option
Cuestiones
ayuda
daypo
buscar.php

TEMA 5 (Part 1) Psicofisiologia - Psicologia UB

COMENTARIOS ESTADÍSTICAS RÉCORDS
REALIZAR TEST
Título del Test:
TEMA 5 (Part 1) Psicofisiologia - Psicologia UB

Descripción:
Sist. Visual / Visió. Preguntes per repàs, no oficials. 2025.

Fecha de Creación: 2025/05/08

Categoría: Universidad

Número Preguntas: 30

Valoración:(1)
COMPARTE EL TEST
Nuevo ComentarioNuevo Comentario
Comentarios
NO HAY REGISTROS
Temario:

Imagina que t'ensenyo una fotografia en blanc i negre feta només de taques. No veus més que taques, però et dic "Si t'hi fixes bé, aquesta taca i aquesta altra fan unes formes que et permetran veure un gos dins la imatge". Et fixes en les meves indicacions i, com màgia, de cop reconeixes un gos entre les taques. Això és... Modulació top-down. Modulació bottom-up. Llei de Bell-Magendie. Principi de poblacions.

Assenyala la CORRECTA: La percepció és una reconstrucció adaptativa de la realitat. Les neurones del cervell són les úniques causes de les experiències perceptives. Processar informació visual requereix la participació de tot el cervell. Totes són correctes.

Quina de les següents opcions pertany al segon nivell de processament visual?. Color i contrast. Direcció de moviment, orientació i disparitat ocular. Identificació de l'objecte. Profunditat, contorns i propietats de la superfície.

La freqüència és: Distància entre pics o valls d'una onada. Nombre d'ones per segon. Cap és correcta. Jo què sé, el so aquell que espanta els mosquits o només senten els gossos.

Quin color transporta més energia?. Blau. Groc. Vermell. Verd.

El vermell... Té molta energia (longitud d'ona curta). Té molta energia (longitud d'ona llarga). Té poca energia (longitud d'ona curta). Té poca energia (longitud d'ona llarga).

Interacció llum i ambient. Relaciona: Refracció. Reflexió. Absorció.

Si una radiació electromagnètica té poca energia, la longitud d'ona és llarga. Cert. Fals.

La membrana coroïdes és com anomenem al "blanc dels ulls". Cert. Fals.

Tant la membrana escleròtica com la còrnia formen part de la capa externa de l'ull. Cert. Fals.

Quines són les estructures principals que permeten que la llum es projecti cap a l'interior de l'ull?. Còrnia i cristal·lí. Còrnia i fòvea. Cos cil·liar i pupil·la. Cos cil·liar i fòvea.

Si la llum es projecta abans de la retina, segurament ens trobem amb... Miopia. Hipermetropia. Visió perfecta. Ceguesa.

La projecció de llum sobre la retina implica... Hipermetropia. Miopia. Visió correcta. Estravisme.

L'interior de l'ull és ple d'aire. Cert. Fals.

La contracció de la pupil·la és pel SN Paraimpàtic. La dil·latació de la pupil·la és del SN Simpàtic. Fals. Cert.

La musculatura llisa que dil·lata o contreu la pupil·la és... L'iris. L'humor. El cos cil·liar. La pupil·la és la seva pròpia musculatura llisa, no depèn de res més.

Quan mirem un objecte proper, l'angle de refracció de la llum que es produeix a l'ull és menor que si el mateix objecte es troba més allunyat. Cert. Fals.

Els axons d'algunes neurones de la retina surten de l'ull i formen el nervi òptic. Aquestes neurones es troben a... Capa externa de la retina. Capa intermitja de la retina. Capa interna de la retina. El nervi òptic no està format per cap axó que prové de la retina.

El punt de màxima agudesa visual a la retina és: Fòvea. Nervi òptic. Disc òptic. Tota la capa externa té el mateix grau d'agudesa, ja que conté tots els fotorreceptors (cons i bastons).

Disc òptic o papil·la òptica és com també podem anomenar... El punt cec. El conjunt de fotorreceptors (cons i bastons). L'humor. Les tres capes de la retina.

El punt cec és ho és perquè és el punt on s'acumulen més axons per formar el nervi òptic. Fals, és la fòvea. Cert. Fals, el nervi òptic no està format per axons, sino somes. Fals, el punt cec és l'àrea més allunyada de la fòvea, no té res a veure amb els axons del nervi òptic.

Seqüència de resposta de la llum a les tres capes de la retina. Fotorreceptors, cèl·lules horitzontals modulant, cèl·lules bipolars, cèl·lules amacrines modulant, cèl·lules ganglionars. Fotorreceptors, cèl·lules bipolars modulant, cèl·lules amacrines, cèl·lules ganglionars modulant, cèl·lules horitzontals. Fotorreceptors, cèl·lules amacrines modulant, cèl·lules horitzontals, cèl·lules bipolars modulant, cèl·lules ganglionars. Fotorreceptors, cèl·lules ganglionars modulant, cèl·lules amacrines, cèl·lules horitzontals modulant, cèl·lules bipolars.

De quin tipus de con n'hi ha MÉS?. Blau (S). Verd (M). Vermell (L). Hi ha la mateixa quantitat aproximada de tots els cons.

Si tots els cons s'activen igualment, percebem... Color blanc. Color negre. Color verd. Color gris.

L'estímul preferit dels fotorreceptors és: La foscor. Això implica que quan hi ha foscor es despolaritzen, s'activen. La foscor. Això implica que quan hi ha foscor s'hiperpolaritzen, s'inhibeixen. La llum. Això implica que quan hi ha llum s'hiperpolaritzen, s'inhibeixen. La llum. Això implica que quan hi ha llum es despolaritzen, s'activen.

Les neurones bipolar de centre OFF s'activen amb foscor. Cert. Fals.

Quan una ombra passa davant un receptor... Es despolaritza i allibera més neurotransmissor. S'hiperpolaritza i allibera més neurotransmissor. Es despolaritza i deixa d'alliberar neurotransmissor. S'hiperpolaritza i deixa d'alliberar neurotransmissor.

Durant el dia, fem més ús de: Cons. Bastons. Cons i bastons a parts iguals.

Un camp receptiu gran integra més informació. Cert. Fals.

Quines són les neurones moduladores de la retina?. Horitzontals i amacrines. Bipolars i ganglionars. Horitzontals i bipolars. Ganglionars.

Denunciar Test