option
Cuestiones
ayuda
daypo
buscar.php

OPOS - PART ESPECÍFICA

COMENTARIOS ESTADÍSTICAS RÉCORDS
REALIZAR TEST
Título del Test:
OPOS - PART ESPECÍFICA

Descripción:
EDUCACIÓ INFANTIL

Fecha de Creación: 2021/08/04

Categoría: Otros

Número Preguntas: 50

Valoración:(0)
COMPARTE EL TEST
Nuevo ComentarioNuevo Comentario
Comentarios
NO HAY REGISTROS
Temario:

Assenyaleu l'opció correcta en relació a l'educació infantil a Catalunya: És de caràcter obligatori. És de caràcter obligatori el segon cicle. Cap dels dos cicles és obligatori. És obligatòria i gratuïta.

A qui s'aplica el Decret 282/2006 de 4 de juliol, dels requisits dels centres del primer cicle de l'educació infantil. Centres que imparteixen el primer cicle de l'educació infantil. Centres que imparteixen el segon cicle de l'educació infantil. Centres que imparteixen els dos cicles de l'educació infantil. Centres que acullen infants de 0 a 2 anys.

Quina denominació tenen el centres que imparteixen únicament el primer cicle de l'educació infantil: L'expressió llar d'infants o escola bressol i el nom que li vulguin posar. Llar d'infants o escola bressol, a elecció del seu titular, seguit sempre de l'expressió "pública". Llar d'infants o escola bressol, a elecció del seu titular, seguit sempre de l'expressió "privada". Llar d'infants o escola bressol, a elecció del seu titular, seguit de l'expressió "pública" o "privada", segons la naturalesa del titutal.

Marca quina de les següents afirmacions NO és correcte sobre les llars d'infants: Només poden ser públiques. Poden ser tant públiques (administració pública) o privades (persona físia o jurídica). Cada centre defineix i aprova per a cada curs acadèmic la programació dels serveis educatius que ofereix. El nombre mínim de professionals en presència simultània ha de ser igual al nombre de grups en funcionament simultani més un.

No poden ser titutars d'una llar d'infants privada: Persones físiques que presten serveis a l'administració educativa estatal, autonòmica o local. Persones físiques que tenen antecedents penals per delictes dolosos. Persones jurídiques en les quals les persones incloses als apartats anteriors exerceixen càrrecs rectors o són titulars del 20% o més del capital social. Totes són correctes.

En el primer cicle d'educació infantil, com a màxim quants infants hi poden haver?. 8 infants si són menors d'1 any. 13 infants de 1 a 2 anys. 20 infants de 2 a 3 anys. Totes són correctes.

Marca l'afirmació correcta sobre els requisits d'espais i instal·lacions: Hi ha d'haver un mínim de 3 sales, una per cada tram d'edat d'aquesta etapa. Cada sala ha de tenir una superfície mínima de 2m quadrats per infant, amb un mínim de 30m quadrats. Totes són correctes. Les sales destinades a menors de 2 anys han de disposar d'àrees diferenciades per a facilitar el descans i la higiene dels infants. Cada sala destinada a menors de 2 anys ha de disposar d'un servei que és visible i directament accessible des de la sala i que disposa, com a mínim, de dos lavabos i dos inodors.

Quina és la figura que difereix dins el consell de participació de les llars d'infants segons si són públiques o privades: El director o la directora de la llar d'infants que el presideix. El representant de la titularitat. El representant del personal educador elegit d'entre ells pel mateix personal educador. El representant dels pares i mares dels infants elegit d'entre els pares i les mares pels mateixos pares i mares. El representant del personal d'administració i serveis.

Quines són les àrees d'experiència i desenvolupament: Descoberta d'un mateix i dels altres. Descoberta de l'entorn. Comunicació i llenguatge. Totes són correctes.

Què regula el Decret 150/2017, de 17 d'octubre, de l'atenció educativa a l'alumnat en el marc d'un sistema educatiu inclusiu?. Regula l'atenció a l'alumnat escolaritzat en centres d'educació especial. Regula l'atenció dels infants amb dictamen de l'EAP. Tots els alumnes són objectes de l'atenció educativa que regula aqeust decret. Tots els infants atesos pel CDIAP són objecte de l'atenció educativa que regula aquest decret.

En quin capítol del Decret 150/2017 s'inclou la definició del concepte d'atenció educativa i l'objecte, àmbit subjectiu, xarxa de suports a l'educaciói inclusiva i les funcions de l'Administració educativa i dels centres educatius en relació amb el contingut del Decret. Capítol I. Capítol II. Capítol III. Capítol IV. Capítol V.

En quin capítol del Decret 150/2017 s'incloen les mesures i els suports per a l'atenció dels alumnes que permeten organitzar els recursos i la intervenció educativa. A més, la detecció i avaluació de les necessitats educatives de suport educatiu i el pla de suport individualitzat per respondre-hi. Capítol I. Capítol II. Capítol III. Capítol IV. Capítol V.

En quin capítol del Decret 150/2017 es parla sobre l'escolarització dels alumnes. Capítol I. Capítol II. Capítol III. Capítol IV. Capítol V.

En quin capítol del Decret 150/2017 es parla sobrre l'atenció educativa dels alumnes amb necessitats específiques de suport educatiu als ensenyaments postobligatoris i de transició a la vida adulta. Capítol I. Capítol II. Capítol III. Capítol IV. Capítol V.

En quin capítol del Decret 150/2017 es parla sobre serveis i recursos que es posen a disposició dels sistema educatiu perquè aquesta faci efectiva l'escolarització i l'educació de tots els alumnes. Capítol I. Capítol II. Capítol III. Capítol IV. Capítol V.

Quina de les següents afirmacions sobre l'objecte del Decret 150/2017 és correcte. Garantir que tots els centres educatius sostinguts amb fons públics dins l'àmbit de l'ensenyament no universitari siguin inclusius mitjançant l'establiment de criteris que orientin l'organització i la gestió dels centres. Garantir que tots els centres educatius sostinguts amb fons privats dins l'àmbit de l'ensenyament no universitari siguin inclusius mitjançant l'establiment de criteris que orientin l'organització i la gestió dels centres. Garantir que tots els centres educatius sostinguts amb fons públics i privats dins l'àmbit de l'ensenyament no universitari siguin inclusius mitjançant l'establiment de criteris que orientin l'organització i la gestió dels centres. Garantir que tots els centres educatius sostinguts amb fons públics dins l'àmbit de l'ensenyament no universitari i universitari siguin inclusius mitjançant l'establiment de criteris que orientin l'organització i la gestió dels centres.

Quins alumnes són considerats de necessitats específiques de suport educatiu (marca incorrecta): Alumnes amb necessitats educatives especials associades a discapacitats físiques, intel·lectuals o sensorials, trastorns de l'espectre autista, trastorns greus de conducta, trastorns mentals i malalties degeneratives greus i minoritàries. Alumnes d'origen estranger amb necessitats educatives derivades de la incorporació tardana al sistema educatius, de la falta de domini de la llengua vehicular dels aprenentatges i de l'escolaritat prèvia deficitària. alumnes amb necessitats educatives deriveades de situacions socioeconòmiques i socioculturals especialment desfavorides. Alumnes amb trastorns d'aprenentatge o de comunicació (trastorns que afecten l'adquisició i ús funcional del llenguatge). Alumnes amb altes capacitats derivades de la superdotació intel·lectual, els talents simples i complexos i la precocitat. Alumnes amb risc d'abandonament escolar prematur. Alumnes procedents d'ètnies amb espcial risc d'exclusió social.

Marca l'afirmació correcta sobre les mesures i suports universals: Són accions i pràctiques, de caràcter educatiu, preventiu i proactiu, que permeten flexibilitzar el context d'aprenentatge, proporcionen als alumnes estratègies per facilitar-los l'accés a l'aprenentatge i la participació i garanteixen l'aprenentatge significatiu de tot l'alumnat i la convivència, el benestar i el compromís de tota la comunitat educativa. S'adrecen a tot l'alumnat. Els apliquen tots els professionals del centre liderats per l'equip directiu i coordinats per l'equip docent, amb la implicació de tota la comunitat educativa. Totes són correctes.

Quina afirmació és correcte sobre les mesures i suports: Les mesures i suports intensiu són actuacions educatives extraordinàries adaptades a la singularitat dels alumnes amb NEE, que permeten ajustar la resposta educativa de forma transversal, amb una freqüència regular i sense límit temporal. Les mesures i suports addicionals els apliquen tots els professionals del centre liderarts per l'equip directiu i coordinats per l'equip docent, amb la implicació de tota la comunitat educativa. Les mesures i suports universals els apliquen els docents i el personal d'atenció educativa designats per la direcció del centre i són orientats pels mestres d'educació especial, mestres d'audició i llenguatge, professionals d'orientació educativa i els tutors de l'aula d'acollida, en coordinació amb tot l'equip docent, personal d'atenció educativa i amb la col·laboravió dels serveis educatius. Les mesures i els suports intensius es planifiquen per a tots els alumnes.

Quines característiques tenen les mesures i suports intensius, en el marc del Decret 150/2017 de 17 d'octubre de l'atenció educativa a l'alumnat en el marc d'un sistema educatiu inclusiu?. Accions d'alta intensitat i llarga durada en atenció a les singularitats individuals. Atencions específiques als aprenentatges, accions flexibles, temporals i preventives. Accions individuals, prenventives i intensives. Atencions individuals, temporals i d'alta intensitat.

En quant de temps s'ha d'elaborar un PI: Termini de dos mesos des del moment en què se'n determini la necessitat. Termini màxim de dos mesos des del moment en què se'n determini la necessitat. No hi ha termini concret però durant el primer trimestre del curs. Termini màxim de tres mesos des del moment en què se'n determini la necessitat.

Quin ha de ser el contingut del PI: Mesures i suports adreçats a l'alumne referents als àmbits, les àrees o matèries que afavoreixen l'assoliment de les competències bàsiques i els criteris d'avaluació. Resultats de l'avaluació de l'alumne que consten en documents oficials d'avaluació responen a l'aplicació dels criteris establerts en el PI. S'avalua i s'actualitza d'acord amb el progrés personal de l'alumne i s'ha de revisasr de manera periòdica i, com a mínim, cada curs escolar. Totes són correctes.

Quin dels següents és un servei educatiu del Departament d'Ensenyament: EAP. SIEI. SIAL (Suport intesnsiu per a l'escolarització inclusiva). AIS (programes de les aules integrals de suport).

Quin dels següents és un lloc de treball esepcífic que tene un caràcter temporal en les escoles, centres d'educació secundària i insituts escola: Aules d'acollida. CRP (Centres de recursos pedagògics). CdA (Camps d'aprenentatge). CESIRE (Centre de Recursos Pedagògics Específics de Suport a la Innovacció i la Recerca Educativa).

Quin dels següents NO és un servei educatiu: CREDA. CREDV. CRETDIC. SIAL.

Quin dels següents NO és un lloc de treball específic de caràcter temporal: SIAL. AULES D'ACOLLIDA. SIEI. ELIC (Equips d'assessorament i orieentació en llengua, interculturalitat i cohesió social).

El procés d'adaptació de l'infant amb NESE a l'escola bressol: Es recomanable al llarg del mes de setembre sempre. Es recomanable espaiat en el temps i amb estances a l'escola de curta durada. Depèn de com es va adaptant l'infant i la necessitat que manifesta la família. Depèn de les necessitats del grup classe.

Pot ser el mètode DENVER una eina a utilitzar a la classe de l'infant 2-3 anys amb dificultast en la relació i la comunicació: Cal un coneixement del mètode i valoració de cada cas. Depèn del vincle amb l'educadora. És un mètode a aplicar amb infants més grans. Són millors altres metodologies que tinguin més en compte les emocions dels infants.

A partir de quan admeten els infants a les Escoles Bressol: De les setze setmanes fins als 3 anys. Des del mes fins als 3 anys. Des dels 6 mesos fins els 3 anys. No hi ha edat mínima.

Quins són els principis de l'Institut Nacional d'Educació Especial: Principi normalització servei. Principi d'integració escolar. Principi de sectorització de l'atenció educativa. Principi d'individualització de l'ensenyament. Totes són correctes.

A quin principi fa referència: els infants amb NEE han de rebre l'atenció que necessitin dintre del sistema educatiu ordinari. Principi de normalització de serveis. Principi d'integració escolar. Principi de sectorització de l'atenció educativa. Principi d'individualització de l'ensenyament.

A quin principi fa referència: tots els infants han de ser escolaritzats en centrees educatius ordinaris, excepte aquells que a causa del seu grau d'afectació requereixen l'assistència a un centre específic. Principi de normalització de serveis. Principi d'integració escolar. Principi de sectorització de l'atenció educativa. Principi d'individualització de l'ensenyament.

A quin principi fa referència: tots els infants han de poder rebre els serveis educatius que necessitin en el seu entorn geogràfic. Principi de normalització de serveis. Principi d'integració escolar. Principi de sectorització de l'atenció educativa. Principi d'individualització de l'ensenyament.

A quin principi fa referència: tots els infants han de rebre l'atenció que necessitin en qualsevol moment de la seva evolució. Principi de normalització de serveis. Principi d'integració escolar. Principi de sectorització de l'atenció educativa. Principi d'individualització de l'ensenyament.

Què ha d'incloure el PI: Dades escolars i personals de l'infant. Motius i la proposta educativa. Criteris d'avaluació, temporització i mesures i suports que es duran a terme. Totes són correctes.

A què fa referència: és un dels principals documetns que ha de tenir el centre, on cal concretar el concepte que té d'educació i organització que seguirà per poder portar a terme el projecte elaborat. Projecte educatiu de centre (PEC). Proposta pedagògica de centre (PPC). Programacions generals d'aula (PGA). Plans de suport individualitzat (PI).

A què fa referència: document integrat en el PEC i ha de donar resposta a les preguntes de què, com i quan s'ha d'ensenyar, i què, com i quan s'ha d'avaluar a partir de la rpoposta feta en el DCB (primer nivell de concreció). Document en renovació constant per tal d'adaptar-lo als canvis que puguin tenir lloc i ha de ser un instrument que potenciï l'atenció a la diversitat. Projecte educatiu de centre (PEC). Proposta pedagògica de centre (PPC). Programacions generals d'aula (PGA). Plans de suport individualitzat (PI).

A què fa referència: tercer nivell de concreció curricular i s'entén com el conjunt d'unitats de programació dissenyades per un determinat nivell educatiu. Projecte educatiu de centre (PEC). Proposta pedagògica de centre (PPC). Programacions generals d'aula (PGA). Plans de suport individualitzat (PI).

A què fa referència: nou nivell de concreció curricular que permeti al professorat individualitzar l'actuació educativa al màxim. Pensada per tots aquells alumnes amb dificultats d'aprenentatge o capacitast excepcions que necessitaran, per satisfer les seves necessitats, la presa d'altres tipus de mesures més diferenciades i individualitzades que les adoptades per a la majoria dels seus companys. Projecte educatiu de centre (PEC). Proposta pedagògica de centre (PPC). Programacions generals d'aula (PGA). Plans de suport individualitzat (PI).

Marca dels següents trets, quins es considerarien NESE: Retard en el seu desenvolupament. Mancances o desavantatges en el pocés d'aprenentatge. Malalties greus que poden ser transitòries o permanents. Altes capacitats intel·lectuals. Alguna deficiència que els provoca discapacitat. Alguna situació de desavantatge educatiu. Pertanyer a minories ètniques. Problemes de conducta.

Quins diagnòstics s'inclouen dins les necessitats educatives especials: Discapacitat física/ intel·lectual/ sensorial (visual o auditiva). Trastorn greu de la conducta. TEA. Trastorn mental. Malalties degeneratives greus o minoritàries. Alumnat amb trastorns d'aprenentatge o comunicació. Alumnat amb altes capacitats. Alumnat d'òrigen estranger amb NESE derivades d'incorporació tardan al sistema educatiu o falta de domini de la llengua vehicular o escolaritat prèvia deficitària. Risc abandonament escolar prematur.

Quins diagnòstics s'inclouen dins les necessitats específiques de suport educatiu: Discapacitat física/ intel·lectual/ sensorial (visual o auditiva). Trastorn greu de la conducta. TEA. Trastorn mental. Malalties degeneratives greus o minoritàries. Alumnat amb trastorns d'aprenentatge o comunicació. Alumnat amb altes capacitats. Alumnat d'òrigen estranger amb NESE derivades d'incorporació tardan al sistema educatiu o falta de domini de la llengua vehicular o escolaritat prèvia deficitària. Risc abandonament escolar prematur.

Decret 150/2017, de 17 d'octubre, de l'atenció educativa a l'alumnat en el marc d'un sistema educatiu inclusiu: Capítol I. Capítol II. Capítol III. Capítol IV. Capítol V. DA. DD. DF.

Quines característiques generen diversitat: Socials (procedència geogràfica - cultural i nivell socioeconòmic). Físiques (característiques físiques). Psicològiques (ritmes de treball i atenció/ coneixements previs/ motivació/ estils i hàbits d’aprenentatge/ interessos/ capacitats/ establiment de relacions afectives i maneres d’establir la comunicació). Totes són correctes.

L'escola bressol municipal (EBM) acullen infants... Des de les 16 setmanes fins als 3 anys. Des de les 24 setmanes fins als 3 anys. Des de les 16 setmanes fins que entren a primària. Des de les 24 setmanes fins que entren a primària.

Cada escola bressol elabora el seu projecte educatiu, que valora les característiques del context on se situa el centre i que es concreta en un conjunt de decisions relatives a l'educació que es vol oferir als infants, prenent com a refeerència el model educatiu compartit?. Si. No.

Relaciona cada característica segons si són de caràcter social o psciològic. Diferències degudes a la procedència geogràfica i cultural. Diferències degudes al nivell socioeconòmic. Coneixement previs. Estils i hàbits d'aprenentatge. Capacitats. Nivell de desenvolupament. Ritmes de treball i atenció. Motivació. Interessos. Establiment de relacions afectives.

Relaciona cada princip de l'Institut Nacional d'Educació Especial amb la seva definició: Principi de normalització de serveis. Principi d'integració escolar. Principi de sectorització de l'atenció educativa. Principi d'individualitació de l'ensenyament.

Quin alumnat s'engloba dins els NESE: Alumnes amb necessitats educatives especials (NEE). Altes capacitats. Trastorns de l'aprenentatge o comunicació. Alumnes d'origen estranger. Retards en l'adquisició de llenguatge.

Relaciona: Projecte educatiu de centre (PEC). Proposta pedagògica de centre (PPC). Programaciona generals d'aula (PGA).

Denunciar Test