option
Cuestiones
ayuda
daypo
buscar.php

TEMA 7 Biologia del comportament - Psicologia UB

COMENTARIOS ESTADÍSTICAS RÉCORDS
REALIZAR TEST
Título del Test:
TEMA 7 Biologia del comportament - Psicologia UB

Descripción:
Potencial de repòs. Preguntes de pràctica no oficials. 2025.

Fecha de Creación: 2025/01/12

Categoría: Universidad

Número Preguntas: 25

Valoración:(2)
COMPARTE EL TEST
Nuevo ComentarioNuevo Comentario
Comentarios
NO HAY REGISTROS
Temario:

Quina és la funció de la membrana plasmàtica / bicapa de fosfolípids?. Crear i mantenir els medis intracel·lular i extracel·lular, permetent el seu aïllament. Generar plasticitat neuronal que permeti l’adaptació en cas de traumatisme cranial. Alterar la composició neuronal per facilitar l’allargament de les dendrites. Embolcallar els botons terminals per assegurar la transmissió elèctrica de les informacions.

Els canals iònics regulats per lligand…. Sempre estan oberts. Es mantenen tancats fins que un canvi en el voltatge de la membrana els obre. S’obren temporalment durant la unió d’una molècula concreta, com un neurotransmissor. Es tanquen amb un voltatge elevat i s’obren quan no en reben suficient.

Els canals iònics regulats per voltatge…. Acostumen a estar tancats fins que hi ha un canvi en el voltatge de la membrana. Acostumen a estar tancats fins que una neurona determinada (ex: neurotransmissor) s’hi adhereix temporalment. Aïllen el medi intern del medi extern amb una barrera elèctrica que sotmet a alts voltatges les molècules que intenten travessar-los, desintegrant-les. No existeixen.

Què és la despolarització?. Disminució de la diferència elèctrica entre les dues cares de la membrana plasmàtica. Augment de la diferència elèctrica entre les dues cares de la membrana plasmàtica. Tancament dels canals iònics per lligams. Adhesió de neurotransmissors a la membrana plasmàtica.

De què depèn principalment la permeabilitat de la membrana plasmàtica?. Del diàmetre i naturalesa química de canals i bombes iòniques. Del voltatge aplicat als ions com a impuls per travessar-la o no. De la longitud dels canals i bombes iòniques i la càrrega elèctrica de què disposen els ions. De la composició química, proteica i vitaminèrgica dels neurotransmissors i de si poseeixen suficient voltatge com per generar un canal propi.

Les bombes i els canals iònics són estructures formades per…. Proteïnes. Vitamines. Cèl·lules epitelials. Ponts elèctrics entre terminals sinàptics.

Les diferències de concentració (química) en una banda i altra de la membrana i diferències de càrrega elèctrica entre una banda i altra de la membrana contribueixen a…. Dirigir els ions cap a una banda o altra de la membrana. Detectar els ions sobrants en una de les bandes de la membrana i eliminar-los. Desplaçar la membrana plasmàtica cap a localitzacions amb més nutrients disponibles. Totes són correctes.

El moviment dels ions depèn de…. La difusió i l’electricitat. La sublimació i el voltatge. L’eliminació de químics substituïbles i la difusió elèctrica. La sublimació elèctrica, la difusió química i la substitució seqüencial.

El voltatge o potencial elèctric és…. Diferència de càrregues entre un costat i altre de la membrana. Capacitat de les partícules amb càrrega elèctrica per desplaçar-se en funció de quins canals hi ha oberts. La quantitat de bombes iòniques disponibles. No sóc electricista, què dius???.

Pot haver desplaçament dels ions sense canals oberts?. No. Sí.

El potencial de membrana (Vm) és…. La diferència de càrrega entre un costat i altre de la membrana. Les possibilitats d’acció de la membrana plasmàtica. La diferència de composició química entre la membrana plasmàtica i la partícula que intenta creuar-la. Cap és correcta.

En repòs, a l’interior de les neurones hi ha. Més càrregues negatives. Més càrregues positives. No hi ha cap càrrega. Un equilibri entre càrregues positives i negatives.

El valor de potencial de neurones en repòs és de…. -65mV. -305mV. Això no ho preguntaran lol ho poso perquè faig servir els tests mig d’apunts i m’agrada apuntar bastant. 0mV.

Les neurones estan sempre actives?. Sí, participen en rebre o enviar informació constantment, sense descans, perquè la seva aturada comportaria errades en el nostre SN. No, de vegades estan en repòs. No, mai estan actives. Les neurones són un invent del govern.

Potencial d’Equilibri Iònic (Eió). Diferència de potencial elèctric que iguala un gradient de concentració químic. Diferència de potencial elèctric que supera un gradient de concentració químic. Matriu de transferència d’ions en un entorn elèctric discordant. Nombre de divisions que ha de patir un ió per igualar el gradient de concentració químic.

Hi ha diferència de càrrega elèctrica interior-exterior?. Sí, la banda interior (inside) té més càrrega elèctrica. Sí, la banda interior (inside) té menys càrrega elèctrica). No, tenen la mateixa càrrega elèctrica tant a l’interior com a l’exterior. No ho sé, vull veure el comentari amb l’explicació.

En una situació de repòs, K+…. pot fluir lliurement però és atret endins per anions proteïcs. no pot desplaçar-se. pot desplaçar-se únicament si es troba en una situació d’avantatge davant Cl-. totes són falses.

En una situació de repòs, Na+ …. Tendeix a entrar. Tendeix a sortir. No es desplaça. Presenta moviment erràtic i aleatoritzat degut a la falta de direccionalitat.

En una situació de repòs, Cl-…. Flueix lliurement, amb tendència a entrar però sent repel·lit per la gran càrrega negativa interior. Flueix lliurement, amb tendència a sortir, però sent repel·lit per la gran càrrega negativa exterior. No es desplaça. No hi ha Cl- a cap membrana, ja que el clor no és una substància present al SN ni hi tendria viabilitat.

Una situació de repòs implica que les distribucions d’ions (les seves concentracions i càrregues) estiguin igualades a les dues bandes?. Sí. Només hi ha repòs si hi ha igualtat entre concentracions i càrregues internes i externes. No, repòs no implica que els nivells interns i externs estiguin igualats.

Transporta ions en CONTRA de gradient, d’on hi ha MENYS en porta cap a on hi ha més. Canal iònic. Bomba d’ions. Estertor iònic. És impossible transportar ions en CONTRA del gradient.

La bomba de sodi/potassi…. Gasta ATP per transportar sodi i potassi en contra del seu gradient. Gasta ATP per eliminar excedents de sodi i potassi i equilibrar els nivells. Elimina excedents de sodi i potassi, generant ATP transferible a les neurones. Gasta ATP per intercanviar ions de calci per ions de sodi o potassi, en funció de les necessitats de la membrana.

Si el K+ exterior puja, hi ha…. Despolarització de la membrana. Polarització de la membrana. No importa què hi hagi perquè una desestabilització del K+ cap a l’exterior és inviable amb la vida humana i l’individu patiria una mort del SN. Ni idea, dona’m la resposta :(.

Quins són els mecanismes de control del K+ exterior?. La barrera hematoencefalica i els astròcits. Els eritròcits i les cèl·lules glials. Un excés de sodi neutralitzant i oligotròcits. Astròcits, eritròcits i bombes de calci.

Selecciona la opció correcta: Els astròcits regulen el medi extracel·lular i la concentració de potassi. Els eritròcits regulen el medi extracel·lular i la concentració de potassi. Els oligotròcits regulen el medi extracel·lular i la concentració de potassi. Totes són correctes.

Denunciar Test