Cuestiones
ayuda
option
Mi Daypo

TEST BORRADO, QUIZÁS LE INTERESEPL MATARÓ TEMARI 2023

COMENTARIOS ESTADÍSTICAS RÉCORDS
REALIZAR TEST
Título del test:
PL MATARÓ TEMARI 2023

Descripción:
Test temari del Procés selectiu cobertura 10 places d'agent PL lliure

Autor:
AVATAR

Fecha de Creación:
19/01/2024

Categoría:
Oposiciones

Número preguntas: 43
Comparte el test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Comparte el test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Últimos Comentarios
No hay ningún comentario sobre este test.
Temario:
Quins noms ha rebut Mataró al llarg de la seva història? Mataró, Iluro, Alarona i Civitas Fracta. Mataró, Iluro i Alarina Mataró, Iluro, Alarina i Aquae Calidae Mataró, Iluro, Alarona i Aquae Voconis.
D’acord amb el Codi d'Ètica de la Policia de Catalunya, les bases que en cap cas un policia no pot deixar de respectar en la seva actuació, incorporen els principis de: Garantir els drets de les persones i llibertat Actuar amb integritat, proporcionalitat i congruència i, actuar amb absoluta imparcialitat. Actuar amb absoluta neutralitat política i imparcialitat Totes les anteriors són correctes.
D’acord amb la Llei 7/1985, de 2 d’abril, Reguladora de las bases del règim local, tindria la condició d’Entitat Local: Mataró El Maresme. L’Àrea Metropolitana de Barcelona. Totes són correctes.
Segons el Protocol per a l'abordatge de les infraccions d'odi i discriminació per a les policies locals de Catalunya la xenofòbia és: La creença i actitud discriminatòria que propugna la inferioritat d’un grup respecte d’un altre, basada en el color de la pell i en determinats trets físics, en virtut de la qual se’n justifica la discriminació, la segregació social, l’explotació econòmica, etc... El rebuig, aversió, hostilitat, odi o fòbia contra les persones que són d’origen estranger o són percebudes com a estrangeres. El tracte diferent o desvaloració de persones fonamentats en l’origen ètnic, és a dir, per la seva pertinença a un grup o a una comunitat que comparteix una llengua, una identitat simbòlica, una ideologia, una cultura i, en alguns casos, certs trets físics visibles que els diferencien dels altres grups o comunitats. Una forma de discriminació a través d’una disposició, criteri o pràctica aparentment neutres que impliquen un tractament idèntic a grups ètics en situació diferent.
Les policies locals de Catalunya no es poden denominar: Guàrdia municipal. Policia local Policia municipal. Guàrdia urbana.
A quina platja de la ciutat de Mataró hi ha l’àrea destinada al bany i esbarjo de gossos, durant la temporada alta de bany? La platja de Sant Simó. La platja del Callao. La platja de Ponent La platja del Varador.
Com es diu la vil·la romana, de finals del segle I aC, de Mataró: La Mesquida El Moro Torre Llauder Els Munts.
Segons l’Ordenança municipal sobre tinença, protecció i control dels animals de l’Ajuntament de Mataró, en relació a les deposicions i miccions d’un gos o qualsevol altre animal, la persona que passegi pel carrer l’animal... Ha d’adoptar les mesures necessàries perquè aquests no embrutin amb les seves deposicions les vies i/o espais públics. Està obligada a recollir les deposicions immediatament, de forma higiènicament acceptable i netejar, si fos necessari, la part de la via, espai públic o mobiliari urbà que hagués resultat afectat. En qualsevol cas, l’orina s’haurà de diluir amb aigua per tal d’assegurar la salubritat de la via i espais públics i evitar la degradació del mobiliari urbà. Totes les respostes anteriors són correctes.
Un grup d’agents s’han organitzat i han decidit no presentar-se al seu servei en mostra de disconformitat per una decisió pressa fa uns dies per un/a comandament. Aquesta decisió, que ha ocasionat una disfunció greu en la prestació del servei essencial de policia a la ciutat, es considera... L’exercici del dret de vaga reconegut a tots els funcionaris públics. Una manifestació lícita del dret de llibertat sindical. En qualsevol cas és una infracció del règim disciplinari. És un delicte d’abandonament del servei tipificat a l’article 409 Llei Orgànica 10/1995, de 23 de novembre, del Codi Penal.
D’acord amb la Llei 7/1985, de 2 d’abril, Reguladora de las bases del règim local, quina de les següents afirmacions és correcta: Qui viu en diversos municipis haurà d'inscriure's en el Padró únicament en el qual habiti durant almenys un any. La inscripció d’estrangers no comunitaris sense autorització de residència permanent s’ha de fer als 5 anys. La condició de veí s'adquireix en el mateix moment de la seva inscripció en el Padró. La inscripció en el Padró no ha de contenir el sexe de la persona.
A Mataró, l’edat mínima permesa per conduir un vehicle de mobilitat personal és: 14 anys. 16 anys. 14 anys amb autorització del progenitors. 16 anys amb autorització dels progenitors.
L’Ordenança de Civisme i Convivència de l’Ajuntament de Mataró prohibeix dur a terme tot tipus de grafisme, pintada, rascada, gravat, taca, gargot, inscripció, esquerda, incrustació, forat o deformació, amb qualsevol matèria, substancia o objecte en béns mobles o immobles privats visibles des de l'espai públic? Sí, en tot cas. No, només en béns mobles o immobles públics, tant de domini públic com patrimonials. Sí, excepte amb l'autorització de l’òrgan municipal competent i de la propietat. No, no es troba regulat aquest supòsit.
D’acord amb l’Ordenança municipal sobre tinença, protecció i control dels animals de l’Ajuntament de Mataró, quin dels següents animals no és considera sempre un animal de companyia: Els gossos. Els hàmsters. Els gats. Les fures.
El Codi d’Ètica és aplicable a qualsevol agent de la Policia de Catalunya, i des de la vesant de les seves funcions, drets i deures, quin de les següents afirmacions NO és correcta: Exercir la llibertat de pensament, de creences i expressió. Estar sota la tutela d’un òrgan o d’un tribunal en el cas que se li apliquin mesures alternatives a la sanció penal. Treballar amb dedicació complint les seves obligacions laborals i responsabilitats professionals. Exercir la llibertat d'associació.
Referent a la cohesió i benestar socials, d’acord al que recull l’Estatut d’Autonomia, s’estableix que els poders públics han de vetllar per: La dignitat, la seguretat i la protecció integral de les persones, especialment de les més vulnerables. La dignitat, la seguretat i la professió de les persones, especialment de les més vulnerables. La dignitat, la seguretat i la protecció parcial de totes aquelles persones invulnerables. La seguretat i la protecció parcial de les persones.
Amb quins municipis veïns limita Mataró: Argentona, Cabrera de Mar, Vilassar de Mar i Sant Andreu de Llavaneres. Argentona, Cabrera de Mar, Òrrius i Sant Andreu de Llavaneres. Argentona, Vilassar de Mar, Dosrius i Caldes d’Estrac. Argentona, Cabrera de Mar, Dosrius i Sant Andreu de Llavaneres.
El Consell d’Estat és l’òrgan consultiu suprem del Govern i una llei orgànica en regularà: La composició i la competència. La composició i la jerarquia. La competència i la jerarquia. La jerarquia i la competència.
Segons la Llei Orgànica 10/1995, de 23 de novembre, del Codi Penal, quina és la taxa d’alcohol en aire espirat per la qual si un/a conductor/a d’un turisme la superés podria ser responsable d’un delicte contra la seguretat del trànsit de l’article 379.2 0,25 mil·ligrams per litre. 0,40 mil·ligrams per litre. 0,60 mil·ligrams per litre. 1,20 mil·ligrams per litre.
El Document Nacional d’Identitat és un document: Privat i oficial, amb prou valor per si sol per acreditar les dades personals. Públic i oficial amb valor restringit a tots els efectes. Públic i oficial, amb prou valor per si sol per acreditar, a tots els efectes, la identitat i les dades personals del seu titular. Privat, oficial i de caràcter transitori.
Correspon a la Generalitat de Catalunya, en matèria de seguretat pública, d’acord amb el que disposa la legislació estatal: La planificació i l’organització de tots les cossos de seguretat que operen al territori. El control i vigilància del trànsit marítim. L’organització i vigilància de les instal·lacions petrolíferes i energètiques. La planificació i la regulació del sistema de seguretat pública de Catalunya i l’ordenació de les policies locals.
Les persones interessades que s'adrecin als òrgans de l'Administració General de l'Estat amb seu al territori d'una Comunitat Autònoma: Només podran fer servir el castellà ja que és la llengua oficial de l’Administració General de l’Estat. Només podran fer servir la llengua cooficial en aquesta Comunitat Autònoma. Es podran adreçar en qualsevol de les llengües cooficials en aquesta Comunitat Autònoma. Es podran adreçar en qualsevol idioma europeu.
Aquest any es celebra l’aniversari de l’arribada a Mataró des de Barcelona del primer tren de la Península Ibèrica, en quin any es va inaugurar aquest trajecte? 1873 1823 1923 1848.
Quins actes administratius NO seran motivats, amb succinta referència de fets i fonaments de dret: Els actes que limitin drets subjectius o interessos legítims. Els actes que resolguin procediments de revisió d'ofici de disposicions o actes administratius. Els acords de suspensió d'actes, sigui quin sigui el motiu d'aquesta. Els actes que acceptin proves proposades pels interessats.
Un/a agent de policia que en l’exercici de les seves funcions accedeix a les bases de dades policials amb l’objectiu de facilitar a un familiar informació personal sobre un veí d’aquest amb el que manté desavinences, aquesta acció seria... Una acció permesa per la llei atès que el/la agent de policia esta en l’exercici de les seves funcions. Un delicte de revelació de secrets de tipificat a l’article 417 Llei Orgànica 10/1995, de 23 de novembre, del Codi Penal. Una acció permesa per la llei sempre i quan es demani a través de la seu electrònica de l’Ajuntament. Cap de les respostes anteriors és certa.
D’acord amb l’article 13 de la Llei 39/2015 del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques les persones, en les seves relacions amb les Administracions Públiques, tenen el dret: A ser assistides en l'ús de mitjans electrònics en les relacions amb les administracions públiques. A ser assistides en l'ús de mitjans analògics en les relacions amb les administracions públiques, però no en els electrònics. A relativitzar les responsabilitats de les administracions públiques i autoritats, quan així consideri el/la ciutadà/ana. A ser tractades amb respecte i deferència per les autoritats i empleats públics, que tanmateix poden denegar l’assistència al/a la ciutadà/ana cas que aquest/a s’adreci de males maneres.
Els actes administratius que dictin les administracions públiques, es produiran per l’òrgan competent ajustant-se als requisits i al procediment establert, quan siguin iniciats: A instància de l’interessat. D'ofici. D'ofici o a instància de l'interessat. Només d’ofici, perquè a instància de l’interessat no tenen perquè estar ajustats als requisits.
Segons la Llei Orgànica 10/1995, de 23 de novembre, del Codi Penal, desobeir una ordre lícita realitzada per un/a agent de policia en l’exercici de les seves funcions és un delicte? No, en cap cas. Si, sempre. No, la desobediència a la policia és sempre una infracció administrativa (multa). Sí, si la desobediència es considera greu.
En l’àmbit de les competències exclusives, de manera íntegra, correspon a la Generalitat de Catalunya: La potestat legislativa únicament. La potestat legislativa, la potestat reglamentària i la funció executiva. La potestat reglamentària i les funcions legislatives que li hagin estat excloses. La potestat executiva i les funcions disciplinàries.
D’acord al Reial Decret 818/2009, de 8 de maig, per el que s’aprova el Reglament General de Conductors, a partir de quina edat és possible obtenir el permís de conducció de la classe A? 18 19 20 21.
D’acord a l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, totes les persones tenen dret que els poders públics de Catalunya les tractin, en els afers que les afecten: De forma reglamentària i subjectiva. D’una manera imparcial i objectiva. D’una manera racional i parcial. De forma objectiva, discrecional i parcial.
D’acord a la Llei 39/2015, d1 d’octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, el sector públic institucional està integrat per, entre d’altres: Qualssevol organismes públics i entitats de dret públic vinculats o dependents de les administracions públiques. Les entitats de dret privat vinculades o independents de les administracions públiques. Les universitats públiques i les privades. Totes les entitats, els organismes i les universitats que es regeixen pels principis rectors.
L’Ordenança de Civisme i Convivència de l’Ajuntament de Mataró NO contempla la prohibició de: Participar en baralles a l’espai públic. Escopir a l’espai públic. La col·locació de testos o jardineres no fermades al vol de balcons o finestres. Qualsevol tipus de mendicitat.
Segons la Llei Orgànica 10/1995, de 23 de novembre, del Codi Penal, quina és la quantia econòmica frontissa per la qual, si es supera, determina la pena en el delicte de furt? 200 €. 600 €. 400 €. Cap de les anteriors respostes és correcte.
Als efectes del Protocol per a l'abordatge de les infraccions d'odi i discriminació per a les policies locals de Catalunya, s’entén per prejudici: Un conjunt d’idees, creences i generalitzacions sobre els membres d’un grup, quan s’assumeix que tots els individus que el conformen responen a les mateixes característiques i, per tant, es perden de vista les característiques individuals de les persones. Una actitud mental negativa envers un individu o grup que té unes característiques físiques, mentals, socials, econòmiques, polítiques o culturals distintes o diferenciades. Una forma de discriminació a través d’una disposició, criteri o pràctica aparentment neutres que impliquen un tractament idèntic a persones en situació diferent. Una pràctica mitjançant el comportament o el tracte diferent i desfavorable una persona o un grup de persones basant-se en la creença que les persones no són iguals en drets i dignitat.
Als efectes de l’Ordenança de Mobilitat de Mataró, les condicions per a que una via tingui consideració de zona de vianants són: Que estigui delimitada i reservada exclusivament a la circulació de vianants. Que estigui elevada o delimitada d’una altra forma, que està reservada a la circulació de vianants, incloent en aquesta definició la vorera, l’andana i el passeig. Que estigui senyalitzada verticalment. Que hagi estat determinada pel Capítol III de l’Ordenança.
D’acord amb l’Ordenança municipal sobre tinença, protecció i control dels animals de l’Ajuntament de Mataró, indiqui quina de les afirmacions és incorrecta: Els animals mai poden tenir com a allotjament habitual els vehicles, cabines de dimensions reduïdes, celoberts, balcons, galeries, ni patis de ventilació. Es permet en tot cas, per espai de temps no superior a 40 minuts, deixar animals de companyia en vehicles estacionats, sempre i quan el vehicle estigui ubicat en una zona d'ombra. El collar i la cadena han de ser proporcionals a la talla i a la força de l'animal. Queda expressament prohibit exhibir els animals als aparadors dels establiments de venda d’animals.
L’Ordenança de Civisme i Convivència de l’Ajuntament de Mataró estableix la prohibició dels usos impropis de l'espai públic, quin del següents NO està prohibit: Estacionar-hi autocaravanes fora dels llocs habilitats a l'efecte. Cuinar-hi. Fer-hi barbacoes. Llençar deixalles de petit format fora de les papereres, com ara papers, embolcalls o xiclets.
Segons la Llei Orgànica 10/1995, de 23 de novembre, del Codi Penal, indiqui quin dels següents enunciats contempla actes punibles contemplats en el delicte contra la salut pública de l’article 368. Cultivar, elaborar o traficar amb drogues tòxiques, estupefaents o substàncies psicotròpiques. Afavorir el consum de drogues tòxiques, estupefaents o substàncies psicotròpiques. Posseir substàncies per facilitar el consum il·legal de drogues tòxiques, estupefaents o substancies psicotròpiques. Tots els enunciats són actes punibles del delicte de l’article 368 del Codi Penal.
Es consideren interessats en el procediment administratiu: Tota persona pot personar-se com a interessada en el procediment en qualsevol moment, inclòs havent-se dictat resolució definitiva. Els qui no el promoguin com a titulars de dret o d’interès col·lectiu. Les parts no representades sense interès legítim. Els qui, sense haver iniciat el procediment, tinguin drets que puguin ser afectats per la decisió que s’adopti en aquest.
L’estat d’alarma serà declarat pel Govern mitjançant: Un decret amb acord unilateral del Congrés dels Diputats. Un decret acordat pel Senat i traslladat al Congrés dels Diputats. Un decret acordat en un Consell de Ministres, per un màxim de 15 dies, donant-ne comptes al Congrés dels Diputats. Un decret unilateral acordat en el sí del Senat per un període de 15 dies.
El terme municipal de Mataró se situa entre la Serralada Litoral i el litoral mediterrani, i té una extensió total de: 22,53 Km2 32,60 Km2 15,20 Km2 43,50 Km2.
Les normes relatives als drets fonamentals i a les llibertats que la Constitució reconeix s’interpretaran: De conformitat amb la Declaració Universal de Drets Humans i les normatives vigents en tots els seus estats membres. De conformitat amb la Declaració Universal de Drets Humans i els tractats nacionals. De conformitat amb la Declaració Universal de Drets Humans i els tractats i acords internacionals sobre aquestes matèries amb independència de la seva ratificació. De conformitat amb la Declaració Universal de Drets Humans i els tractats i acords internacionals sobre aquestes matèries ratificats per Espanya.
Segons l’Ordenança municipal sobre tinença, protecció i control dels animals de l’Ajuntament de Mataró, es permet alimentar animals a la via pública? No es permet alimentar els animals a la via pública en cap cas. No es permet alimentar els animals a la via pública, excepte coloms als parcs. No es permet alimentar els animals a la via pública, excepte les persones degudament autoritzades per l’Ajuntament de Mataró. Sí, es permet alimentar els animals a la via pública sempre.
Denunciar test Consentimiento Condiciones de uso