Cuestiones
ayuda
option
Mi Daypo

TEST BORRADO, QUIZÁS LE INTERESEEstatut d,autonomia de Catalunya

COMENTARIOS ESTADÍSTICAS RÉCORDS
REALIZAR TEST
Título del test:
Estatut d,autonomia de Catalunya

Descripción:
Oposicions Auxiliar administratiu

Autor:
AVATAR

Fecha de Creación:
11/09/2020

Categoría:
Oposiciones

Número preguntas: 33
Comparte el test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Comparte el test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Últimos Comentarios
No hay ningún comentario sobre este test.
Temario:
Quants articles te la llei de reforma de l,estatut d,autonomia de catalunya? 223 articles. 222 articles. 241 articles. 169 articles.
Quin dia es va celebrar el referèndum preceptiu de text aprovat per les Corts Generals de reforma de l'Estatut d'autonomia de Catalunya? a-) el dia 19 de juliol de 2006. b-) el dia 20 de juliol de 2006. c-) el dia 18 de juny de 2006. d-) el dia 9 d'agost de 2006.
Quin tipus de llei és la norma institucional bàsica de la Comunitat Autònoma de Catalunya? a) Una llei aprovada pel Parlament de Catalunya b) Una constitució aprovada pel Parlament de Catalunya c) Un Decret legislatiu aprovat pel Govern de l'Estat d) Una llei orgànica aprovada per les Corts Generals.
Quina és la norma institucional bàsica de la Comunitat Autònoma de Catalunya? a)La Constitució Espanyola. b) L'Estatut d'Autonomia. c) El Tractat de la Unió Europea. d) El Reglament del Parlament de Catalunya.
Quines d'aquestes matèries no han de ser necessàriament regulades per un estatut d'autonomia d'acord amb l'article 147.2 de la Constitució Espanyola (CE)? a) La delimitació del territori de la comunitat autònoma. b) La direcció de l'administració civil i militar. c) La seu de les institucions autònomes pròpies. d) Les competències assumides dins del marc establert per la Constitució. .
Quina d’aquestes normes és la norma institucional bàsica en vigor en la Comunitat Autònoma de Catalunya? a) Llei Orgànica 4/1979, per la qual s’aprova l’Estatut d’autonomia de Catalunya. b) Llei Orgànica 6/2006, per la qual s’aprova la reforma de l’Estatut d’autonomia de Catalunya. c) La Constitució Espanyola de 1978. d) La Llei 7/1985 de Bases de Règim Local.
Quin és el principi en que es basa la Constitució Espanyola a través del qual els mateixos territoris interessats identificats como a nacionalitats o regions decideixen exercir el dret a la autonomia i la configuració concreta que tindrà la respectiva comunitat autònoma? a) principi de legalitat. b) principi dispositiu. c) principi de temporalitat. d) principi de seguretat jurídica.
Per poder-se reformar un estatut d'autonomia s'ha d'efectuar un referèndum? a) No fa falta ja que n'hi ha prou amb la majoria del Congrés dels Diputats. b) S'ha de realitzar un referèndum preceptiu. c) S'ha de realitzar un referèndum facultativament. d) S'ha de realitzar un referèndum de tipus no vinculant.
Quina és la norma a la qual està subordinada l'Estatut d’Autonomia de Catalunya? a) Està subordinat a les lleis orgàniques estatals. b) Està subordinat a les lleis ordinàries estatals. c) Està subordinat a la Constitució Espanyola. d) Està subordinat als Reglaments de les Corts Generals.
La Constitució Espanyola remet als Estatus d’autonomia una sèrie matèries específiques que formaran part del seu contingut. Quina d'aquestes no esmenta la Constitució Espanyola? a) La declaració d'oficialitat de la llengua oficial pròpia. b) El reconeixement d'un catàleg de drets civils, polítics i lingüístics. c) El reconeixement de banderes i ensenyes pròpies. d) El procediment de designació dels senadors de representació autonòmica.
Quina d'aquestes matèries estava explícitament prevista per la Constitució Espanyola, la qual s'havia d'incloure en l'Estatut d'Autonomia? a) La hisenda pròpia. b) Les fonts del dret. c) Els ens locals. d) La denominació de la Comunitat autònoma que s'ajusti millor a la seva identitat històrica.
Quin d'aquests no es un ens local? a) Municipi. b) Comarca. c) Consell de Garanties Estatutàries. d) Vegueria.
Quina és la llengua pròpia de Catalunya? a) el català. b) el castellà. c) l'aranès. d) l'anglès.
Quina d'aquestes no és llengua oficial a Catalunya? a) el català. b) el castellà. c) l'aranès. d) l'anglès.
Quin d'aquests no es un dels símbols nacionals de Catalunya establert en el seu estatut d'autonomia? a) La diada de l'onze de setembre. b) El dia de Sant Jordi. c) La senyera. d) L'himne dels segadors.
Quina d'aquestes no es una institució bàsica de la Generalitat de Catalunya? a)El Parlament. b) El President del Govern. c) El Govern. d) El Síndic de Greuges.
Quin d'aquests continguts està inclòs en la part dogmàtica de l'estatut d’autonomia de Catalunya? a) Les institucions. b) Els principis rectors. c) Les competències. d) El finançament.
Qui ostenta o a qui es reconeix la condició política de català? a) Els que han nascut a Catalunya. b) Els que viuen i treballen a Catalunya. c) Els que resideixen en el territori de la Comunitat Autònoma de Catalunya. d) Els ciutadans espanyols que tenen veïnatge administratiu a Catalunya.
Quina és la estructura de l'Estatut d’autonomia de Catalunya? a) Preàmbul, 8 Títols, 15 disposicions addicionals, 2 disposicions transitòries, 1 disposició derogatòria i 4 disposicions finals. b) Títol Preliminar, 8 Títols, 4 disposicions addicionals, 9 disposicions transitòries, 1 disposició derogatòria i 4 disposicions finals. c) Preàmbul, 7 Títols, 4 disposicions addicionals, 9 disposicions transitòries, 1 disposició derogatòria i 4 disposicions finals. d) 8 Títols, 15 disposicions addicionals, 2 disposicions transitòries, 1 disposició derogatòria i 4 disposicions finals.
Quina d'aquestes afirmacions es falsa? a) La declaració estatutària de drets no afecta el règim general dels drets fonamentals previst en el títol I de la CE i en les lleis orgàniques que els despleguen. b) El reconeixement estatutari de drets i deures atribueix directament competències a la Generalitat, implicant modificacions en el sistema de distribució de competències amb l’Estat. c) Els drets reconeguts en els capítols I, II i III del títol primer de l’EAC es configuren bàsicament com a drets subjectius. d) Els principis rectors recollits en el capítol V del títol primer de l’EAC tenen un paper orientador de les polítiques públiques dels poders públics de Catalunya.
Quins tipus de competències té la Generalitat de Catalunya? a) Exclusives, compartides i executives. b) Exclusives, concurrents , compartides i executives. c) Executives, solidàries i compartides. d) Exclusives, compartides, executives, concurrents i solidàries.
Quin tipus de competència és aquella que atribueix a la Generalitat la potestat reglamentària que comprèn l’aprovació de disposicions per a l’execució de la normativa de l’Estat, i també la funció executiva? a) Exclusiva. b) Compartida. c) Executiva. d) Concurrent.
Quin tipus de competència és aquella que atribueix a la Generalitat la potestat legislativa, la potestat reglamentària i la funció executiva, en el marc de les bases que fixi l’Estat? a) Exclusiva. b) Compartida. c) Executiva. d) Concurrent.
Qui presideix la Junta de Seguretat de Catalunya? a) El president del Govern de l'Estat. b) El president del Govern de la Generalitat. c) El Conseller d'Interior de la Generalitat. d) El Major del Mossos d'Esquadra.
D’acord amb l’article 110 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya, correspon a la Generalitat, en l’àmbit de les seves competències exclusives, i de manera íntegra: a) la potestat legislativa, la potestat reglamentària i la funció executiva. b) únicament la potestat reglamentària i la potestat executiva. c)la potestat legislativa, la potestat reglamentària i la funció executiva, en el marc de les bases que fixi l’Estat. d) exclusivament la potestat legislativa i la potestat reglamentària.
D’acord amb l’Estatut d’autonomia, Catalunya té: a) Una llengua pròpia, el català, i tres llengües oficials, el català, el castellà i l’occità (denominat aranès a l’Aran). b) Dues llengües pròpies en tot el territori, el català i l’occità (denominat aranès a l’Aran), i dues llengües oficials, el català i el castellà. c) Dues llengües pròpies en tot el territori, el català i l’occità de la Generalitat de Catalunya (denominat aranès a l’Aran), i tres llengües oficials, el català, el castellà i l’occità (denominat aranès a l’Aran). d) Una llengua pròpia, el català, i dues llengües oficials, el català i el castellà.
L’Estatut d’autonomia de Catalunya és: a) Una llei ordinària que forma part de l’ordenament jurídic de l’Estat. b) Una llei ordinària que no forma part de l’ordenament jurídic de l’Estat. c) Una llei orgànica que no forma part de l’ordenament jurídic de l’Estat. d) Una llei orgànica que forma part de l’ordenament jurídic de l’Estat.
Quins són els símbols nacionals de Catalunya d’acord amb l’Estatut d’autonomia de Catalunya de 2006? a) únicament ho és la bandera nacional de quatre barres vermelles en fons groc. b) Catalunya té, com a símbols nacionals, la bandera, la festa i l’himne. c) Catalunya no té símbols nacionals. d) únicament ho és la diada de l’Onze de Setembre, com a festa de Catalunya.
D’acord amb els articles del 110 al 112 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya de 2006, les competències de la Generalitat són: a) compartides, executives i indistintes. b) exclusives i concurrents. c) exclusives, executives i indistintes. d) exclusives, compartides i executives.
El títol I de l’Estatut d’autonomia de Catalunya: drets, deures i principis rectors, a) Desplega els drets fonamentals reconeguts per la Constitució espanyola. b) No requereix desplegament posterior. c) Serà desenvolupat per una carta de drets aprovada com a llei. d) Concreta els drets reconeguts per la declaració dels drets humans.
D’acord amb l’article 2.4 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya de 2006, els poders de la Generalitat emanen: a) De l’Estatut i del poble. b) De la Constitució i de l’Estatut i del poble de Catalunya c) Del poble de Catalunya. d) De la Constitució i del poble.
Quan la Generalitat té competència compartida sobre una matèria, això vol dir que li correspon: a) íntegrament i en exclusiva, la potestat legislativa. b) Únicament la funció executiva. c) Únicament la funció executiva i la potestat reglamentaria, en el marc que fixi l’Estat en normes amb rang de llei. d) La potestat legislativa, la potestat reglamentària i la funció executiva, en el marc de les bases que fixi l’Estat.
D’acord amb l’Estatut d’autonomia de Catalunya de 2006, conèixer la llengua catalana: a) És un dret, però no un deure. b) És només un deure. c) És només un dret. d) És un dret i un deure.
Denunciar test Consentimiento Condiciones de uso