Cuestiones
ayuda
option
Mi Daypo

TEST BORRADO, QUIZÁS LE INTERESEM10 uf5 Anat. i patolo. bàsiques "l'aparell digestiu".

COMENTARIOS ESTADÍSTICAS RÉCORDS
REALIZAR TEST
Título del test:
M10 uf5 Anat. i patolo. bàsiques "l'aparell digestiu".

Descripción:
Técnic en emergències Sanitàries en "Català".

Autor:
AVATAR

Fecha de Creación:
16/01/2019

Categoría:
Otros

Número preguntas: 73
Comparte el test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Comparte el test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Últimos Comentarios
No hay ningún comentario sobre este test.
Temario:
Comencen la deglució... Els moviments de la llengua. Els moviments de la faringe. Els moviments de les galtes i el paladar. Els moviments coordinats de les dents.
Quin nom reben les parts assenyalades amb el número u? Glàndules salivals. Galtes. Dents. Papill.les gustatives.
Quin nom rep la part assenyalada amb el número dos? Boca. Esòfag. Llengua. Paladar.
Quin nom rep la part assenyalada amb el número tres? Esòfag. Estòmac. Tràquea. Laringe.
Quin nom rep la part assenyalada amb el número quatre? Esòfag. Estómac. Fetge. Pàncrees.
Quin nom rep la part assenyalada amb el número cinc? Fetge. Esòfag. Estómac. Pàncrees.
Quin nom rep la part assenyalada amb el número sis? Fetge. Vesícula biliar. Estómac. Pàncrees.
Quin nom rep la part assenyalada amb el número set? Vesícula biliar. Pàncrees. Estómac. Fetge.
Quin nom rep la part assenyalada amb el número vuit? Duodè. Vesícula biliar. Pàncrees. Instestí prim.
Quin nom rep la part assenyalada amb el número deu? Instestí prim. Instestí gros. Duodè. Esòfag.
Quin nom rep la part assenyalada amb el número nou? Instestí gros. Instestí prim. Esòfag. Duodè.
Quin nom rep la part assenyalada amb el número onze? Recte. Anus. Duodè. Apèndix.
Quin nom rep la part assenyalada amb el número dotze? Recte. Anus. Duodè. Apèndix.
Els processos de la digestió són... L'alimentació i la nutrició. La nutrició i l'excreció. La nutrició i la filtració. L'alimentació i l'excreció.
La digestió és el conjunt de processos mecànics i químics de transformació d'aliments en nutrients perquè puguin ser absorbits i utilitzats per les cèl.lules de l'organsime. Relaciona: Alimentació. Nutrició.
L'aparell digestiu està format per un conjunt d'òrgans, que podem classificar de la manera següent. Relaciona: Cavitat bucal. Tub digestiu. Glàndules digestives grans.
La boca o cavitat bucal. Relaciona: Llavis. Les Galtes. El paladar. La llengua. Les dents. Glàndules salivals.
La digestió comença... a la boca. al tub digestiu. a les glandules digestives. a l'esòfag.
Les glàndules salivals estan formades per... Les paròtides i les linguals. Les paròtides, les linguals i els maxil.lars. Les subparòtides, les submaxil.lars i les sublinguals. Les paròtides, les submaxil.lars i les sublinguals.
El peritoneu és... Una membrana que recobreix la cavitat abdominal i les visceres que s'hi troben. Una vàlvula situada entre l'esòfag i l'estómac. Un conducte dorsal a la laringe, que és comú per a la respiració i la deglució. Una glàndula que segrega enzims, que aboca a l'estómac.
El tub digestiu. Relaciona: La faringe. L'esòfag. L'estómac. L'intesti prim. L'intesti gros. El recte. El conducte anal.
L'intesti prim està format... Pel fons, el cos i l'antre. Pel duodè, el jejú i l'ili. Pel jejú, l'ili i el cec. Pel càrdies i el pílor.
L'intesti gros està format... Pel fons, el cos i l'antre. Pel duodè, el jejú i l'ili. Pel jejú, l'ili i el cec. Pel cec i el còlon.
En cuantes porcions es divideix el colon? En quatre: ascendent, transvers, descendent i sigmoide. En dos: ascendent i descendent. En tres: ascendent, descendent i sigmoide. En cinc: ascendent, transvers, descendent, deltoide i sigmoide.
L'apèndix és... Al recte. Al cec. Al còlon descendent. Al còlon sigmoide.
La presència de càlculs a la vesícula biliar s'anomena: Esteatosi. Colelitiasi. Bilielitiasi. Acolià.
El quim és... El resultat de les primeres transformacions digestives que es produeixen a la boca i passen a l'esòfag. Una pasta semilíquida que es forma l'intestí prim. El contingut alimentari que arriba a l'intestí prim, que encara conté nutrients que han de ser absorbits. Els residus que queden al final del procés digestiu i que seran expulsats a l'exterior.
L'estomac està format... Pel fons, el cos i l'antre. Pel duodè, el jejú i l'ili. Pel jejú, l'ili i el cec. Pel cec i el còlon.
Les glàndules digestives grans són... El fetge i el pàncrees. El fetge, el pàncrees i la vesícula biliar. El fetge, el pàncrees i el duodè. Les paròtides, les submaxil.lars i les sublinguals.
EL pàncrees conté dos tipus diferents de cèl.lules la majoria són exocrines aquestes aboquen els seus productes a l'exterior o al tub digestiu, les restants són les endocrines que aboquen les secrecions a la sang. Veritable. Fals.
EL pàncrees conté dos tipus diferents de cèl.lules la majoria són exocrines aquestes aboquen les secrecions a la sang, les restants són les endocrines que aboquen els seus productes a l'exterior o al tub digestiu . Fals. Veritable.
La vesícula biliar és una bosseta en forma de pera, situada sota el fetge del qual es un òrgan auxiliar perquè emmagatzema la bilis entre els àpats. Veritable. Fals.
La vesícula biliar és una glàndula en forma de pastanaga, situada sota el fetge del qual es un òrgan auxiliar perquè emmagatzema la bilis entre els àpats. Fals. Veritable.
La dificultat per empassar s'anomena... Disfàgia. Odinofàgia. Afasia. Metrorràgia.
El dolor per empassar s'anomena... Disfàgia. Odinofàgia. Afasia. Metrorràgia.
La deglució... consisteix en el pas del bol alimentari des de la boca cap a l'esofag. es l'acte mitjançant el qual evacuem la femta a l'exterior. consisteix en l'elecció i preparació dels aliments que s'ingeriran. consisteix en la transformació dels aliments per separar els nutrients que contenen i d'utilització posterior dels nutrients.
La defecació... es l'acte mitjançant el qual evacuem la femta a l'exterior. consisteix en l'elecció i preparació dels aliments que s'ingeriran. consisteix en el pas del bol alimentari des de la boca cap a l'esofag. consisteix en la transformació dels aliments per separar els nutrients que contenen i d'utilització posterior dels nutrients.
Les glàndules salivals segreguen de... mig litre a un litre de saliva diari. un litre a un litre i mig de saliva diari. un litre i mig a dos litres de saliva diari. dos litres a dos litres i mig de saliva diari.
Quantes dents té la dentició infantil? 20 peces. 24 peces. 26 peces. 28 peces.
Quantes dents té la dentició adulta o permanent? 32 peces: 8 incisives, 4 canines, 8 premolars i 12 molars. 30 peces: 8 incisives, 4 canines, 8 premolars i 10 molars. 28 peces: 6 incisives, 4 canines, 6 premolars i 12 molars. 26 peces: 6 incisives, 4 canines, 6 premolars i 6 molars.
El tub digestiu està tancat pels dos extrems. Fals. Veritable.
El tub digestiu està obert pels dos extrems. Veritable. Fals.
Fisiologia de la digestió a la boca. Relaciona: Les galtes. El paladar tou. La llengua. Les dents. Les glàndules salivals.
Sota la superficie de la llengua hi corren unes vènules que van a la circulació general sense pasar pel fetge. Per això la via sublingual és molt apropiada per l'administració de fàrmacs. Veritable. Fals.
Com es mouen els aliments al tub digestiu? Mitjançant 2 tipus de moviments, els de la segmentació i els de la peristalsi. Mitjançant 3 tipus de moviments, els de la distribució, de la segmentació i els de la peristalsi. Mitjançant 2 tipus de moviments, els de la distribució i els de la peristalsi. Mitjançant 4 tipus de moviments, els de la distribució, de la masticació, de la segmentació i els de la peristalsi.
Relaciona el moviments dels aliments al tub digestiu: Segmentació. Peritalsi.
Malalties bucals. Relaciona: Càries dental. Periodontitis. Herpes labial recurrent. Candiasi bucal.
La femta. Relaciona: Més de 3 deposicions al dia. Menys de 3 deposicions a la semana. Femta pàl.lida que produeixen les obstruccions biliars i algunes hepatitis. Femta negra, brillant, enganxosa i té una olor característica, quan hi ha un sagnat a l'esofag, a l'estomac o al duodè. Femta amb sang vermella barrejada, quan hi ha un punt de sagnat a qualsevol part de l'intestí gros. Surt sang per l'anus sense defecació. Femta amb un aspecte sabonós, que provoca una malaltia pancreàtica.
Malalties del tub digestiu. Relaciona. Gastritis aguda. Ulcera pèptica. Càncer Gàstric. Malabsorció. Síndrome de l'intestí irritable. Apendicitis. Càncer de còlon i recte. Hèrnia intestinal.
L'Helicobacter pylori és un bacteri que causa... Càncer gàstric. Cirrosi. Úlcera duodenal, úlcera gàstrica o gastritis. Irritabilitat a l'intestí.
Quin nom reben les dents assenyalades amb el número vuit? Molars. Incisives. Premolars. Canines.
Quin nom reben les dents assenyalades amb el número quatre? Molars. Incisives. Premolars. Canines.
Quin nom reben les dents assenyalades amb el número dotze? Canines. Premolars. Incisives. Molars.
Quin nom reben les dents assenyalades amb el número vuit? Molars. Canines. Incisives. Premolars.
La vacuna de l'hepatitis B protegeix més del 95% de les persones adultes immunocompotents i tés pocs efectes adversos. Veritable. Fals.
La vacuna de l'hepatitis B protegeix més del 85% de les persones adultes immunocompotents i tés pocs efectes adversos. Fals. Veritable.
Encara no hi ha vacunes eficaces contra el virus de l'hepatitis C, i vacunarse contra l'hepatits B no protegeix contra la C. Veritable. Fals.
Encara no hi ha vacunes eficaces contra el virus de l'hepatitis C, però vacunar-se contra l'hepatits B protegeix contra la C en un 60% de les persones adultes immunocompotents i tés pocs efectes adversos. Fals. Veritable.
Quin nom rep la part assenyalada amb el número quinze? Apèndix. Cec. Intestí gros. Intestí prim.
Quin nom rep la part assenyalada amb el número setze? Cec. Apèndix. Intestí gros. Intestí prim.
Malalties de les glàndules. Relaciona: Hepatitis A. Hepatitis B. Hepatitis C. Hepatitis (Generalitzada). L'esteatosi hepàtica. Cirrosi. Colelitiasi.
L'obesitat és l'excés de greix corporal. Veritable. Fals.
Quin nom rep la part assenyalada amb el número u? Jejú. Ili. Cec. Apèndix.
Quin nom rep la part assenyalada amb el número dos? Jejú. Ili. Cec. Apèndix.
Quin nom rep la part assenyalada amb el número set? Còlon transvers. Còlon sigmoide. Còlon descendent. Còlon ascendent.
Quin nom rep la part assenyalada amb el número sis? Còlon transvers. Còlon ascendent. Còlon sigmoide. Còlon descendent.
Quin nom rep la part assenyalada amb el número cinc? Còlon transvers. Còlon ascendent. Còlon sigmoide. Còlon descendent.
Quin nom rep la part assenyalada amb el número tres? Còlon transvers. Còlon descendent. Còlon sigmoide. Còlon ascendent.
Quina de les funcions següents no la duu a terme el fetge? Rep els nutrients que hi arriben per la vena porta i els metabolitza. Mata els gèrmens que han travessat la paret intestinal i hi arriben. Produeix les hormones insulina i glucagó. Elimina substàncies que no es poden incorporar a l'estructura de l'organisme ni utilitzar per obtenir energia.
El conducte hepàtic comú s'uneix al conducte cístic i forma... El peritoneu. La bilis. La vesícula biliar. El colèdoc.
L'intesti prim. Relaciona: La bilis. Suc pancreàtic. Amilasa pancreàtica. Lipasa pancreàtica. Tripsina. Quimotripsina. Carboxipeptidasa.
A l'intestí gros hi habiten grans quantitats de bacteris simbiòtics, l'anomenada flora intestinal. Veritable. Fals.
A l'intestí prim hi habiten grans quantitats de bacteris simbiòtics, l'anomenada flora intestinal. Veritable. Fals.
Denunciar test Consentimiento Condiciones de uso