option
Cuestiones
ayuda
daypo
buscar.php

I. NA. Tema 3

COMENTARIOS ESTADÍSTICAS RÉCORDS
REALIZAR TEST
Título del Test:
I. NA. Tema 3

Descripción:
L'acte administratiu: concepte i clases. Elements. La motivació i la forma.

Fecha de Creación: 2016/10/05

Categoría: Otros

Número Preguntas: 25

Valoración:(1)
COMPARTE EL TEST
Nuevo ComentarioNuevo Comentario
Comentarios
NO HAY REGISTROS
Temario:

Quins elements formen part de l'element subjectiu de l'acte administratiu?. L'Administració pública, l'òrgan administratiu i el subjecte titular de l'òrgan. L'Administració pública, el pressupòsit de fet i la forma. L'Administració pública, el contingut i la finalitat. L'Administració pública i el pressupòsit de fet.

Segons la Llei 30/1992, de 26 de novembre, la motivació: Constitueix un requisit obligatori en qualsevol acte administratiu. Consisteix en l'exposició de les raons de fet i de dret que justifiquen el contingut de l'acte administratiu. S'ha de preveure en alguns actes administratius, segons l'article 54. Són correctes b) i c).

L'Administració pública, tant en procediments iniciats d'ofici com de part, i segons la Llei 30/1992, de 26 de novembre: Té obligació de resoldre expressament però no dintre d'un termini concret. Té obligació de resoldre, de forma expressa o presumta. Té obligació de resoldre expressament dins el termini escollit pel ciutadà. Té obligació de resoldre expressament dins el termini fixat per la llei.

En els procediments iniciats a instància de part, segons l'article 43 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, la manca de resolució expressa de l'Administració pública dins el termini legal produeix: Un acte administratiu presumpte, com a conseqüència del silenci administratiu, sempre amb efectes estimatoris. Un acte administratiu presumpte, com a conseqüència del silenci administratiu, sempre amb efectes desestimatoris. Un acte administratiu presumpte, com a conseqüència del silenci administratiu, amb efectes estimatoris o desestimatoris segons es prevegi en cada procediment administratiu. Un acte administratiu presumpte, com a conseqüència del silenci administratiu, amb efectes estimatoris com a regla general, encara que excepcionalment pot tenir efectes desestimatoris.

Com a norma general, l'eficàcia de l'acte administratiu es produeix: Quan concorren tots els elements de l'acte. Des de la data en què es dicta, encara que sigui invàlid. Des de la data en què es dicta, sempre que sigui vàlid. En tot cas quan transcorri el període de vacatio legis.

Assenyala l'afirmació incorrecta: L'eficàcia de l'acte es demora quan el mateix acte així ho disposi. L'eficàcia de l'acte es demora quan estigui subeditat a la seva notificació. L'eficàcia de l'acte es demora quan ho sol·liciti l'interessat. L'eficàcia de l'acte es demora quan s'acordi la suspensió de l'acte.

Quina de les següents afirmacions és incorrecta?. L'acte administratiu pot emanar de l'Administració. L'acte administratiu expressa la voluntat de l'Administració. L'acte administratiu es troba sempre sotmès al dret administratiu. L'acte administratiu es pot dictar d'ofici o a instància de part.

Els actes de tràmit compleixen la funció d'impulsar el procediment, però són recurribles. No, mai. Sí, en determinats supòsits. Sí, en tots els casos. Cap és correcta.

L'elaboració dels actes administratius: Està subjecta a la decisió de l'òrgan administratiu. Està subjecta a les normes de l'Administració pública. Està subjecta al procediment administratiu. Està subjecta al procediment parlamentari.

El silenci administratiu: És, indistintament, positiu i negatiu, sense que en la pràctica prevalgui un sobre l'altre. Només és positiu en els casos expressament no previstos. Només és negatiu en els casos expressament no previstos. És una figura jurídica que actua com a garantia dels ciutadans.

Què es vol indicar quan es diu que el silenci administratiu és positiu?. Que el ciutadà pot plantejar davant els Tribunals de Justícia la qüestió no resolta per l'Administració. Que si l'Administració no contesta a una determinada sol·licitud, aquesta s'entén acceptada. Que s'ha de seguir, tret ordre expressa, el criteri de l'anterior resolució a una qüestió similar. Que si l'Administració no contesta a una determinada sol·licitud, hi cap la interposició de recurs administratiu.

Per quin mitjà o mitjans de prova es pot acreditar l'existència d'un acte produït per silenci administratiu?. Únicament mitjançant el certificat acreditatiu del silenci produït, que es pot sol·licitar de l'òrgan competent per resoldre i que s'ha d'emetre en el termini màxim de 10 dies. Únicament mitjançant el certificat acreditatiu del silenci produït, que es pot sol·licitar de l'òrgan competent per resoldre i que s'ha d'emetre en el termini màxim de 15 dies. Únicament mitjançant el certificat acreditatiu expedit per òrgan competent per resoldre, si es pretén fer valer davant òrgans administratius. Per qualsevol mitjà de prova admès en drets i es pot fer valer tant davant l'Administració pública com davant de qualsevol persona física o jurídica.

Quin dels següents actes són nuls de ple dret?. El que lesionin el dret a la tutela judicial efectiva. Els que es dictin fora del termini establert per fer-ho. Els que incorrin en una desviació manifesta de poder. Els que incorrin en qualsevol infracció de l'ordenament jurídic.

En un procediment administratiu, la notificació és un requisit de: Valides. Legalitat. Eficàcia. Seguretat jurídica.

Quin dels següents actes administratius no posa fi a la via administrativa?. Una resolució del secretari general de salut en matèria sancionadora. La resolució d'un expedient sancionador per la qual un ministre imposa una sanció a una empresa. Una resolució del director general d'Administració Local en matèria de personal. La resolució d'un recurs d'alçada.

Qualsevol persona pot demanar la nul·litat d'un acte administratiu?. Sí, sempre que l'acte sigui contrari a l'interès general. No, ni tan sols quan sigui un acte anul·lable. No, només les persones interessades. Sí, només quan sigui un acte anul·lable.

Les notificacions a les persones interessades de les resolucions i els actes administratius que afecten els seus drets i interessos han de contenir: El text íntegre de la resolució amb indicació dels recursos procedents, l'òrgan davant el qual s'han de presentar i el termini. El text íntegre de la resolució amb indicació dels recursos procedents i els terminis. El text íntegre de la resolució. La part dispositiva de la resolució i còpia de tot el procediment.

Quins dels següents requisits ha de tenir un acte administratiu que limiti drets subjectius o interessos legítims?. L'Administració no pot limitar mai drets subjectius o interessos legítims. Han de ser notificats als interessats en un termini de quinze dies. Han de ser motivats. Ho ha d'autoritzar una llei.

Els actes administratius són, com a regla general, irretroactius, però es permet la seva eficàcia retroactiva en el supòsit que: Produeixin efectes favorables per a l'interessat encara que no es donin els supòsits de fet necessaris. Es dictin en substitució d'actes anul·lats. Produeixin efectes no favorables per a terceres persones. Produeixin efectes no favorables per a la persona interessada.

No és un acte administratiu: L'acord del ple de l'ajuntament d'iniciar les obres de condicionament d'un carrer. L'acord d'un subdelegat del Govern pel qual s'acorda l'expulsió d'un extranger que es troba en situació il·legal. El recurs que presenta un particular contra una decisió de l'ajuntament que li causa un greu perjudici. Una sanció imposada per un ajuntament a un dels seus funcionaris.

Amb caràcter general, l'Administració està obligada a dictar resolució expressa i notificar-la: En tots els procediments sigui quina sigui la seva forma d'iniciació. Tan sols quan la persona interessada ho indiqui expressament en la sol·licitud. Tan sols en els procediments iniciats d'ofici. Tan sols en els procediments iniciats a instància d'una persona interessada.

D'acord amb el que estableix l'article 43 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, en quin cas no tindrà efecte positiu el silenci administratiu en els procediments iniciats a sol·licitud de la persona interessada?. Quan una norma amb rang de llei per raons imperioses d'interès general o una norma de dret comunitari estableixin el contrari. Quan qualsevol norma, amb independència del seu rang legal, estableixi el contrari. Quan les conseqüències del silenci administratiu suposin un abús de dret. Cap és correcta.

Segons la Llei 30/1992, de 26 de novembre, que succeeix quan la persona interessada rebutja la notificació d'una actuació administrativa?. S'intentarà la notificació un cop més en els tres dies següents. Es farà la notificació mitjançant anuncis en el tauler d'edictes de l'Ajuntament del seu últim domicili i en el butlletí oficial corresponent a l'Administració actuant, tenint en compte l'àmbit territorial de l'òrgan que va dictar l'acte. Es dictarà la resolució que procedeixi i es declararà conclòs l'expedient. Es farà constar en l'expedient i es tindrà per efectuat el tràmit de continuant-se el procediment.

Un acte administratiu amb un defecte de forma és: Sempre nul de ple dret. Sempre anul·lable. Anul·lable, si dóna lloc a la indefensió de les persones interessades. Nul de ple dret, si dóna lloc a la indefensió de les persones interessades.

Amb relació als procediments administratius iniciats a sol·licitud de la persona interessada, què succeeix si al venciment del termini màxim no s'ha notificat resolució expressa?. La persona interessada pot entendre estimada la seva sol·licitud per silenci administratiu, com a norma general. Tindrà efectes estimatoris si la sol·licitud consisteix en l'exercici del dret de petició de l'article 29 de la CE. Tindrà efectes estimatoris en els procediments l'estimació dels quals tingués com a conseqüència que es transfereixi al sol·licitant facultats relatives al domini públic. Eximeix a l'Administració de l'obligació de resoldre expressament.

Denunciar Test