Cuestiones
ayuda
option
Mi Daypo

TEST BORRADO, QUIZÁS LE INTERESEPL SANT ANDREU DE LA BARCA TEMARI 2023

COMENTARIOS ESTADÍSTICAS RÉCORDS
REALIZAR TEST
Título del test:
PL SANT ANDREU DE LA BARCA TEMARI 2023

Descripción:
PROVA TEÒRICA I/O PRÀCTICA

Autor:
AVATAR
Ajuntament Sant Andreu de la Barca
(Otros tests del mismo autor)


Fecha de Creación:
11/01/2024

Categoría:
Oposiciones

Número preguntas: 55
Comparte el test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Comparte el test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Últimos Comentarios
No hay ningún comentario sobre este test.
Temario:
Quines són les garanties institucionals que estableix la Constitució Espanyola de 1978 per la defensa dels drets constitucionals? Les garanties normatives. L'estat d'alarma, l'estat d'excepció i l'estat de setge. El Defensor del Poble, el Ministeri Fiscal i les Forces i Cossos de Seguretat. Cap de les respostes és correcta.
L'actual Estatut de Catalunya estableix que la legitimació dels Poders de la Generalitat emanen...? De les institucions. Del poder legislatiu, el poder judicial i del poder executiu. Del poble de Catalunya. De l'Estat.
En quina plaça de Sant Andreu de la Barca hi ha un record per un ciutadà de la nostra població (Pere Casas i Palau) que va morir a un camp de concentració nazi. Plaça Mauthausen. Plaça de la Solana. Plaça de la Font de la Roda. Plaça de la Pau.
Quin d'aquests principis no és aplicable a tots els procediments administratius? Aposta per les noves tecnologies. Publicitat. Oficialitat. Tots els principis anteriors són aplicables a tots els procediments administratius.
Els principis de l'estat de dret a la Constitució són a l'article 9.3 CE, quins són...? Principi de legalitat, la jerarquia normativa, la publicitat de les normes, la irretroactivitat de les disposicions sancionadores no favorables o restrictives de drets individuals, la seguretat jurídica, la responsabilitat i la interdicció de l'arbitrarietat dels poders públics. Principi de legalitat, la jerarquia normativa, la publicitat de les normes, la irretroactivitat de les disposicions sancionadores no favorables o restrictives de drets individuals i la seguretat jurídica. Principi de legalitat, la jerarquia normativa, la publicitat de les normes, la irretroactivitat de les disposicions sancionadores no favorables o restrictives de drets individuals i la responsabilitat i la interdicció de l'arbitrarietat dels poders públics. Principi de legalitat, la jerarquia normativa, la irretroactivitat de les disposicions sancionadores no favorables o restrictives de drets individuals, la seguretat jurídica, la responsabilitat i la interdicció de l'arbitrarietat dels poders públics.
En quin article i en quin text es desenvolupa la missió de la Policia? L'article 7 de la Llei 2/1986, de 13 de març i a l'article 15 de la Llei de seguretat ciutadana, de 30 de març. L'article 104 de la Constitució Espanyola La missió de la Policia resta regulada en els reglaments interns de cada cos. L'article 149 de la Constitució Espanyola.
Recentment, s'han posat en marxa les regidories de barri amb la finalitat d'acostar-se i escoltar a les persones. Quin són els barris que corresponen a la localitat de Sant Andreu de la Barca? Nucli antic, la Solana, Can Prats, Pla de l'Estació, El Palau, La Plana, La Colònia i el Centre. Nucli antic, La Solana, Can Prats, Pla de l'Estació, El Palau, La Plana, La Colònia i Buenos Aires. Nucli antic, La Solana, Can Prats, Pla de l'Estació, El Palau, La Plana, La Colònia i Riera. Nucli antic, La Solana, Can Prats, Pla de l'Estació, El Palau i La Flora.
Segons la Llei 7/1985, de 2 d'abril reguladora de les Bases de Règim Local, art. 16.2: la inscripció en el padró municipal contindrà com a obligatòries les següents dades: Nom i cognoms, sexe, religió, nacionalitat, lloc i data naixement, domicili habitual, número DNI i els estrangers número targeta de residència o número d'identificació d'estranger, certificat o títol escolar o acadèmic. Nom i cognoms, sexe, raça, nacionalitat, lloc i data naixament, domicili habitual, número DNI i els estrangers número targeta residència o número identificació d'estranger, certificat o títol escolar o académic Nom i cognoms, sexe, nacionalitat, lloc i data naixement, domicili habitual, número DNI i els estrangers número targeta de residència o número d'identificació d'estranger, certificat o títol escolar o acadèmic. Nom i cognoms, sexe, nacionalitat, lloc i data naixement, domicili habitual, número DNI i els estrangers número targeta de residència.
D'acord amb l'article 379 de la Llei orgànica 10/1995 del Codi Penal, comet un delicte contra la seguretat viària qui condueixi un vehicle de moto o ciclomotor que superi la velocitat reglamentària permesa en: 60 km/h en via interurbana i 80 km/h en via urbana. 60 km/h en via urbana i 80 km/h en via interurbana. 80 km/h en via urbana i 50 km/h en via interurbana. 30 km/h en via urbana i 90 km/h en via interurbana.
Quin és el text considerat bàsic on està redactat el Reglament d'armes? El Reial decret 25/1996, de 15 de març de Reglament d'armes a la comunitat autònoma de Catalunya. El Reial decret 137/1993, de 29 de gener, Reglament d'armes. La llei 4/2015, de 30 de març, de protecció de la Seguretat Ciutadana. Cap de les respostes és correcta.
Què és un codi de deontologia policial? És un llistat de consells i prohibicions adreçats als jutges i no als Policies. És un simple llistat de consells i prohibicions que no és obligatori pels agents de policia. És un enunciat de principis i ideals als quals els agents d'un servei de policia es comprometen. Cap de les respostes és correcta.
Segons estableix la Llei 16/1991 de les Policies Locals de Catalunya, quin és l'article que regula les competències de la Policia Local? Article 10 Article 8 Article 7 Article 11.
En matèria de Policia Administrativa, les Policies Locals són competents? Sí, la Policia Local és competent en aquesta matèria. No, aquesta matèria és competència dels Mossos d'Esquadra. No, són competents els Mossos d'Esquadra i els cossos de Policia estatals. Sí, és competent, però únicament en casos que siguin a requeriment dels ciutadans.
L'ordenança municipal d'animals de companyia preveu que en cas de mort, desaparició, cessió o canvi de residència de l'animal s'ha de comunicar al Cens Municipal d'Animals Domèstics en el termini màxim... D'un mes des que s'hagi produït. De quinze dies des que s'hagi produït. De vint dies des que s'hagi produït. No es preveu aquest fet a l'ordenança.
L'ordenança municipal de Sant Andreu de la Barca, reguladora de l'ocupació de l'espai d'ús públic mitjançant terrasses al servei d'establiments de restauració, determina que l'horari d'hivern les terrasses han de tancar els divendres, dissabtes i vigílies de festius... 23:00 h més 30 minuts per desallotjar i recollir el material de la via pública. 00:00 h. 00:00 h més 30 minuts per desallotjar i recollir el material de la via pública. 01:00 h més 30 minuts per desallotjar i recollir el material de la via pública.
Quina de les següents respostes no és un eximent de la responsabilitat criminal... a) El trastorn mental transitori quan l'hagi provocat el subjecte amb el propòsit de cometre el delicte o n'hagi previst o n'hagi hagut de preveure la comissió. b) El qui en el moment de cometre la infracció penal es trobi en estat d'intoxicació plena pel consum de begudes alcohòliques, drogues tòxiques, estupefaents... c) El qui actuï en defensa de la persona o dels drets propis o aliens, sempre que hi concorrin els requisits següents: Primer. Agressió il·legítima. d) Cap de les b) i c) són correctes.
Què és el procediment d'Habeas Corpus? És el procediment a través del qual es pot obtenir la posada a disposició davant de l'Autoritat judicial competent d'una persona detinguda il·legalment. És un procediment administratiu que accelera les al·legacions del denunciat. No és un procediment associat a la funció policial. És un procediment utilitzat habitualment a l'empresa privada.
Un individu talla el cadenat d'una bicicleta valorada en 1.450 euros que està lligada a un fanal, amb el clar ànim de sostreure-la. Aquesta persona comet... Una infracció a l'ordenança de convivència de Sant Andreu de la Barca. Un delicte de robatori amb força. Un robatori violent. Un delicte de furt.
Disminueixen la responsabilitat de l'individu les circumstàncies modificatives de la responsabilitat criminal denominades: Eximents. Atenuants. Les circumstàncies mixtes. Els agravants.
Quina actuació farà vostè com a Policia davant aquest fet. Un conductor implicat en un accident de trànsit, sota la influència de begudes alcohòliques, que davant el seu requeriment com a Policia es nega a sotmetre's a les proves de detecció alcohòlica... vostè gestionarà... Únicament una denúncia administrativa greu amb detracció de punts. Un delicte penal si l'accident és greu i les lesions són de consideració. Un delicte penal. El conductor pot negar-se a sotmetre's al·legant causes ideològiques que haurà de justificar davant l'Autoritat Judicial.
En delictes contra la seguretat del trànsit són característiques comunes... Són delictes en els quals és necessari un resultat de lesiu. Són delictes en quals cal un resultat especificat al tipus penal. Són delictes de perill, de mera activitat. Els delictes contra la seguretat del trànsit no tenen característiques comunes.
Vostè atura a un conductor sense autorització administrativa (mai l'ha obtingut). Quina taxa d'alcoholèmia és l'aplicable en aquest cas? 0,50 mg/l d'aire espirat. 0,25 g/l de sang. 0,15 mg/l d'aire espirat. 0,25 mg/l d'aire espirat.
D'acord amb l'article 11 de la Llei 39/2015 del procediment administratiu comú de les administracions públiques els interessats/ades per formular una sol·licitud a qualsevol administració estaran obligats/ades A acreditar-se i a signar. Només a acreditar-se. Només a signar. No és necessari signar.
Durant un control vostè com a Policia observa un turisme que porta un remolc i sobre aquest un altre turisme. És possible? Si sempre que la MMA del conjunt no excedeixi els 4250 kg. Sí, però la MMA no pot excedir de 750 kg. Si tot i que la MMA de més de 750 kg. Si sempre que la MMA del conjunt no excedeixi els 3500 kg.
Segons la Llei orgànica 4/2015 sobre protecció de la seguretat ciutadana, la Policia pot identificar a) A una persona que ha comès una infracció penal. b) A una persona que ha comès una infracció administrativa. c) Aquesta Llei no habilita a la Policia per identificar a persones. d) Les respostes a) i b) són correctes.
A qui correspon la coordinació -determinació de mitjans i sistemes de relació que possibilitin l'acció conjunta de les Policies Locals? A l'alcalde com a màxima Autoritat de la població en matèria de seguretat. A la Generalitat de Catalunya. Al cap de la Policia. A la taula de comandament de la Policia Local.
Vostè com a Policia Local rep un avís en el qual una dona sol·licita a la patrulla policial, ja que s'ha barallat amb el seu marit. Quan vostè arriba al lloc observa com la requeridora té blaus a la cara - lesions lleus - i indicis que s'ha produït una baralla (trencadissa de mobiliari de la casa). La dona manifesta que l'ha agredit, però té por i no vol denunciar. Indiqui que farà com a Policia? No podem fer res perquè no hem vist el fet i la dona no vol denunciar el fet. Procedirem a la detenció de l'agressor i actuarem d'ofici. No procedirem a la detenció de l'agressor. No detindrem a l'agressor, farem un comunicat intern dirigit al cap de la Policia.
Vostè com a Policia Local pot accedir a l'interior d'un domicili privat per practicar una detenció? Mai, el domicili és inviolable segons la Constitució. Si en el cas que conegui al morador. Si en cas que sigui una persecució en calent i delicte flagrant. Sempre caldrà l'autorització judicial per preservar l'àmbit privat i protegit del domicili.
L'estat de necessitat es troba regulat...: Es troba regulat a la Constitució Espanyola, article 15. Es troba regulat a la 4/2015 Llei de Seguretat Ciutadana, article 15.2. No es troba regulat, es tracta d'una figura antiga preconstitucional. No es troba regulat en cap norma, és una figura d'ús discrecional del Policia.
La celebració d'una reunió en llocs de trànsit públic o de manifestacions incomplint la legislació (L.O. 9/1983) constitueix... Un delicte greu. Una infracció molt greu administrativa (ordenança circulació municipal Sant Andreu de la Barca). Una infracció lleu a la Llei Orgànica 4/2015, de seguretat ciutadana. Una infracció greu a la Llei Orgànica 4/2015, de seguretat ciutadana.
L'ordenança municipal de sorolls de la localitat de Sant Andreu de la Barca determina que els horaris de treball per obres a la via pública es realitzarà... Entre les 7:00 i les 21:00 hores tots els dies de la setmana. Entre les 8:00 i les 21:00 hores els dies laborals i dissabte, diumenge i festius de 9:00 a 20:00 hores. Entre les 9:00 i les 20:00 hores. Entre les 8:00 i les 22:00 hores tots els dies de la setmana.
En matèria de medi ambient i protecció de l'entorn, la Policia Local és competent? Sí, la Policia Local és competent en aquesta matèria. No, aquesta matèria és competència dels Mossos d'Esquadra, ja que disposa de més recursos. No, són competents els Mossos d'Esquadra i els cossos de Policia estatals. No, se n'ocupa la Guàrdia Civil a través del SEPRONA.
D'acord amb l'Ordenança de circulació de vianants i vehicles, un turisme no pot romandre estacionat en un mateix lloc: No existeix un límit temporal d'estacionament al mateix lloc. Més d'1 dia consecutiu. Més de 3 dies consecutius. Més de 8 dies consecutius.
Arran d'un avís per accident, a l'arribada de la patrulla policial hi ha dos vehicles implicats, un d'ells és un turisme i l'altre és un camió de mercaderies de 3500 kg. El conductor del camió és el responsable de l'accident. La prova d'alcoholèmia ha donat el següent resultat 0,23 mg/l. Quina serà la seva actuació? Ens trobem davant d'un delicte contra la seguretat del trànsit, instruirem el corresponent atestat i gestionarem l'accident. No ens trobem davant d'un delicte contra la seguretat del trànsit, no instruirem l'atestat, sol gestionarem l'accident. Els implicats faran el corresponent part amistós, no som competents per intervenir en aquests casos. Cap de les respostes és correcta.
Durant el patrullatge preventiu per la zona comercial a les 03:00 hores de la matinada, vostè observa com un individu surt d'un establiment comercial. Segons refereix ell mateix i, segons es constata de la petita investigació posterior, quan estaven tancant s'ha quedat als lavabos. Després ha sostret diversos estris (valor 200 euros) i ha sortit de l'establiment, moment en el qual ha estat sorprès. No hi ha força en les coses. Quin il·lícit penal ha comès? Ha comès un robatori amb força. Donat que no hi ha força en les coses ha comès un furt lleu. Donat el valor escàs dels efectes sostrets ha comès un delicte de furt. No ha comès cap il·lícit penal, ja que no ha forçat res per accedir a la propietat.
Vostè rep un requeriment en el qual un ciutadà acaba de detenir una persona (delinqüent "in fraganti"). Aquesta situació pot portar algun problema a aquest ciutadà? Sí, únicament poden detenir policies uniformats i policies no uniformats. No, qualsevol persona pot detenir a un delinqüent "in fraganti". Sí, en cap cas que el delinqüent presenti denuncia. Cap de les respostes és correcta.
Vostè es troba patrullant i rep l'avís d'un accident de circulació a l'aparcament del centre comercial Atrium de Sant Andreu de la Barca entre dos vehicles, la seva actuació serà la següent: a) La nostra intervenció serà l'habitual davant d'un accident de circulació. b) No podem intervenir com a Policia, ja que es tracta d'un recinte cercat, obert al públic en horari comercial, per aquest motiu caldrà que els conductors es posin d'acord, no hi ha possibilitat d'una intervenció policial tret de l'assessorament. c) La Llei de Seguretat Viària i el Reglament General de Circulació ens habiliten per poder actuar en terrenys i vies privades d'ús comú o a vies i terrenys privats que siguin utilitats per una col·lectivitat indeterminada d'usuaris. d) Les respostes a) i c) són correctes.
Segons la Llei orgànica/ 4/2015 sobre protecció de la seguretat ciutadana, la Policia pot identificar... A una persona que ha comès una infracció penal o administrativa. A una persona que ha comès una infracció administrativa. Aquesta Llei no habilita a la Policia per identificar a persones. A una persona que ha comès una infracció penal únicament.
Durant el seu servei de Policia un ciutadà, responsable d'una plataforma d'afectats per les hipoteques, s'adreça a vostè i li comenta que d'aquí a 11 dies volen concentrar-se unes 200 persones davant de l'oficina bancària X, en el context de les concentracions habituals. Quina serà la seva resposta com a Policia? Haurà de demanar el corresponent permís municipal, és a dir, l'alcalde haurà d'autoritzar aquesta concentració. Haurà de demanar la corresponent autorització davant la Direcció General d'Administració de Seguretat. Haurà de demanar la corresponent autorització davant la Delegació del Govern de Catalunya. Donat que és una plataforma cívica i no violenta, no cal cap tipus d'autorització, les concentracions estan permeses segons la Constitució Espanyola.
Vostè com a Policia ha d'intervenir a un accident de circulació amb ferits. Quina serà la seva actuació? Prevenir un altre accident, avisar als altres equips d'emergència, socórrer als ferits, cercar dades sobre els implicats, vehicles i causes de l'accident i informar a la superioritat d'actuacions que permetin la millora de la seguretat viària. Informar a la superioritat d'actuacions que permetin la millora de la seguretat viària, cercar dades sobre els implicats, vehicles i causes de l'accident, prevenir un altre accident, avisar als altres equips d'emergència, socórrer als ferits, cercar dades sobre els implicats. Avisar als altres equips d'emergència, socórrer als ferits, prevenir un altre accident i cercar dades sobre els implicats, vehicles, causes de l'accident i informar a la superioritat d'actuacions que permetin la millora de la seguretat viària. Cercar dades sobre els implicats, vehicles i causes de l'accident.
Quin mitjà ha posat l'Administració per tal que els ciutadans puguin participar en tasques preventives davant episodis de risc? A través de les patrulles ciutadanes nocturnes. Mitjançant les associacions de veïns constituïts en junta. A través de les associacions de voluntaris de Protecció Civil. Cap de les respostes és correcta.
Si un home lesiona i amenaça de forma lleu a la seva muller, està portant a terme una conducta constitutiva de... D'una denúncia administrativa perquè la seva conducta és una infracció lleu i no cal donar coneixement a l'Autoritat Judicial. Un delicte en el qual no serà necessària la denúncia de la muller per tramitar l'atestat i per donar coneixement a l'Autoritat Judicial. Un delicte en el qual serà necessària la denúncia de la muller per tramitar l'atestat i donar coneixement a l'Autoritat Judicial. Si la lesió, amenaça i/o coacció és de caràcter lleu no constitueix un delicte i no cal donar coneixement a l'Autoritat Judicial.
D'acord amb l'article 17 de l'Acord GOV25/2015 pel qual s'aprova el Codi d'Ètica de la Policia de Catalunya, en cap cas l'obediència deguda pot emparar ordres o actes contraris a l'ordenament legal, tot i que els/les agents de la Policia han d'actuar d'acord amb el principi de: Submissió. Jerarquia. Insubordinació. Complementació ordinal.
Segons l'article 379.2 del Codi Penal "Amb les mateixes penes serà castigat el que conduís un vehicle de motor o ciclomotor sota la influència de drogues tòxiques, estupefaents, substàncies psicotròpiques o de begudes alcohòliques. En tot cas serà condemnat amb aquestes penes el que conduís amb una taxa d'alcohol en aire espirat superior a ....... mil·ligrams per litre o amb una taxa d'alcohol en sang superior a ... grams per litre". 0,60 i 1,2. 0,20 i 0,40. 0,10 i 0,20. La taxa és 0,00 en ambdós casos.
Quin és el text bàsic que regula les policies... La Llei 5/1980, de 4 de gener, sobre Forces i cossos de seguretat de l'Estat. La Llei Orgànica 3/1945, de 30 de maig, de Forces i cossos de seguretat catalans. La Llei Orgànica 2/1986, de 13 de març de Forces i cossos de seguretat. Cap de les respostes és correcta.
Quina de les següents respostes no és un eximent de la responsabilitat criminal... a) El qui en el moment de cometre la infracció penal es trobi en estat d'intoxicació plena del consum de begudes alcohòliques, drogues tòxiques, estupefaents... b) El trastorn mental transitori quan l'hagi provocat el subjecte amb el propòsit de cometre el delicte o n'hagi previst o n'hagi hagut de preveure la comissió. c) El qui actuï en defensa de la persona o dels drets propis o aliens, sempre que hi concorrin els requisits legals. d) Les respostes b) i c) són correctes.
Quina és l'activitat que expressa millor el caràcter de servei públic de la policia...? La Policia assistencial. La Policia de trànsit. La Policia judicial. La Policia administrativa.
Quina és l'edat mínima per l'obtenció del permís de conduir AM...? 14 anys complerts. 15 anys complerts. 16 anys complerts. 17 anys complerts.
Són actes d'odi o discriminació per motius religiosos... La islamofòbia, l'antisemitisme, l'anticristianisme i la xenofòbia. La islamofóbia, l'antisemitisme, l'anticristianisme i l'homofòbia. La islamofòbia, l'antisemitisme, l'anticristianisme i la transfòbia. La islamofòbia, l'antisemitisme i l'anticristianisme.
En la prestació dels serveis a la ciutadania, els membres de les policies locals de Catalunya han d'observar les normes d'actuació que estan fonamentades en els valors següents... La imparcialitat, el respecte, la dignitat, la neutralitat i equitat, la sensibilitat social i la confidencialitat. La imparcialitat, el respecte, la dignitat, la neutralitat i equitat i la sensibilitat social. La imparcialitat, el respecte, la dignitat, la sensibilitat social i la confidencialitat. Cap de les respostes és correcta.
[RESERVA] En relació amb l'ordenament jurídic els membres de les Forces i Cossos de seguretat, hauran de subjectar-se, en la seva actuació professional, als principis de: Jerarquia i coordinació. Jerarquia i subordinació. Cooperació i subordinació. Jerarquia i col·laboració.
[RESERVA] Vostè rep un requeriment per tal que s'adreci urgentment a un carrer de la població on un ciutadà vol denunciar el següent fet. La sostracció o utilització no autoritzada d'un vehicle de motor o ciclomotor aliè sense ànim d'apropiar-se'l, això esdevé un... Robatori furt d'ús de vehicle. Robatori amb força de vehicle perquè la sostracció o utilització no està autoritzada. Robatori no violent de vehicle perquè no existeix ànim d'apropiació. Robatori amb força de vehicle.
[RESERVA] Qui és el president de la Corporació i dirigeix el govern i l'administració municipal? L'alcalde. El regidor de governació. El conseller de Presidència de la Generalitat. El president de la Generalitat.
[RESERVA] L'àmbit d'aplicació d'una Ordenança és? Comarcal. Local. Provincial. Autonòmic.
[RESERVA] En l'exercici de les seves funcions els i les policies locals gaudeixen a tots els efectes de la condició? De membre de les forces armades. D'agent de l'autoritat. De personal col·legiat. D'autoritat.
Denunciar test Consentimiento Condiciones de uso