Cuestiones
ayuda
option
Mi Daypo

TEST BORRADO, QUIZÁS LE INTERESE4.3

COMENTARIOS ESTADÍSTICAS RÉCORDS
REALIZAR TEST
Título del test:
4.3

Descripción:
ntrvncns n ccdnts d trnst

Autor:
AVATAR

Fecha de Creación:
05/07/2020

Categoría:
Otros

Número preguntas: 55
Comparte el test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Comparte el test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Últimos Comentarios
No hay ningún comentario sobre este test.
Temario:
Quins d’aquests noms són accidents múltiples? a. Raspat posterior, col·lisió perpendicular anterior, reflex positiu. b. Horitzontal posterior, vertical negatiu, col·lisió real. c. Raspat divisor, reflex perpendicular anterior, topada positiva. d. Raspat negatiu, col·lisió posterior, envestida obliqua posterior.
Quin tipus penal i acció policial corresponen en un accident de circulació amb imprudència lleu en el qual només s'han produït danys materials valorats en més de 80.000 €? a. Un delicte de danys imprudents i per tramitar l'atestat cal denúncia del perjudicat. Revisi el quadre dels nivells d’actuació. b. Aquesta conducta no està penada, per tant faríem un comunicat d'accident T06. c. Un delicte lleu de danys imprudents i per tramitar l'atestat cal denúncia del perjudicat. d. Un delicte de danys imprudents i s'ha de tramitar l'atestat d'ofici.
Quan parlem dels accidents els podem classificar de diverses formes. Però quines corresponen a la classificació pel nombre d’unitats que hi intervenen? a. Central, excèntric, angular. b. Simple, múltiple, en cadena. c. Únic, doble, triple. d. Unitari, parell unitats, més de tres.
Què és un accident amb víctimes? a. Totes les respostes anteriors són correctes. b. Aquell en que una o diverses persones resulten mortes en el moment. c. Aquell en que una o diverses persones resulten mortes o ferides. d. Aquell en que una o diverses persones resulten solament ferides de caràcter lleu.
Elements de seguretat activa, són: a. Ancoratges de seients. b. Pneumàtics. c. Botes de motorista. d. La resposta a i b són correctes.
Com es classifiquen els accidents pels resultats que s’hi han produït? a. Imprudència lleu, imprudència menys greu, imprudència greu. b. Mortal, lleu, menys greu, sense danys. b. Mortal, lleu, menys greu, sense danys. d. Mortal, amb ferits, amb danys materials, mixtos.
L’estudi i anàlisi de la via i més concretament a la geometria prestarem atenció a: a. Amplada dels carrils. b. Funcionament de la senyalització lluminosa. c. Distribució de l’enllumenat. d. Obstruccions visuals.
Què és un vianant? a. Totes les respostes anteriors són correctes. b. Tota persona que, sense ser conductor, transita a peu per les vies o terrenys objecte de la legislació del trànsit. c. Són igualment vianants les persones que es troben reparant el motor, canviant pneumàtics o fent una altra operació similar. d. Es consideren, així mateix, vianants els que empenyen o arrosseguen un cotxe d'infant o de persona discapacitada o qualsevol altre vehicle sense motor de petites dimensions, els que condueixen a peu un cicle o ciclomotor de dues rodes i els discapacitats que circulen al pas en una cadira de dues rodes, amb motor o sense, així com les persones que circulen sobre patins o altres artefactes semblants per les vies o terrenys descrits anteriorment.
Quina frase fa referència a la intel·lecció: a. El conductor gira el volant per canviar de carril i evitar un roc a la calçada. (Acció sobre els comandaments del vehicle) b. El conductor comprèn la situació d’un agent de l’autoritat amb el braç estirat en vertical. (Comprensió de la situació, interpretació del risc) c. El conductor visualitza la barrera del tren baixada. (Identificació i informació del risc). d. El conductor pensa en tocar el clàxon per espantar ocells al mig del carril. (Adopció de la maniobra més convenient).
Davant un accident de trànsit, analitzarem els factors que intervenen; en referència a la via i el seu entorn cal considerar els següents: a. Senyalització b. Totes són correctes c. Geometria d. Enllumenant viari.
Quina és la definició oficial d'accident de trànsit, a efectes estadístics, segons l'ordre INT/223/2014, de 27 d'octubre, per la qual es regula la comunicació de la informació al Registro Nacional de Víctimas de Accidentes de Tráfico? a. Cap de les respostes és correcta. b. Succés o esdeveniment anormal, casual i eventual, no volgut, que es presenta de forma brusca, violenta i inesperada i que provoca una pertorbació de l'ordre normal i regular de les coses, ocasionant la mort o lesions en les persones i/o danys en les coses. c. Succés eventual o fortuït que es produeix o té el seu origen en una de les vies o terrenys objectes de la legislació, que tingui com a conseqüència la mort o les ferides d'una o diverses persones, o només danys materials, i que hi estigui implicat com a mínim un vehicle en moviment. d. Succés eventual o fortuït que es produeix o té el seu origen en una de les vies o terrenys objectes de la legislació del trànsit, que tingui com a conseqüència la mort o les ferides d'una o diverses persones, o només danys materials, i que hi estigui implicat com a mínim un vehicle en moviment.
Una de les persones implicades en un accident de circulació provocat per una imprudència greu, presenta ferides que necessitaran més d’una assistència per guarir-se. Indiqui la tipificació penal i l’actuació policial correctes: a. Conducta no penada i document T06. b. Conducta no penada i comunicació judicial. c. Delicte de lesions per imprudència i atestat tramitat d’ofici. d. Delicte lleu de lesions per imprudència i atestat tramitat si el perjudicat denuncia.
L’element humà vindrà definit, per: a. Característiques físiques i psíquiques, així com per la seva experiència al volant. b. Característiques físiques i psíquiques, així com pel seu comportament al volant. c. Cap de les anteriors és correcta. d. Característiques físiques i psíquiques, així com pel seu temps de reacció.
L’enllumenat viari. Haurem de valorar les seves característiques per comprovar que la persona que condueix té informació visual correcta de: a. Percepció dels vianants. b. Percepció de les voreres. c. Percepció de la pendent. d. Les respostes a) i b) son correctes.
Els sistemes de seguretat passiva són: a. Elements integrats en un vehicle que funcionen per enregistrar dades pre-col·lisió. b. Elements integrats en un vehicle que funcionen per minimitzar possibles lesions. c. Elements integrats en un vehicle que funcionen per evitar un accident. d. Elements integrats en un vehicle que avisen i posicionen la seva localització.
És una falsa maniobra: a. Totes les respostes són correctes. b. La produïda per una equivocació en la renovació del permís de conduir. c. La produïda per una equivocació en la interpretació de la circulació, dels agents, de les normes o de la senyalització. d. La produïda per una equivocació en el manteniment del vehicle.
De resultes d'un accident de circulació, en la que no s'observen imprudències greus o menys greus, una persona resulta morta. Quina serà la tipificació penal i l’actuació que correspondrà a aquests fets? a. Delicte lleu d'homicidi per imprudència i atestat si hi ha denúncia. b. Delicte d'homicidi dolós i atestat d’ofici. c. Conducta no penada i comunicació judicial d’ofici. d. Delicte d'homicidi per imprudència i atestat d’ofici.
És una causa directa: a. Aquella que no ajuda que es materialitzi l'accident, sinó que només l'ha facilitat. b. Aquella que no ajuda a que es materialitzi l'accident i és la causa principal. c. Aquella que ajuda a que es materialitzi l'accident i que influeix directament. d. Aquella que ajuda que es materialitzi l'accident, però que no l'ha produït.
Tipus de causes d’un accident de trànsit: a. Causes directes o mediates i causes indirectes o immediates. b. Causes indirectes o immediates i causes directes o mediates. c. Causes indirectes o principals i causes directes o secundàries. d. Causes indirectes o mediates i causes directes o immediates.
Segons el temari, a quin entorn ens referim quan parlem de situació geogràfica d’un accident? a. Urbà o interurbà. b. Vies públiques o terrenys privats d’ús comú. c. Rural o metròpoli. d. Intraciutat o extraciutat.
Quin punt és clau ubicar en la intervenció d’accidents de trànsit? a. Els punts cardinals. b. El punt de col·lisió. c. El punt d’inici de l’empremta de frenada. d. El punt de percepció real.
Davant d’un accident amb víctimes mortals, a qui s’ha de lliurar els documents originals dels difunts? a. Als serveis funeraris. b. A la comissió judicial. c. A l’equip d’atestats per l’elaboració de l’atestat. d. Als serveis sanitaris.
Quina mesura hem de prendre per moure un vehicle accidentat? a. No es pot moure un vehicle accidentat. b. Marcar amb esprai fluorescent la posició del vehicle abans de moure’l. c. Marcar amb esprai fluorescent la posició del vehicle i fer-ne fotografies abans de moure’l. d. Només es pot moure un vehicle amb autorització judicial prèvia.
Les marques normals de les empremtes de pneumàtics són les produïdes per l’acció elemental del contacte amb el paviment i podem distingir 3 casos: a. Totes les anteriors són correctes. b. Marques en repòs, moviment i acceleració. c. Marques dinàmiques, de moviment i acceleració. d. Marques en repòs, estàtiques i dinàmiques.
Excepcionalment, quan s’hagi de moure el cos d’una víctima mortal al lloc proper més idoni, els agents: a. Han de sol·licitar autorització a la sala. b. Han de fer el marcatge de situació del cos o el reportatge fotogràfic. c. Han de ressenyar sempre si porten objectes de valor econòmic (anells, cadenes, rellotges…) d. Han de fer el marcatge de situació del cos i el reportatge fotogràfic.
En la inspecció ocular d’un accident, l’ordre de recollida de les marques, les restes i els vestigis, seria: a. La posició final dels vehicles, els solcs al carrer i les característiques de la via. b. El nom de la via, l’alçada de la via i les marques de frenada. c. Els danys als objectes de la via pública, els elements de la infraestructura del carrer i la pols que cau dels vehicles. d. Les mides de la calçada, els basalts de gasolina i els solcs al carrer.
Com a principi bàsic d’actuació en un tacògraf digital, els tiquets que cal imprimir són: a. El del moment de l’accident i del dia anterior. b. No cal imprimir cap. c. Tots els tiquets que siguin possible. d. El del moment de l’accident, el del dia anterior i, depenent de la complexitat, es poden demanar els dels 28 últims dies.
On es pot trobar la fitxa de seguretat de la càrrega en un transport de mercaderies perilloses? a. La pot entregar el mateix xofer o a la cabina del camió. b. Aquesta fitxa la té l’empresa transportista. c. En els plafons de color taronja que porta el camió. d. La pot entregar el mateix xofer.
Que són les marques de frenada de lliscament? a. Són les produïdes quan la direcció no queda bloquejada. b. Empremtes produïdes per les rodes totalment bloquejades per l’acció molt forta de la frenada. c. Empremtes produïdes quan la roda no està bloquejada. d. Cap de les respostes és correcta.
Les primeres mesures que s’han d’aplicar en un accident de trànsit són: a. Donar avís al titular de la via. b. Protegir, auxiliar i socórrer. c. Control i regulació, auxili a les víctimes i cerca i registre de dades. d. Trucar al servei de grua.
En què hem de posar molta cura a l’hora d’esbrinar quan es rep un avís d’un accident de trànsit? a. On i quan s’ha produït. b. Quins vehicles estan involucrats. c. De quin tipus d’accident es tracta. d. Què, qui, com, on, i quan.
Quines d’aquestes característiques no és pròpia d’una acta d’inspecció ocular? a. Sistemàtica. b. Objectiva. c. Breu. d. Ordenada.
De què es compon el període de desconeixement en produir-se un accident de trànsit? a. Fase del fet i fase del silenci. b. Fase del desplaçament i del silenci. c. Fase del silenci i fase de l’avís a la policia. d. Fase del fet i fase de l’avís a la policia.
Per a què serveix el full de camp en una inspecció ocular? a. Per lliurar-ho a les persones implicades en un accident de trànsit com a document de suport. b. És una eina útil per a la inspecció ocular. c. Per adjuntar-ho com documentació annexa a unes diligències judicials. d. Fa les funcions d’un atestat de manera provisional.
Els tipus de paviment poden ser: a. D’aglomerat asfàltic, de llambordes, calcari o de grava. b. Calcari, granític, de formigó o de terra. c. D’aglomerat asfàltic, de llambordes, de grava o de terra. d. De pedra, de formigó, calcari o granític.
Quina seqüència s’ha de seguir en la recollida de dades, en funció de si són de curta o de llarga durada? a. No és necessari seguir una seqüència. b. De menys durada a més durada. c. S’han de recollir no més les de menys durada. d. De més durada a menys durada.
Donada la importància de la inspecció ocular i la gran responsabilitat que suposa la recollida de dades, quines característiques són importants que reuneixi l’agent investigador? a. Minuciós, objectiu i positiu. b. Minuciós, objectiu i bon comunicador. c. Minuciós, objectiu i eficient. d. No cal reunir una característica especial.
En referència al conductor del vehicle que ha patit un accident, quina d`aquestes respostes no és correcta? a. D’on venia, on anava i per on circulava. b. Aproximadament a quina velocitat circulava. c. Quines són les possibles causes de l`accident segons ell. d. Estat dels pneumàtics.
En relació el comunicat amistós d’accidents, quines d’aquestes informacions són certes? a. Totes les afirmacions són certes. b. Un comunicat fet al moment i ben emplenat és una garantia per als ciutadans. c. És important omplir-ho al moment i signar-lo per part dels implicats. d. El policia haurà d’informar els implicats en un accident de trànsit de la manera com omplir un comunicat.
Quants tipus de fotografies fem servir en arribar a l'accident? a. Totes les respostes són correctes. b. Zenital: és el punt que es troba perpendicular respecte al terra. La càmera se situa per sobre de l’objecte o personatge, apuntant cap al terra. c. Panoràmiques: s’han de fer a uns 15 m de l’àrea de col·lisió i a una alçada d’1,20 m (altura de la vista del conductor). d. De posició: s’han de fer a uns 7 m. Mostren la posició final dels vehicles, els recorreguts anteriors i posteriors a la col·lisió.
Quin material necessitarem per fer l'amidament a peu de carretera en el sistema de coordenades cartesianes? a. Flexòmetre o hodòmetre, esprai o guix, paper i bolígraf. b. Una càmera fotogràfica. c. Nivell làser, hodòmetre i tacògraf. d. Les respostes a) i c) són correctes.
Quan NO s'ha de fer un croquis? a. Quan només es tingui coneixement d'un accident i els agents no hi intervinguin com a investigadors, perquè els implicats s'han posat d'acord mitjançant un comunicat amistós de les companyies d'assegurances. b. Quan les causes de l'accident són, en principi, inexplicables. c. És aconsellable fer-lo sempre que hi intervingui la policia com a investigadora d'un accident de trànsit, fins i tot, quan l'accident sigui prou lleu i no calgui en un principi. d. Quan un sol vehicle surt de la calçada en un revolt.
S’ha de comprovar que a l’àrea del sinistre no hi quedin: a. Documents que permetin esbrinar la identitat de les possibles víctimes (DNI, permís de conduir, etc.). b. Objectes propis de la intervenció dels serveis d’emergència (guants de làtex, restes de material hipodèrmic, etc). c. Documentació relacionada amb els vehicles (permís de circulació, fitxa tècnica, etc.). d. Senyals circumstancials del servei de manteniment de la via (de perill per accident, limitació de velocitat, etc.).
Quin serà el radi si tenim una corda de 16 metres i una fletxa de 2 metres? a. 8 metres b. 14 metres c. 17 metres d. 32 metres.
Quines són les mesures considerades imperibles? a. Amplades de carrer b. Amplàries de voreres c. Els senyals d. Totes les respostes són correctes.
En el sistema d'amidaments per triangulació: a. Es traçaran dues línies perpendiculars que seran els eixos de coordenades. b. El croquis tindrà forma de triangle. c. Es trien dos punts fixos que estiguin a prop de l'àrea de conflicte. d. Es trien dos punts fixos que estiguin molt lluny de l'àrea de conflicte.
Quin sistema d'amidament és més habitual, tant per la senzillesa en l'aplicació com pel caràcter geomètric de les illes de cases, dels carrers de la ciutat i de molts trams de les vies interurbanes? a. El sistema de càlculs de radis del revolt b. El sistema de triangulació c. El sistema de coordenades cartesianes d. Les respostes a) i c) són correctes, ja que són mides similars a l'hora de fer els amidaments en el lloc de l'accident.
Quins són els elements mínims que s’han d’incloure en un croquis? a. Les restes a la calçada de qualsevol tipus i les marques dels pneumàtics. b. Totes les respostes són correctes. c. La posició final dels vehicles, dels ferits o morts. d. Les possibles trajectòries dels vehicles.
Què és el peralt? a. És la inclinació transversal de la via. b. La inclinació longitudinal de la via. c. És tota inclinació que tenen les carreteres. d. És un desnivell que cal mesurar per trobar el radi del revolt.
En mesurar el pendent d’un tram de via amb un nivell de 30 cm de longitud el resultat ens dóna 2 cm d’aixecament del nivell per anivellar-lo. Quin és el pendent del tram a. 0,04 b. 0,6 c. 6,66 % d. 0,066.
De qui és responsabilitat la neteja de la via, després d’un accident? a. Dels agents de l’autoritat encarregats de la vigilància del trànsit b. Dels bombers c. Dels conductors implicats en un accident, si hi ha hagut un vessament de líquids (benzina, oli, líquid refrigerant, etc.) del vehicle a la calçada. d. Del titular de la via.
Quan parlem de la línia ordenada, a quina ens referim? a. A la coordenada Y b. A la coordenada X c. A la línia abscissa d. Les respostes b) i c) són correctes.
Per calcular el radi d’un revolt, quines mesures són necessàries? a. L’arc, la corda i la fletxa b. La corda, la fletxa i els carrils c. La corda i la fletxa d. La corda, la fletxa i el peralt transversal.
A l’hora de prendre mesures per realitzar el croquis d'un accident de trànsit que s'ha produït en un tram de via que no és de forma rectangular, ni d'angle recte dels carrers, quin sistema d’amidaments farem servir? a. Automàtic b. Triangulació c. Coordenades cartesianes d. Totes les respostes són correctes.
En el punt d'encreuament entre les dues línies de coordenades X i Y, què representarà en el croquis? a. El punt d'origen de la triangulació. b. El punt 0. c. El radi. d. les respostes a) i b) són correctes.
Denunciar test Consentimiento Condiciones de uso