option
Cuestiones
ayuda
daypo
buscar.php

T13

COMENTARIOS ESTADÍSTICAS RÉCORDS
REALIZAR TEST
Título del Test:
T13

Descripción:
Test 2/3

Fecha de Creación: 2024/10/27

Categoría: Otros

Número Preguntas: 20

Valoración:(1)
COMPARTE EL TEST
Nuevo ComentarioNuevo Comentario
Comentarios
NO HAY REGISTROS
Temario:

1. Quin dels següents àmbits no forma part de les TAAD?. a) Documentació pròpia de l'Administració estatal. b) Documentació pròpia de l'Administració de la Generalitat de Catalunya. c) Documentació pròpia de l'Administració local catalana. d) Documentació pròpia de les universitats públiques catalanes.

2. És una funció del Comitè de Direcció del SMA: a) Prestar i, si escau, vendre documents a arxius d'altres països. b) Adquirir nous documents d'especial valor per als Arxius municipals de Districte. c) Informar sobre els programes de gestió documental i tractament arxivístic dels fons documentals. d) Vetllar pel correcte funcionament dels edifi cis destinats a l'arxiu municipal.

3. Pel que fa als documents públics: a) Produeixen o reben en l'exercici de les seves funcions des dels organismes privats. b) Han de tenir garantida la publicitat dels continguts. c) Reben persones o entitats públiques que exerceixen funcions públiques. d) Produeixen o reben persones o entitats privades que exerceixen funcions públiques.

4. Pel que fa al patrimoni documental dels seu àmbit territorial, l'arxiu municipal té la responsabilitat de: a) Potenciar activitats de divulgació i de recerca. b) Exposar el seu fons. c) Participar en les trobades anuals de coordinació dels arxivers municipals. d) Establir normes d'arxiu i ordenació del patrimoni documental.

5. El que s'entén per document electrònic: a) És un suport electrònic que conté informació rellevant. b) Ha de tenir relació amb la ciutat de Barcelona. c) Ha d'incloure un segell d'òrgan electrònic. d) Ha de ser creat o rebut per l'Administració municipal en l'exercici de les seves funcions.

6. Què no preveu el sistema alfabètic per a l'ordenació de documents de les persones físiques?. a) Que s'agafi la primera lletra del segon cognom si coincideixen els primers. b) Que s'agafi la primera lletra del nom si coincideixen els dos cognoms. c) Que s'agafi la primera lletra del cognom de forma aleatòria i després la del nom. d) Que no es tinguin en compte les preposicions o articles que puguin incloure els cognoms.

7. Segons la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracionspúbliques, com s'han d'anotar els assentaments en el registre electrònic?. a) Els assentaments s'han d'anotar respectant únicament l'ordre temporal de recepció dels documents. b) Els assentaments s'han d'anotar respectant l'ordre jeràrquic de la norma que l'empara. c) Els assentaments s'han d'anotar respectant l'ordre temporal de recepció o sortida dels documents, i han d'indicar la data del dia en què es produeixin. d) Els assentaments s'han d'anotar respectant l'ordre de prelació que dicti el responsable del registre.

8. El Reglament del Sistema Municipal d'Arxius de Barcelona: a) Es centra en els documents en suport electrònic ja que els altres són residuals. b) Atorga base legal al tractament dels documents tot el cicle de la seva vida. c) Exigeix que els documents conservats siguin tots en format paper. d) Cap és correcta.

9. Pel que fa als registres electrònics de les administracions públiques: a) Cada registre electrònic ha de ser independent. b) Es relacionaran a través d'escrits en suport paper. c) Han de ser plenament interoperables. d) Han de ser autònoms.

10. AIDA és un sistema que: a) S'aplica a tots els ens públics catalans per facilitar la interoperabilitat. b) Ordena l'eliminació d'aquells documents que han arribat al fi nal del seu cicle de vida. c) Es regeix per criteris de seguretat de la informació. d) Integra i unifica la gestió documental de tots els òrgans de l'Ajuntament de Barcelona.

11. En el registre presencial: a) Cal que el ciutadà lliuri els documents originals que presenta i una còpia per poder-ne fer la compulsa. b) És necessari que el ciutadà estigui present per a fer el lliurament dels documents. c) Si el document presentat forma part d'un procediment automatitzat, ha de ser obligatòriament digitalitzat de manera segura. d) Com a norma general, les ofi cines de registre enviaran els documents en paper rebuts a les oficines tramitadores.

12. El certificat digital no garanteix: a) La identificació de l'emissor. b) La integritat de la transacció. c) La confidencialitat de l'enviament. d) L'aportació documental.

13. Les disposicions de creació dels registres electrònics s'han de publicar: a) Al Butlletí Ofi cial de l'Estat, d'acord amb la Directiva 2012/17/UE del Parlament Europeu i del consellde 13 de juny de 2012. b) Al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, d'acord amb el Prèambul de la Llei 26/2010, del 3d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya. c) Al diari oficial corresponent. d) Al butlletí oficial de cada província.

14. Tenen la consideració de còpia autèntica d'un document públic administratiu o privat: a) Les còpies efectuades, en el suport que sigui, pels òrgans competents de les administracions públiques sempre que quedi garantida la identitat del funcionari que ha efectuat la còpia i el seu contingut. b) Les còpies efectuades, en el suport que sigui, pels òrgans competents de les administracions públiques i privades en què quedi garantida la identitat de l'òrgan que ha efectuat la còpia i el seu contingut. c) Les còpies efectuades, en suport PDF amb signatura digital, pels òrgans competents de les adminis-tracions públiques en què quedi garantida la identitat de l'òrgan que ha efectuat la còpia i el seucontingut. d) Les còpies efectuades, en el suport que sigui, pels òrgans competents de les administracions públiques en què quedi garantida la identitat de l'òrgan que ha efectuat la còpia i el seu contingut.

15. Quina és la definició de signatura electrònica?. a) És una funció que, un cop adquirida, té vigència al llarg de la vida del signatari. b) Es pot verificar mitjançant un codi segur de verificació. c) És la signatura digital que no equival a la signatura manuscrita. d) Cap és correcta.

16. El registre electrònic de cada Administració o organisme ha de garantir la constància, en cadaassentament que es practiqui (assenyala l'opció incorrecta): a) Data i hora de presentació. b) L'òrgan administratiu remitent, si escau. c) El número de la Seguretat Social. d) Persona o òrgan administratiu al qual s'envia.

17. La Comissió Municipal d'Avaluació i Accés a la Documentació té com a funció: a) Resoldre consultes d'accés a documents municipals reservats. b) Programar visites guiades a l'Arxiu Municipal de Barcelona. c) Elaborar manuals dels programaris informàtics de gestió documental. d) Elaborar manuals de procediment d'accés, eliminació i conservació de documents.

18. Quin dels següents no és un document administratiu?. a) Resolucions judicials. b) Informes tècnics. c) Documents privats elevats a escriptura pública. d) Poden estar en fase activa, en fase semiactiva o en fase històrica.

19. Pel que fa a l'ús del certificat digital: a) Pot enviar la informació una persona i ser signada per una altra. b) Una comunicació xifrada només pot ser llegida pel seu destinatari final però pot haver estat manipulada. c) Té validesa legal quan s'acompanya d'una verificació mitjançant usuari i contrasenya. d) La signatura electrònica reconeguda té el mateix valor legal que la firma manuscrita.

20. Un dels següents articles de la LPACAP regula els els sistemes de signatura admesos per les administracions públiques: a) L'article 12. b) L'article 15. c) L'article 10. d) L'article 33.

Denunciar Test
Chistes IA