque el PH es más alto y es más difícil que se obstruya. Hay que asegurarse que el comprimido esté bien pulverizado. Hay que administrar bebidas ácidas junto a la nutrición enteral porque evitan que se formen grumos.

Al administrar la medicación por via nasal debe estar a temperatura corporal, ¿por qué?. No es cierto, es mejor que esten calientes. No es cierto, es mejor que esten frías. Puede producir vértigo o dolor en caso de no estar así. Es indiferente porque no afecta.

Antonio de 88 años, está ingresado por una infección de orina y le debes administrar el antibiótico vía oral. ¿Qué es lo que más te preocupa?. La dosis correcta. Todas ellas me preocupan. La hora correcta. El antibiótico correcto según la prescripción médica.

La medida del dolor, es considerada la quinta constante. La valoración EVA: Es una valoración consensuada entre el paciente y la enfermera. Es una valoración subjetiva realizada por los profesionales de la salud. Es una valoración objetiva realizada por la enfermera. Es una valoración subjetiva realizada por el propio paciente.

En la toma de la frecuencia respiratoria, señala la correcta: Lavado de manos e informar al paciente del procedimiento. Lavado de manos y preparación del material. Lavado de manos, preparar el material e informar al paciente del procedimiento.

Los ruidos de korotkoff corresponden a: El primer ruido a la diástole y el segundo a la sístole. El primer ruido a la sístole y el penúltimo a la diástole. El primer ruido a la sístole y el último a la diástole. El primer ruido a la diástole y el último a la sístole.

La temperatura rectal en referencia a la temperatura axilar: Es entre 0,5-1ºC inferior. Son iguales, valoran la temperatura corporal. Es entre 0,5-1ºC superior.

El pols apical és el més utilitzat amb els nounats. Vertader. Fals.

Enfermería tiene que recomendar a los pacientes diabéticos que utilizan insulina... Que si comen alimentos con mucho azúcar como los bombones, que se pongan más unidades de insulina. Que no coman fruta jamás, porque contiene mucho azúcar. Establecimiento de un plan de rotación de las zonas de punción. Ninguna es cierta.

Per realitzar una punció subcutània col·locaren el bisel cap amunt. Vertader. Fals.

En l'administració d'insulina, és millor rotar els punts de punció. Vertader. Fals.

La prueba del talón de un recién nacido se realiza para detectar posibles ... a partir de las 48h de vida. Todas son correctas. Enfermedades metabólicas. Complicaciones del postparto. Anormalidad de los talones.

La determinació de les proves metabòliques al nounat es fan: A partir de les 72h de vida. Es poden fer des del moment del naixement. A partir de les 48h de vida.

La recogida de orina para un urinocultivo se ha de realizar de: La primera orina de la micción. Es indiferente. La de la mitad de la micción. La última de la micción.

Al recollir una mostra d'orina d'un lactant, cada quan temps s'ha de canviar la bossa de recollida per evitar contaminacions?. Cada 30 minuts. Cada hora. Cada dues hores.

En quina posició hem de col·locar a la persona per administrar-li un ènema?. Decúbit lateral dret. Decúbit supí. Decúbit lateral esquerra.

En ocasiones, es dificil para la persona realizar un esputo. Por ello, para inducir el esputo se administrará, previamente, una nebulización de salbutamol. Vertader. Fals.

Una vez recogida y etiquetada la muestra se conservará a temperatura ambiente: Es una muestra que siempre se conserva a temperatura ambiente para no enmascarar resultados. Cuando se envia a laboratorio antes de 30 minutos. Se recomienda conservarla en nevera hasta su traslado a laboratorio.

L'injecció d'insulina amb ploma es realitza amb un angle de: 45º. 30º. 90º.

Quin d'aquests llocs no és una zona d'injecció: L'abdomen. Cara anterior de la cama. Cara posterior de la cama.

L'heparina de baix pes molecular (ej: Clexane), només pot administrar-se a l'abdomen: Vertader. Fals.

En l'administració d'insulina: No cal agafar el pessic en el cas de la insulina. Soltar el pessic abans de polsar el dosificador. Soltar el pessic després de polsar el dosificador.

En la recogida de muestra de orina con sonda vesical, indica la incorrecta: Se limpiará el puerto de punción con solución alcohólica. Se desconecta la bolsa y se coloca tapón en la sonda para mantener la orina estéril antes de recoger la muestra. Se pinzará previamente la sonda para facilitar la acumulación de orina. Se evitará mantener la sonda pinzada más de 60 minutos.

Com poder ajudar a una persona per que expectori, i recollir una mostra d'esput?. Donant-li cops forts al mig de l'esquena per estimular la tos. Administrant una nebulització de sèrum fisiològic prèviament. Esperar amb paciència fins que ho faci espontàniament.

La respiració completa augmenta la freqüència respiratoria: Vertader. Fals.

¿Qué debes tener en cuenta cuando administras una medicación via vaginal? Indica la respuesta más correcta: Preservar la intimidad de la mujer. Todas son verdaderas. Debe permanecer en reposo media hora. Colocar a la mujer en posición ginecológica.

Al administrar la medicación por vía ótica debe estar a temperatura corporal, ¿por qué?. No es cierto, es mejor que esten calientes. Es indiferente porque no afecta. Puede producir vértigo o dolor en caso de no estar así. No es cierto, es mejor que esten frias.

La respiració completa pot ser una tècnica de relaxació per si mateixa. Vertader. Fals.

Dins la respiració diafragmàtica s'observa una expansió de la cavitat... Abdominal. Abdominal i toràcica.

La respìració abdominal és una eina que ajuda a la persona a disminuir l'estrés. Vertader. Fals.

La prova del taló al nounat detecta un grup de malalties minoritàries. Quants grups són?. 3. 6. 20.

El lloc d'elecció per punxar l'heparina de baix pes molecular és: La zona anterior de les cames. A la zona del deltoides. A l'abdomen.

La respiració lenta i regular: Disminueix la freqüència cardíaca. Aumenta la tensió arterial. Disminueix l'energia. Aumenta la freqüència cardíaca.

Quan administrem gotes oculars... Han de caure al centre del fons del sac conjuntival. Han de caure al centre de l'ull. Han de caure lo més aprop possible del llagrimal.

Per administrar una medicació via vaginal hem de tenir una sèrie de circumstàncies, quina d'aquestes no es certa?. Fer servir un aplicador si ho creiem indicat. Preservar la intimitat de la dona en el moment d'administar la medicació. Vigilar la integritat del producte: òvul, crema... La dona es pot aixecar quan hem acabat d'administrar-ho.

Para evitar la obstrucción de la sonda nasogástrica, ¿cuál de las siguientes respuestas NO es correcta?. Introducir la sonda hasta tramos inferiores del tracto gastrointestinal porque el PH es más alto y es más difícil que se obstruya. Hay que administrar bebidas ácidas junto a la nutrición enteral porque evitan que se formen grumos. Si lleva nutrición enteral hay que pararla una hora antes de administrar la medicación. Hay que asegurarse que el comprimido esté bien pulverizado.

Indica si es verdadero o falso: antes de colocar un parche de nitroglicerina a un señor que tiene mucho vello debemos rasurar la zona. Vertader. Fals.

Quan administrem una càpsula via sublingual, necessitem: Deixar la càpsula sota la llengua tota l'estona necessària fins que es desfaci. Punxar la càpsula amb una agulla per aconseguir que el fàrmac s'alliberi. Les càpsules no es poden administrar per via sublingual.

La respiració abdominal s'utilitza habitualment per. Tractar l'ansietat. Millorar l'insomni. Totes les respostes son correctes. Augmentar el rendiment físic.

Parlem de respiració completa quan sumen les franges respiratòries de: Només la diafragmàtica. Clavicular i toràcica. Toràcica, costal i clavicular. Abdominal, toràcica i clavicular.

La respiració interna és la que té lloc als pulmons. Vertader. Fals.

La respiració s'utilitza com a disciplina per millorar el control del cos i la ment. Vertader. Fals.

De las siguientes formas farmacéuticas, marca aquella que se puede administrar por sonda nasogástrica. Fórmulas retardadas. Formas de liberación entérica. Formas farmacéuticas liquidas: disoluciones o suspensiones. Cápsulas de gelatina blanda.

Al administrar un supositori, introduir-li suaument acompanyant-lo amb el dit uns... 8-10cm. 2-3cm. 5-7cm.

La respiració toràcica o costal. Està relacionada amb una resposta simpàtica. És la més profunda. Requereix un mínim esforç muscular. Requereix respirar menys vegades per aportar l'oxigen necessari.

Cuando llegue el desfibrilador, se detendrán las compresiones torácicas hasta nueva indicación del DEA. Vertader. Fals.

La valoración de la respiración no será mayor a: 10 segundos. Lo necesario para ver, sentir y oir. Entre 10-20 segundos.

Ante una persona que ha sufrido un ahogamiento y no responde y no respira, como actuarías?. Administrar 5 respiraciones. Iniciar maniobra de heimlich para que expulse el aire. Iniciar las compresiones cardíacas.

Por encima de los 10 minutos de espera, la posibilidad de supervivencia es inferior al 50%. Vertader. Fals.

Si una persona se atraganta... lo primero de todo: Revisaré si tiene algo en la boca. Le ofreceré agua. Lo animaré a toser. Le haré la maniobra de Hemlich.

¿Cuándo decidiremos iniciar las maniobras de RCP?. Cuando la respiración no existe y tras solicitar ayuda. Cuando la respiración no existe y hemos comprobado el pulso carótido. Cuando no responda y no respire.

En caso de intervenir dos resucitadores: Se intercambian cada 2 minutos para prevenir el agotamiento. Uno se encarga del DEA y otro de las compresiones. Uno se encarga de las compresiones y otro de las respiraciones.

Si encontramos una persona inconsciente en el suelo ¿cuál será nuestra primera acción?. Comprobar si responde y tras comprobar que no: valorar la respiración. Comprobar si responde y tras comprobar que no: iniciar las compresiones. Comprobar si responde y tras comprobar que no: solicitar ayuda.

En referencia a las compresiones torácicas: La compresión debe ser de 5-6 cm. Deben permitir la elevación del tórax tras cada compresión. Todas son verdaderas. El ritmo adecuado se establece en 100-120 por minuto.

Ante una persona que sufre un atragantamiento, en un primer momento: Animarla a que tosa. Tumbarla en el suelo e iniciar RCP. Iniciar palmadas en la espalda para facilitar que expulse el objeto.

Denunciar Test