Cuestiones
ayuda
option
Mi Daypo

TEST BORRADO, QUIZÁS LE INTERESEMossos, Simulacro Prova 2017

COMENTARIOS ESTADÍSTICAS RÉCORDS
REALIZAR TEST
Título del test:
Mossos, Simulacro Prova 2017

Descripción:
Mossos, Coneixements

Autor:
Pepito grillo
(Otros tests del mismo autor)

Fecha de Creación:
22/12/2019

Categoría:
Oposiciones

Número preguntas: 50
Comparte el test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Comparte el test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Últimos Comentarios
No hay ningún comentario sobre este test.
Temario:
Quants anys va fer el passat mes de juliol de la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelo- na? 20 25 30 35.
Què estableixen les clàusules terra en relació amb un préstec hipotecari? L’EURIBOR. L’IRPF. Els interessos màxims a pagar en les quotes encara que els interessos ordinaris pugin. Els interessos mínims a pagar en les quotes encara que els interessos ordinaris baixin.
La deontologia professional és: Un conjunt de normes i reglaments. Un codi de primers auxilis. Un conjunt de regles i principis ètics Un conjunt de serveis al ciutadà.
La Sala de Coordinació Interpolicial de Catalunya va ser creada per: Possibilitar la coordinació policial en l’àmbit institucional. Conèixer la delimitació de les funcions policials. Possibilitar la coordinació policial en l’àmbit operatiu. Preparar i liderar les reunions de la Junta de Seguretat de Catalunya.
L’article 164 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya estableix que en matèria de seguretat pública, d’acord amb el que disposa la legislació estatal, correspon a la Generalitat: La inspecció i la sanció de les activitats de seguretat privada que s’acompleixen a Catalunya. La creació i organització de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra. La regulació, planificació i execució de mesures relatives a les emergències i la seguretat civil. La creació i autorització de joc i apostes i llur regulació.
Quin dret tracta de garantir l’àmbit de privacitat de la persona dins l’espai físic del seu domicili: El dret a la intimitat. El dret a la llibertat. El dret a la inviolabilitat del domicili. El dret al secret de les comunicacions.
Quin comte, fundador del Casal de Barcelona, reuní diferents comtats i repoblà les planes interiors de la Catalunya central? Carles Martell Guifré el Pilós. Borrell II. Carlemany.
A Catalunya, cap al final del segle XVIII, es va començar a popularitzar el treball en el sector: De la llana. Del cotó. Del lli. Del cànem.
La regulació de les competències de la Generalitat de l’Estatut d’autonomia de Catalunya de l’any 2006, estableix que les competències de la Generalitat són de tres tipus: Inclusives, compartides i executives. Compartides, executives i organitzatives. Exclusives, compartides i executives. Compartides, executives i transmissibles.
Els principis que configuren el poder judicial són: La legalitat i la imparcialitat. La independència i la mobilitat. L’exclusivitat i la unitat jurisdiccional. L’especialització i la compatibilitat.
La INTERPOL és una organització policial: Que centralitza les informacions i documentacions sobre delinqüència entre les diferents comunitats autònomes. D’àmbit mundial per prevenir, detectar i combatre el delicte. Que intervé en assumptes de caràcter policial i polític. Que intervé exclusivament en assumptes policials d’àmbit europeu.
La popular festa de l’Aquelarre que celebra l’any 2017 la seva 40a edició, té lloc a la ciu- tat de: Lleida. Tàrrega. Cervera. Figueres.
La unitat local bàsica de l’organització territorial és: La província. La vegueria. El municipi. La diputació.
Són institucions catalanes de rellevància estatutària, entre d’altres: El Síndic de Greuges, la Sindicatura de Comptes i el Consell Intercomarcal de Catalunya. El Consell de Garanties Estatutàries, el Síndic de Greuges i el Consell de Telecomunicacions de Catalunya. El Consell de Garanties Estatutàries, el Síndic de Greuges i la Sindicatura de Comptes. La Sindicatura de Comptes, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya i el Consell General Judi- cial.
El Consell de Cent, una institució molt representativa de l’administració local de Barcelo- na, estava compost: Per l’estament militar. Per cent prohoms de la ciutat. Per l’estament religiós. Pels cinc consellers que governaven la ciutat.
El punt més elevat de Catalunya, amb 3.143 m és: El Puig Neulós. La Tossa Plana de Lles. La Pica d’Estats. El Puigmal.
El Pla estratègic de seguretat viària de Catalunya 2014-2020 té com a objectiu prioritari assolir l’any 2020 una reducció en el nombre de morts a les vies catalanes respecte a l’any 2010, del: 30 % 50 % 25 % 40 %.
A quin país ha tingut lloc la cimera internacional dels dirigents G7 l’any 2017? França. Alemanya Itàlia. Suïssa.
El sistema d’informació Schengen (SIS): És un instrument de seguiment del cens de persones Schengen. És un sistema informàtic d’introducció i consulta de dades per a la recerca de persones i objectes. És un sistema informàtic de vigilància de transaccions monetàries. És un sistema d’informació per a la realització de gestions policials duaneres.
L’any 1640 es produí una revolta social a diferents ciutats, sobretot a Barcelona, anome- nada: La Guerra dels Trenta Anys La Guerra dels Segadors. La Guerra de Successió La Primera Guerra Carlina.
Quin nom reben a Catalunya les guerres napoleòniques? Guerra del Francès. Guerra Carlina. Guerra de Successió. Guerra Gran.
La Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra té com a àmbit d’actuació el conjunt del territori de Catalunya i no exerceix les seves funcions en els camps de: La seguretat pública i l’ordre públic. La policia administrativa. La policia judicial. La policia fiscal.
Quina institució de la Unió Europea garanteix la interpretació i aplicació del dret comu- nitari? La Comissió de la Unió Europea. El Parlament Europeu. El Tribunal de Justícia de la Unió Europea. El Consell de la Unió Europea.
El Servei Català de Trànsit i el Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència 112 Cata- lunya, entre d’altres, estan adscrits a: El Gabinet Tècnic. El Gabinet del Conseller. La Direcció de Serveis. La Secretaria General del Departament d’Interior.
Quins colors hi ha a la bandera d’Alemanya? Negre, verd, vermell. Negre, vermell, groc. Groc, verd, blau Verd, groc, vermell.
A quin estat pertany la regió insular de Còrsega? França. Itàlia. Grècia. Xipre.
El Ministeri Fiscal: És l’òrgan de govern del poder judicial. És el conjunt de mitjans personals i materials destinats a l’organització de les activitats rela- cionades amb la justícia. No forma part del poder judicial. És l’òrgan que interpreta la Constitució espanyola.
El català és una llengua romànica que prové del: Retoromànic. Romanès. Llatí. Sard.
El naixement de la prosa literària en català comença a la segona meitat del segle XIII, amb l’obra de: Joaquim Rubió i Ors. Pompeu Fabra. Víctor Balaguer. Ramon Llull.
L’organisme encarregat del procés formatiu exigible als cossos de policia i al personal de protecció civil i de prevenció i extinció d’incendis i de salvaments és: El Servei de Formació Policial. La Direcció de Serveis. L’Institut de Seguretat Pública de Catalunya. La Sub-direcció General de Gestió del Coneixement.
Quin equip català de futbol juga per primera vegada a la seva història a primera divisió la temporada 2017-2018? Centre d’Esports Sabadell F.C. Gimnàstic de Tarragona. Club Esportiu Europa. Girona Futbol Club.
Quin d’aquests festivals de música se celebra cada any a Calella de Palafrugell? Porta Ferrada. Primavera Sound. Cruïlla. Cap Roig.
Els reglaments que regulen aspectes d’àmbit intern de l’Administració que no afecten de forma directa els drets i els interessos dels ciutadans s’anomenen: Organitzatius. Jurídics. Executius. Independents.
Quin d’aquests rius de Catalunya no pertany al vessant mediterrani? El Foix. El Gaià. La Garona. La Tordera.
A Catalunya, al primer terç del segle XX, Enric Prat de la Riba i Francesc Cambó van ser líders destacats del següent partit polític: Front Democràtic de Catalunya. Lliga Regionalista. Partit Socialista Unificat de Catalunya. Front d’Esquerres.
Els drets que han de ser respectats per garantir que els processos penals es desenvolupen d’acord amb la Constitució espanyola són: el dret a la llibertat, el dret a la inviolabilitat del domicili, el dret al secret de les comunicacions i: El dret al sufragi. El dret a la tutela judicial efectiva. El dret administratiu. El dret a la innocència prèvia.
Durant el segle XV, Joanot Martorell, va escriure la següent obra mestra de la narrativa medieval: Curial e Güelfa. Roís de Corella. Tirant lo Blanc. L’Espill.
Quin dels següents països no aplica l’Acord de Schengen? Espanya. Irlanda. Suècia Luxemburg.
En el camp del dret públic, s’utilitza l’expressió competència per designar: El conjunt d’actuacions possibles sense supervisió legal. El conjunt de funcions que l’ordenament jurídic atribueix a un subjecte públic en una deter- minada matèria El conjunt d’activitats que no requereixen auditoria jurídica. La capacitat d’actuació coordinada de la Policia.
A partir de 1994 es va iniciar el desplegament dels Mossos d’Esquadra en el territori ca- talà, en substitució de les forces i els cossos de seguretat de l’Estat. Per quina comarca va començar? Osona. Anoia. Barcelonès. Garrotxa.
En qui ha recaigut, entre d’altres, el Premi Nacional de Cultura 2017? Emma Vilarasau. Núria Espert. Clara Segura. Pepa Plana.
La Llei 10/1994, d’11 de juliol, de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra deter- mina que la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra s’estructura jeràrquicament en les escales següents: Escala intermèdia, escala executiva, escala superior, escala operativa i escala de suport. Escala operativa, escala executiva, escala superior, escala de suport i escala bàsica. Escala bàsica, escala intermèdia, escala executiva, escala superior i escala de suport. Escala bàsica, escala intermèdia, escala executiva, escala judicial i escala d’inspecció.
La Comissaria Superior de Coordinació Central: Supervisa les operacions i les actuacions de les diferents sales de comandament. Vetlla per la seguretat ciutadana des de la proximitat territorial Coordina les diferents comissaries generals que donen resposta global a les funcions de cai- re més especialitzat. Defineix els criteris relatius als sistemes d’informació policial.
La Junta de Seguretat de Catalunya és un òrgan de composició paritària entre la Genera- litat i l’Estat i és presidida pel/per la: Conseller/a d’Interior. Ministre/a d’Interior. President/a de la Generalitat. Conseller/a de Justícia.
El concepte que representa el màxim exponent de la interconnexió de dispositius a través d’Internet, els quals poden estar orientats a múltiples funcions, com ara videovigilància, domòtica, automoció, etc. és: Multimèdia Hipermèdia. Internet de les coses (IoT) Big data.
El/la president/a de la Generalitat ha de ser elegit pel Parlament de Catalunya entre els seus membres, per: Majoria absoluta en primera votació o per majoria simple a les 24 hores. Majoria simple en primera votació o per majoria absoluta a les 48 hores. Majoria absoluta en primera votació o per majoria simple a les 48 hores. Majoria simple en primera votació o per majoria absoluta a les 24 hores.
Quin d’aquests països té un model d’estat federal? Xile. Suïssa. França. Irlanda.
Quin dels següents òrgans està integrat en el sistema de seguretat pública de Catalunya: El Ministeri Fiscal. El Síndic de Greuges. L’Audiència Provincial. La junta local de seguretat.
A quina ciutat té lloc el lliurament del Premi Nobel de la Pau? Estocolm. Oslo. Londres. Viena.
En quina zona emblemàtica de Barcelona es troba ubicat el Parlament de Catalunya? Ciutat de la Justícia. Parc de la Ciutadella. Drassanes. Plaça de Sant Jaume.
Denunciar test Consentimiento Condiciones de uso