Cuestiones
ayuda
option
Mi Daypo

TEST BORRADO, QUIZÁS LE INTERESEPL SANT CUGAT DEL VALLÈS TEMARI 2023

COMENTARIOS ESTADÍSTICAS RÉCORDS
REALIZAR TEST
Título del test:
PL SANT CUGAT DEL VALLÈS TEMARI 2023

Descripción:
Prova test temari de coneixements específics

Autor:
AVATAR

Fecha de Creación:
19/01/2024

Categoría:
Oposiciones

Número preguntas: 44
Comparte el test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Comparte el test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Últimos Comentarios
No hay ningún comentario sobre este test.
Temario:
Quin Títol de la Constitució Espanyola recull els drets i deures fonamentals i les llibertats públiques? El Títol Cinquè El Títol Primer El Preàmbul El Títol Novè.
La norma que aprova un Estatut d’autonomia és: Una llei autonòmica Un decret llei Una llei orgànica Una llei ordinària.
Quina de les següents no es considera font directa del Dret segons el Codi Civil? La Llei Jurisprudència Costum Principis generals del dret.
Conforme l’article 22 de la Llei 7/1985, de 2 d’abril, reguladora de les Bases de règim local, el Ple de l’Ajuntament pot delegar l’exercici de les seves atribucions d’aprovació de les ordenances municipals en: L’alcalde/ssa – President/a de l’Ajuntament quan la delegació s’acordi per unanimitat dels assistents a la sessió. La Junta de govern local. És indelegable, excepte que s’acordi la delegació amb el vot favorable de la majoria absoluta del nombre legal de components de la Corporació. És una atribució indelegable.
Són òrgans de govern de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès L’Alcaldia, el Ple i la Junta de Govern Local L’Alcaldia, les Tinències d’Alcaldia, el Ple i la Junta de Govern Local L’Alcaldia, el Ple, les regidories delegades i els grups municipals L’Alcaldia, el Ple, els grups municipals i la Junta de Portaveus.
De conformitat amb l’article 53 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, quin dels següents és un dret de l’interessat? A conèixer les retribucions de les autoritats i el personal al servei de les administracions públiques sota la responsabilitat de les quals es tramitin els procediments A obtenir gratuïtament i en un termini de tres dies còpia dels documents d’un expedient administratiu A actuar assistits d’un/a funcionari/ària de l’Administració a la seva elecció en qualsevol procediment administratiu A accedir i obtenir còpia dels documents continguts en els procediments administratius en què tingui la condició d’interessat.
D’acord amb la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques, entre els següents hi ha un tipus d’acte administratiu que NO cal motivar, assenyala quin és: Els actes que limitin drets subjectius o interessos legítims L’acte que accepti proves proposades pels interessats Les propostes de resolució en els procediments de caràcter sancionador L’acte que acordi el desistiment per l’Administració en procediments iniciats d’ofici.
Els actes de les Administracions Públiques subjectes al Dret Administratiu: Es presumiran vàlids i produiran efectes des de la data en què es dictin, tret que en ells es disposi un altra cosa Es presumiran vàlids i produiran efectes dins el termini de deu dies a partir de la data en què l’acte hagi estat dictat Es presumiran vàlids i produiran efectes dins del termini de deu dies a partir de la data en què l’acte hagi estat notificat Cap de les respostes anteriors és correcta.
Què són els principis pressupostaris? Les normes que determinen el contingut i l’àmbit dels pressupostos Des d’un punt de vista formal, són una garantia dels drets dels administratius Reflecteixen els criteris polítics així com la necessitat de transparència en la gestió dels ingressos i les despeses públiques Totes les respostes anteriors són correct.
D’acord a la classificació de les armes reglamentades, segons l’article 3 del Reial Decret 137/1993, de 29 de gener (modificat pel Reial Decret 726/2020, de 4 d’agost), quina d’aquestes definicions/classificació no és correcta? 1ra categoria: Armes de foc curtes: Pistoles i revòlvers 2na categoria: Carabines i pistoles, de tir semiautomàtic i de repetició; i revòlvers de doble acció, accionades per aire o altre gas comprimit no assimilats a escopetes. 5na categoria: Les armes blanques i en general les de fulla tallant o punxant no prohibides 6na categoria: Les armes de foc antigues o històriques, les seves reproduccions i assimilades, conservades en museus autoritzats pel Ministeri de Defensa.
Es prohibeix a l’article 4 del Reial Decret 137/1993, de 29 de gener explícitament: la fabricació, importació, circulació, publicitat, compravenda, tinença i us de les següents armes o de les seves imitacions a) Les pistoles i revòlvers que portin adaptada una culata b) Les armes de foc per allotjar o allotjades a l’interior de bastons u altres objectes c) Armes d’injecció anestèsica amb disposició de llançar projectils que faciliten la captura i control d’animals d) Les respostes a) i b) són correctes.
D’acord al règim disciplinari aplicable als cossos de Policia Local de Catalunya, aprovat al Decret 179/2015, de 4 d’agost, a quina tipologia dels membres dels cossos de policia local arribaria la responsabilitat disciplinària? a) Autor, cooperador, inductor, qui tolera i encobridor b) Autor i cooperador c) Autor cooperador i encobridor d) Les respostes b) i c) són correctes.
D’acord al règim disciplinari aplicable als cossos de Policia Local de Catalunya, aprovat al Decret 179/2015, de 4 d’agost, existeixen diferents i/o altres tipus de responsabilitat per als membres dels cossos de Policia Local? Només cap a l’autor i cooperador si el fet està tipificat d’acord al Decret Només hauran de respondre disciplinàriament d’acord al que estableix la Llei 16/1991, de 10 de juliol i al Decret 179/2015, de 4 d’agost Sí. La responsabilitat disciplinària pròpia de la normativa exposada i la responsabilitat civil en la qual hagi pogut incórrer la persona funcionària Sí. La responsabilitat disciplinària sense perjudici de la responsabilitat civil o penal en la qual hagi pogut incórrer la persona funcionària.
El Codi d’ètica de la policia de Catalunya “”Acord GOV/25/2015, de 24 de febrer, estableix tres principis, valors i competències què en cap cas un policia no pot deixar de respectar en les seves actuacions. Quin d’aquests no es correspondrà? Garantir i respectar els drets i les llibertats de totes les persones Actuar amb integritat, proporcionalitat, congruència i oportunitat Actuar amb absoluta neutralitat política i imparcialitat Actuar amb correspondència i coherència integra, principal, congruent i oportunitat.
L’article 10 del Codi Penal, estableix que són delictes les accions i omissions doloses o imprudents penades per la llei. Quina d’aquestes penes es correspondria amb la seva tipologia segons el tipus de delicte (art. 13 CP): Són delictes greus les infraccions que la Llei castiga amb pena menys greu. Són delictes menys greus les infraccions que la Llei castiga amb pena lleu. Són delictes menys greus les infraccions que la Llei castiga amb pena menys greu. Són delictes lleus les infraccions que la Llei castiga amb pena greu.
D’acord amb l’article 27 del CP són responsables dels delictes: Els autors mediats: Són aquells que realitzen els fets per sí mateixos. Els autors i els còmplices. Són aquells que realitzen el fet per si sols, conjuntament o per mitjà d’altri de qui es serveixen com a instruments. Els autors individuals: Són els que emprenen les formes reals d’autoria i les formes de participació condicionada. Els autors i coautors: Són autors quan el supòsit es la realització conjunta d’un delicte per diverses persones de forma inconscient en la realització del delicte.
La determinació de l’edat en aplicació de la LORPM (art. 5.3), davant la comissió d’un fet delictiu, s’ha d’entendre referida? Es determina en el moment de la comissió del fet. Es determinarà a l’inici del procediment penal o durant la seva tramitació. L’edat s’ha de fixar, d’acord a la certificació literal de naixement que aporti el menor, familiars i/o representants. La responsabilitat penal dels joves adolescents per edats compreses entre els menors dels 14 i fins als18 anys, serà determinada pel Fiscal de Menors.
Quan l’autor dels fets sigui menor de catorze anys (14a), d’acord a l’article 3 de la LRPM, s’estableix que: Els menors de 14 anys són responsables penals d’acord i segons la gravetat del delicte comés. Els menors de 14 anys, seran responsables penals d’acord a la resolució que prengui el ministeri fiscal, on es valorà la seva situació sigui quina sigui la gravetat del fet delictiu comés. Als menors de 14 anys no se li exigeixen responsabilitats penals, sinó que se li aplica el que disposen les normes sobre protecció de menors que preveu el Codi Civil i les altres disposicions vigents. Els menors de 14 anys no són responsables penals mai. Serà el ministeri fiscal qui haurà de remetre a l’entitat pública de protecció de menors els fets, perquè es valori la seva situació i determinar l’adopció de les mesures penals que siguin adients.
D’acord amb els articles 490 i 491 de la Llei d’enjudiciament criminal, qualsevol persona (particular) podrà detenir, excepte en quin d’aquests casos? A qui intenti cometre un delicte en el moment d’anar a cometre’l. A la persona processada per un delicte que tingui assenyalada una pena inferior, si els seus antecedents o circumstàncies de fet fan presumir que no compareixerà a la crida de l’autoritat judicial. A qui fugi de l’establiment penal en el qual es trobi extingint condemna. El delinqüent in fraganti.
Una vegada iniciat/incoat el procediment d’Habeas Corpus, el Jutge examinarà la concurrència dels requisits per a la seva tramitació i practicades les actuacions oportunes, mitjançant auto motivat, podrà adoptar una o alguna de d’aquestes resolucions? a) La posada en llibertat del privat d’aquesta, si ho és il·legalment b) Que continuï la situació de privació de llibertat, tot i que fos il·legalment, però sota la custòdia de cossos diferents a les que l’han detingut c) Que la persona privada de llibertat sigui posada immediatament a disposició judicial, transcorregut el termini de 86 hores establer per a una detenció d) Les respostes a) i b) són correctes.
Per portar-hi a terme una entrada i registre de domicili privat, caldrà vincular dita actuació al compliment d’allò que estableix la Constitució Espanyola. A l’art. 18.2 CE, s’estableixen les causes per les quals sí es podrà realitzar aquesta entrada i registre. Quina d’aquestes opcions serà la resposta correcta? Amb el consentiment del titular, per auto/resolució policial i davant de flagrant delicte Amb consentiment del veïnat, resolució judicial o davant de flagrant delicte Resolució judicial, amb consentiment del titular, davant de flagrant delicte Amb consentiment del titular o per resolució judicial o investigació en curs d’un delicte.
Atenent al que disposa l’article 21 de la Llei 7/1985, de 2 d’abril, Reguladora de les Bases del Règim Local, qui ostenta les atribucions de dictar els Bans? La Corporació Local El Govern Municipal L’Alcalde/ssa El Ple.
Atenent a l’article 12 de la Llei Orgànica 2/1986, de 13 de març, de forces i Cossos de Seguretat, sobre la distribució material de competències, indiqui la resposta INCORRECTE Correspon al Cos Nacional de Policia la investigació i persecució dels delictes relacionats amb la droga. Correspon al Cos Nacional de Policia el control de les entitats i serveis privats de seguretat, vigilància i investigació, del seu personal, mitjans i actuacions. Correspon a la Guàrdia Civil la custòdia de vies de comunicació terrestre, costes, fronteres, ports, aeroports i centres i instal·lacions que pel seu interès ho requereixin. Correspon a la Guàrdia Civil el control d'entrada i sortida del territori nacional d'espanyols i estrangers.
Quin Principi Bàsic d'Actuació rebutja els actes de corrupció de la policia? El de «Adequació a l'Ordenament jurídic». El de «Relacions amb la Comunitat». El de «Responsabilitat personal i directa». Cap resposta és correcte.
D’acord amb el que disposa la Llei 16/1991 de les Policies Locals es consideren faltes greus: a) El fet de causar, per negligència o per mala fe, danys greus en el patrimoni i els béns de la corporació b) El retard, la negligència i el descuit en el compliment de les funcions o de les ordres rebudes. c) Les faltes de respecte o consideració greus i manifestes envers els superiors, els companys, els subordinats o els ciutadans.. d) a i c són correctes.
L’ACORD GOV/25/2015, de 24 de febrer, pel qual s'aprova el Codi d'ètica de la Policia de Catalunya, en referència a la voluntat de servei, indica que: Per portar a terme el seu propòsit, la Policia ha d’actuar amb independència de criteri i llibertat d'acció. Per portar a terme el seu propòsit, la Policia ha d’actuar amb dependència de criteri i llibertat d’actuació. Per portar a terme el seu propòsit, la Policia ha d’actuar amb independència política i llibertat d'acció. Cap resposta és correcte.
Quina és la norma que regula la protecció de dades personals tractades per a fins de prevenció, detecció, investigació i enjudiciament d’infraccions penals i d’execució de sancions penals? Llei orgànica 7/2021, de 26 de maig Llei 7/2021, de 26 de maig Reial Decret Legislatiu 7/20121, de 26 de maig Llei Orgànica 4/2015, de 30 de març.
Amb quin permís s’autoritza a conduir una motocicleta amb una potència màxima de 35 kW i una relació potència/pes màxima de 0,2 kW/kg i no derivades d’un vehicle amb més del doble de la seva potència? Amb el permís de la classe AM Amb el permís de la classe A1 Amb el permís de la classe A2 Cap resposta és correcte.
Segons l’article 8 del Decret 219/1996, de 12 de juny, pel qual s’aprova el Reglament d’armament de les policies locals: Els membres de les policies locals estaran dotats d’una pistola semiautomàtica del calibre 9mm parabellum. Opcionalment podran ser dotats d’un revòlver de calibre 0.38 SPL amb una longitud de canó entre 3’ i 4’. Els membres de les policies locals estaran dotats d’un revòlver de calibre 0.38 SPL amb una longitud de canó entre 3’ i 4’. Opcionalment podran ser dotats d’una pistola semiautomàtica del calibre 9mm parabellum. Així mateix, els membres de les policies locals podran ser dotats d'altres models d'armes de foc llargues, les característiques de les quals seran establertes per decret del Govern, amb l'informe previ de la Comissió de Coordinació de les Policies Locals. Cap resposta és correcta.
Art 17 Constitució Espanyola. La detenció preventiva no podrà durar mes ............ del temps mínim imprescindible amb un màxim de 72 hores del temps mínim imprescindible amb un màxim de 48 hores del temps mínim imprescindible amb un màxim de 24hores segons determini el jutge.
Podrà sol·licitar un procediment d'habeas corpus sobre una persona detinguda major d'edat i no incapacitada..... El seu advocat, la seva germana, la seva parella sentimental, el seu millor amic. El seu fill, el seu company de pis, la seva mare el seu marit, la seva mare, ell seu fill i el jutge de guàrdia el seu cònjuge, la seva mare, ell seu fill i el seu advocat i el seu cosí.
Quin d'aquest municipis no limita amb Sant Cugat del Vallès? Barcelona El Papiol Molins de Rei Esplugues de Llobregat.
Quina d'aquestes vies ràpides passa per Valldoreix? C-16 A-7 B-30 A-2.
El patró de Valldoreix és ..................... Sant Octavià Sant Medir Sant Pere Sant Cebrià.
L'actual president de la Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) que hi ha al municipi de Sant Cugat del Vallès és ............................... Ramon Segura (ERC) Susana Herrada (JUNTS) Juan José Cortés (V. Plural) Xavier Humet (CUP).
Quina d'aquestes estacions de tren (RENFE/FGC) no es dins del terme municipal de Sant Cugat del Vallès? Sant Cugat Centre Sant Cugat Coll Favà Les Planes La Floresta.
Quina es la superfície del terme municipal de Sant Cugat del Vallès? 9,8 km2 48,23 km2 15,6 km2 6,5 km2.
RDL 6/2015 text ref Llei Trànsit Article 14. Begudes alcohòliques i drogues.1. No pot circular per les vies objecte d’aquesta Llei el conductor de qualsevol vehicle amb taxes d'alcohol superiors a les que es determini per reglament. En cap cas el conductor menor no pot circular per les vies amb una taxa d'alcohol en sang superior a ............................ 0,15 grams per litre d'alcohol en aire expirat, superior a 0,30 mil·ligrams por litre en sang 0,25 grams per litre d'alcohol en aire expirat, superior a 0,50 mil·ligrams por litre en sang 0,0 grams per litre d'alcohol en aire expirat, superior a 0,0 mil·ligrams por litre en sang 0,30 grams per litre d'alcohol en aire expirat, superior a 0,60 mil·ligrams por litre en sang.
Ordenança municipal sobre tinença d'animals. Art 4. Definicions (Assenyali la opció mes correcte) Animal domèstic: animal que les persones mantenen generalment a la llar amb la finalitat d'obtenir-ne companyia. Als efectes d'aquesta Ordenança, gaudeixen sempre d'aquesta consideració els gossos, els gats i les fures. Animal de companyia: el que pertany a espècies que habitualment es crien, esreprodueixen i conviuen amb persones i que no pertanyen a la fauna salvatge.També tenen aquesta consideració els animals que es crien per a la producció decarn, pell o algun altre producte útil per a l'ésser humà, així com també els animalsde càrrega i els que treballen en l'agricultura Animal de companyia: animal domèstic que les persones mantenen generalment a la llar amb la finalitat d'obtenir-ne companyia. Als efectes d'aquesta Ordenança, gaudeixen sempre d'aquesta consideració els gossos, els gats i les fures cap opció es correcte.
Decret horaris de Terrasses. Temporada d'estiu . Horari de Tancament General Nits de diumenge a dijous feiners: 24:00 hores - Nits de divendres, dissabtes i vigíliesde festiu: 01:00 hores Nits de diumenge a dijous feiners: 00:30 hores - Nits de divendres, dissabtes i vigílies de festiu: 02:00 hores Nits de diumenge a dijous feiners: 22:00 hores - Nits de divendres, dissabtes i vigílies de festiu: 22:30 hores Nits de diumenge a dijous feiners: 21:00 hores - Nits de divendres, dissabtes i vigílies de festiu: 22:30 hores.
[RESERVA] Ordenança de Convivència Ciutadana. Article 18 Transmissibilitat llicències Les llicències d'ocupació de via pública ......... No seran transmissibles, com a norma general. Seran transmissibles amb comunicació prèvia a l'ajuntament Seran transmissibles amb comunicació prèvia a l'ajuntament i la EMD únicament seran transmissibles les atorgades per la EMD.
[RESERVA] Ordenança de Convivència Ciutadana. Article 69 Reserva d'aparcament per a persones discapacitades 1. L'Ajuntament podrà atorgar l'ús privatiu d'una plaça d'aparcament a la via pública a les persones amb discapacitat que compleixin els requisits següents: Treballar o estudiar a Sant Cugat del Vallès Residir, treballar o estudiar a Sant Cugat del Vallès Residir a Sant Cugat del Vallès Únicament cal disposar de la targeta d'aparcament corresponent, de conformitat amb el Decret català 97/2002, de 5 de març, sigui en la modalitat de titular conductor o de titular no conductor, sempre que, en aquest últim cas, el beneficiari sigui menor.
[RESERVA] ROM Municipal Article 26. Les sessions de l'Ajuntament Ple ................................................., Podran ser privades a petició de la majoria del públic assitent Seran públiques si bé la Presidència, per pròpia iniciativa o a petició de qualsevol membre de la Corporació, podrà sotmetre al Ple, i aquest acordar-ho per majoria absoluta, la suspensió del caràcter públic d'una determinada sessió, quan es tracti d'un assumpte que es consideri que pot afectar el dret fonamental de la ciutadania o de qualsevol regidoria pel que fa a l'honor, a la intimitat personal i familiar i a la pròpia imatge. L'acord de suspensió del caràcter públic de la sessió podrà establir que aquesta es desenvolupi o continuï total o parcialment i que es faci el debat i votació sense assistència de públic, a porta tancada. Seran públiques sempre Podran ser privades a petició de les 3/4 parts del public assitent.
[RESERVA] Quina potestat s’exerceix en les Corts Generals? La potestat executiva de l’Estat La potestat legislativa i executiva de l’Estat La potestat representativa de l’Estat La potestat legislativa de l’Estat.
Denunciar test Consentimiento Condiciones de uso