Cuestiones
ayuda
option
Mi Daypo

TEST BORRADO, QUIZÁS LE INTERESELa península Ibèrica entre els segles VIII i XI

COMENTARIOS ESTADÍSTICAS RÉCORDS
REALIZAR TEST
Título del test:
La península Ibèrica entre els segles VIII i XI

Descripción:
Tema 3 Geografia i Història 2n ESO

Autor:
AVATAR
Jose Luis Rodríguez Ferrón
(Otros tests del mismo autor)


Fecha de Creación:
17/01/2017

Categoría:
Otros

Número preguntas: 26
Comparte el test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Comparte el test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Últimos Comentarios
No hay ningún comentario sobre este test.
Temario:
En quin any es va iniciar la invasió musulmana de la Península? 711 712 713 714.
En quina batalla, els musulmans van derrotar el rei Visigot Roderic, fet pel qual els va animar a continuar conquerint tota la península Ibèrica?.
Quin era el propòsit dels mulsulmans al comandament de Tariq, quan van travessar l'any 711 l'estret de Gibraltar i van arribar a la Península Ibèrica? Volien conquerir tota Europa Volien fer un intercanvi de mercaderies amb els cristians que vivien a la Península La seua intenció era simplement la de fer un saqueig Volien trobar noves terres per a la seua gent.
En el moment de l'arribada dels musulmans, de l'altre costat de l'estret de Gibraltar, quin regne dominava aleshores la península? Visigots Romans Musulmans Catalans.
Com va ser l'ocupació de la Península Ibèrica per part dels musulmans? Els hi va costar molt conquistar tota la Península Va ser per fases, poc a poc Van conquerir només el sud de la Península de manera ràpida i la resta del territori els va costar moltíssim Va ser ràpida i sense a penes resistència.
Quines de les següents van ser les causes per les quals la ocupació de la Península per part dels musulmans va ser molt ràpida? Superioritat militar dels musulmans Conflictes interns dels visigots Suport prestat als invasors per grups descontents com ara, jueus o els nombles visigots Els musulmans eren més valents i van lluitar amb més força que els visigots El regne visigot no volia lluitar perquè era pacifista.
L'avanç musulmà es va detindre a les zones muntanyenques del nord, on van sorgir alguns nuclis de resistència cristiana. En quina batalla els musulmans van ser rebutjats pels àsturs?.
Uneix amb fletxes Batalla de Guadalete Batalla de Covadonga Batalla de Poitiers.
Uneix amb fletxes Batalla de Guadalete Batalla de Covadonga Batalla de Poitiers.
Con van organitzar els musulmans el territori? El van organitzar com a un emirat, o província dependent políticament i religiosament del califat omeia de Damasc El van organitzar com a un emirat, o província dependent políticament i religiosament del califat omeia de Bagdag El van organitzar com a un califat, o lloc dependent políticament i religiosament del califat omeia de Damasc El van dividir en el que actualment coneixem com a Comunitats autònomes.
On es va establir la capital d'Al-Àndalus al principi?.
Al-Àndalus va travessar per diferents etapes. Quines de les següents afirmacions es corresponen al periode de L'emirat independent (756-929) Al-Àndalus va patir nombrosos conflictes Abd-al Raman es proclama emir independent la qual cosa significa la independència política dels califes abbàssides de Bagdag Els cristians del nord van arribar fins a Granada Els cristians del nord prenen Girona Els francs conquisten Girona i Barcelona i creen la Marca Hipànica Es van revoltar els muladís o conversos a l'Islam que se sentien discriminats per la minoria àrab.
L'any 929, qui va trencar amb la dependència religiosa de Bagdag i es va proclamar califa o príncep dels creients? Abd al-Rahman I Abd al-Rahman II Abd al-Rahman III Abd al-Rahman IV.
Uneix amb fletxes Abd al-Rahman I Abd al-Rahman III Al-Hakam II Almansor Hisam.
El califat es va mantindre oficialment fins el 1031. En aquesta data, els governadors de les províncies es van declarar independents. Qué va passar amb el califat? El califat va continuar amb Abd el-Rahman V Que el califat va a passar a ser un emirat independent Que els visigots van véncer els musulmans i van recuperar la penísula Que el califat es va desintegrar en vint-i-huit xicotetes taifes o regnes independents que van subsistir fins el 1086.
Uneix amb fletxes Primer ministre que controlava l'administració i les finances Aconsellaven l'emir o califa Provícies en què es va dividir el territori Governador de les províncies Jutge que hi havia a les provincies.
Com s'anomena el consell que s'encarregava d'assessorar els emirs o els califes i que estava format pels visirs? (Si no ho saps, ves al llibre).
Quina diferència hi havia entre els emirs i els califes? Tots dos concentraven tot el poder polític, dirigien l'administració, la política exterior i l'exèrcit, i administraven justícia. Es a dir no hi havia cap diferència entre ells Tots dos concentraven tot el poder polític, dirigien l'administració, la política exterior i l'exèrcit, i administraven justícia. El califes, a més a més eren els governadors de les províncies. Tots dos concentraven tot el poder polític, dirigien l'administració, la política exterior i l'exèrcit, i administraven justícia. El califes, a més a més exercien el poder religiós Els califes eren els governadors de les províncies mentre que els emirs impartien justícia a aquestes províncies.
Com li deien als governadors de les províncies o cores d'Al-Àndalus?.
Tria les afirmacions correctes a propòsit de l'economia andalusina L'agricultura va ser la base de l'economia d'al-Àndalus L'artesania va ser la base de l'economia d'al-Àndalus A les terres de secà s'obtenien productes d'horta com ara cereals, la vinya i l'olivera A les terres de secà s'obtenien productes tradicionals del medi mediterrani com ara cereals, la vinya i l'olivera A les terres de regadiu es van obtindre productes d'horta i se'n van introduir d'altres procedents d'Orient, com ara, la canya de sucre, l'arròs, la taronja, la llima, el safrà, el cotó i la morera.
Tria les afirmacions correctes a prpòsit dels diferents sectors de l'economia andalusina Els musulmans van ampliar la superfície regada amb la creació d'embassaments, séquies, pous i sénies i van millorar l'aprofitament de la terra mitjançant l'utilització d'adobs i la reducció del guaret. Gràcies a això, va augmentar la producció agrícola i es va diversificar l'alimentació El sector primari es completava amb la ramaderia, que es va centrar en la cria de corders, cavalls i cucs de seda El sector primari també es va completar amb la pesca La mineria no va tindre gens d'importància La mineria va explotar metalls com el ferro, el coure, el plom, l'or, la plata, el mercuri i l'estany. També van ser molt importants les mines de sal.
El comerç es va veure afavorit per l'acunyació de monedes. Aquestes monedes eren d'or i de plata. Com s'anomenaven les monedes d'or?.
I les monedes de plata?.
On es realitzava el comerç interior? Als socs o mercats Al les mesquites Al voltant de la plaça principal de les ciutats A l'avinguda principal de les ciutats.
Els mercaders andalusins venien els seus productes per tota la Mediterrània. Quines mercaderies venien principalment? Matèries primeres i els productes elaborats a les ciutats Animals com ara corders, cavalls i cucs de seda Oli d'oliva i raïm de taula D'Orient, productes de luxe, com ara espècies, del nord d'Àfrica, or, ivori i esclaus negres i de l'Europa cristiana, esclaus blancs.
I quines mercaderies portaven els mercaders a Al-Àndalus? D'Orient, esclaus blancs, del nord d'Àfrica, productes de luxe, com ara espècies i de l'Europa cristiana, or, ivori i esclaus negres Mercaderies primeres i productes elaborats a les ciutats Cucs de seda i fulles de Morera D'Orient, productes de luxe, com ara espècies, del nord d'Àfrica, or, ivori i esclaus negres i de l'Europa cristiana, esclaus blancs.
Denunciar test Condiciones de uso