option
Cuestiones
ayuda
daypo
buscar.php

tema 7 historia i epistemologia UB M4

COMENTARIOS ESTADÍSTICAS RÉCORDS
REALIZAR TEST
Título del Test:
tema 7 historia i epistemologia UB M4

Descripción:
tema 7 historia i epistemologia UB M4 preguntes inventades x repassar

Fecha de Creación: 2025/01/09

Categoría: Historia

Número Preguntas: 43

Valoración:(7)
COMPARTE EL TEST
Nuevo ComentarioNuevo Comentario
Comentarios
NO HAY REGISTROS
Temario:

El “Wundt” de França: l’institucionalitzador de la Psicologia Científica a aquest país. Théodule Ribot. Philipe Pinel. Jean Martin Charcot. Jean Esquirol.

segons T. Ribot, la Ψ havia de pertànyer al terreny de la biologia?. Vertader. Fals.

➢ Mètode Mòrbid/ Patològic/ Clínic. Mètode d’observació prolongada, que estudia els processos psíquics en fase de desordre mental individual. Mètode d’observació prolongada, estudia els processos psicopatològics en un colectiu. Mètode guiat per suggestionabilitat ideo-motora capaç̧ de transformar les idees en actes, induït per l’hipnotitzador. Mètode guiat per magnetisme animal.

Llei de la dissolució / llei de Ribot es pot relacionar amb la malaltia de... Alzheimer. Histèria. Esclerosis lateral. Epilèpsia.

dona molt de pes a les funcions afectives per explicar la conducta. Ribot. Freud. Esquirol. Charcot.

va exposar que s’havien de satisfer les necessitats bàsiques, establir relacions bones i amables, per potenciar emocions positives. P. Pinel. J. Esquirol. T. Ribot. J. M. Charcot.

Va establir un fonament científic per una nosologia psiquiàtrica, és a dir, descripció, classificació i diferenciació de malalties mentals. Pinel. Pierre Janet. Mesmer. Bernheim.

És JEAN ESQUIROL Considerat el fundador de la Psiquiatria francesa???. SÍ. NO.

marca les baines que va fer Jean Esquirol. Es va dedicar a l’ensenyament formal de la nova nosologia psiquiàtrica. Va promoure la creació de centres especialitzats i formació d’especialistes. Va crear termes psiquiàtrics com al·lucinació o monomania (prèvia a esquizofrènia). Va ser el neuròleg més reputat de França. Fundador del magnetisme animal o mesmerisme.

Fa recerca en neurologia. Théodule Ribot. Philipe Pinel. Jean Martin Charcot. Jean Esquirol.

Histèria era fàcil de diagnosticar. Falso. Cierto.

indica quina ÉS INCORRECTA en relació a Charcot i les seves conclusions respecte la Histèria. la Histèria i els seus simptomes eren causats per trauma o per suggestió. Exposava que existeix una predisposició hereditària a la histèria. en una segona teoria, mitjançant autòpsies va veure que les causes eren físiques. Charcot no creia que els símptomes fossin fingits, era malaltia real.

RELACIONA SUCCÉS AMB LA PERSONA. Magnetisme animal. Histèria. descripció, classificació i diferenciació de les malalties mentals. (nosologia psiquiàtrica). Llei de la dissolució.

la disciplina del magnetisme animal o mesmerisme (hipnosis via magnetisme animal) va se falsejada?. NO. SÍ.

L'escola de Nancy i L'escola Salpetrière vam estudiar la hipnosi. VERTADER. FALS.

de quina escola eren els personatges?. Aguste Ambroise Liébeault. Hyppolite Bernheim. Jean Martin Charcot. Pierre Janet.

DINS DE L'ESCOLA DE Salpêtrière... q va fer cadascun?. Charcot. Pierre Janet.

perspectives de l'INCONSCIENT i qui les va dir. FREUD. PIERRE JANET.

Té Sigmund Freud una relació amb l'estudi de la consciència i inconsciència?. NO. SÍ.

psicopatòleg més famós de França. Pinel. Pierre Janet. Mesmer. Bernheim.

indica LA FALSA sobre El Psicoanàlisi. És disciplina que considera els processos inconscients per a entendre la conducta humana. L’inconscient és l’origen en la clínica psicopatològica, (l’inconscient com a causa principal de les malalties mentals). La psicoanàlisi es basa en la Teoria de la vida psíquica. L’objecte d’estudi és l’inconscient i el seu funcionament, la infància i les relacions no tenen res a veure amb això.

el mètode de PRESSIÓ, de la escola de Nancy, consistia en. Consistia en posar la mà al front i pressionar. Permetia la possibilitat de recordar el que succeïa durant la hipnosi. És influir en el pacient durant la hipnosi, sembrant idees, tot i que ells no siguin conscients. Es tracta de pressionar al hipnotitzat fins que faci allò que l'hipnotitzador vol. S’utilitzava induint convulsions per mitjà de la transmissió d’un corrent elèctric de gran intensitat al cervell.

l'exemple de ANNA O. va donar pas al concepte de LA LLIURE ASSOCIACIÓ (Freud i Breuer). CERT. FALS.

relaciona noms i definicions en relació amb els estudis de Freud sobre la Histèria, Anna O. ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,(toy cansao). histèria. l’Associació lliure. Transferència. Contratransferència.

Durant el son les defenses de les persones es troben a nivells mínims degut a la relaxació de la censura repressiva. cert. fals.

conceptes de Freud en l'estudi dels somnis. Contingut manifest. Contingut latent.

el "Complex d'Edip" de Freud... És un complex que sorgeix a la infància. Parla d' “Amor” vers el progenitor del sexe contrari; rivalitat amb el del mateix sexe. El complex representa l’agitació d’emocions, impulsos i idees (en gran part inconscients) que es desperten entorn les relacions que el nen estableix. En el cas de les nenes, passa el mateix (Complex d’Electra...però menys clar). TOTES SON CORRECTES.

teories de la personalitat DE FREUD. Teoria que intenta explicar el funcionament de la psique. Teoria dinàmica: Allò, superjò, jo.

indica la INCORRECTE del JO(ego), de la teoria de la personalitat de Freud. Governat pel principi de realitat. MECANISMES DE DEFENSA INCONCIENTS. coordinar les necessitats o demandes de la Allò/Superjò i del món físic. Exigeix gratificació immediata.

mecanismes de defensa (perque segur q fara alguna pregunta daixo por la putisima cara).... de FREUD. Repressió. Desplaçament. Sublimació. Projecció. Identificació (o introjecció). Racionalització (o intel·lectualització). Formació reactiva. Negació.

Per exemple: La Pepa és extremadament amable amb aquella persona que detesta. O la inversa, la Pepa es mostra hostil amb aquell noi que l’atrau. Formació reactiva. Projecció. Sublimació. Negació.

Per exemple: Pepa és injustament ignorada en una promoció laboral, i nega estar enfadada per això, però està convençuda que el seu supervisor està enfadat amb ella. Projecció. Racionalització. Negació. Formació reactiva.

Per exemple: Problemes amb el supervisor de la fàbrica, però no podem desfogar-nos,...ho fem amb la parella al arribar a casa. Projecció. Racionalització. Desplaçament. Formació reactiva.

Per exemple: Una amiga de la Pepa, a qui han diagnosticat una malaltia terminal, creu que només es tracta d’una bronquitis. Projecció. Racionalització. Negació. Formació reactiva.

p.ex. no he pogut estudiar lo suficient per un examen. Ansietat objectiva. Ansietat neuròtica. Ansietat moral.

p.ex. atac físic. Ansietat objectiva. Ansietat neuròtica. Ansietat moral.

p.ex. quan estem a punt de manifestar un atac físic cap a una altra persona. Ansietat objectiva. Ansietat neuròtica. Ansietat moral.

segons Freud, com es crea la nostra personalitat?. En la forma en que satisfem l’instint sexual en el curs de la vida. En com ens fem conscients de la nostra histèria i com la reprimim. En com seguim els consells del nostre ELLO, JO i SUPERJO. cap de les anteriors és correcte.

Marca les crítiques respectives al treball de Sigmund Freud. No era experimentació controlada. Conceptes no mesurables. Freud podia trobar el que va trobar, senzillament perquè era el que estava buscant. rebutjava idees contraries a les seves. Expulsava del grup a qui discrepava. Massa importància al sexe. Falta de falsabilitat. (passi el que passi la teoria ho podrà explicar). Primera teoria completa sobre la personalitat. Va explicar la conducta anormal, però va donar pautes per l’anàlisi de la conducta normal.

Alumne de Wundt i fundador dels laboratoris de psicopatologia experimental de Heidelberg i Munich. Pinel. E. Kraepelin. Mesmer. Bernheim.

relaciona tractaments i definicions en relació amb la psicologia i psiquiatria modernes. operació quirúrgica en que se seleccionen les fibres nervioses que connecten el lòbul frontal amb el tàlem. pertorbació dels equilibris dels neurotransmissors químics en el cervell. induint convulsions per mitjà de la transmissió d’un corrent elèctric de gran intensitat al cervell.

El mite de les malalties mentals (obra de Thomas Szasz) parla de... que la majoria de les psicosis i neurosis diagnosticades són en realitat reaccions provocades pels “problemes de la vida”... que les malalties mentals venen d'una maledicció imposada per deus... que les dones tenen més probabilitats de presentar una malaltia mental que els homes, per temes fisiològics... Que en realitat les malalties que es coneixen "són només la punta de l'iceberg" respecte a totes les que s'han de descobrir...

digues quina és la correcta respecte al Dr. Lightner Witmer. va ser el pare de la Psicologia Clínica americana. l’any 1896 estableix la primera clínica psicològica del món. Al 1904 la Universitat de Pennsylvania comença a oferir cursos formals en psicologia clínica i es comencen a editar les primeres revistes en psicologia clínica als EUA. va ser el primer psicòleg en aplicar els coneixements sobre els principis del comportament humà per ajudar a persones amb problemes particulars. totes correctes.

Denunciar Test