Cuestiones
ayuda
option
Mi Daypo

TEST BORRADO, QUIZÁS LE INTERESEPROVA TEORICA (sub)

COMENTARIOS ESTADÍSTICAS RÉCORDS
REALIZAR TEST
Título del test:
PROVA TEORICA (sub)

Descripción:
Preguntes de diverses proves

Autor:
AVATAR

Fecha de Creación:
01/04/2020

Categoría:
Otros

Número preguntas: 31
Comparte el test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Comparte el test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Últimos Comentarios
No hay ningún comentario sobre este test.
Temario:
Quina majoria es requereix per aprovar els projectes per a la reforma de la Constitució? 2/5 parts de cadascuna de les Cambres. 2/4 parts de cadascuna de les Cambres. 3/5 parts de cadascuna de les Cambres. 4/5 parts de cadascuna de les Cambres. .
Respecte al dret a la llibertat de càtedra previst a l’article 20.1 de la Constitució: No és un dret, és una obligació. Es pot restringir mitjançant censura prèvia. S’integra dins el dret a la llibertat d’expressió. No té cap límit en el seu exercici. .
Segons la Constitució, qui nomena els membres del Tribunal Constitucional? El Govern. El Rei. El Congrés dels Diputats i el Senat. El Consell General del Poder Judicial. .
El Govern de la Generalitat podrà nomenar per a la defensa dels drets fonamentals i llibertats públiques dels ciutadans: El/la Defensor/a del Poble. El/la Síndic/a de Greuges. El/la Conseller/a del Departament de Justícia. El/la Síndic/a de Comptes. .
El Parlament de la Generalitat de Catalunya: Exerceix la funció legislativa, aprova els pressupostos de la Generalitat i impulsa i controla l’acció política i de Govern. És un òrgan unipersonal que ostenta la més alta representació de la Generalitat i l’ordinària de l’Estat a Catalunya. Està format pel president o presidenta de la Generalitat, el conseller primer o consellera primera o el vicepresident o vicepresidenta, si s’escau, i pels consellers. És l’òrgan fiscalitzador extern dels comptes, de la gestió econòmica i del control financer. .
El Consell de Garanties Estatutàries: És l’autoritat reguladora independent en l’àmbit de la comunicació audiovisual pública i privada. És la institució de la Generalitat que vetlla per l’adequació a l’Estatut i a la Constitució de les disposicions de la Generalitat. Supleix i substitueix el/la president/a de la Generalitat en els casos d’absència, malaltia cessament per causa d’incapacitat i defunció. És el diputat que exerceix la Presidència del Grup Parlamentari de l’oposició amb més escons al Parlament.
Segons l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, quins òrgans són d’existència obligatòria? President/a, Diputació permanent i Comissions. President/a, Junta de Portaveus i Consell Executiu. President/a, Mesa, Diputació permanent, Ple i Comissions. President/a, Mesa, Diputació permanent, Sindicatura de greuges i Sindicatura de Comptes. .
Les Corts Generals representen al poble espanyol i són formades pel: Congrés dels Diputats i el Rei. Congrés dels Diputats i el Consell Executiu. Congrés dels Diputats i el Tribunal Constitucional. Congrés dels Diputats i el Senat.
El telèfon del civisme: És un telèfon de tarifa reduïda per consultes sobre l’escolarització a la ciutat de Barcelona. És un telèfon gratuït per comunicar avisos, incidències, queixes, reclamacions, suggeriments i agraïments sobre el funcionament de la ciutat. És un telèfon gratuït per consultes sobre els processos selectius. És el telèfon de la grua. .
La Carta de Serveis d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Barcelona és: La carta que l’Ajuntament envia als ciutadans per confirmar que ha rebut una sol·licitud, queixa o suggeriment. La guia dels negocis de restauració i d’oci de la ciutat de Barcelona. El mitjà que ajuda a que el ciutadà conegui els serveis que ofereix i realitza l’Ajuntament de Barcelona. La declaració dels béns immobles de l’Ajuntament publicada al Portal de Transparència. .
Quin és un canal de comunicació en línia que facilita l’Ajuntament de Barcelona? El telèfon 010 d’informació i tramitació L’Oficina d’Atenció del Consorci d’Educació de Barcelona. El telèfon 900 226 226 La Bústia Ètica i de Bon Govern. .
L’Oficina virtual o el Portal de Tràmits de l’Ajuntament de Barcelona: Permet obtenir el volant d’empadronament sense necessitat de desplaçaments. Està ubicada a la Plaça de Sant Miquel, 3. És d’accés restringit i limitat per al personal funcionari de l’Ajuntament de Barcelona. Està dissenyada per a l’accés de tots els ciutadans però no per a les empreses. .
El Quiosc de tràmits i serveis o Terminal d’autoservei electrònic: Permet comprar targes de transport metropolità (T-10 i T-Mes). És un canal d’atenció de l’Ajuntament Serveix per sol·licitar una plaça escolar a la ciutat de Barcelona. És un canal per comunicar desperfectes a l’espai públic o al mobiliari urbà.
El telèfon d’informació municipal i general sobre equipaments, agenda d’actes i serveis dins l’àmbit metropolità és: 010 091 012 900 226 226 .
L’òrgan de màxima representació política dels ciutadans en el govern de la ciutat és: La Comissió de Govern. Els Consells de Districte. El Consell Municipal. L’Alcalde o alcaldessa. .
Els districtes són: L’òrgan territorial per a la desconcentració de la gestió i la descentralització de la participació ciutadana, i per a l’aplicació de la política municipal. L’òrgan col·legiat de direcció superior de l’administració executiva. L’òrgan que controla i fiscalitza l’activitat de l’administració municipal executiva. L’òrgan que dirigeix, inspecciona i impulsa els serveis i les obres municipals. .
L’atribució d’aprovar l’oferta d’ocupació pública municipal d’acord amb el pressupost i la plantilla aprovada pel Consell Municipal, li correspon a: El/la Gerent de Recursos Humans. El/la Gerent del Districte. La Comissió especial de comptes. L’Alcalde o l’Alcaldessa.
L’Ajuntament i els districtes poden demanar l’opinió dels ciutadans en matèria de la seva competència per mitjà de: La consulta ciutadana. La participació. L’audiència pública. La iniciativa ciutadana.
Les disposicions de caràcter general dictades per l’Alcalde o Alcaldessa en situacions excepcionals o de necessitat urgent, i també en ocasió de circumstàncies o esdeveniments de rellevància especials, són: Reglaments. Decrets de la Comissió de Govern. Ordenances. Bans.
El Consell Municipal té com a atribució: Exercir la direcció superior de tot el personal de l’Administració municipal i la prefectura de la Policia Municipal. Impulsar, controlar i fiscalitzar els altres òrgans de govern. L’examen, l’estudi i l’informe dels comptes anuals de la corporació. Aprovar els preus públics dels serveis. .
Els/Les tinents/es d’alcalde són nomenats/des per l’alcalde o alcaldessa d’entre els/les: Regidors i regidores. Diputats i diputades. Gerents de Districte. Ciutadans/nes que consideri adients.
El govern municipal actua d'acord amb els principis de: Jerarquia, solidaritat, descentralització, subordinació i eficiència. Eficàcia, jerarquia, descentralització, desconcentració i coordinació. Eficàcia, jerarquia, economia, coordinació i igualtat. Subordinació, centralització, coordinació, economia i igualtat. .
Les disposicions de caràcter general aprovades pel Consell Municipal en exercici de la potestat d'autoorganització municipal són: Reglaments. Ordenances. Decrets de l’Alcaldia. Decrets de la Comissió de Govern. .
L’objectiu general del II Pla d’igualtat d’oportunitats de l’Ajuntament de Barcelona és: Completar les avaluacions de riscos psicosocials iniciades al 2013. Incloure accions formatives sobre igualtat d’oportunitats entre dones i homes en el Pla de formació i desenvolupament de l’Ajuntament. Promoure canvis organitzatius que possibilitin que les dones i els homes puguin desenvolupar les seves carreres professionals i capacitats personals sense que es doni cap discriminació per raó de gènere. Fer un seguiment de l’ús del llenguatge inclusiu i la incorporació de la perspectiva de gènere per part del personal formador en la formació contínua. .
Un dels òrgans executius encarregats d’elaborar les directrius del II Pla d’Igualtat i supervisar-ne l’acompliment, és: La Comissió tècnica d’Igualtat. La Regidoria de la Dona i Drets Civils. La Comissió de Govern. El Ple municipal. .
La Comissió Paritària de seguiment del II Pla d’igualtat està constituïda per: El regidor de Règim Interior i la regidora de la Dona i Drets Civils. 9 representants per part de l’Administració i 9 representants per part de les organitzacions sindicals. La Gerència de Recursos Humans i la regidor/a de la Dona i Drets Civils. 5 persones per part de l’Administració i 5 representants per part de les organitzacions sindicals. .
El Pla d’Acció del II Pla d’Igualtat d’oportunitats incorpora (2015-2019) 27 objectius generals i 7 mesures per a dur a terme. 9 eixos d’anàlisi amb propostes econòmiques. La Carta de serveis específics d’atenció a les dones. 7 objectius generals, i 27 mesures per a dur a terme. .
Segons el II Pla d’Igualtat d’oportunitats entre homes i dones de l’Ajuntament de Barcelona, la Comissió Tècnica d’Igualtat es reunirà: Un cop a l’any Bimensualment Semestralment Trimestralment.
El principi de solidaritat previst a la Constitució: És un principi general de l’Estat de les Autonomies. Reconeix privilegis econòmics i socials a determinades Autonomies. Garanteix la centralització progressiva de les competències. Configura la divisió territorial de l’Estat. .
La Carpeta del Professional: Permet als professionals de la gestió que interactuen amb l’Ajuntament com a representants dels seus clients, consultar les dades d’aquests. Facilita la consulta de dades i permet a les empreses puguin sol·licitar dades per fer campanyes de publicitat. No permet adjuntar telemàticament documentació associada als tràmits. Permet l’accés només als professionals de l’Associació Catalana d’Assessors Fiscals, Comptables i Laborals.
L’Oficina d’Atenció del Consorci d’Educació: Tanca durant el mes d’agost i les vacances escolars de Setmana Santa i Nadal. Permet presentar documentació al registre adreçada a qualsevol administració pública. Només atén tràmits relacionats amb l’alumnat de les escoles de la ciutat. Només atén tràmits si s’ha demanat cita prèvia a través de la pàgina web. .
Denunciar test Consentimiento Condiciones de uso