Cuestiones
ayuda
option
Mi Daypo

TEST BORRADO, QUIZÁS LE INTERESEllei 7/1985

COMENTARIOS ESTADÍSTICAS RÉCORDS
REALIZAR TEST
Título del test:
llei 7/1985

Descripción:
concepte. Articles 1-7

Autor:
AVATAR

Fecha de Creación:
07/05/2020

Categoría:
Oposiciones

Número preguntas: 23
Comparte el test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Comparte el test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Últimos Comentarios
No hay ningún comentario sobre este test.
Temario:
Llei 7/1985, de 2 d’abril, reguladora de les bases del règim local, ART 1 Els municipis són entitats bàsiques de l’organització territorial de l’Estat i vies immediates de participació ciutadana en els assumptes públics, que institucionalitzen i gestionen amb autonomia els interessos propis de les corresponents col·lectivitats. La província i, si s’escau, l’illa gaudeixen, així mateix, d’idèntica autonomia per a la gestió dels interessos respectius. Els municipis són entitats bàsiques amb autonomía propia. La provincia té autonomía jurídica plena.
ARTICLE 2.1 LBRL, PER L'EFECTIVITAT DE L'AUTONOMIA? l’Estat i la de les comunitats autònomes, reguladora dels diferents sectors d’acció pública, segons la distribució constitucional de competències, ha d’assegurar als municipis, les províncies i les illes el seu dret a intervenir en tots els assumptes que afectin directament el cercle dels seus interessos, i atribuir-los les competències que sigui procedent tenint en compte les característiques de l’activitat pública de què es tracti i la capacitat de gestió de l’entitat local Les lleis bàsiques de l’Estat previstes constitucionalment han de determinar les competències que aquestes mateixes atribueixin o que, en tot cas, hagin de correspondre als ens locals en les matèries que regulin. Participació ciutadana. Els municipis són entitats bàsiques de l’organització territorial de l’Estat i vies immediates de participació ciutadana en els assumptes públics, que institucionalitzen i gestionen amb autonomia els interessos propis de les corresponents col·lectivitats.
ARTICLE 2.1 LBRL, PRINCIPIS. Descentralització, proximitat, eficàcia i eficiencia. Centralització, proximitat, eficàcia i eficiència. Descentralització, legalitat, eficàcia i eficiencia. Descentralització,normativa, conformitat i eficiencia.
ARTICLE 2.2 LBRL, LES LLEIS BÀSIQUES DE L'ESTAT. Determinarà les competències que aquestes mateixes atribueixin o que, en tot cas, hagin de correspondre als ens locals en les matèries que regulin. La província i, si s’escau, l’illa gaudeixen, així mateix, d’idèntica autonomia per a la gestió dels interessos respectius. Determinarà la participació ciutadana en els assumptes públics. Determinarà la participació Europea en els assumptes públics i privats de l'estat.
ARTICLE 3.1 LBRL, Són entitats locals territorials: El municipi, la provincia, l’illa als arxipèlags balear i canari. L’illa als arxipèlags balear, els barris, el municipi. El municipi, la provincia, les comunitats autónomes. La provincia, les comunitats autónomes.
ARTICLE 3.2 LBRL, També tenen la condició d’entitats locals: Les comarques o altres entitats que agrupin diversos municipis, instituïdes per les comunitats autònomes de conformitat amb aquesta Llei i els corresponents estatuts d’autonomia, les àrees metropolitanes, les mancomunitats de municipis. Les mancomunitats de municipis. Les comarques o altres entitats que no agrupin diversos municipis, instituïdes per l'estat de conformitat amb aquesta Llei i els corresponents estatuts d’autonomia, les àrees metropolitanes, les mancomunitats de municipis. Les comarques o altres entitats que agrupin diversos municipis, instituïdes per l'estat de conformitat amb aquesta Llei i els corresponents estatuts d’autonomia, les àrees metropolitanes, les comunitats de menys de 100 hab.
ARTICLE 4.1 LBRL, Dins l’esfera de les seves competències, corresponen en tot cas als municipis, les províncies i les illes: Les potestats reglamentària i d’autoorganització. Les potestats universitaria. La potestat d'informació o planificació. Les potestats de delimitació i recuperació d’ofici dels seus béns.
ARTICLE 4.1 LBRL, Dins l’esfera de les seves competències, corresponen en tot cas als municipis, les províncies i les illes: Les potestats tributària i financera. La potestat d'informació o planificació. La potestat de legitimitat i l’executivitat dels seus actes. La presumpció d’execució forçosa i sancionadora.
ARTICLE 4.1 LBRL, Dins l’esfera de les seves competències, corresponen en tot cas als municipis, les províncies i les illes: La potestat de programació o planificació. Les potestats propiatòria i d’investigació, limitació i recuperació d’ofici dels seus béns. La potestat de revisió judicial dels seus actes i acords. Les potestats d’execució forçosa però no sancionadora.
ARTICLE 4.1 LBRL, Dins l’esfera de les seves competències, corresponen en tot cas als municipis, les províncies i les illes: Les potestats expropiatòria i d’investigació, delimitació i recuperació d’ofici dels seus béns. Les potestats judicials i financera. La presumpció de revisió d’ofici dels seus actes i acords. Les potestats reglamentària i d’autogovern.
ARTICLE 4.1 LBRL, Dins l’esfera de les seves competències, corresponen en tot cas als municipis, les províncies i les illes: Les potestats d’execució forçosa i sancionadora. La llei de revisió d’ofici dels seus actes i acords. Les tasas tributàries i financera. La potestat de revisió o reunió.
ARTICLE 4.1 LBRL, Dins l’esfera de les seves competències, corresponen en tot cas als municipis, les províncies i les illes: La potestat de revisió d’ofici dels seus actes i acords. La potestat de previsió d’ofici dels seus actes i acords. Les prerelacions expropiatòria i d’investigació, delimitació i recuperació d’ofici dels seus béns. La potestat de legitimitat i l’executivitat dels seus actes.
ARTICLE 4.1 LBRL, Dins l’esfera de les seves competències, corresponen en tot cas als municipis, les províncies i les illes: Les prelacions, preferències i altres prerrogatives reconegudes a la hisenda pública per als crèdits d’aquesta, sense perjudici de les que corresponguin a les hisendes de l’Estat i de les comunitats autònomes; així com la inembargabilitat dels seus béns i drets en els termes que preveuen les lleis. Les prelacions, preferències i altres prerrogatives reconegudes a la hisenda privada per als crèdits d’aquesta, sense perjudici de les que corresponguin a les hisendes de l’Estat i de les comunitats autònomes; així com la inembargabilitat dels seus béns i drets en els termes que preveuen les lleis. Les prelacions, preferències i altres prerrogatives reconegudes a la hisenda pública i privada per als crèdits d’aquesta, sense perjudici de les que corresponguin a les hisendes de l’Estat i de les comunitats autònomes; així com la inembargabilitat dels seus béns i drets en els termes que preveuen les lleis. La potestat de programació, sanció o planificació.
ARTICLE 4.2 LBRL El que disposa el número precedent pot ser aplicable a les entitats territorials d’àmbit inferior al municipal i, així mateix, a les comarques, àrees metropolitanes i altres entitats locals, i les lleis de les comunitats autònomes han de concretar quines d’aquelles potestats són aplicables, excepte en el cas de les mancomunitats, que es regeixen pel que disposa l’apartat següent. El que disposa el número precedent pot ser aplicable a les entitats territorials d’àmbit superior al municipal i, així mateix, a les comarques, àrees metropolitanes i altres entitats locals, i les lleis de les comunitats autònomes han de concretar quines d’aquelles potestats són aplicables, excepte en el cas de les comunitats, que es regeixen pel que disposa l’apartat següent. El que disposa el número precedent pot ser aplicable a les entitats territorials d’àmbit superior al municipal i, així mateix, a les ciutats, àrees metropolitanes i altres entitats locals, i les lleis de les comunitats autònomes han de concretar quines d’aquelles potestats són aplicables, excepte en el cas de les mancomunitats, que es regeixen pel que disposa l’apartat següent. Les presumpció d’execució forçosa i sancionadora.
ARTICLE 4.3 LBRL Les potestats d’execució forçosa i sancionadora. Corresponen a les mancomunitats de municipis, per a la prestació dels serveis o l’execució de les obres de competència seva, les potestats que assenyala l’apartat 1 d’aquest article que determinin els seus estatuts. Si no hi ha previsió estatutària, els corresponen totes les potestats que enumera l’apartat esmentat, sempre que calguin per al compliment de la seva finalitat, i d’acord amb la legislació aplicable a cada una de les potestats esmentades, en ambdós casos. Corresponen als Estatuts de municipis, per a la prestació dels serveis o l’execució de les obres de competència seva, les potestats que assenyala l’apartat 1 d’aquest article que determinin els seus estatuts. Si no hi ha previsió estatutària, els corresponen totes les potestats que enumera l’apartat esmentat, sempre que calguin per al compliment de la seva finalitat, i d’acord amb la legislació aplicable a cada una de les potestats esmentades, en ambdós casos. Corresponen a les mancomunitats de municipis, per a la prestació dels serveis o l’execució de les obres de competència seva, les potestats que assenyala l’apartat 2 d’aquest article que determinin els seus estatuts. Si hi ha previsió estatutària, els corresponen totes les potestats que enumera l’apartat esmentat, sempre que calguin per al compliment de la seva finalitat, i d’acord amb la legislació aplicable a cada una de les potestats esmentades, en ambdós casos.
ARTICLE 5.1 LBRL, Per al compliment de les seves finalitats i en l’àmbit de les seves respectives competències. Les entitats locals, d’acord amb la Constitució i les lleis, tenen capacitat jurídica plena per adquirir, posseir, reivindicar, permutar, gravar o alienar tota classe de béns, subscriure contractes, establir i explotar obres o serveis públics, obligar-se, interposar els recursos establerts i exercir les accions que preveuen les lleis. Les entitats municipals, d’acord amb l'Estatut i les lleis, tenen capacitat jurídica propia per adquirir, posseir, reivindicar, permutar, gravar o alienar tota classe de béns, subscriure contractes, establir i explotar obres o serveis públics, obligar-se, interposar els recursos establerts i exercir les accions que preveuen els Estatuts. Les entitats locals, d’acord amb la Constitució i les lleis, tenen capacitat jurídica propia per adquirir, posseir, reivindicar, permutar, gravar o alienar tota classe de béns, subscriure contractes, derogar-los, establir i explotar obres o serveis públics, obligar-se, interposar els recursos establerts i exercir les accions que preveuen les lleis. les entitats locals, d’acord amb la Constitució i les lleis, tenen capacitat jurídica plena per adquirir, posseir, reivindicar, permutar, gravar o alienar tota classe de béns, subscriure contractes, establir i explotar obres o serveis públics o privats, obligar-se, interposar els recursos establerts i exercir les accions que preveuen els Estatuts.
ARTICLE 6.1 LBRL, Les entitats locals serveixen amb objectivitat els interessos i actuen d’acord amb els principis. D’eficàcia, descentralització, desconcentració i coordinació, amb submissió plena a la llei i al dret. D’eficiència, descentralització, desconcentració i coordinació, amb submissió plena a la llei i al dret D’eficàcia, centralització, desconcentració i coordinació, amb submissió plena a la llei i al dret D’eficàcia, descentralització, concentració i coordinació, amb submissió propia a la llei i al dret.
ARTICLE 6.2 LBRL Els tribunals exerceixen el control de legalitat dels acords i actes de les entitats locals. Els jutjats exerceixen el control de legalitat dels acords i actes de les entitats locals. Els tribunals exerceixen el control de legalitat dels acords i actes de les entitats municipals. La Generalitat exerceixen el control de legalitat dels acords i actes de les entitats locals.
ARTICLE 7.1 LBRL Les competències de les entitats locals són pròpies o atribuïdes per delegació. Les competències de les entitats catalanes són pròpies o atribuïdes per delegació. Les competències de les entitats locals són plenas o atribuïdes per delegació. Les competències dels ajuntaments són pròpies o atribuïdes per delegació.
ARTICLE 7.2 LBRL, Les competències pròpies dels municipis, les províncies, les illes i altres entitats locals territorials. Només poden ser determinades per llei i s’exerceixen en règim d’autonomia i sota la responsabilitat pròpia, atenent sempre la deguda coordinació en la seva programació i execució amb les altres administracions públiques. Només poden ser determinades per Decret i s’exerceixen en règim d’autonomia i sota la responsabilitat pròpia, atenent sempre la deguda coordinació en la seva programació i execució amb les altres administracions públiques. Només poden ser determinades per llei i s’exerceixen en règim d’autonomia i sense responsabilitat, atenent sempre la deguda coordinació en la seva programació i execució amb les altres administracions públiques. Els tribunals exerceixen el control de legalitat dels acords i actes de les entitats locals.
ARTICLE 7.3 LBRL, L’Estat i les comunitats autònomes, en l’exercici de les seves competències respectives. Poden delegar en les entitats locals l’exercici de les seves competències. No poden delegar en les entitats locals l’exercici de les seves competències. Poden delegar en les entitats locals algunes de les seves competències. Les competències de les entitats locals són pròpies o atribuïdes per delegació.
ARTICLE 7.3 LBRL Les competències delegades s’exerceixen en els termes que estableixen la disposició o l’acord de delegació, segons que correspongui, amb subjecció a les regles que estableix l’article 27, i han de preveure tècniques de direcció i control d’oportunitat i eficiència. Les competències delegades s’exerceixen en els termes que estableixen la disposició o l’acord de delegació, segons que correspongui, amb subjecció a les regles que estableix l’article 29, i han de preveure tècniques de direcció i control d’oportunitat i eficiència. Les competències delegades s’exerceixen en els termes que estableixen la disposició o l’acord de delegació, segons que correspongui, amb subjecció a les regles que estableix l’article 26, i han de preveure tècniques de direcció i control d’oportunitat i eficiència. Les competències delegades s’exerceixen en els termes que estableixen la disposició o l’acord de delegació, segons que correspongui, amb subjecció a les regles que estableix l’article 28, i han de preveure tècniques de direcció i control d’oportunitat, eficàcia i eficiència.
ARTICLE 7.4 LBRL Les entitats locals només poden exercir competències diferents de les pròpies i de les atribuïdes per delegació quan no es posi en risc la sostenibilitat financera del conjunt de la hisenda municipal, d’acord amb els requeriments de la legislació d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera i no s’incorri en un supòsit d’execució simultània del mateix servei públic amb una altra administració pública. A aquests efectes, són necessaris i vinculants els informes previs de l’Administració competent per raó de matèria, en què s’assenyali la inexistència de duplicitats, i de l’Administració que tingui atribuïda la tutela financera sobre la sostenibilitat financera de les noves competències. Les entitats locals només poden exercir competències diferents de les pròpies i de les atribuïdes per delegació quan es posi en risc la sostenibilitat financera del conjunt de la hisenda estatal, d’acord amb els requeriments de la legislació d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera i no s’incorri en un supòsit d’execució simultània del mateix servei públic amb una altra administració pública. A aquests efectes, no són necessaris i vinculants els informes previs de l’Administració competent per raó de matèria, en què s’assenyali la inexistència de duplicitats, i de l’Administració que tingui atribuïda la tutela financera sobre la sostenibilitat financera de les noves competències. L’Administració local i les altres administracions públiques han d’ajustar les seves relacions recíproques als deures d’informació mútua, col·laboració, coordinació i respecte als àmbits competencials respectius. L’Administració local i estatal amb les altres administracions públiques han d’ajustar les seves relacions recíproques als deures d’informació mútua, col·laboració, coordinació i respecte als àmbits competencials respectius.
Denunciar test Consentimiento Condiciones de uso