Cuestiones
ayuda
option
Mi Daypo

TEST BORRADO, QUIZÁS LE INTERESETEMA 1 - LA CONSTITUCIÓ ESPANYOLA DE 1978

COMENTARIOS ESTADÍSTICAS RÉCORDS
REALIZAR TEST
Título del test:
TEMA 1 - LA CONSTITUCIÓ ESPANYOLA DE 1978

Descripción:
ESTRUCTURA I CONTINGUT

Autor:
ANA GARCIA
(Otros tests del mismo autor)

Fecha de Creación:
20/02/2019

Categoría:
Oposiciones

Número preguntas: 25
Comparte el test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Comparte el test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Últimos Comentarios
No hay ningún comentario sobre este test.
Temario:
1. Té/Tenen iniciativa per a la reforma de la Constitució: El Congrés dels Diputats. El President del Govern. Els presidents de les comunitats autònomes. Totes són correctes.
2. El text de la Constitució va ser aprovat en referèndum nacional el: 6 de febrer del 1978 6 de desembre del 1978 2 de gener del 1978 4 de gener del 1977.
3. Les primeres eleccions democràtiques després de gairebé 40 anys de dictadura política tingueren lloc a Espanya el: 16 de febrer de 1978. 15 de juny de 1977. 20 de juliol de 1977. 3 de gener de 1978.
4. La Constitució és, en un sentit material, la norma: Suprema de l’ordenament jurídic. Que estableix els principis fonamentals que han de regir l’ordre social, polític i econòmic de la societat. Primera i fonamental de l’ordenament jurídic espanyol. Son correctes a) i c).
5. La Constitució és rígida o, el que és el mateix: No es pot modificar mai. Pot modificar-se sempre. Únicament es pot reformar per causes d’interès públic. Exigeix, per ser reformada, seguir un dels procediments previstos a la pròpia norma.
6. Segons la Constitució, no té iniciativa per a la reforma constitucional: El Govern El Senat El Tribunal Constitucional Les assemblees legislatives de les comunitats autònomes.
7. En quin Títol de la Constitució es recullen els articles dedicats a la regulació de la Corona? Segon Primer Tercer Preliminar.
8. La part dogmàtica de la Constitució està integrada pels títols: Segon Preliminar i Primer. Preliminar, Primer i Segon. Preliminar.
9. El preàmbul de la Constitució: Té valor preceptiu. Està integrat en l’articulat del text. Recull l’exposició de motius que impulsen la norma constitucional. És a part dogmàtica de la Constitució.
10. Quants articles té la Constitució? 169 159 163 153.
11. En base a la Constitució, qui és el cap de les forces armades: El Rei El Govern El Congrés dels Diputats. Les assemblees legislatives de les comunitats autònomes.
12. Per reformar el Títol Preliminar de la Constitució s’exigeix: L’aprovació per 3/5 de cada una de les Cambres. La majoria absoluta del Senat i la majoria simple del Congrés. L’aprovació per majoria de 2/3 de cada Cambra. La majoria absoluta del Congrés i la majoria de 3/5 del Senat.
13. La Constitució es va publicar al BOE el: 31 d’octubre de 1978 29 de desembre de 1978. 4 de gener de 1978. 26 de desembre de 1977.
14. El fet que gran part del contingut de la Constitució fou resultat d’una formulació que fes possible l’acord de l’Assembla Constituent significa que la Constitució és: Rígida. Democràtica Consensuada. D’origen popular.
15. Segons la Constitució, són lleis orgàniques: Les relatives a l’emissió de deute públic. Les relatives als tributs, impostos i beneficis fiscals. Les relatives als béns de domini públic i comunals. Les relatives al desenvolupament dels drets fonamentals i de les llibertats públiques.
16. La iniciativa de reforma constitucional correspon, segons la nostra normativa constitucional: Al Govern. Al Defensor del Poble Al Tribunal Constitucional. Als òrgans col·legiats executius de les comunitats autònomes.
17. Quin procediment de reforma de la Constitució exigeix un referèndum preceptiu per a la seva ratificació? Ordinari. Reformista. Especial. Potestatiu.
18. Quina és la distribució de les disposicions que hi ha al final de la Constitució? 3 addicionals, 8 transitòries, 1 derogatòria i 1 final. 4 addicionals, 10 transitòries, 2 derogatòries i 1 final. 5 addicionals, 7 transitòries, 1 derogatòria i 2 finals. 4 addicionals, 9 transitòries, 1 derogatòria i 1 final.
19. La Constitució diposita la sobirania nacional en: El poble espanyol. El Rei. El príncep hereu. Les Corts Generals.
20. D’acord amb l’article 9 de la Constitució, a qui correspon promoure les condicions perquè la llibertat i la igualtat de l’individu siguin reals i efectives? Al Govern Als poders públics. A les Corts Generals. Al Tribunal Constitucional.
21. Els valors superiors de l’ordenament jurídic de l’Estat són: Llibertat, justícia, igualtat i pluralisme polític. Legalitat, justícia, igualtat i pluralisme polític. Llibertat, justícia, igualtat, pluralisme polític i legalitat. Llibertat, justícia, igualtat, pluralisme polític i seguretat jurídica.
22. Segons l’article 1.1 de la Constitució, l’Estat espanyol es configura com un Estat: Just, plural i social. Democràtic, igual i just. Social, democràtic i de dret. Legal, segur i plural.
23. La reforma de la Constitució: Es pot iniciar en qualsevol moment i sense cap mena de limitació. No procedeix en temps de guerra o de vigència dels estats d’alarma, d’excepció i de setge. Únicament no es pot emprendre en temps de guerra. No es pot iniciar durant la vigència dels estats d’alarma, d’excepció i de setge.
24. La Constitució no garanteix la: Legalitat. Jerarquia normativa. Retroactivitat de les disposicions sancionadores no favorables. Seguretat jurídica.
25. La Constitució no regula: La capital de l’Estat. L’escut de l’Estat. La bandera de l’Estat. La llengua oficial de l’Estat.
Denunciar test Consentimiento Condiciones de uso