option
Cuestiones
ayuda
daypo
buscar.php

Bioquímica Metabòlica (Metabolisme de la Glucosa)

COMENTARIOS ESTADÍSTICAS RÉCORDS
REALIZAR TEST
Título del Test:
Bioquímica Metabòlica (Metabolisme de la Glucosa)

Descripción:
Preparació BIR

Fecha de Creación: 2021/12/09

Categoría: Otros

Número Preguntas: 37

Valoración:(0)
COMPARTE EL TEST
Nuevo ComentarioNuevo Comentario
Comentarios
NO HAY REGISTROS
Temario:

Relaciona cada paràmetre bioenergètic amb el seu significat metabòlic: ΔH<0. ΔH>0. ΔG<0. ΔG>0.

Classifica els següents enzims glucolítics segons corresponguen a la fase preparatòria o de beneficis: Hexoquinasa i glucoquinasa. Fosfoglucosa isomerasa. Fosfofructoquinasa. Aldolasa. Triosa fosfat isomerasa. Gliceraldehid 3-P deshidrogenasa. Fosfoglicerat quinasa. Fosfoglicerat mutasa. Enolasa. Piruvat quinasa.

Relaciona cada enzim glucolític amb la seua funció: Hexoquinasa/glucoquinasa. Fosfoglucosa isomerasa. Fosfofructoquinasa. Aldolasa. Triosa fosfat isomerasa. Gliceraldehid 3-P deshidrogenasa. Fosfoglicerat quinasa. Fosfoglicerat mutasa. Enolasa. Piruvat quinasa.

Classifica cada enzim glucolític segons el tipus de reacció que catalitza: Hexoquinasa/glucoquinasa. Fosfoglucosa isomerasa. Fosfofructoquinasa. Aldolasa. Triosa fosfat isomerasa. Gliceraldehid 3-P deshidrogenasa. Fosfoglicerat quinasa. Fosfoglicerat mutasa. Enolasa. Piruvat quinasa.

Els metalls pesats inhibeixen la funció de: Fosfoglicerat mutasa. Gliceraldehid 3-P deshidrogenasa. Enolasa. Piruvat quinasa.

El fluorofosfat o fluorur inhibeix l'activitat de: Enolasa. Aldolasa. Gliceraldehid 3-P deshidrogenasa. Fosfoglicerat quinasa.

Relaciona els següents enzims glucolítics en funció de si produeixen o consumeixen ATP: Hexoquinasa. Fosfofructoquinasa. Fosfoglicerat quinasa. Piruvat quinasa.

El Mg2+ es requereix per a l'activitat de: Hexoquinasa. Gliceraldehid 3-P deshidrogenasa. Piruvat quinasa. 1 i 3 són certes.

Selecciona quines de les següents frases són verdaderes. Les hexoquinases I, II i III s'expressen en cèl·lules musculars amb una elevada afinitat per la glucosa mentre que l'hexoquinasa IV s'expressa en hepatòcits i cèl·lules β-pancreàtiques amb una baixa afinitat per la glucosa. L'hexoquinasa I, II i III s'inhibeix de forma al·lostèrica per fructosa 6-P. L'hexoquinasa I, II i III s'inhibeix de forma al·lostèrica per glucosa 6-P. L'hexoquinasa IV s'inhibeix de forma al·lostèrica per fructosa 6-P. L'hexoquinasa IV s'inhibeix de forma al·lostèrica per glucosa 6-P. La baixa concentració d'ATP o l'elevada concentració d'AMP indueixen la transcripció del gen de la glucoquinasa. L'elevada concentració d'ATP o la baixa concentració d'AMP reprimeixen la transcripció del gen de la glucoquinasa.

Relaciona les següents molècules en funció de l'acció que tenen sobre la fosfofructoquinasa I (PFK-I) glucolítica: ↑[ADP], ↑[AMP]. Fructosa 2,6-BP. Xilulosa 5-P. ↑[ATP]. Citrat. Àcids grassos.

Respecte a la fructosa 2,6-BP: Està sintetitzada per la fosfofructoquinasa 1 (PFK-2) en resposta a senyals hormonals. És un activador al·lostèric de la PFK-2 hepàtica i un inhibidor de la fructosa bifosfatasa 1 (enzim gluconeogènic). És degradada per acció de la fructosa bifosfatasa 2 quan existeix un dèficit de glucosa (↑[glucagó]). La insulina disminueix la seua concentració.

Relaciona les següents molècules en funció de l'acció que tenen sobre la piruvat quinasa: ↑[AMP]. Fructosa 1,6-BP. ↑[ATP]. Acetil-CoA. Ala. Àcids grassos.

Relaciona els següents conceptes: Efecte Pasteur. Hipòtesi de Warburg.

Relaciona cadascún dels següents enzims fermentadors amb la seua funció: Lactat deshidrogenasa. Piruvat descarboxilasa. Alcohol deshidrogenasa.

Relaciona els següents composts segons siguen productes o reactius de la glucòlisi. Glucosa. ADP. NAD+. Pi. Piruvat. ATP. NADH. H+. H2O.

Respecte a la piruvat deshidrogenasa: Catalitza la conversió del piruvat a acetil-CoA i CO2. Genera NADH. Es troba localitzada en el citosol. Es troba localitzada en la matriu mitocondrial. Està activada per AMP, CoA i NAD+. Està inhibida per ATP, acetil-CoA, NADH i àcids grassos de cadena llarga. Requereix biotina. Requereix TPP, lipoat, FAD, CoA i NAD+.

Relaciona cada subunitat del complex piruvat deshidrogenasa amb la seua funció biológica: E1. E2. E3.

Ordena les etapes de la glucòlisi: Glucosa → glucosa 6-P; Hexoquinasa. Glucosa 6-P → Fructosa 6-P; Fosfoglucosa isomerasa. Fructosa 6-P → Fructosa 1,6-BP; Fosfofructoquinasa. Fructosa 1,6-BP → Dihidroxiacetona-P + Gliceraldehid 3-P; Aldolasa. Dihidroxiacetona-P → Gliceraldehid 3-P; Triosa fosfat isomerasa. Gliceraldehid 3-P → 1,3-BPG; Gliceraldehid 3-P deshidrogenasa. 1,3-BPG → 3-fosfoglicerat; Fosfoglicerat quinasa. 3-fosfoglicerat→ 2-fosfoglicerat; Fosfoglicerat mutasa. 2-fosfoglicerat → fosfoenolpiruvat; Enolasa. PEP → Piruvat; Piruvat quinasa.

Ordena els enzims de la glucòlisi: Hexoquinasa. Fosfoglucosa isomerasa. Fosfofructoquinasa. Aldolasa. Triosa fosfat isomerasa. Gliceraldehid 3-P deshidrogenasa. Fosfoglicerat quinasa. Fosfoglicerat mutasa. Enolasa. Piruvat quinasa.

Relaciona cada enzim del cicle de Krebs amb la seua funció: Citrat sintasa. Aconitasa. Isocitrat deshidrogenasa. Complex α-cetoglutarat deshidrogenasa. Succinil CoA sintetasa. Succinat deshidrogenasa. Fumarat hidratasa/fumarasa. L-malat deshidrogenasa.

El fluoroacetat és un inhibidor suicida del següent enzim del cicle de Krebs: Aconitasa. Isocitrat deshidrogenasa. Succinil-CoA sintetasa. Fumarasa.

La producció d'ATP total per molècula de glucosa és: 32. 30. 30 o 32. 31.

Relaciona cadascún dels següents transportadors GLUT amb la seua localització tissular: GLUT1. GLUT2. GLUT3. GLUT4. GLUT5. SGLT1.

En quan a la regulació del cicle de Krebs: Elevades concentracions d'oxalacetat i acetil-CoA estimulen la formació de citrat i la velocitat del cicle. Un quocient ↑[NADH]/[NAD+] activa les reaccions de deshidogenació. Un quocient ↑[NADH]/[NAD+] inhibex les reaccions de deshidogenació. El NADH activa la citrat sintasa, l'isocitrat deshidrogenasa i l'α-cetoglutarat deshidrogenasa. El Ca2+ és un activador de l'isocitrat deshidrogenasa i de l'α-cetoglutarat deshidrogenasa. Els productes acumulats del cicle inhibeixen el seu funcionament. L'ADP inactiva el cicle i l'ATP l'activa. L'ADP activa el cicle i l'ATP l'inactiva.

En quan al cicle del glioxilat: Es troba present en els mamífers. Es dona en plantes, certs invertebrats i alguns microorganismes. Permet convertir l'acetil-CoA en fosfoenolpiruvat per a la síntesi de glúcids en una ruta cíclica que converteix 2 unitats d'acetil-CoA en succinat. Es tracta d'una forma de sintetitzar glúcids a partir d'àcids grassos o acetat. Hi ha consum de NADH. L'isocitrat liasa i la malat sintasa són enzims específics de la ruta.

Relaciona els següents elements de la cadena de transport electrònic amb la seua funció: NADH-Ubiquinona ocidorreductasa (NADH-deshidrogenasa). Succinat deshidrogenasa. Ubiquinona-citocrom C oxidorreductasa. Citocrom oxidasa. ATP sintasa.

L'ATP sintasa: La subunitat F1 (proteïna perifèrica de membrana) és l'encarregada de sintetitzar ATP. La subunitat F0 (proteïna integral de membrana) forma un canal de pas per als H+. La subunitat F0 està formada per 3 subunitats (a, b, c) mentre que la F1 presenta 9 subunitats de 5 tipus (α3β3γδε). La subunitat F1 està formada per 3 subunitats (a, b, c) mentre que la F0 presenta 9 subunitats de 5 tipus (α3β3γδε). Juntament amb les translocases (nucleòtid d'adenina translocasa i fosfat translocasa) forma el complex ATP-sintasoma. La nucleòtid d'adenina translocasa uneix ADP en l'espai intermembrana i l'intercavia amb 1 ATP. La fosfat translocasa cotransporta un fosfat i un H+ a l'interior de la matriu.

Relaciona les següents llançadores mitocondrials amb la seua funció: Llançadora aspartat-malat. llançadora glicerol-3P.

Relaciona els següents agents químics amb el seu paper com a interferents en la fosforil·lació oxidativa i en el transport electrònic: Cianur, CO, azida sòdica, sulfhídric. Antimicina A. Rotenona, amital, piericidina A. Aurovertina. Oligomicina. 2,4 dinitrofenol i FCCP. Valinomicina. Termogenina (UCP-1).

Relaciona cada enzim de la ruta de les pentoses fosfat amb la seua funció: Glucosa 6P deshidrogenasa. 6-fosfoglucoquinasa. 6-fosfogluconat deshidrogenasa. Fosfopentosa isomerasa. Ribulosa 5-P epimerasa. Transcetolases. Transaldolases.

En la ruta de les pentoses fosfat el NADPH es genera en les reaccions: 6-fosfoglucolactona → 6-fosfogluconat. Glucosa 6-P → 6-fosfoglucolactona. 6-fosfogluconat → ribulosa 5-P. Ribulosa 5-P → Xilulosa 5-P.

L'oxidació total d'una molècula de glucosa en la via de les pentoses fosfat rendeix: 9 NADPH. 13 NADPH. 12 NADPH. 10 NADPH.

Ordena les fases de la ruta de les pentoses fosfat: Glucosa 6P deshidrogenasa. 6-fosfoglucoquinasa. 6-fosfogluconat deshidrogenasa. Fosfopentosa isomerasa. Ribulosa 5-P epimerasa. Transcetolases. Transaldolases.

Relaciona les següents reaccions irreversibles de la gluconeogènesi amb l'enzim que les catalitza. Piruvat → oxalacetat. Oxalacetat + GTP → PEP + CO2 + GDP. Fructosa 1,6 → Fructosa 6-P. Glucosa 6-P → Glucosa.

Relaciona cada enzim gluconeogènic amb el seu mecanisme regulador: Piruvat carboxilasa. Fructosa 1,6-BPasa. Glucosa 6-fosfatasa. PEP carboxiquinasa.

Relaciona cada substrat gluconeogènic amb la frase més adequada: Lactat. Glicerol. Aminoàcids. Propionil CoA.

Relaciona cadascún dels següents transportadors GLUT amb la seua funció: GLUT1. GLUT2. GLUT3. GLUT4. GLUT5. SGLT1.

Denunciar Test