option
Cuestiones
ayuda
daypo
buscar.php

Critico

COMENTARIOS ESTADÍSTICAS RÉCORDS
REALIZAR TEST
Título del Test:
Critico

Descripción:
examen

Fecha de Creación: 2024/06/11

Categoría: Otros

Número Preguntas: 136

Valoración:(0)
COMPARTE EL TEST
Nuevo ComentarioNuevo Comentario
Comentarios
NO HAY REGISTROS
Temario:

Davant una intoxicació per PARACETAMOL, les possibles conseqüències a llarg termini si la intoxicació resulta greu. Perforació gàstrica. IR. Alteració hepàtica. Hemorràgia cerebral.

La estructura oberta en una UCI té les següents característiques. Més risc d’infecció, menys personal i menys sobrecàrrega psíquica pel malalt. Més risc d’infecció, menys personal i més sobrecàrrega psíquica pel malalt. Menys risc d’infecció, més personal i més sobrecàrrega psíquica pel malalt. Menys risc d’infecció, més personal i menys sobrecàrrega psíquica pel malalt.

Pot ser una causa d’estres en infermeria d’UCI. La mortalitat elevada existent. Tenir una formació sòlida. Tenir un torn fix de treball. Tenir definides les responsabilitats.

Indica la resposta correcta en quan a balanç hídric: El balanç positiu indica que hi ha més quantitat de líquid de sortides que entrades. Les pèrdues insensibles son les mateixes si el malalt esta intubat o no intubat. El balanç parcial es fa en períodes inferiors en 24 hores. El metabolisme del pacient no altera el balanç hídric.

En quant a la monitoritzacio de parametres en pacients ingresats a UCI assenyala la resposta INCORRECTE. Es pot monitoritzar la trensmisio neuro-muscular en pacients sedats i anelgasiats. S’han de controlar les corves del monitor de manera continuada. Tots els pacients han de estar monitoritzats electrocardicament. Els monitors detecten la presència de drogues vasoactives a través dels catèters venosos centrals.

Es una característica del síndrome d’UCI. Disminució de la comunicació. Allunyament del seu entorn habitual. La privació de la son. Totes les respostes son correctes.

Asenyala la resposta INCORRECTE. El fentanil sempre s’ha de diluir. El midazolam a part de proporcionar sedació també està indicat com anti-convulsionant. La noradrenalina sempre es posa en bomba de perfussió continua. L’adenosina s’administra en les taquicardies paroxistiques supraventriculars.

Respecte l’ús de la capnografia. Es una confirmació de que el tub esta ben posat. El capnograma ens pot indicar si el pacient presenta un broncoespasme. Determina la pressió parcial del CO2 en temps real. Totes son correctes.

El cateter que permet mesurar la PCP i PAP i gest cardíac s’anomena. Drum. Foley. Swang-hanz. Cateter venos central.

Dels seguents sistemes de quantificacio indiceu quin s’utilitza per evaluar la sedacio del malalt. GRACE. RAMSAY. APACHE. SAPS.

Es cert en quan a la hemofiltracio. Son materials a preparar: Hemofiltre, liquid de reposicio i Serum Fisiologic. Indicada en la eliminacio de liquids retinguts i regulació electrolitica. Indicada tant en pacients estables com no estables hemodinamicament. Les respostes A i B son correctes.

Són cures al malalt intubat: Parar l’alimentació enteral si pacient en decúbit supí. Canvi punt de rceolzament del tub. Revalorar la sedació i analgesia. totes les respostes són correctes.

Quin dispositiu aïlla la via aèria?. Tub orotraqueal. Mascareta laríngia. Mascareta Fastrach. Totes les respostes són correctes.

Es una complicació del tub orotraqueal en un pacient intubat. Fistula traqueoesofagica. Toxicitat del oxigen. Barotrauma. Cap es certa.

Per quin motiu posaries una línia arterial a un malalt de la UCI?. extracció de sang per gasos. control de pressió arterial incrueta. monitorizació del gast cardiac. totes son correctes.

No es una complicació de la aspiració de secrecions. Broncospasme. Hipotensió. Bradicàrdia. Hipoxemia.

Son atencions d’infermeria del pacient intubat: La higiene estricta de les nostres mans. El canvi del punt de recolzament del tub diàriament. Variar la FR del respirador en funció de la gasometria arterial. Les respostes A i B son certes.

Quin tipus de ventilacio sera l’adequada posar davant d’un pacient bronquitic semi-inconscient amb retencio de CO2 a la gasometria arterial. A/C. Controlada. BiPap. SIMV.

En quin moment haurem de plantejar interrompre el periode de Weaning. Quan el pacient presenti sudoració profusa. Quan la FR del pacient estigui entre 15-25x’ (>30x’). Quan el pacient mantingui la TA que tenia al inici del Weaning (augment TA). Les respotes A i B son certes.

Quines precaucions tindríem en compte en el període de Weaning. Que el pacient mantingui consciencia suficient Glasgow >10. Aturar l’administració de nutrició enteral per evitar el vòmit. Que els paràmetres de la gasometria arterial siguin PO2 >60 i PCO2<45. Totes les respostes son correctes.

En un pacient amb edema agut de pulmó quina medicació NO seria la indicada administrar. Serum Fisiologic. Furosemida. Solinitrina (vasodilatador). Morfina.

Quin percentatge de superficie cremada tindria una persona adulta amb tota l’esquena cremada de segon grau superficial i les dues cames per darrerra de segon grau profund: 27%. 36%. 37%. 45%.

Quin tipus de cremades en el pacient cremat triguen més però produeixen menys dolor?. Les cures antiedema. Cures oclusives. Cures expositives. Cures compressives.

Quina quantitat de líquids precisa en les primers 8h un pacient que s`hagi cremat un 30% de superficie corporal i que pesi 70kg?. 2.100ml. 3.150nl. 4.200ml. 8400ml.

En una cremada de 2n/3r grau de la part dorsal de la mà i dits, en quina posició deixaríem la ma i dits en fer la cura oclusiva?. En flexió forçada. En extensió embenat cada dit per separat. En FLEXIÓ embenat cada dit per separat. Amb els dits tots junts i en extensió.

Si en un pacient cremat el trobem amb broncoespasme quina medicació farem servir?. Hidroxicobalemia. Salbutamol nebolitzat. SF. Cap medicació.

Quina medicació administrarem al pacient si sospitem que s’ha intoxicat amb cianur?. Pantoprazol. Hidroxicobalemia. Profilaxis. Totes son certes.

Quin glasgow tindria un TCE moderat?. menys de 8. 9-13. 14-15. el glasgow no determina el tipus de TCE.

Quina serà la posició més adient per un pacient ingressat a UCI que presenti un TCE?. Decúbit lateral cal al costat contrari de la lesió cerebral. Capçalera 30 graus per evitar aspiració i edema cerebral. Decubit supí per mantenir alineada la columna vertebral. Capçalera a 45 graus per evitar aspiració i edema cerebral.

Són signes d`hemorràgia intracranial epidural. nàussees i vòmits. arrìtmies cardiaques. anisocòria unilateral al costat contrtari de la lesió. hemiparesia al mateix costat de la lesió.

la miosi en la depressió respiratòra es característic d’intoxicació per. CO2. Càustics. Opiacis. Benzodiacepinas.

un quadre de dolor abdominal, vòmits, diarrees, malestar general, somnolència lleugera, hipotonia, pell rosada, pupil·les normals: TA: 95/75 FC: 126 x’ SatO2: 97%, ens fa sospitar de. Intoxicació per CO. Inhalació de salfumant. Intoxicació per butà. Intoxicació alimentària per bolets.

davant una intoxicació per paracetamol, les possibles conseqüències a llarg termini si la intoxicació resulta greu. Perforació gàstrica. IR. Alteració hepàtica. Hemorràgia cerebral.

En quant a l’actuació des contaminant en les intoxicacions en general, quin seria l’ordre d’actuació: Rentat gàstric, 30mg sulfat magnesic, prepara hemofiltració. Xarop d’ipecacuana 30ml, rentat gàstric, carbò activat 25mg. Rentat gàstric, carbó activat 75mg, catàrtic. Xarop d’ipecacuana 60ml, carbo activat 75mg, preparar hemofiltració.

Pacient amb sobreingesta medicamentosa de benzos, quina medicació podria estar indicada davant aquesta situació?. Naloxona (antidot opiacis). Hidroxicobalamina (cianur). N- Acelcisteina (antidot paracetammol). Flumazenil.

Vigilarem especialment en intoxicació per BZD. l’evolució de les pupil·les miòtiques per tal de valorar si el tractament esta sent efectiu. la coagulació de cara a inserir la via central per la hemofiltracio. la coagulació de cara a inserir la via central per la hemofiltracio. cap de les respostes es correcta.

Pacient amb vida diaria normal que presenta debilitat esquerra del cos i desviació de la boca durant el sopar fa 3h, de quin tipus d’ictus se sospita: ictus isquemic hemisferi dret. ictus isquèmic hemisferi esq. hemorràgia intraparenquimatosa. hemorràgia subaracnoidea.

En cas de presentar seqüeles, les esperables pel tipus d’ictus serien. ataxia. agnosia. disartria i afasia. cap de les respostes anteriors es correcte.

En quina de les següents proves diagnostiques en neurologia utilitzarem estímuls externs?. potencials evocats (visuals, auditius, motors o sensorials). Electrocardiogramam. tac. rxm.

quina posició defineix millor la posició de decorticació?. en posició prona amb braços i cames molt flexionades. coll en extensió, braços estesos i en extensió, peus en extensió plantar. braços a prop del cos colzes i canells flexionats i cames esteses. posició supina amb la columna vertebral extensa i les cames esteses.

Sospita de intoxicació amb paracetamol. Quines serien les possibles conseqüències a llarg termini aquesta intoxicació?. Alteració hepàtica. insuficiència renal. un cop administrat el tto res. perforació gàstrica.

Quan seria indicat realitzar el procediment de intubació orotraqueal?. Sèpsies amb compromís de l’hemodinàmica. Aturada cardiorespiratòria. Insuficiència respiratòria de diversa etiología. Totes son correctes.

De les seguent quina es INCORRECTA: Un dels objectius en l’assistència al pacient politraumàtic amb TCE greu es normoventilar-lo, excepte davant l’aparició d’hipertensió intracranial quan la hiperventilació moderada ens pot ajudar a disminuir la PIC. Si hipoventilem a un pacient amb TCE greu que presenta hipertensió intracranial l’ajudarem a reduir la PIC mitjançant el mecanisme d’autoregulació cerebral. La pressió intracranial (PIC) és el resultat de la relació dinàmica entre el crani i el volum intracranial; i en situacions normals ha de ser inferior a 15 mmHg. El flux sanguini cerebral es manté constant a 50ml/100g mitjançant la pressió de perfusió cerebral, que depèn de la TAM i la PIC, i el mecanisme d’autoregulació cerebral.

Quines activitats infermeres precisen els pacients grans cremats?. Realització d’escarotomies quan hi ha massa edema. Totes son correctes. Administració de sèrum, control de PVC, control diüresis i hematúria (SV). Administració d’analgèsia via EV i VAT (vacuna antitetànica).

De les següents afirmacions, assenyala la opció INCORRECTA. La valoració secundària consisteix en: identificar lesions o problemes no identificats a la valoració primària, presa de constants vitals, història clínica i valoració de les diferents regions anatòmiques del pacient. Durant la valoració del tòrax a la valoració secundària sempre s’ha d’auscultar al pacient abans de palpar-lo i percutir-lo per tal de no esbiaixar-ne les troballes. La valoració de l’esquena en el pacient politraumàtic s’ha de realitzar aprofitant la mobilització en bloc d’aquest per tal d’evitar la iatrogènia amb mobilitzacions innecessàries. La valoració secundària té l’objectiu d’identificar lesions o problemes no identificats durant la valoració primària i és essencial realitzar-la al lloc de l’incident abans de procedir al trasllat.

Pel que fa a la monitorització del pacient quina resposta és correcta?. Només podem monitoritzar el ritme cardíac, FC, TA i Sat O2. El monitor ens aporta dades bàsiques com el número de box, la data i hora. Des del control d’infermeria no podem visualitzar el monitor del pacient. El control de la tensió arterial incruenta es realitza mitjançant un catèter arterial.

Davant d’una aturada cardiorespiratòria amb ritme de taquicàrdia ventricular sense pols que farem?. Desfibril·lar el més ràpid que puguem. Administrar Adrenalina 1mg en el moment en que tinguem accés venós. Dues insuflacions i posteriorment 15 compressions. Administrar Adrenalina 1mg i Amiodarona 150mg en el moment en que tinguem accés venós.

Quina medicació vasodilatadora utilitzarem davant el IAM, EAP, ICC i crisi HTA?. Nitroglicerina. Noradrenalina. Dopamina. Adenosina.

Ets l’infermer/a d’una Unitat Mòbil de SVA i us activen per assistir a un noi de 19 anys amb ferida d’arma blanca. A la vostra arribada l’entorn és segur i en aproximar-te observes que el pacient té un ganivet clavat a l’engonal esquerra. ¿Quina seria l’actuació correcta davant d’aquest pacient?. Valoració primària, retirada ganivet i col·locació d’apòsit compressiu hemostàtic, valoració secundària i trasllat a l’hospital. Revalorar durant trasllat. Valoració primària, retirada ganivet i col·locació d’apòsit compressiu hemostàtic, trasllat a l’hospital. Revalorar durant trasllat i, si és possi. Valoració primària, valoració secundària, immobilització ganivet i trasllat a l’hospital. Revalorar durant trasllat. Valoració primària, immobilització ganivet i trasllat a l’hospital. Revalorar durant trasllat i, si és possible, realitzar valoració secundaria.

Respecte el BIS o el Índex Biespectral és cert que.. No és útil en cas de presència de patologia neurològica. Els sedants, els hipnòtics, els anestèsics i els analgèsics poden alterar el valor del BIS. Es fa la lectura de l’activitat elèctrica del encèfal a partir de la col·locació d’uns elèctrodes a la zona frontal i occipital. En cas de mort encefàlica el TS és igual a 0 i el BIS té un valor de 100.

Reps a la UCI l’ingrés d’un pacient diagnosticat de AVC. En la valoració neurològica detectes que el pacient està marcadament somnolent ja que només obre els ulls a l’estímul dolorós. Pel que fa al seu discurs fa sons totalment incomprensibles. A més, no hi ha cap resposta motora davant l’estímul dolorós. Quin valor anotaràs a l’escala de Glasgow?. Glasgow 6. Glasgow 4. Glasgow 5. Glasgow 3.

Davant d’una aturada cardiorespiratòria amb ritme de fibril·lació ventricular que farem?. Administrar Adrenalina 1 mg i Amiodarona 300mg després de la segona descàrrega elèctrica c. Iniciar ràpidament maniobres de RCP: 30 insuflacions i 2 compressions. Administrar Adrenalina 1mg en el moment en que tinguem accés venós. Desfibril·lar el més ràpid que puguem.

Marca la resposta correcte respecte els acurats del tub endotraqueal (TET). Controlar la posició del TET mitjançant radiografia de tòrax cada 48 hores: verificant que el nivell d’introducció coincideixi amb la mesura registrada el dia de la seva inserció. Controlar la pressió del pneumotaponament entre 40-45 mmHg cada 8 hores i sempre que faci falta. Evitar l’ús de mossegadors o tub de Mayo ja que afavoreix l’aixafament del TET. Evitar l’aixafament del TET per mossegada, col·loqueu-lo en la posició més còmoda pel malalt, aprofitant la manca d’alguna peça dentària.

Quina resposta és correcte respecte el rentat gàstric?. Per a realitzar el procediment necessitarem una sonda Foucher i col·locarem el pacient en Fowler+. Unes de les complicacions més importants son la broncoaspiració i la bradiarítmia. Introduir aigua tèbia o solució salina isotònica a través de l’embut, aproximadament 500cc, no més quantitat per evitar distendre l’estómac i afavorir el pas del contingut gàstric al duodè e. El rentat gàstric és la tècnica d’elecció després de 6 hores d’ingesta del tòxic.

De les següents afirmacions, assenyala la opció INCORRECTA: La valoració secundària té l’objectiu d’identificar lesions o problemes no identificats durant la valoració primària i és essencial realitzar-la al lloc de l’incident abans de procedir al trasllat. Durant la valoració del tòrax a la valoració secundària sempre s’ha d’auscultar al pacient abans de palpar-lo i percutir-lo per tal de no esbiaixar-ne les troballes. La valoració de l’esquena en el pacient politraumàtic s’ha de realitzar aprofitant la mobilització en bloc d’aquest per tal d’evitar la iatrogènia amb mobilitzacions innecessàries. La valoració secundària consisteix en: identificar lesions o problemes no identificats a la valoració primària, presa de constants vitals, història clínica i valoració de les diferents regions anatòmiques del pacient.

Marca la resposta correcte respecte les cremades: Seleccione una: Segons la regla de Baux, si l’edat + la superfície cremada és superior a 100%, s’estima que la supervivència del pacient oscil·la al voltant del 50%. La regla de Wallace serveix per estimar la superfície corporal afectada del pacient, on cada pam amb la mà equival a un 9%. En les cremades amb contractura i paràlisi perllongada dels músculs de vies respiratòries es pot originar una aturada cardiorespiratòria. Com més superfície corporal afectada, més efectes locals i menys complicacions patirà el paciente.

Quins riscos associats al procediment de intubació oral existeixen?. Hipoxèmia, hipertensió i aturada cardíaca. No ho sé/no contesto. Hipotensió, bradicàrdia i aturada cardíaca. Hipertensió, vòmits i broncospasme , Vòmits, broncoaspiració, nafres i taquicàrdia.

Davant la detecció d’una aturada cardiorespiratòria quina seria la seqüència correcta?. Valorar consciencia, valorar respiració, valorar pols, avisar i iniciar RCP. Iniciar RCP, valorar respiració, avisar, valorar consciencia i monitoritzar. Avisar, valorar consciencia, monitoritzar, iniciar RCP i valorar respiració. Valorar consciencia, valorar respiració, avisar, control de tensió arterial i iniciar RCP.

Quina medicació utilitzarem en l’anestèsia com a premedicació, inducció i manteniment però, també en el dolor moderat o sever?. Clorur Mòrfic. Rocuroni. Propofol. Fentanilo.

Quina medicació utilitzarem davant la intoxicació per benzodiacepines?. Flumacenil. Midazolam. Anectine. Naloxon.

Les unitats de cures intensives amb estructura oberta posseeixen algunes avantatges ja que tenen. Major intimitat. Menor soroll ambiental. Menor risc d’infecció. Major visualització del malalt.

Quins objectius té la Ventilació Mecànica Invasiva?. Assistir la respiració. Totes son correctes. Administrar medicació. Aïllar i mantenir la via aèria permeableMarca la resposta correcte respecte la ventilació amb ambú durant la RCP.

Marca la resposta correcte respecte el AVC. En l’AVC esquerre és característica hemiplegia esquerre i l’agnòsia. En l’AVC dret son característiques les dificultats en la comunicació com l’afàsia i la disàrtria d. Els AVC hemorràgics es produeixen quan s’obstrueix el flux de sang d'una part del cervell a causa de la formació d’un trombe. L’Accident isquèmic transitori (AIT) és caracteritza per la pèrdua sobtada de la funció motora, sensitiva o visual que oscil·la entre segons, minuts i no més de 24 hores, recuperant-se per complet. CAP.

Respecte la cànula orofaríngea quina resposta és correcta?. S’utilitza la mateixa mida per adults i nens. Evita la caiguda de la llengua però no permet aspirar secrecions bucals. No ho sé/no contesto. Manté la via aèria permeable i permet ventilar al malalt.

Quina medicació utilitzarem com a relaxant muscular. Rocuroni. Clorur Mòrfic. Etomidat. Propofol.

Reps a la UCI l’ingrés d’un pacient diagnosticat d’ICTUS isquèmic. En la valoració neurològica detectes que el pacient està somnolent, obre els ulls només quan t’acostes i li parles. Pel que fa al seu discurs fa ús de paraules repetitives, desorganitzades i inapropiades al context. A més, la resposta a l’estímul dolorós és de lleugera retirada. Quin valor anotaràs a l’escala de Glasgow?. Glasgow 10. Glasgow 12. Glasgow 11. Glasgow.

Quines contraindicacions ens trobem davant el procediment de intubació orotraqueal?. Lesions o malformacions laringotraqueals. Totes son correctes. Quadres d’agitació importants. Depressió respiratòria.

Els criteris d’ingrés del pacient a la unitat de cures intensives són: Econòmics i de justícia. Totes les respostes son correctes. Clínics. Bioètics.

Quin material adicional utilitzarem davant la intubació oral dificultosa?Seleccione una: Fonendoscopi. Monitor. Guia. Laringoscopi.

En els grans cremats, com s’anomena la fase que apareix en les primeres 48 hores (màxim 72h) en la que es produeix el desplaçament de líquid des de la part vascular fins la intersticial?. Fase hipervolèmica. Fase poliúrica. Fase hipovolémica. Fase de recuperació.

Marca la resposta correcte respecte les intoxicacions. El xarop d’ipecacuana és un catàrtic molt eficaç per induir el vòmit entre la primera i segona hora post ingesta del tòxic. El carbó activat neutralitza el tòxic ja que en redueix la seva absorció en el tracte gastrointestinal. El carbó activat augmenten l’eliminació del tòxic a partir de l’acceleració del peristaltisme. La diüresi forçada està indicada en la insuficiència cardíaca i edema agut de pulmó per eliminar els líquids sobrants.

Marca la resposta correcte respecte la ventilació amb ambú durant la RCP. Abans de la intubació, és fonamental el segellat de la mascareta facial de l’ambú amb la cara del pacient per evitar fuites d’oxigen i garantir una correcta ventilació. Quan el pacient està intubat no s'ha de fer ambú ja que està oxigenat amb ventilació mecànica. Quan el pacient està intubat la seqüencia de RCP és 30 compressions i 2 insuflacions.

L’aire que es mobilitza en cada respiració normal, que es programa al voltant de 6-8 ml aire/kg però, cal adaptar-lo a les característiques pròpies de cada pacient i la seva patologia a quin paràmetre correspon del ventilador mecànic?. Sensibilitat o “Trigger”. Relació inspiració-espiració. PEEP. Volum tidal.

Quines son les cremades que afecten a la epidermis i dermis, cursen amb hiposensibilitat i que solen cicatritzar abans de 21-28 dies. Cremades de 3er grau. Cremades de 2on grau profund. Cremades de 1er grau. Cremades de 2on grau superficial.

Quina medicació utilitzarem com antiarítmic davant la fibril·lació auricular i aturada cardíaca?. Dobutamina. Dopamina. Amiodarona. Nitroglicerina.

Quines son les cremades que afecten a la epidermis i dermis, cursen amb hiposensibilitat i que solen cicatritzar abans de 21-28 dies. Cremades de 3er grau. Cremades de 2on grau profund. Cremades de 1er grau. Cremades de 2on grau superficial.

El reflex del tronc encefàlic que s’avalua amb l’estimulació de la pupil·la amb un focus de llum potent s’anomena. Corneal. Òcul-cefàlic. Òcul-vestibular. Fotomotor.

Marca la resposta correcte respecte la intubació orotraqueal, quan després de l'inflat del pneumotaponament es procedeix a la ventilació i oxigenació del pacient... Es fixa ràpidament el tub endotraqueal per evitar una extubació accidental i posteriorment s’ausculten pulmons i estómac. S’ausculten els dos camps pulmonars de forma simètrica mentre fem ambú abans de connectar a la ventilació mecànica. S’ausculta l'àrea epigàstrica i si hi ha borbolleig ens indica que el procediment ha sigut correcte. S'ausculta el tòrax en la línia posterior per comprovar els sons respiratoris del pulmó dret després de realitzar la radiografia de tórax.

Quines activitats infermeres precisen els pacients grans cremats. Administració de sèrum, control de PVC, control diüresis i hematúria (SV). Administració d’analgèsia via EV i VAT (vacuna antitetànica). Realització d’escarotomies quan hi ha massa edema. Totes son correctes.

Quina és la seqüència ordenada de medicació que administrem per a la intubació orotraqueal?. Pre-oxigenació, analgèsia, sedació i relaxant muscular. Analgèsia, relaxant muscular, sedació i pre-oxigenació. Relaxant muscular, analgèsia, sedació i pre-oxigenació. Pre-oxigenació, analgèsia, relaxant muscular i sedació.

És cert referent al diagnòstic de la mort encefàlica... No és necessari que hi hagi unes condicions clíniques específiques. En el test de l’apnea la pCO2 al final de la prova ha de ser superior a 60mmHg, amb absència de moviments respiratoris. Si es presenta hipotensió severa, arítmies, hipòxia o presencia de moviments respiratoris, la prova s’ha de suspendre. Es basa en dos pilars fonamentals: coma arreactiu i apnea. Totes son correctes.

Una unitat de cures intensives definida com a oberta de funcionament què significa?. És una unitat de cures intensives sense cap restricció de visites en la seva entrada. Permet que el pacient estigui acompanyat gairebé les 24 hores del dia per un dels seus éssers estimats. Permet que la família entri una hora al matí i una hora a la tarda e. Te uns horaris molt específics de visita.

El malalt crític es defineix per aquell pacient que.. Es troba en un nivell mig de gravetat per risc de deteriorament. Requereix assistència i cures especialitzades infermeres i mèdiques de manera continuada en una àrea tecnificada. Només inclou el malalt que es troba en situació de risc vital de forma immediata i real. Presenta una situació clínica potencialment reversible.

En el moment en que col·loques els elèctrodes per a la monitorització electrocardíaca del pacient ho faràs seguint el següent ordre: Groc (sota de la clavícula i prop de l'espatlla dreta), Vermell (sota de la clavícula i prop de l'espatlla esquerra) i Verd (part inferior esquerra de l'abdomen). Groc (sota de la clavícula i prop de l'espatlla dreta), Vermell (sota de la clavícula i prop de l'espatlla esquerra) i Blanc (part inferior esquerra de l'abdomen). Negre (sota de la clavícula i prop de l'espatlla dreta), Groc (sota de la clavícula i prop de l'espatlla esquerra) i Verd (part inferior esquerra de l'abdomen. Vermell (sota de la clavícula i prop de l'espatlla dreta), Groc (sota de la clavícula i prop de l'espatlla esquerra) i Verd (part inferior esquerra de l'abdomen.

Quina resposta és correcte respecte la intoxicació per paracetamol?. La dosis tòxica és la ingesta superior a 25 grams. En l’estadi inicial post ingesta (entre les primeres 24 hores) apareix icterícia, dolor abdominal, i el síndrome hepatorenal. El tractament serà provocar el vòmit, realitzar un rentat gàstric i/o administrar carbó activat en funció del temps de detecció de la intoxicació. L’antídot és la Naloxona via oral.

Com a infermera quines mesures pots aplicar per reduir l’ansietat del pacient ingressat a la unitat de cures intensives?. Tenir les persianes baixades sempre. Evitar l’analgèsia sempre que el pacient expressi dolor menor. Fer soroll ambiental. Oferir estímul tàctil.

Ets l’infermer/a d’una Unitat Mòbil de SVA i us activen per assistir a una dona de 39 anys que ha perdut la consciència al domicili. A l’arribada i mentre us aproximeu a la pacient un familiar us explica que: “pel matí hem estat jugant a pàdel, s’ha donat un cop al cap amb la paret quan anava a rematar una pilota i ha perdut la consciència durant uns segons però de seguida s’ha recuperat i es trobava bé”. Amb aquesta informació, com orientaries el diagnòstic diferencial?. Hemorràgia subdural. Hemorràgia epidural. Hemorràgia intraparenquimatosa. Hemorràgia subaracnoïdal.

Per que el pacient ingressat a la unitat de cures intensives pot patir estrès i la síndrome d’UCI?. Perquè està sedat i pot tenir pertorbacions sensorials. Perquè es troba en procés de recuperació i inici de mobilitat. Perquè pot comunicar-se fluidament. Perquè està proper del seu entorn habitual.

Com s'anomena a la sensibilitat del respirador per detectar l'esforç inspiratori del pacient i iniciar llavors la insuflació generada per l'aparell i que s'ha d’ajustar per evitar que el pacient hagi de fer grans esforços però, no tan sensible com per a que obri la vàlvula inspiratòria davant qualsevol mínim moviment del malalt?. PEEP. FiO2. Trigger. Pressió seguretat.

Quins riscos associats al procediment de intubació oral existeixen?. Taquicàrdia. Midriasi. Hipoxèmia. Hipertensió.

Quina és la modalitat ventilatòria en la que tot el treball el fa el respirador, no es tenen en compte els possibles esforços inspiratoris per part del pacient i que en la programació s'estableix fonamentalment una freqüència respiratòria, el volum tidal i un temps inspiratori?. Ventilació controlada per volum (CMV) o volum control (CV). Ventilació Mandatoria Intermitent sincronitzada (SIMV). Ventilació assistida-controlada per volum (ACV o A/C). Pressió control (PCV) o ventilació controlada per pressió i temps.

Quina medicació utilitzarem davant una convulsió?. Midazolam. Anexate. Propofol. Etomidat.

Davant d’una aturada cardiorespiratòria amb ritme asistòlia que farem?. Desfibril.lar el més ràpid que puguem. Administrar Adrenalina 1mg en el moment en que tinguem accés venós. Administrar Adrenalina 1mg i Amiodarona 300mg en el moment en que tinguem accés venós e. RCP 30:3.

Quina medicació utilitzarem davant la intoxicació per opiacis?. Nitroglicerina. Naloxona. Nitroglicerina. Anectine.

El reflex del tronc encefàlic que s’avalua amb la rotació lateral del cap 90º, mantenint els ulls oberts s’anomena.. Fotomotor. Òcul-vestibular. Òcul-cefàlic. Corneal.

Com classificaries la cremada amb les següents característiques; lesió fins a la dermis papil·lar, dolor marcat, aspecte envermellit intens i que la curació oscil·la entre els 5-21 dies. Cremada de primer grau. Cremada de segon grau profund. Cremada de segon grau superficial. Cremada de tercer grau.

Un pacient en aturada cardíaca, amb accés venós permeable i en ritme desfibril·lable, quan administrarem la medicació. Després de la tercera descàrrega. després de la primera descàrrega. Després de la segona descàrrega. Tan aviat tinguem accés venós.

És cert referent al diagnòstic de la mort encefàlica (ME): És necessari que hi hagi unes condicions clíniques específiques com absència d'intoxicacions i absència de fàrmacs depressors de el sistema nerviós centra. El pacient ha de presentar hipotonia muscular generalitzada, coma profund i arreactiu (absència de resposta motora, absència de resposta pupil·lar i absència de resposta verbal). En el test de l’apnea la pCO2 al final de la prova ha de ser inferior a 40mmHg, amb absència de moviments respiratoris. Si es presenta hipotensió severa, arítmies, hipòxia o presencia de moviments respiratoris, la prova s’ha de suspendre. Un cop fet el diagnòstic de ME, legalment la decisió de retirar les mesures de suport és responsabilitat dels familiars.

Marca la resposta correcte respecte les cures infermeres en el pacient amb AVC. Evitar la hipotèrmia ja que augmenta el metabolisme i, per tant, l’augment de consum d’O2, isquèmia i augment de PIC. Vigilar hipoglucèmia per sota de 60 mg/dl ja que es considera un marcador de gravetat igual que la HTA. Totes son correctes. La hipotensió és molt freqüent en la fase aguda del ictus per tal de mantenir una escassa perfusió de l’àrea afectada.

Quina medicació utilitzarem com a relaxant muscular. Etomidat. Fentanil. Succinilcolina. Propofol.

Com a infermera de la UCI que reps un ingrés què faràs. Realitzar una valoració respiratòria i neurològica. Monitoritzar les constants i l’activitat cardíaca. Verificar la medicació que s’estigui administrant (nom, dilució i velocitat d’infusió) així com el correcte funcionament de la via venosa. Totes les respostes son correctes.

Reps a la UCI l’ingrés d’un pacient diagnosticat d’ICTUS hemorràgic. En la valoració neurològica detectes que el pacient està despert amb els ulls oberts, realitza sons incomprensibles i localitza en resposta a l’estímul dolorós. Quin valor anotaràs a l’escala de Glasgow?. Glasgow 9. Glasgow 12. Glasgow 10. Glasgow 11.

Quan estaria indicat l’ús del Xarop d’ipecacuana en la descontaminació digestiva?. Nens majors de sis mesos. Baix nivell de consciència. Estenosi esofágica. Ingesta de càustics i derivats del petroli.

Les drogues vasoactives que haguem d’administrar en el nostre pacient, s'administraran preferiblement per.. Via venosa periférica. Via endotraqueal. Via òssia. Via venosa centra.

Marca la resposta correcte respecte la ventilació amb ambú en la intubació orotraqueal. Quan el pacient té baix nivell de consciència i no respira, s’ha de col·locar el tub de Mayo i amb l’ambú connectat a l’oxigen 10lx’ ventilar al paciente. En el cas de no poder intubar al pacient a la primera i precisar d’un segon intent, no cal tornar a ventilar amb l’ambú. La freqüència de ventilació serà de 30-35 ventilacions/min aproximadament. Abans de la intubació és fonamental el segellat de la mascareta facial de l’ambú amb la cara del pacient per evitar fuites i garantir una correcta preoxigenació.

En què consisteix la fisiopatologia de les cremades?. Pèrdua de líquids corporals (deshidratació) i producció d’edema. Pèrdua de glàndules sebàcies i de terminacions nervioses. Pèrdua de la barrera protectora contra infeccions i de la capacitat de regulació de la temperatura corporal. Totes son correctes.

Quina medicació vasoconstrictora utilitzarem com davant la hipotensió, com a coadjuvant temporal en el tractament de la ACR i en el shock cardiogènic?. Noradrenalina. Dopamina. Nitroglicerina. Adenosina.

Marca la resposta correcte respecte els acurats del TET. Controlar la pressió del pneumotaponament entre 20-45 mmHg cada 8 hores i sempre que faci falta. Evitar lesions a la comissura labial i/o orelles produïdes per la pressió del TET o de la cinta de subjecció: canviant els punts de recolzament del TET i de la cinta aprofitant el canvi de la cinta cada 24h). Mantenir TET a la comissura labial on està inserit el catèter subclàvia o jugular. Evitar que les tubuladures del TET tibin i sobretot durant les manipulacions del malalt.

Quines causes poden dificultar la intubació orotraqueal?. Obertura oral superior a 3 dits. Absència de dentadura. Coll llarg i molt ample. Obstrucció de la via aèria.

Quina medicació utilitzarem com a sedació en la inducció i manteniment. Propofol. Rocuroni. Naloxona. Clorur Mòrfic.

Quina medicació utilitzarem com a sedació en la inducció?. Rocuroni. Clorur Mòrfic. Etomidat. Succinilcolina.

El reflex del tronc encefàlic que s’avalua instil·lant al conducte auditiu extern 50 ml de sèrum fred a 4ºC, mantenint els ulls oberts s’anomena.. Corneal. Fotomotor. Òcul-vestibular. Òcul-cefàlic.

Quina medicació vasodilatadora utilitzarem davant el IAM, EAP, ICC i crisi HTA. Nitroglicerina. Adenosina. Noradrenalina. Dopamina.

Una de les complicacions del tub orotraqueal és secundari al pneumotaponament. Quina pressió d’inflat hem de controlar que tingui?. 10-20 mmHg o cc H2O. 20-35 mmHg o cc H2O. 20-25 mmHg o cc H2O. 25-35 mmHg o cc H2O.

Referent al balanç hídric és correcte... La quantitat de líquids de medicació que administrem en el nostre pacient es comptabilitza en l’apartat de sortides. El balanç positiu és aquell que les sortides son superiors a les entrades. És la relació d’entrades i sortides de líquids del cos humà en 12h. Hi ha factors que poden alterar el seu resultat com els vòmits, la suor, els drenatges, les hemorràgies o la ingesta.

El pacient està totalment conscient del seu entorn i és capaç de respondre de manera coherent a preguntes i estímuls. Estat alerta. Estat letargic. Estat de confusió. Cap es certa.

El pacient està somnolent i pot tenir una disminució de la seva alerta i capacitat de concentració. Estat alerta. Estat estuporos. Estat letargic (obnubilat. Totes sosn verdaderes.

El pacient té dificultats per respondre a preguntes i seguir instruccions. Pot presentar alteracions de la memòria i desorientació en el temps, l'espai o la situació. Estart alerta. Estat estuporos. Coma. Estat confusió.

El pacient respon a estímuls intensos, com ara una sacsejada o un crit fort, però de manera limitada. Pot respondre a preguntes senzilles amb paraules curtes o monosíl·labes. Coma. Estat- semi-comatos. Estat estuporos. Totes son verdaderes.

El pacient es troba entre l'estat de consciència i el coma profund. • Pot mostrar moviments o respostes ocasionals a estímuls, però la seva consciència és greument alterada. Estat estuporos. Estat alerta. Estat confus. Estat semi-Comatos.

És un estat de pèrdua de la consciència profunda, en què el pacient no respon a estímuls verbals ni físics. Estat letargic. Estat estuporos. Coma. Cap es certa.

Quines accions Infermeria farem debant un paciente amb una crisi hipertensiva. Assegurar-se que el monitor de signes vitals està configurat. Col·locar el manegot pressió arterial al braç de i registrar la seva lectura inicial. Establir els límits de pressió arterial segons les indicacions mèdiques i ajustar els paràmetres del monitor si cal. Totes son verdaderes.

Quina medicació administrarem per una crisis antihipertensiva. Labetalol. Trandate. Cap. A i B son verdaderes.

Per dir que estem en mort encefálica hem de cumplir amb 3 pilars. Coma arreactiu. Absència de reflexos troncoencefàlics. Apnea. Totes verdaderes.

Quins dels seguents signes trobarem en el paciente que ha patit un ICTUS isquèmic esquerre?. Afasia. Defecte en el camp visual esquerre. Alteracions dels processos sensitus-perceptius. Agnòsia.

Quin valor de PaCO” esperem aconseguir durant la realització del TEST d’Apnea davant la sospita de mort encefálica?. Inferior a 30 mmHg. Inferior a 45 mmHg. Superior a 45 mmHg. Superior a 60 mmHg.

Respecte als diferents estats de conciencia, assenyala la resposta INCORRECTA. Estat confús: persona desorientada, amb alteracions de la memoria, dificultat per obeir ordres i contestar preguntes. Estat letàrlic: Persona obnubilada, somnolent, bradipsiquic. Estat estuporós: persona que no obeeix ordres ni respon a preguntes. Estat alerta: paciente concient i orientat, obeeix ordres senzilles.

Quina afirmació es certa referent a l’escala de coma de Glasgow?. El valor mínim és 0 i màxim 15. Avalua el nivel de conciencia, resposta verbal i nicell de moviment motora. El valor minim és 3 i màxim15. Avalua l’obertura ocular, resposta verbal i resposta motora. El valor mínim és 3 i màxim 15. Avalua el nivel de conciencia, resposta pupil.lar i resposta motora. El valor mínim és 0 i màxim 15. Avalua l’obertura ocular, resposta Intel.lectual i resposta motora.

Quines activitats infermeres tindrem en compte en l’atenció d’una persona que ha patit un ICTUS isquèmic dret?. Vigilar hipoglucèmia per sota de 80 mg/dl. Insistir que es miri es un mirall i que es toqui l’hemicos esquerre paralitzat. Repòs i dieta absoluta les primeres 48 hores. Posar la roba primer per l’hemicòs dret paralitzat.

El diagnòstic de mort encefálica es basa entres pilars fonamentsl, assenyala quina de les seguents opcions en forma part: Absència de reflexos No en forma part. Absència de réflex tronco-encefàlics. Coma arreactiu. Prova diagnóstica confirmatòria.

Quin ritme és. Fibril.lació Auricular. Taquicardia Ventricular Monomorfa.

Quin ritme és?. Taquicardia Ventricular Monomorfa. Taquicarfia Ventricular Polimorfa.

Quin ritme és?. Taquicarfia Ventricular Polimorfa. Bradicardia Sinusal.

Quin ritme és?. Fibril·lació ventricular. Asistòlia. Pausa sinusal. Taquicàrdia ventricular.

Quins son els ritmes No desfibril·lables. Asistolia. Activitata elèctrica sense pols(AESP). Taquicàrdia ventricular sense pols (TVSP) i Fibril·lació ventricular. Asistolia i AESP.

Quins son els ritmes desfibril·lable. Fibrilació ventricular i TVSP. Asistolia i TVSP. Fibrilació i asistolia. AESP(Activitat electrica sense pols).

Denunciar Test