option
Cuestiones
ayuda
daypo
buscar.php

TE-3-L'ACTIVITAT CINEGÈTICA A CATALUNYA

COMENTARIOS ESTADÍSTICAS RÉCORDS
REALIZAR TEST
Título del Test:
TE-3-L'ACTIVITAT CINEGÈTICA A CATALUNYA

Descripción:
oposiciones

Fecha de Creación: 2023/09/23

Categoría: Oposiciones

Número Preguntas: 32

Valoración:(0)
COMPARTE EL TEST
Nuevo ComentarioNuevo Comentario
Comentarios
NO HAY REGISTROS
Temario:

L'ACTIVITAT CINEGÈTICA A CATALUNYA: NORMATIVA I REGULACIÓ. Objectiu: Regular i equilibrar les poblacions d'algunes espècies. -Necessitat de crear un òrgan de consulta d’àmbit de tot el territori de Catalunya. -Remodelació dels òrgans provincials segons l'article 39 de la Llei 1/1970. Importància Econòmica -Activitat tradicional en zones rurals. -Depèn d'un bon ús per la supervivència econòmica de la població rural. El Pirineu de Lleida -Descrit com un "paradís" per caçadors. -Gran varietat d'espècies, algunes úniques d'aquesta zona.

L'ACTIVITAT CINEGÈTICA A CATALUNYA: NORMATIVA I REGULACIÓ LLEI DE CAÇA 1/1970, DE 4 D'ABRIL. -La caça és una competència transferida a les comunitats autònomes pero Madrid i Catalunya encara segueixen la llei estatal. 1/1970: Consta de 53 articles, distribuïts en 9 Títols, 3 Capítols, i diverses disposicions addicionals i finals.

L'ACTIVITAT CINEGÈTICA A CATALUNYA: NORMATIVA I REGULACIÓ LLEI DE CAÇA 1/1970, DE 4 D'ABRIL FINALITAT DE LA LLEI DE CAÇA. Regular, conservar i fomentar la riquesa cinegètica (Article 1). Ordenat aprofitament en harmonia amb diferents interessos afectats.

L'ACTIVITAT CINEGÈTICA A CATALUNYA: NORMATIVA I REGULACIÓ LLEI DE CAÇA 1/1970, DE 4 D'ABRIL PECES DE CAÇA. Caça Major -cabra salvatge, -cérvol, -cabirol, -daina, -senglar, -linx, -llop, -mufló, -ós, -isard. -Espècies poden ser declarades com a tal pel Ministeri competent. Caça Menor Totes les espècies que no figurin en la caça major.

L'ACTIVITAT CINEGÈTICA A CATALUNYA: NORMATIVA I REGULACIÓ LLEI DE CAÇA 1/1970, DE 4 D'ABRIL Classificació dels Terrenys segons la Llei de Caça. TERRENYS CINEGÉTICS D'APROFITAMENT COMÚ (art. 9) -Caça sense més limitacions que les normatives. -Sotmesos a règim de caça controlada. -Senyalització pel Ministeri o societats col·laboradores.

L'ACTIVITAT CINEGÈTICA A CATALUNYA: NORMATIVA I REGULACIÓ LLEI DE CAÇA 1/1970, DE 4 D'ABRIL Classificació dels Terrenys segons la Llei de Caça TERRENYS SOTMESOS A RÈGIM ESPECIAL. Parcs Naturals:. Refugis de caça:. Reserves Nacionals:. Zones de Seguretat:.

L'ACTIVITAT CINEGÈTICA A CATALUNYA: NORMATIVA I REGULACIÓ LLEI DE CAÇA 1/1970, DE 4 D'ABRIL Classificació dels Terrenys segons la Llei de Caça TERRENYS SOTMESOS A RÈGIM ESPECIAL Són zones de seguretat: Les vies i camins públics Les vies pecuàries Les vies fèrries Les aigües públiques (lleres i marges) Els canals navegables Els nuclis urbans i rurals Les zones habitades i les seves proximitats. També tindran aquesta consideració: -les viles, -jardins, -parcs d’ús públic, -els recintes esportius i els demés que siguin declarats com a tal.

L'ACTIVITAT CINEGÈTICA A CATALUNYA: NORMATIVA I REGULACIÓ LLEI DE CAÇA 1/1970, DE 4 D'ABRIL Classificació dels Terrenys segons la Llei de Caça. Vedats de caça. Vedats privats de caça.

L'ACTIVITAT CINEGÈTICA A CATALUNYA: NORMATIVA I REGULACIÓ LLEI DE CAÇA 1/1970, DE 4 D'ABRIL Classificació dels Terrenys segons la Llei de Caça. Vedats locals de caça. Vedats socials de caça.

L'ACTIVITAT CINEGÈTICA A CATALUNYA: NORMATIVA I REGULACIÓ LLEI DE CAÇA 1/1970, DE 4 D'ABRIL Classificació dels Terrenys segons la Llei de Caça. Terrenys tancats. Terrenys de l'Estat, aigües públiques, canals i vies de comunicació, boscos catalogats i zones d'influència militar.

L'ACTIVITAT CINEGÈTICA A CATALUNYA: NORMATIVA I REGULACIÓ LLEI DE CAÇA 1/1970, DE 4 D'ABRIL Propietats de les peces de caça. caçador adquireix la propietat de les peces de caça mitjançant ocupació (art. 22). si fereix una peça en terreny permès per caçar però entra a una propietat aliena, té dret a agafar-la. Permisos necessaris si la peça entra a una finca tancada o de règim cinegètic especial. Si es nega a donar permís, aquest li haurà d’entregar la peça, ferida o morta. A finques de règim cinegètic especial, no caldrà permís per a peces de caça menor. la propietat correspondrà al caçador que HAGI MORT la peça en caça menor i, l’autor de la PRIMERA FERIDA quan es tracti de caça major.

L'ACTIVITAT CINEGÈTICA A CATALUNYA: NORMATIVA I REGULACIÓ LLEI DE CAÇA 1/1970, DE 4 D'ABRIL Prohibicions i Limitacions. Caça en epoca de Veda. Caça Nocturna. Dies de Fortuna. Dies de Neu. utilitzant mitjans d’ocultació. Refugis Nacionals i a les Estacions Biològiques i Zoològiques. sense permís portant armes, gossos o eines de caça en terrenys cinegètics especials. Tècnica d’Esgotament,excepte batudes autoritzades.

L'ACTIVITAT CINEGÈTICA A CATALUNYA: NORMATIVA I REGULACIÓ LLEI DE CAÇA 1/1970, DE 4 D'ABRIL Prohibicions i Limitacions. armes desenfundades /disposades a utilitzar quan es circuli en època de veda, sense autorització. armes de foc/ d’aire/gasos comprimits <18 anys i no ser acompanyat per caçador major d’edat. sense la preceptiva documentació o no portant-la a sobre. caçar/transportar espècies protegides/peces que no concordin amb les permeses. destrucció de nius o recollida de cries o ous per a la seva circulació o venta. pràctica d'atraure o espantar la caça existent en terrenys aliens.

L'ACTIVITAT CINEGÈTICA A CATALUNYA: NORMATIVA I REGULACIÓ LLEI DE CAÇA 1/1970, DE 4 D'ABRIL Responsabilitats per Danys. -Titulars d'aprofitament responsables dels danys provocats per les peces de caça procedents de terrenys acotats -Subsidiàriament ho seran els propietaris dels terrenys. -sotmès a la legislació civil ordinària. -Reserves Nacionals, Refugis i Parcs Nacionals: Responsabilitats dels titulars i Servei de Pesca Continental, Caça i Parcs Naturals. Obligació del caçador a indemnitzar excepte en casos específics (culpa o negligència sigui del perjudicat o per força major). Si no consta l’autor del dany respondran solidàriament tots els membres de la partida de caça.

L'ACTIVITAT CINEGÈTICA A CATALUNYA: NORMATIVA I REGULACIÓ NORMATIVA CATALANA ORDRE DE 17 DE JUNY DE 1999, PER LA QUAL S'ESTABLEIXEN LES ESPÈCIES QUE PODEN SER OBJECTE DE CAÇA A CATALUNYA. Llei 4/1989: Estableix que la caça es pot realitzar només sobre les espècies que reglamentàriament es declaren com a peces de caça. Lleis de caça de 1970, 1988 i diverses ordres: Contenen disposicions addicionals sobre la protecció d’espècies i regulacions específiques.

L'ACTIVITAT CINEGÈTICA A CATALUNYA: NORMATIVA I REGULACIÓ NORMATIVA CATALANA ORDRE DE 17 DE JUNY DE 1999. Article 1 Declara quines espècies són cinegètiques o de caça segons l’annex 1. Article 2 Les espècies a l'annex 2 poden ser objecte de caça sota certes condicions: -Protecció d’altres espècies autòctones. -Quan es produeixin danys a propietats. -Per raons de salut i seguretat públiques. Article 3 -S’estableixen detalls com la llista d'espècies que es poden caçar, les normes específiques, els períodes hàbils i les vedes a través d'ordres anuals o específiques.

L'ACTIVITAT CINEGÈTICA A CATALUNYA: NORMATIVA I REGULACIÓ DECRET 165/1998, DE 8 DE JULIOL, SOBRE ÀREES DE CAÇA AMB REGLAMENTACIÓ ESPECIAL. La Llei de caça i el seu Reglament permeten establir reglamentacions especials per a les àrees de caça que ho sol·licitin. La majoria del territori de Catalunya està sota regulació cinegètica. S'han desenvolupat moltes zones amb reglamentacions especials que: -Acomoden caçadors sense lloc habitual de caça. -Permeten la caça en períodes fora del temps hàbil. Originalment pensades per a caça en períodes específics, han esdevingut zones de caça intensiva. Objectiu Principal: Adaptar i ordenar la figura de l'àrea de caça amb reglamentació especial a la realitat actual.

DECRET 165/1998, DE 8 DE JULIOL, SOBRE ÀREES DE CAÇA AMB REGLAMENTACIÓ ESPECIAL Article 1: Concepte. Es considera àrea privada de caça amb reglamentació especial aquella en la qual es permet l'alliberament d'individus procedents de granges cinegètiques de les espècies que s'indiquen a l'annex d'aquest Decret, amb la finalitat de capturar-les d'una forma intensiva. Tota àrea privada de caça amb reglamentació especial ha de disposar del següent: -Zona de caça intensiva (única part on es permet l'alliberament i captura.) -Zona de refugi sense aprofitament cinegètic. -Zona d'aprofitament cinegètic segons règim general.

DECRET 165/1998, DE 8 DE JULIOL, SOBRE ÀREES DE CAÇA AMB REGLAMENTACIÓ ESPECIAL Article 2. Condicions Només podran optar a l'autorització d'una reglamentació especial les àrees privades de caça que compleixin les condicions següents: Titular: Ha de ser una persona física o jurídica amb una activitat econòmica. Superfície mínima: 250 ha. Restricció d'Ubicació: No pot estar en espais naturals protegits ni en espais inclosos en el PEIN. Guàrdia: Necessita suficient guàrdia per a la vigilància. Ha d'estar especificat en el pla tècnic de gestió. Zona de Refugi: Mínim del 30% de la superfície total, contínua i fixa, on no es realitzarà cap aprofitament cinegètic. Zona de caça intensiva per a caça menor: Mínim de 175 ha i màxim de 300 ha. Senyalització de la Zona Intensiva: Haurà d'estar clarament senyalitzada segons estipula la Resolució de 28 de novembre de 1983. Període Hàbil d'Espècies d'Aprofitament Intensiu: Serà el que es fixi al pla tècnic de gestió cinegètica i només a la zona intensiva.

DECRET 165/1998, DE 8 DE JULIOL, SOBRE ÀREES DE CAÇA AMB REGLAMENTACIÓ ESPECIAL Article 3: Sol·licituds. Les solucituds es presentaran als: -Serveis territorials o a -Les oficines comarcals del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural corresponent,. També cal un pla tècnic de gestió cinegètica, d'acord amb la normativa vigent.

DECRET 165/1998, DE 8 DE JULIOL, SOBRE ÀREES DE CAÇA AMB REGLAMENTACIÓ ESPECIAL Article 4: Autoritzacions. Concessió: -L'estatus d'àrea privada de caça amb reglamentació especial s'atorgarà per resolució del director general del Medi Natural. Informe Favorable: -Aquesta resolució ha de ser precedida d'un informe favorable del consell territorial de caça corresponent. Requisits: -La concessió només es farà si es compleixen tots els requisits establerts en aquesta disposició. Recurs en Cas de Denegació: -Si es denega l'autorització, es podrà presentar recurs ordinari davant el conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca.

DECRET 165/1998, DE 8 DE JULIOL, SOBRE ÀREES DE CAÇA AMB REGLAMENTACIÓ ESPECIAL Article 5. Espècies caçables i períodes hàbils. Les espècies cinegètiques no incloses a l'annex poden ser caçades només durant el seu període hàbil i mai dins la zona de refugi. -Autòctones: Permesa la caça en tota l'àrea privada de caça excepte la zona de refugi. A més, fora del període hàbil només a la zona intensiva, (exceptuant el període de reproducció de la perdiu roja i de la guatlla, que s'indica també a l'annex). -Exòtiques: La caça és permesa a la zona intensiva durant tot l'any segons el pla tècnic de gestió cinegètica. S'autoritzen les modalitats de caça segons l'Ordre anual que fixa els períodes hàbils i les vedes especials.

DECRET 165/1998, DE 8 DE JULIOL, SOBRE ÀREES DE CAÇA AMB REGLAMENTACIÓ ESPECIAL Article 5. Espècies caçables i períodes hàbils Els individus de les espècies de caça que s'alliberin per a l'exercici de la caça intensiva han de complir els requisits següents: Han de procedir de granges registrades a Catalunya o que compleixin legislació específica si són de fora. Prohibida la utilització d'híbrids. Han de complir l'Ordre de 7 de juny de 1995, de regulació de les explotacions ramaderes que allotgin espècies cinegètiques, en la qual també s'especifica la normativa de repoblació. Necessària una autorització prèvia per a l'alliberament dels animals, que pot ser per tota la temporada en certs casos. (caça intensiva=autoritzacions podran ser per a tota la temporada, sempre que es tracti d'exemplars procedents d'una mateixa explotació cinegètica).

DECRET 165/1998, DE 8 DE JULIOL, SOBRE ÀREES DE CAÇA AMB REGLAMENTACIÓ ESPECIAL Article 6: Senyalització. Perifèria de l'àrea privada de caça. Zona de refugi. Zona de caça intensiva.

DECRET 165/1998, DE 8 DE JULIOL, SOBRE ÀREES DE CAÇA AMB REGLAMENTACIÓ ESPECIAL Article 7: Normativa i Sancions. Les infraccions seran sancionades segons: -Llei de caça, de 4 d'abril de 1970. -Decret 506/1971, de 25 de març (Reglament de caça). -Llei 3/1988, de 4 de març (protecció dels animals). Altres disposicions concordants.

MODALITATS DE CAÇA Acostament. Espècies Cinegètiques Abatudes Mitjançant Acostament -Isard -Cabra Salvatge -Cabirol -Cérvol -Daina -Mufló. Objectiu: Mantenir l'equilibri poblacional del territori. -L'objectiu d'acostament és abatre exemplars específics per mantenir l'equilibri poblacional. -Utilitzar binocles és imprescindible per a la identificació acurada dels animals. -L'acostament ha de ser minuciós per assegurar un dispar amb garanties d'èxit.

MODALITATS DE CAÇA La batuda. -Principalment Porc Senglar -Excepcionalment altres espècies. S'escull la zona on es realitzarà la batuda, verificant prèviament la presència de senglar mitjançant rastres. Ubicació dels Caçadors: -En llocs fixes anomenats “parades” o "postures". -En punts estratègics de la via de fugida de l’animal. Inici de la Batuda: -Els gossers dirigeixen els gossos per localitzar i conduir els animals cap a les parades.

MODALITATS DE CAÇA Aguait o espera en caça major. -Principalment: Porc Senglar -També: Tudó, Tord Comú, Tord Ala-Roig, Estornell Vulgar, Griva. Moments més Utilitzats -Inici del dia -Capvespre. Objectiu: -Esperar l'animal i abatre'l des de la posició escollida. Context d'Ús -Utilitzat sobretot en època de veda amb autoritzacions especials. -Útil quan les batudes no són aconsellables per motius de seguretat.

MODALITATS DE CAÇA Caça al salt (També coneguda com "guerra galana"). Modalitat: Fonamentalment en solitari. Ajuda amb gos que busca els exemplars, per tal de sorprendre'ls i capturar-los, o sense. Estratègia: Basada en l'experiència i coneixement de l'espècie i hàbitat. No permet un gran nombre d'exemplars abatuts, fet que garanteix respectar les quotes de captura autoritzades.

MODALITATS DE CAÇA Caça en mà. Modalitat: Es realitza en grup. Formació: Entre 4-6 caçadors que baten el terrenymantenint una determinada formació a una velocitat constant, s'hi poden utilitzar gossos o no. Terreny: Generalment oberts i plans. Eficiència més alta en termes de nombre d'exemplars capturats en comparació a la caça en salt. No es poden tirar trets als costats; cal tenir sempre els companys a la vista. El caçador veterà, o qui millor conegui el terreny, és el cap de colla, dirigeix l'agrupació per no trencar la formació i aporta les indicacions més convenients per al desenvolupament de la cacera.

MODALITATS DE CAÇA Caça del barraig. Es practica principalment a les zones humides. Espècie principal: Fotja. Navegació per les llacunes per fer aixecar el vol a les aus aquàtiques i conduir-les cap als caçadors a terra ferma.

MODALITATS DE CAÇA Caça a l'espera. Modalitats: Diürna, nocturna i batuda. Espècies: Principalment d'aus aquàtiques. diürna, nocturna i batuda, tot depèn de la finalitat de la cacera i l'espècie que es vulgui capturar. Ús de cimbells i reclams artificials o mecànics per atreure els ànecs cap als punts on estan situats els caçadors.

Denunciar Test