option
Cuestiones
ayuda
daypo
buscar.php

Desenvolupament cognitiu

COMENTARIOS ESTADÍSTICAS RÉCORDS
REALIZAR TEST
Título del Test:
Desenvolupament cognitiu

Descripción:
Tècnic especialista educació infantil

Fecha de Creación: 2021/07/18

Categoría: Otros

Número Preguntas: 20

Valoración:(0)
COMPARTE EL TEST
Nuevo ComentarioNuevo Comentario
Comentarios
NO HAY REGISTROS
Temario:

Les primeres adaptacions s'anomenen circulars primàries perquè: Es tracta de moviments circulars que fa el nadó amb els seus braços, estirant-los cap a la mare quan vol menjar. És el desig i la necessitat de satisfer un necessitat primària: la fam. Són accions que el nen repeteix una vegada i una altra, la primera de les quals va ser deguda a l'atzar i a més són accions que se centren en el seu propi cos. Són accions que li resulten agradables a l'infant i a més les realitza per primera vegada. Són accions orientades a satisfer les necessitats primàries: gana, set, son...

Al subestadi 3 del període sensoriomotor descrit per Piaget comença la conservació de l'objecte. Això vol dir que: El nen comença a ser conscient de que ha de tenir cura dels objectes o joguines. Això passarà, l'hi ensenyem o no. Es tracta d'una etapa evolutiva universal. El nen comença a ser conscient que ha de tenir cura dels objectes o joguines, però hem d'ensenyar-li, en cas contrari no serà possible. El nen pren consciència de que si un objecte desapareix de la seva vista, aquest segueix existint. El nen comença a amagar l'objecte amb el qual juga si pensa que una altre persona se'l vol prendre.

El subestadi 5 del període sensoriomotor es denomina: coordinació dels esquemes secundaris. reaccions circulars primàries. reaccions circulars secundàries. reaccions circulars terciàries.

La intencionalitat s'inicia al període sensoriomotor. Concretament al subestadi: subestadi 3: reaccions circulars secundàries. subestadi 4: coordinació dels esquemes secundaris. subestadi 5: reaccions circulars terciàries. subestadi 6: invenció de nous mitjans a través de combinacions mentals.

A quina de les següents característiques del pensament preoperacional es correspon aquesta descripció: "Tendeix a oferir afirmacions fragmentades i incoherents entre les quals no hi ha no connexions casuals o temporals ni relacions lògiques"?. Juxtaposició. Pensament irreversible. Estatisme. Absència d'equilibri.

Una manifestació de l'egocentrisme propi de l'estadi preoperacional és la creença de que totes les coses han estat creades per l'home. A això es coneix com: El finalisme. L'animisme. L'artificialisme. La irreversibilitat.

No és una característica del pensament preconceptual: Transducció. Flexibilitat. Sincretisme. Concentració.

Quin autor desenvolupa el concepte de "zona de desenvolupament pròxim"?. Piaget. Vogotsky. Gardner. Wallon.

No és un dels tipus d'intel·ligència identificades per Gardner: intel·ligència social. intel·ligència logicomatemàtica. intel·ligència corporal-cinètica. intel·ligència interpersonal.

Es considera el punt de partida del coneixement: percepció. sensacions. memòria. atenció.

És la base de tots els processos cognitius i constitueix la porta d'entrada de la informació que els subjectes necessiten per a dirigir la seva conducta. Ens referim a: percepció. sensacions. memòria. atenció.

Segons l'enfocament de la percepció directa, obtenim la informació sense necessitat de cap interpretació. Aquest enfocament ha estat defensat pel: psicòlegs de la Gestalt. psicòlegs estructuralistes. psicologies cognitives. totes són correctes.

Els nadons tenen preferències visuals: Prefereixen mirar: estímuls brillants. estímuls estàtics. estímuls que no produeixen sons. totes són correctes.

Assenyala l'afirmació correcta sobre el desenvolupament perceptiu. Els nens petits veuen el món de color. Els nens responen als sons fins i tot abans del naixement, movent-se a l'interior de la mare quan perceben sons d'elevada intensitat. La sensibilitat al gust sembla estar present abans del naixement, ja que tant els nadons prematurs com els nascuts a terme reaccionen positivament davant els estímuls. totes són correctes.

A quina edat s'inicia el nen en la comparació visual?. a partir any i mig. cap als 2 anys. cap als 2 anys i mig. al voltant del 3 i 4 anys.

Existeixen diverses concepcions sobre la formació de conceptes. A quina d'elles enquadres a autors com Piaget, Brunner, Vigostsky o Kaplan?. conceptes com representacions basades en trets definitoris. conceptes com represntacions probabilístiques. conceptes com representacions basades en teories. conceptes com representacions memorístiques.

A quin estadi del període sensoriomotor se situa la constància de l'objecte?. tercer estadi. quart estadi. cinquè estadi. sisè estadi.

Hi ha un seguit de principis que el nen ha de conèixer per saber explicar. El principi cardinal: suposa conèixer cada objecte d'una col·lecció a què se li ha d'assignar un sol número. indica la conveniència d'expressar els noms dels números en un ordre constant. estableix que l'últim número d'una seqüència numèrica correspon al valor cardinal. estableix el caràcter arbitrari de l'associació entre un determinat objecte i un número , ja que pot comptabilitzar-se en diferent lloc o posició pel que fa a la resta.

Com construeixen els infants els seus primers coneixements sobre sí mateixos i del món físic, natural i social que els envolta?. mitjançant les explicacions del professor. a través de l'observació i l'exploració. a través de la informació que els proporcionen els iguals. a través d'imatges en moviment (audiovisuals).

A partir de quina edat, aproximadament, el nen s'interna en l'àmbit del simbòlic?. als 2 anys. als 3 anys. als 4 anys. als cinc anys.

Denunciar Test