option

2.3 Policia i història de Catalunya final round

COMENTARIOS ESTADÍSTICAS RÉCORDS
REALIZAR TEST
Título del test:
2.3 Policia i història de Catalunya final round

Descripción:
Policia i història de Catalunya

Autor:
AVATAR

Fecha de Creación:
07/04/2021

Categoría:
Oposiciones

Número preguntas: 49
Comparte el test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
REALIZAR TEST
Últimos Comentarios
No hay ningún comentario sobre este test.
Temario:
què era la Lliga Regionalista? les regions de l'excercit de Franco un grup polític català fundat al 1901 la liga de fútbol dels anys 20 unió de regions de pagessos catalans.
Enric Prat de la Riba i Francesc Cambó partidaris d'Alfonso XIII volien unificar Catalunya i Aragó líders de la liga de la justícia líders de la liga Regionalista.
Al final de ........un grup de militars assaltava la redacció de La Veu de Catalunya i el Cu-Cut! ...... 1901----- per una fake new 1905 -----per un acudit 1942---- per divulgació d'imatges de Franco en tanga 1936--- per una notícia d'un polític corrupte .
Solidaritat Catalana: unió d'esclesiàstics catalans per fer un partit polític resposta solidaria de la marató del 1910 agrupació de tots els partits catalanistes el 1907 partit polític format per Enric Rivera.
que va trencar el partit Solidaritat Catalana: a) diferències entre els seus integrants b) Els fets del Palau, Maig 1937 c)els fets de la Setmana Tràgica d) a i c son correctes.
quins fets van ocòrrer en La Setmana Tràgica: a. la mort de Jaccint verdaguer b. revolta per la negació d'enviar reservistes a Marroc c. mort de Ferrer i Guàrdia d. b i c son bones.
Confederació Nacional del Treball (CNT): es crea el 1910 a partir del sindicat Solidaritat Obrera sindicat més important de la Catalunya contemporània. sindicat de caire anarcosindicalista totes son bones.
qui va dirigir la Mancomunitat de Catalunya entre 1914 i 1923 a. Enric Prat de la Riba b. Puig i Cadafalch c. Antoni Gaudí d. a i b són bones.
que va passar en el context de la vaga de la Canadenca 1918? pujada del preu de la llum i vaga general grups d'assalt d' EEUU entraven a Canadà i arrassaven tot anys del pistolerisme els treballadors van doblar el torn i va haver sobreproducció.
1923 es produí el cop d'estat: coronel Espartero general Primo de Rivera general Riego comandant Veciana.
la Mancomunitat fou dissolta el: 1936 1925 1918 1942.
durant la dictadura de Primo de Rivera els Mossos: van ser dissolts eren vistos com un cos propi van ser enviats a la muntanya a la caça de Miquelets només feien tasques de control de fronteres.
després de la caiguda de Primo de Rivera 1930 els Mossos: es dissolen i es reorganitzen vinculats a La Diputació es dissolen i ara es diran Mozos de Espanya agafen força i s'expandeixen cap a Valencia " Mossos del País Valencià" es mantenen fidels a la Corona.
La Segona República Espanyola, 1929, va significar la recuperació de la monarquia 1931, va significar la recuperació de l’autogovern per a Catalunya 1933, crisis per la caiguda de la borsa de New York aquest any 1940, agafa força amb grans vagues generals a tot el país.
1932 Esquerra Republicana de Catalunya el partit de Tardà, Companys o Jonqueres, va vèncer tant a les eleccions generals com a les del Parlament de Catalunya. el partit de Macià, Companys o Tarradellas, va vèncer tant a les eleccions generals com a les del Parlament de Catalunya. el partit de Tardà, Companys o Rufian, va vèncer tant a les eleccions generals com a les del Parlament de Catalunya. fou avolida pel nou cop d'estat del general Sanjurjo.
qui va proclamar l’Estat Català dins de la República Espanyola? Francesc Macià Lluís Companys Enric Prat de la Riba Carles Puig i Demòn.
Durant les eleccions del 1936 quin era el partit conservador que va perdre davant El Front d’Esquerres? El Front de Dretes VOX Front d’Ordre Ciudadanos de Bien.
Pel que fa als Mossos el 1931: el capità Josep Draper va posar a les ordres del president Companys, que havia proclamat la República Catalana. el capità Frederic Escofet va posar a les ordres del president Macià, que havia proclamat la República Catalana. el Major Ferran Puigdomenech es va posar a les ordres del president Macià, que havia proclamat la República Catalana. el comandant Miquel Esvarter es va posar a les ordres del president Terradelles, que havia proclamat la República Espanyola.
del febrer de 1936 va significar l’alliberament del govern català empresonat i l’amnistia per a tots aquells que havien participat en: els fets de palau 1933 els fets d’Octubre del 1934 les revoltes regionalistes la vaga del 32.
El 17-18 de juliol 1936: Torna Companys de l'empressonament bombardeig de Gernika s’inicià la Guerra Civil queia Barcelona per les tropes Franquistes.
fou afusellat al Castell de Montjuïc el 15 d’octubre de 1940 Francesc Macià Lluís Companys Josep Tarradelles Carles Puig i Demòn.
en la Llei de vigilancia y seguridad de 1941. Es van produir depuracions dins la Guàrdia Civil i la policia i la suspensió d’alguns cossos policials, entre ells, La guàrdia d'assalt els Mossos d’Esquadra La guardia Municipal de Barcelona La milicia Nacional.
l’any 1952 els Mossos, integrats en l’exèrcit espanyol en fur, insígnies i dependència, fossin restituïts com una guàrdia, de la Diputació de Barcelona, presidida per: el marquès de Castel-Rodrigo, el marquès de Castell-Florite. el duc de Griñón el conde De Godó.
....suposaren l’empresonament de Jordi Pujol els fets de palau 1960 els fets d’Octubre del 1954 les revoltes regionalistes la vaga del 62.
...1973 va provocar una crisi econòmica generalitzada a Occident la crisi del carbó la crisi del petroli la caiguda de la Borsa de New york la guerra de L'aliança.
que va supopsar la Primera Guerra Mundial. Espanya es posa a favor de lluitar Boom industrial caiguda d'indústries com la química, l’elèctrica, ciment, automobilística, mecànica, alimentària, goma , suro i d’altres.
La pèrdua de Cuba el 1898 significa una: nova oportunitat de conquestes crisi profunda per a Espanya una crisi demogràfica .
la Mancomunitat Catalana: a. es va constituir el 6 d’abril de 1914. b. Era la federació de les quatre diputacions provincials catalanes. c. comunitat d'homes catalans d. a i b bones.
la Mancomunitat va fer una obra de govern important. Aquesta obra de govern va tenir tres eixos: a. Obres públiques, Formació professional b. Política lingüística c. independència laboral (autònoms) d. a i b bones .
Estatut de Núria: 1931 1932 1933 1934.
Catalunya queda ja ocupada per les tropes franquistes després de la batalla de L'Ebre Entre gener i febrer del 39 després de la batalla de Fraga Entre gener i febrer del 38 després d'un intent d'unió entre Francesos i catalans totes son bones.
1978 una comissió es va encarregar d’elaborar un projecte d’estatut d’autonomia: Estatut de Núria Estatut de Sau Estatut de Vic Estatut de Cervera.
El 23 d’octubre de 1977 el president ...... tornà per presidir una Generalitat provisional Companys Tarradellas Pujol Mas.
el primer president electe de Catalunya en la transició: Companys Tarradellas Pujol Mas.
sota el mandat de Pasqual Maragall s'elaborà un nou estatut d’autonomia, fou referendat pel poble de Catalunya: el 18 de juny de 2005 el 18 de juny de 2006 el 9 d'agost de 2006 el 9 novembre de 2006.
primera celebració de la diada: 11 de setembre de 1965 11 de setembre de 1976 11 de setembre de 2002 11 de setembre de 2012.
denominació emprada per designar el període de la història d'Europa entre els segles XV-XVI i el XVIII. Es caracteritzà per una estructura social, econòmica i política heretada del feudalisme, però transformada -sobretot des del punt de vista polític- pels canvis que es produeixen en el segle XV: crisi del feudalisme, enfortiment de les monarquies, ampliació del món conegut -i del comerç-, i renaixement. Locaut Antic règim Autarquia Caciquisme.
forma de pressió patronal que consisteix en el tancament temporal d'una empresa en una situació de conflicte laboral. A Catalunya fou molt utilitzada al començament del segle. Locaut Antic règim Autarquia Caciquisme.
doctrina econòmica que té com a objectiu aconseguir una economia autosuficient de l'exterior. Es característica dels règims feixistes. Locaut Antic règim Autarquia Caciquisme.
sistema de control polític vigent a l'Espanya de la Restauració en virtut del qual el partit en el poder s'assegurava el control polític molt sovint, però no pas necessàriament, com a resultat d'una falsificació dels resultats electorals. Locaut Antic règim Autarquia Caciquisme.
ideologia política que definia, durant el període d'entreguerres, la reacció violenta i autoritària contra l'expansió de la democràcia i del moviment obrer, sobretot després de la revolució comunista russa. Infeudar Feixisme Maulet Plan de Desarrollo.
programa de desenvolupament econòmic dirigit per l'Estat que va estar en vigor de 1964 a 1975. Va ser coordinat pel català Laureano López Rodó. Infeudar Feixisme Maulet Plan de Desarrollo.
nom donat durant la Guerra de Successió als partidaris de l'Arxiduc Carles III en el País Valencià Infeudar Feixisme Maulet Plan de Desarrollo.
el rei, el comte o el senyor cedeix en feu un bé immobiliari, un càrrec públic o una senyoria amb jurisdicció a un vassall o a una persona de rang nobiliari. Infeudar Feixisme Maulet Plan de Desarrollo.
membre d'una milícia, de vegades mercenari, altres cops voluntari reclutat per diputacions o juntes de guerra dels Països Catalans. El primer cos fou creat a la Guerra dels Segadors per frenar la invasió de les tropes de Felip IV. Després de diverses dissolucions, a la Guerra Gran de 1795 van ser instaurats de nou per la Junta de Diputats. A començaments de la Guerra del Francès, el 1808, es formaren novament contra les tropes de Napoleó. Quintes Sometent Valido Miquelet.
persona que governava en nom del rei i tenia plena llibertat per prendre decisions Quintes Sometent Valido Miquelet.
sistema de reclutament militar que consisteix en la incorporació a files d'una cinquena part dels homes útils, elegits per sorteig. A Catalunya l'oposició a les quintes va ser molt forta i va provocar motins de protesta en diverses ocasions Quintes Sometent Valido Miquelet.
organització de gent armada no professional, molt arrelada a Catalunya, que feia les funcions de policia rural convocada a toc de campana. Suprimida amb el Decret de Nova Planta el 1716, va ser reconstruïda durant la Guerra Gran. Tingué també un gran protagonisme durant la Guerra del Francès. Durant la segona meitat del segle XIX va ser reorganitzada pel capità general en les àrees rurals. Quintes Sometent Valido Miquelet.
qui està preparat? jo aquell/a que ha fet els tests els/les de la 34 ena Manueeee en el examen la manitaaaa realhaaaaâà.
Denunciar test Condiciones de uso
INICIO
CREAR TEST
COMENTARIOS
ESTADÍSTICAS
RÉCORDS
Otros tests del Autor