option
Cuestiones
ayuda
daypo
buscar.php

M5 UF2 "Test 1". "Lesions per agents físics". "Unitat 4".

COMENTARIOS ESTADÍSTICAS RÉCORDS
REALIZAR TEST
Título del Test:
M5 UF2 "Test 1". "Lesions per agents físics". "Unitat 4".

Descripción:
Técnic en emergències Sanitàries en "Català".

Fecha de Creación: 2019/11/20

Categoría: Otros

Número Preguntas: 70

Valoración:(0)
COMPARTE EL TEST
Nuevo ComentarioNuevo Comentario
Comentarios
NO HAY REGISTROS
Temario:

Definim els accidents com aquells esdeveniments... que succeeixen de manera sobtada i poden causar danys materials o humans. que succeeixen de manera esperada i poden causar danys materials o humans. que succeeixen de manera provocada i poden causar danys humans. que succeeixen de manera sobtada i poden causar danys materials.

Els danys personals causats pels accidents podran ser... lleus, greus o molt greus. lleus, moderats, greus o molt greus. lleus, moderats o molt greus. lleus, moderats o greus.

Habitualment classifiquem als accidents segons... quin sigui el lloc en què es produeixen i quines siguin les seves causes. quin sigui el lloc en què es produeixen, quins siguin els seus danys personals i quines siguin les seves causes. quin sigui el lloc en què es produeixen i quins siguin els seus danys personals. quins siguin els seus danys personals i quines siguin les seves causes.

Els accidents de trànsit són una de les principals causes d'accident. Veritable. Fals.

El lloc on es produeixen els accidents;. Accidents de tràfic. Accidents laborals. Accidents domèstics. Accidents esportius. D'altres accidents.

Les causes que produeixen els accidents;. Accidents de tràfic. Caigudes accidentals. Intoxicacions. Cremades. Asfíxies.

Lesions causades per agents físics: Lesions traumàtiques. Lesions per fred i calor. Lesions per electricitat. Lesions per radiacions ionitzants.

Un traumatisme és... una lesió causada per un agent físic, la qual es produeix mitjançant una acció mecànica. una lesió causada per un agent químic, la qual es produeix mitjançant una acció mecànica. una lesió causada per un agent biològic, la qual es produeix mitjançant una acció mecànica. una lesió causada per un agent físic o biològic, la qual es produeix mitjançant una acció mecànica.

Considerem traumatisme... Tant els successos en què la persona es precipita sobre l'agent (caiguda a terra, cop amb un calaix, etç.) com aquells en els quals l'agent és el que es precipita sobre la persona (cop de puny, tret, impacte de metralla, etç.). Els successos en què la persona es precipita sobre l'agent (caiguda a terra, cop amb un calaix, etç.). Els successos en els quals l'agent és el que es precipita sobre la persona (cop de puny, tret, impacte de metralla, etç.). Els successos en els quals l'agent entra en contacte amb l'organisme del afectat (cremades a l'entrar en contacte amb la pell, irritació de les vies aèries per inspiració, etç.).

La mortalitat per traumatismes en accidents s'agrupa... en tres tipus depenent de el moment en què es produeix: mortalitat immediata, mortalitat precoç i mortalitat tardana. en dos tipus depenent de el moment en què es produeix: mortalitat immediata i mortalitat precoç. en quatre tipus depenent de el moment en què es produeix: mortalitat immediata, mortalitat precoç, mortalitat mitjana i mortalitat tardana. en tres tipus depenent de el moment en què es produeix: mortalitat immediata, mortalitat mitjana i mortalitat tardana.

Relaciona la mortalitat per traumatismes: Mortalitat precoç. Mortalitat immediata. Mortalitat tardana. Mortalitat mitjana.

Una atenció sanitària ràpida i correcta i un trasllat acurat redueixen el risc d'una mort... Precoç o tardana. Precoç. Tardana. Immediata, precoç o tardana.

Relaciona els percentatges de mortalitat en accidents de tot tipus: mortalitat precoç. mortalitat tardana. mortalitat immediata.

Relaciona els percentatges de mortalitat en accidents de tràfic: mortalitat precoç. mortalitat tardana. mortalitat immediata.

Les taxes de lesions greus no diagnosticades es situen al voltant... d'un 15%. d'un 20%. d'un 10%. d'un 25%.

Relacio la conducta PAS: Protegir. Avisar. Socórrer.

Les fases de valoració d'una víctima accidentada són ... Avaluació primària i secundària. Avaluació primària, secundària i final. Avaluació primària, secundària i terciària. Avaluació primària, secundària, terciària i quaternària.

L'avaluació primària té com a objectiu valorar si hi ha un risc imminent per a la vida. Veritable. Fals.

L'avaluació primària té com a objectiu valorar les lesions que presenta la víctima, un cop s'ha comprovat que no hi ha risc vital immediat. Veritable. Fals.

L'avaluació secundària té com a objectiu valorar les lesions que presenta la víctima, un cop s'ha comprovat que no hi ha risc vital immediat. Veritable. Fals.

L'avaluació secundària té com a objectiu valorar si hi ha un risc imminent per a la vida. Veritable. Fals.

Relaciona les fases de la valoració amb les següents regles nemotècniques : Avaluació primària. Avaluació secundària.

Relaciona les següents regles nemotècniques amb les diferents accions a seguir: A: Via aèria. B: Respiració. C: Circulació.

Relaciona les següents regles nemotècniques amb les diferents accions a seguir: D: Deteriorament neurològic. E: Exploració (Revisió completa).

A la "resposta motora" de "l'escala de glasgow", si la víctima localitza amb "un braç i amb l'altre no", comptarà... 5. 6. 4. 2.

Quins criteris trobem en l'observació clínica de l'escala de coma de Glasgow?. Resposta ocular, Resposta verbal i Resposta motora. Resposta ocular, Resposta verbal i Resposta neurològica. Resposta pupil.lar, Resposta motora i Resposta verbal. Resposta neurològica, Resposta pupil.lar i Resposta verbal.

Relaciona les diferents puntuacions amb el tipus de glasgow: Glasgow lleu. Glasgow moderat. Glasgow greu. Puntuació de Glasgow falsa.

2.Relaciona la resposta de l'escala de Glasgow i la seva puntuació: Obeeix ordres. Localitza. Retira. Flexió anormal. Resposta extensora. No resposta. Tipus de resposta d'aquest apartat correcta. Tipus de resposta d'aquest apartat incorrecta.

1.Relaciona la resposta de l'escala de Glasgow i la seva puntuació: Orientada. Conversa confusa. Paraules inapropiades. No Resposta. Sons incomprensibles. Tipus de resposta d'aquest apartat correcta. Tipus de resposta d'aquest apartat incorrecta.

3.Relaciona la resposta de l'escala de Glasgow i la seva puntuació: Espontània. A l'ordre. A el dolor. No resposta. Tipus de resposta d'aquest apartat correcta. Tipus de resposta d'aquest apartat incorrecta.

Quina és la puntuació màxima en l'escala de Glasgow?. 16. 15. 14. 13.

Quina és la puntuació mínima en l'escala de Glasgow?. 1. 2. 3. 4.

Quina és la puntuació d'un Glasgow lleu?. Està entre 15 i 13. Està entre 12 i 9. Està entre 16 i 13. Està entre 15 i 12.

Quina és la puntuació d'un Glasgow moderat?. Està entre 15 i 12. Està entre 12 i 9. Està entre 12 i 8. Està entre 11 i 8.

Quina és la puntuació d'un Glasgow greu?. Està entre 8 i 3. Està entre 7 i 3. Està entre 8 i 2. Està entre 7 i 1.

En l'escala de glasgow, pel que fa a la resposta motora, quina és la puntuació màxima?. 6. 5. 7. 4.

En l'escala de glasgow, pel que fa a la resposta verbal, quina és la puntuació màxima?. 6. 5. 4. 3.

En l'escala de glasgow, pel que fa a la resposta ocular, quina és la puntuació màxima?. 5. 6. 4. 3.

Un pacient pateix un TCE, a la valoració, no parla, obre els ulls a el dolor i té les extrimats superiors i inferiors anormalment en extensió, la puntuació serà de... Glasgow 5. Glasgow 4. Glasgow 6. Glasgow 7.

En l'escala TRS el nivell 4 indica una situació de... Poca gravetat. Certa gravetat. La persona necessita atenció constant i efectuar el més aviat possible el trasllat a un hospital. Molt greu. La persona entra en estat de coma i necessita rebre atenció especialitzada ràpidament. Molt greu. Amb poques probabilitats de supervivència. Irrecuperable. La persona a mort.

En l'escala TRS el nivell 3 indica una situació de... Certa gravetat. La persona necessita atenció constant i efectuar el més aviat possible el trasllat a un hospital. Poca gravetat. Molt greu. La persona entra en estat de coma i necessita rebre atenció especialitzada ràpidament. Molt greu. Amb poques probabilitats de supervivència. Irrecuperable. La persona a mort.

En l'escala TRS el nivell 2 indica una situació de... Molt greu. La persona entra en estat de coma i necessita rebre atenció especialitzada ràpidament. Molt greu. Amb poques probabilitats de supervivència. Certa gravetat. La persona necessita atenció constant i efectuar el més aviat possible el trasllat a un hospital. Poca gravetat. Irrecuperable. La persona a mort.

En l'escala TRS el nivell 1 indica una situació de... Certa gravetat. La persona necessita atenció constant i efectuar el més aviat possible el trasllat a un hospital. Molt greu. Amb poques probabilitats de supervivència. Poca gravetat. Irrecuperable. La persona a mort. Molt greu. La persona entra en estat de coma i necessita rebre atenció especialitzada ràpidament.

En l'escala TRS el nivell 0 indica una situació de... Irrecuperable. La persona a mort. Molt greu. Amb poques probabilitats de supervivència. Molt greu. La persona entra en estat de coma i necessita rebre atenció especialitzada ràpidament. Certa gravetat. La persona necessita atenció constant i efectuar el més aviat possible el trasllat a un hospital. Poca gravetat.

Un pacient pateix un TCE, a la valoració, emet sons incomprensibles, obre els ulls a el cridar-li, i al pressionar el llit unguial, retira la mà, la puntuació serà de... Glasgow 9. Glasgow 10. Glasgow 11. Glasgow 12.

Un pacient pateix un TCE, a la valoració, parla però està confús, obre els ulls si se li demana i obeeix ordres, la puntuació serà de... Glasgow 12. Glasgow 13. Glasgow 14. Glasgow 15.

Quants i quins són els paràmetres que té en compte l'escala TRS (Trauma Revised Score)?. Són 3 paràmetres; La pressió arterial sistòlica, la freqüència respiratòria i la puntuació en l'escala de glasgow. Són 3 paràmetres; La pressió arterial diastòlica, la freqüència respiratòria i la puntuació en l'escala de glasgow. Són 4 paràmetres; La pressió arterial diastòlica, la saturació d'oxigen, la freqüència respiratòria i la puntuació en l'escala de glasgow. Són 4 paràmetres; La pressió arterial sistòlica, la saturació d'oxigen, la freqüència respiratòria i la puntuació en l'escala de glasgow.

Quants nivells de gravetat estableix l'escala de TRS?. Cinc nivells de gravetat, sent el més greu el 0 i el menys greu el 4. Quatre nivells de gravetat, sent el més greu el 1 i el menys greu el 4. Cinc nivells de gravetat, sent el més greu el 4 i el menys greu el 1. Quatre nivells de gravetat, sent el més greu el 4 i el menys greu el 1.

L'estat d'un pacient pot canviar ràpidament i, estarem atents durant tot el procés. Per detectar ràpidament qualsevol canvi aplicarem l'escala TRS... a.) Cada vegada que es fa un canvi en la situació de la víctima: immobilització, aplicació d'alguna cura, trasllat, etç. c.) Cada vegada que s'observa algun canvi en l'estat de la víctima. b.) La resposta a.) i la resposta c.) són correctes. d.) Abans de pujar el pacient a l'ambulància, durant el trajecte i abans de baixar-lo. e.) Cada cinc minuts per a poder detectar el més aviat possible qualsevol canvi en l'estat de la víctima. f.) La resposta a.) i la resposta d.) són correctes.

La ciència que estudia l'efecte de les diferents accions mecàniques sobre el cos humà es denomina... Biomecànica. Patologia. Fisiologia. Anatomia.

Dins de la biomecànica podem diferenciar, entre... Biomecànica del trauma i la biomecànica de l'accident. Biomecànica del trauma i la biomecànica de la víctima. Biomecànica de la víctima i la biomecànica de l'accident. Biomecànica de la víctima, del trauma i la biomecànica de l'accident.

Si una persona ha caigut de peu des de certa alçada, podem preveure que tindrà lesions ... A les cames i la columna vertebral i haurem de comprovar si és així. A les cames i els braços i haurem de comprovar si és així. Al cap i la columna vertebral i haurem de comprovar si és així. Al cap i a les cames i haurem de comprovar si és així.

Si una persona ha patit un accident de motocicleta haurem de pensar que... Els traumatismes al cap són freqüents en aquesta situació, i ho tindrem en compte a l'hora de fer el maneig inicial de la víctima. Els traumatismes a la columna vertebral són freqüents en aquesta situació, i ho tindrem en compte a l'hora de fer el maneig inicial de la víctima. Els traumatismes en les extremitats superiors i inferiors són freqüents en aquesta situació, i ho tindrem en compte a l'hora de fer el maneig inicial de la víctima. Els traumatismes al tòrax són freqüents en aquesta situació, i ho tindrem en compte a l'hora de fer el maneig inicial de la víctima.

La biomecànica del trauma estudia un mecanisme lesiu concret. Veritable. Fals.

La biomecànica de l'accident a partir d'un determinat tipus d'accident preveu quines seran les lesions més probables i estudia l'accident de forma global. Veritable. Fals.

La biomecánica del trauma a partir d'un determinat tipus d'accident preveu quines seran les lesions més probables i estudia l'accident de forma global. Fals. Veritable.

La biomecànica de l'accident estudia un mecanisme lesiu concret. Fals. Veritable.

Els estudis més detallats sobre biomecànica d'accidents s'han realitzat sobre accidents de trànsit, ja que suposen el tipus d'accident que causa més morts. Veritable. Fals.

En el cas d'una ferida punxant a l'abdomen tindrem una lesió perforant: hi haurà una perforació de la paret abdominal i es veuran afectades vísceres de l'interior de la cavitat, el que probablement causarà una hemorràgia interna. En una lesió d'aquest tipus quins procediments aplicarem?. Els necessaris per a la prevenció d'un xoc hipovolèmic. Els necessaris per a la prevenció d'un xoc cardiogènic. Els necessaris per a la prevenció d'un xoc anafilàctic. Els necessaris per a la prevenció d'un xoc sèptic.

En quina posició col.locarem a un pacient amb xoc hipovolèmic?. En decúbit supí i les cames aixecades. En decúbit lateral i cames separades. En fowler i les cames aixecades. En decúbit prono.

Relaciona el tractament correcte en un xoc hipovolèmic: Tractament correcte xoc hipovolèmic. Tractament incorrecte xoc hipovolèmic.

Relaciona la biomecànica en els accidents tràfic: Col·lisió frontal sense cinturó. Col·lisió frontal amb cinturó. Col·lisió per impacte posterior. Impacte lateral. Impacte rotacional. Volcament. Accident amb motocicleta. Atropellament.

Una persona que ha patit un accident de trànsit té un presió arterial sistòlica de 86 mmHg, una freqüència respiratòria de 28 rpm i una puntuació en l'escala de Glasgow de 11. Quin valor en l'escala TRS li correspon? Que pots deduir d'aquest valor?. N-2. Molt greu. La persona entra en estat de coma i necessita rebre atenció especialitzada ràpidament. N-1. Molt greu. Amb poques probabilitats de supervivència. N-3. Certa gravetat. La persona necessita atenció constant i efectuar el més aviat possible el trasllat a un hospital. N-4. Poca gravetat. N-0. Irrecuperable. La persona a mort.

Una persona que ha patit un accident de trànsit té un presió arterial sistòlica de 90 mmHg, una freqüència respiratòria de 30 rpm i una puntuació en l'escala de Glasgow de 13. Quin valor en l'escala RTS li correspon? Que pots deduir d'aquest valor?. N-2. Molt greu. La persona entra en estat de coma i necessita rebre atenció especialitzada ràpidament. N-4. Poca gravetat. N-0. Irrecuperable. La persona a mort. N-3. Certa gravetat. La persona necessita atenció constant i efectuar el més aviat possible el trasllat a un hospital. N-1. Molt greu. Amb poques probabilitats de supervivència.

Una persona que ha patit un accident de trànsit té un presió arterial sistòlica de 74 mmHg, una freqüència respiratòria de 8 rpm i una puntuació en l'escala de Glasgow de 7. Quin valor en l'escala RTS li correspon? Que pots deduir d'aquest valor?. N-0. Irrecuperable. La persona a mort. N-1. Molt greu. Amb poques probabilitats de supervivència. N-2. Molt greu. La persona entra en estat de coma i necessita rebre atenció especialitzada ràpidament. N-3. Certa gravetat. La persona necessita atenció constant i efectuar el més aviat possible el trasllat a un hospital. N-4. Poca gravetat.

Una persona que ha patit un accident de trànsit té un presió arterial sistòlica de 45 mmHg, una freqüència respiratòria de 4 rpm i una puntuació en l'escala de Glasgow de 5. Quin valor en l'escala RTS li correspon? Que pots deduir d'aquest valor?. N-0. Irrecuperable. La persona a mort. N-1. Molt greu. Amb poques probabilitats de supervivència. N-2. Molt greu. La persona entra en estat de coma i necessita rebre atenció especialitzada ràpidament. N-3. Certa gravetat. La persona necessita atenció constant i efectuar el més aviat possible el trasllat a un hospital. N-4. Poca gravetat.

Una persona que ha patit un accident de trànsit té un presió arterial sistòlica de 0 mmHg, una freqüència respiratòria de 0 rpm i una puntuació en l'escala de Glasgow de 3. Quin valor en l'escala RTS li correspon? Que pots deduir d'aquest valor?. N-0. Irrecuperable. La persona a mort. N-1. Molt greu. Amb poques probabilitats de supervivència. N-2. Molt greu. La persona entra en estat de coma i necessita rebre atenció especialitzada ràpidament. N-3. Certa gravetat. La persona necessita atenció constant i efectuar el més aviat possible el trasllat a un hospital. N-4. Poca gravetat.

Un pacient pateix un TCE, a la valoració, diu paraules inapropiades, obre els ulls a el cridar-li i localitza el dolor, la puntuació serà de... 10. 11. 12. 13.

Un pacient pateix un TCE, a la valoració, té la parla orientada, té els ulls oberts espontàniament i està rígid amb els braços flexionats, els punys tancats i les cames dretes (flexió anormal), la puntuació serà de... 12. 13. 11. 14.

Un pacient pateix un TCE, a la valoració, emet sons incomprensibles, obre els ulls si se li demana i té les extrimats superiors i inferiors anormalment en extensió, la puntuació serà de... 7. 6. 8. 9.

Denunciar Test