Cuestiones
ayuda
option
Mi Daypo

TEST BORRADO, QUIZÁS LE INTERESEPL LLIÇÀ D'AMUNT TEÒRIC 2021

COMENTARIOS ESTADÍSTICAS RÉCORDS
REALIZAR TEST
Título del test:
PL LLIÇÀ D'AMUNT TEÒRIC 2021

Descripción:
PROVA TEÒRICA - MODEL 1

Autor:
AVATAR

Fecha de Creación:
12/01/2024

Categoría:
Oposiciones

Número preguntas: 40
Comparte el test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Comparte el test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Últimos Comentarios
No hay ningún comentario sobre este test.
Temario:
D’acord amb la Llei 4/2003 d’Ordenació del sistema de seguretat pública de Catalunya, quin és l’òrgan permanent i estable de coordinació i cooperació dels diversos cossos i serveis de seguretat al municipi? L’àrea Bàsica de Coordinació La Junta Local de Seguretat La Mesa de Coordinació Operativa La Regió policial.
Segons la Llei 16/1991 de 10 de juliol, de les Policies Locals de Catalunya, els sergents de les policies locals pertanyen a l’escala: Bàsica Intermèdia Executiva Superior.
Quin és el termini màxim de la diligència d’identificació en dependències policials establert per la Llei 4/2015 de Protecció de la Seguretat Ciutadana? 3 hores com a màxim 4 hores com a màxim El temps estrictament necessari i com a màxim 6 hores Com a màxim 8 hores.
Quin dels següents equipaments municipals, no existeix a Lliçà d’Amunt? Piscina municipal coberta Escola municipal de música Biblioteca municipal Transport públic urbà.
És una infracció greu de la Llei 4/2015 de Protecció de la Seguretat Ciutadana: Causar desordres en les vies, espais o establiments públics La negativa a lliurar la documentació personal exigida legalment quan se n’hagi acordat la retirada o retenció. L’ocupació d’immobles, habitatges o edificis aliens, sempre que no sigui infracció penal La projecció de feixos de llum sobre pilots o conductors de transport que els puguin enlluernar .
Segons la llei 16/1991 de les Policies Locals de Catalunya: L’alcalde ha de determinar, en forma motivada, les circumstàncies i els serveis en què no s’han de dur armes de foc El Cap del cos, decidirà quins serveis es presten sense arma de foc Els funcionaris de carrera sempre han de prestar servei amb arma reglamentària Els agents que es trobin indisposats, prestaran servei sense l’arma reglamentària per raons de seguretat, prèvia comunicació per escrit al superior immediat que es trobi de servei.
Segons la Llei 4/2015 de Protecció de la Seguretat Ciutadana sobre els registres corporals externs: a. El registre l’ha d’efectuar un agent del mateix sexe que la persona sobre la qual es practiqui aquesta diligència b. Les respostes a) i c) són correctes c. Es poden dur a terme contra la voluntat de l’afectat d. Es realitzaran en virtut de manament judicial.
Un cop incoat el procediment d’Habeas Corpus, el termini de que disposa el Jutge competent per a dictar la resolució que procedeixi, des que s’hagi dictat auto d’incoació, és: El mínim imprescindible, inferior a 72 hores 24 hores 48 hores 72 hores.
El fet de conduir un vehicle a motor o ciclomotor sense haver obtingut mai una llicència o permís de conducció, suposa: La comissió d’un delicte contra la seguretat viària La comissió d’una infracció al Reglament General de Vehicles La comissió d’una infracció al Reglament General de Circulació Cap de les respostes anteriors és correcta.
Un atestat és: Una denúncia Una multa Una sanció Cap de les respostes anteriors és correcta.
Són funcions de les Juntes Locals de Seguretat: Conèixer els serveis de seguretat privada que tenen autorització per a operar al municipi Conèixer i impulsar iniciatives adreçades a la millora dels serveis de les diverses administracions relacionades amb la seguretat pública a Catalunya Designar el nombre d’agents que integraran els diferents dispositius de seguretat ciutadana Cap de les respostes és correcta.
Quin dels següents barris, no pertany a Lliçà d’Amunt: Sant Baldiri Can Cullera Nou Mas Bo Can Franquesa.
Segons recull la Llei d’Enjudiciament Criminal, qualsevol persona pot detenir: A qui intenta cometre un delicte en el moment d’anar a cometre’l A qui fugi de l’establiment penal a on es trobi extingint condemna Al delinqüent, “in fraganti” Totes les respostes anteriors són correctes.
La localització permanent és una pena: Complementària o substitutiva Privativa de llibertat Pecuniària Voluntària. Ha de comptar amb l’acceptació del penat.
La utilització de claus legítimes perdudes per a obrir un pany, accedir a un habitatge aliè i apoderar-se d’alguna cosa sense ser el seu propietari, es considera: Furt, ja que no s’ocasionen danys Apropiació indeguda Robatori amb força a les coses No hi ha cap infracció penal.
Sobre el dret de les persones detingudes a comunicar-se telefònicament, sense demora injustificada, amb un tercer de la seva elecció: Aquesta comunicació es celebrarà en presència del seu advocat Aquesta comunicació es celebrarà en privat, sense la presència de cap funcionari de policia Aquesta comunicació es celebrarà en presència d’un funcionari de policia Cap de les respostes es correcta.
Segons el Reglament General de Circulació, el temps mínim que ha de transcórrer entre la primera i la segona prova d’alcoholèmia que s’hagi de realitzar serà: 20 minuts 10 minuts No fixa temps mínim, però recomana que no es superin mai els 30 minuts per a garantir que no desapareguin els efectes Cap de les respostes és correcta.
El comandament immediat de la policia local, correspon: Al comandament de major graduació que es trobi de servei. Si n’hi ha més d’un amb la mateixa categoria, al més antic. Al cap del cos A l’Alcalde, el qual pot delegar les atribucions corresponents, d’acord amb la normativa vigent. Cap resposta és correcta.
Són circumstàncies agreujants del delicte de furt: a. Quan es produeixin lesions a les persones legítimament propietàries dels efectes sostrets b. Quan s’utilitzi a menors de 16 anys per a cometre el delicte c. Quan es sostreguin coses de valor artístic, històric, cultural o científic d. Les respostes “b” i “c” són correctes .
Segons el Codi Penal, són circumstàncies agreujants de la responsabilitat criminal: Executar el fet mitjançant preu, recompensa o promesa Actuar amb abús de confiança Ser reincident Totes les respostes són correctes.
El qui, sense estar legítimament autoritzat, impedeix a un altre amb violència fer allò que la llei no prohibeix, o li compel·lís a efectuar allò que no vol, sigui just o injust: Cometrà un delicte de coaccions Cometrà un delicte agreujat d’amenaces Cometrà un delicte de detenció il·legal Cap resposta és correcta.
D’acord amb la Llei d’Enjudiciament Criminal, existeix la possibilitat que la persona detinguda pugui renunciar a l’assistència lletrada? Sí sempre, quan la persona detinguda així ho estimi oportú i refusi de manera explícita per escrit davant el secretari judicial i dos testimonis No, es tracta d’un dret irrenunciable per a garantir la seva defensa Sí, però únicament quan estigui detingut per un delicte contra la seguretat viària Sí, però únicament en els procediments ordinaris per delictes contra l’honor de les persones.
Quina de les ermites que es relacionen no pertany a Lliçà d’Amunt? Santa Justa Sant Baldiri Sant Ximple Cap de les anteriors.
Segons la Llei Orgànica 10/1995, de 23 de novembre del Codi Penal, quins tipus de penes es poden imposar com a resultat d'una infracció penal? Penes privatives de llibertat Penes privatives de drets Penes de multa Totes les respostes són correctes.
Segons contempla la Constitució Espanyola, l’Estat s’organitza territorialment en: Municipis, comarques, províncies i comunitats autònomes Pedanies, municipis, províncies i comunitats autònomes Municipis, províncies i comunitats autònomes Cap resposta és correcta.
El Reglament General de Circulació recull que en un vehicle que no estigui destinat exclusivament al transport de mercaderies, la càrrega podrà sobresortir per la part posterior... La càrrega no pot sobresortir en vehicles que no estiguin destinats al transport de mercaderies La càrrega només pot sobresortir en aquests vehicles un 10% de la seva longitud o un 15% si la càrrega fos indivisible La càrrega només pot sobresortir per la part davantera en els vehicles que no són de transport de mercaderies i tinguin targeta de transports vigent Cap de les respostes és correcta.
Tal i com recull el Codi Penal, estan exempts de responsabilitat criminal: Qui actuï impulsat per una por insuperable Qui actuï per causes o estímuls tan poderosos que hagin produït arravatament, obcecació o un altre estat passional d’entitat semblant Si el culpable, abans de conèixer que el procediment judicial es dirigeix contra ell, hagi confessat la infracció a les autoritats Cap de les respostes és correcta.
Quin d’aquests centres educatius no pertany a Lliçà d’Amunt: Escola Miquel Martí i Pol Escola Ferrer i Guàrdia Escola Els Picots Institut Hipàtia d’Alexandria.
El Codi Penal, estableix com a delicte de furt d’ús d’un vehicle, la sostracció o utilització d’un vehicle aliè sense autorització i sense ànim d’apropiar-se’l, sempre i quan es restitueix, directa o indirectament en un termini inferior a.... 36 hores 48 hores 72 hores El delicte de furt d’ús de vehicle no té terminis de restitució del vehicle.
Segons el Codi Penal, l’error invencible en un fet constitutiu d’infracció penal: a. Exclou la responsabilitat criminal b. Si ateses les circumstàncies del fet i les personals de l'autor, l’error fos vencible, la infracció serà castigada, si és el cas, com a imprudent c. Les respostes “a” i “b” son correctes d. Cap de les respostes és correcta.
Cometrà un delicte contra la seguretat viària, qui condueixi un vehicle de motor o ciclomotor a velocitat superior en: 50 km/h en via urbana o en 90 km/h en via interurbana a la permesa reglamentàriament 60 km/h en via urbana o 80 km/h en via interurbana a la permesa reglamentàriament 40 km/h en via urbana o 60 km/h en via interurbana a la permesa reglamentàriament Cap de les respostes és correcta.
Els establiments públics on es realitzen espectacles musicals, a partir de 150 persones d’aforament autoritzat han de comptar amb els següents efectius de personal de control d’accés: a. Entre 150 i 500 persones d’aforament màxim autoritzat: 2 persones, com a mínim b. Entre 501 i 1.000 persones d’aforament màxim autoritzat: 3 persones, com a mínim c. Fins a 500 persones d’aforament màxim: 2 persones i per cada 200 persones més, 1 persona suplementària d. Les respostes “a” i “b” són correctes.
Actuar amb integritat i dignitat i, en particular, abstenir-se de participar en qualsevol acte de corrupció i oposar-s’hi amb fermesa, és: Un principi bàsic d’actuació de les policies locals Una funció de les policies locals Un requisit indispensable per a optar a policia local Cap de les anteriors respostes és correcta.
En relació a la designació d’advocat, la Llei d’Enjudiciament Criminal, estableix que: Anirà al centre de detenció amb la màxima rapidesa i sempre dins del termini màxim de vuit hores Anirà al centre de detenció amb la màxima rapidesa i sempre dins del termini màxim de sis hores Anirà al centre de detenció amb la màxima rapidesa i sempre dins del termini màxim de cinc hores Anirà al centre de detenció amb la màxima rapidesa i sempre dins del termini màxim de tres hores.
Quin dia es porta a terme el mercat setmanal de Lliçà d’Amunt? Els dimecres Els dimarts Els diumenges Lliçà d’Amunt no disposa de mercat setmanal.
La Constitució Espanyola garanteix la inviolabilitat del domicili, tret de: Estats de setge Estats d’alarma Estats d’excepció o guerra Casos de delicte flagrant.
Conceptualment, són els veïns del municipi: Totes les persones inscrites al Padró Municipal Totes les persones que viuen al municipi, estiguin inscrites o no al Padró Municipal Totes les persones inscrites al Padró Municipal i amb residència habitual al municipi Cap de les respostes anteriors és correcta.
Segons el procediment disciplinari de la Llei 16/1991 de 10 de juliol de les Policies Locals, en quin cas, la imposició de faltes molt greus no correspon a l’Alcalde, ja que són competència del Ple de la Corporació? La suspensió de funcions, amb pèrdua de retribucions La separació del servei L’amonestació La deducció proporcional de les retribucions per faltes de puntualitat a l’assistència.
De les funcions que li corresponen a l’Alcalde, quina no és correcta? Representar l’Ajuntament Convocar eleccions municipals Presidir la Corporació Dirigir el govern i l’administració municipal.
Els preceptes de la Llei de Trànsit i Seguretat Vial, obliguen als titulars i usuaris de: a. Les vies i terrenys públics aptes per a la circulació b. Les vies i terrenys privats, que siguin utilitzat per una col·lectivitat indeterminada d’usuaris c. Les vies i terrenys, qualsevol que sigui la seva aptitud d. Les respostes “a” i “b” són correctes.
Denunciar test Consentimiento Condiciones de uso