Cuestiones
ayuda
option
Mi Daypo

TEST BORRADO, QUIZÁS LE INTERESEPL SANT FELIU DE LLOBREGAT TEMARI 2022

COMENTARIOS ESTADÍSTICAS RÉCORDS
REALIZAR TEST
Título del test:
PL SANT FELIU DE LLOBREGAT TEMARI 2022

Descripción:
PROVA TEMARI TEST

Autor:
AVATAR

Fecha de Creación:
19/01/2024

Categoría:
Oposiciones

Número preguntas: 53
Comparte el test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Comparte el test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Últimos Comentarios
No hay ningún comentario sobre este test.
Temario:
La forma política de l’Estat Espanyol és? Monarquia absolutista Monarquia representativa Monarquia parlamentària Monarquia popular legislativa.
Els municipis tenen garantida a la Constitució Espanyola? L'autonomia per a la gestió dels seus interessos La independència financera i fiscal a través de préstecs bancaris La sostenibilitat mig ambiental La possibilitat de dictar les normes que vulgui.
Els drets fonamentals i les llibertats públiques recollits la Constitució Espanyola s’interpreten de conformitat amb? El parer del Tribunal Constitucional La Declaració Universal de Drets Humans Segons la tendència social de cada moment Seguint els criteris de les enquestes del Institut Nacional d’Estadística.
Quina Llei aprova les mesures de conciliació de la vida personal, familiar i laboral del personal al servei de les administracions públiques de Catalunya? Llei 8/1979 de 8 de juliol Llei 8/2006 de 5 de Juliol LO 4/2015 LPACAP, article 27, apartat 3.
La Interpol té la seva seu a? Lió Toronto Brussel·les La Haia.
L’art. 46 i següents de la Llei 16/91 de Policies Locals, parla sobre? Escales i categories Funcions de policia judicial Règim disciplinari Competències de les Policies locals.
Segons la Constitució Espanyola, qui representa al poble espanyol? El Congrés dels Diputats El Senat El President del Govern Les Corts Generals.
Els jutjats del contenciós administratiu? Jutgen conflictes laborals Jutgen conflictes Civils Com a mínim una de les parts és administració pública Té la seva seu a Madrid.
La competència exclusiva en Ordre públic, segons la Llei Orgànica de Forces i Cossos de Seguretat, LOFCS 2/86, és de? A) Del Cos Nacional de Policia i de la Guàrdia Civil B) De les Policies Locals en els seus municipis C) De les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i de les Policies Autonòmiques D) Les respostes B) i C) són correctes.
Quina d’aquestes competències de la Policia Local en Policia de trànsit és correcte? Control, vigilància, i accidents de trànsit en vies urbanes Accidents en vies interurbanes Tràmits de permisos de conduir Totes les respostes anteriors són correctes.
Quines són les prerrogatives parlamentàries dels Diputats i Senadors? Inviolabilitat, impunitat i permissivitat Inviolabilitat, immunitat i fur especial Mandat imperatiu, impunitat i corruptibilitat Inamobilitat, irresponsabilitat i fur especial.
Segons la Constitució Espanyola, qui ostenta el poder Executiu de l'Estat? El Congrés dels Diputats El Rei El Govern El Parlament.
Quina Cambra escull al President del Govern de l’Estat? A) El Congrés dels Diputats B) La Cambra Alta C) Les Corts Generals D) Les respostes A i C són correctes.
El Poder Judicial és únic i és un dels 3 poders de l'Estat? És fals És cert, però són 4 els poders de l'Estat És cert Cap de les respostes anteriors és correcta.
Quin marc legal regula els convenis entre ajuntaments i Generalitat en matèria de seguretat pública? L’art. 21 de la LO 16/91 L’art.23 de la LPACAP L’art.25 de la LOFCS 2/86 L’art 27 de la Llei 4/2003.
L'Article 117.1 de la Constitució Espanyola, parla sobre? Els poders de l'Estat La justícia emana del poble i s'administra en nom del Rei La Justícia és igual per a tots Cap de les respostes anteriors és correcta.
Quants jutjats de 1a instància i Instrucció té Sant Feliu de Llobregat? 5, (cinc) 4, (quatre) 7, (set) Cap de les respostes anteriors és correcta.
Quina escriptora catalana del segle XX dona nom la biblioteca de Sant Feliu de Llobregat? Margarida Xirgu Joana Raspall Montserrat Roig Mercè Rodoreda.
L'article 19 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya, estableix? La dignitat en el procés de mort Els drets dels menors Els drets de les dones Cap de les respostes anteriors és correcta.
No tenir assegurat un vehicle que circula per les vies públiques? És un delicte No es res si no circula Es una infracció administrativa Totes les respostes anteriors són correctes.
Quan parlem de la Llei Reguladora de Bases de règim local, ens referim a? La Llei 13/1985 La Llei 7/1985 El Decret legislatiu 9/1986 La Llei 9/1985.
Entre altres funcions, quines de les següents corresponen al Rei? Promulgar Ordenances i Reglaments Jutjar els magistrats del Tribunal Suprem Convocar els Referèndum constitucionalment previstos Exercir la oposició al Congrés dels diputats.
Segons l’art.137 de la Constitució Espanyola, l'organització territorial de l'Estat es compon de? Pobles, ciutats, urbs i comunitats autònomes Ciutats autònomes, comunitats autònomes, províncies i municipis Municipis, províncies i comunitats autònomes Comunitats forals, municipis i províncies.
L'escala Superior en la Policia Local segons art. 24 de la Llei 16/91 de Policies Locals correspon a? Sergent Inspector Sotsinspector Cap de les respostes anteriors és correcta.
La iniciativa de reforma de l'Estatut d’Autonomia de Catalunya, correspon a? Govern de l'Estat Parlament de Catalunya a proposta d'una cinquena part dels Diputats i al Govern Al Rei Totes les respostes anteriors són correctes.
Tria quina resposta és correcta sobre la sindicatura de Comptes de Catalunya. Fiscalitza la gestió econòmica, financera i comptable de tot el sector públic de Catalunya Redacta una memòria trimestral amb plena submissió a l'ordenament jurídic Està formada per 8 membres, triats per 3/5 parts del Parlament Totes les respostes anteriors són correctes.
Quina és la taxa màxima d’alcohol permesa per a conductors de vehicles de matèries perilloses? 0,5 grams per litre de sang 0,1 grams per litre de sang 0,00 mil·ligrams per litre d’aire espirat 0,15 mil·ligrams per litre d’aire espirat.
L'òrgan de govern d'un municipi és? L'Ajuntament El Ple de l'Ajuntament La Comissió de Govern La Diputació provincial.
Sobre la figura del Síndic de Greuges de Catalunya, quina d’aquestes és correcte. A) És una figura únicament representativa i no institucional B) El tria l'Estat a través del Congrés C) Els seus informes no tenen caràcter vinculant D) Les respostes B i C són correctes.
Quin és l'òrgan col·legiat i de deliberació del Govern de l'Estat? El President del Govern El Consell de Ministres La Mesa del Congrés La Comissió legislativa.
Una Mancomunitat? És una entitat Autonòmica És una associació de barris Té personalitat jurídica pròpia Cap de les respostes anteriors és correcte.
L'incompliment del deure de fidelitat a la Constitució Espanyola o Estatut d’Autonomia es considera falta? Greu Molt greu Lleu No suposa cap falta perquè ho empara la llibertat d'idees.
Respecte dels Jutjats de 1a instància i instrucció podem dir que? A) Poden jutjar i resoldre qualsevol tipus de delicte B) No poden ordenar ingrés a presó C) Poden jutjar judicis ràpids D) Les respostes A i B són correctes.
L’Audiència Nacional? No és un tribunal de cassació Té dues sales Té una seu a cada Província No pot jutjar delictes contra la Corona.
Quin nom rep la l’Església de Sant Feliu de Llobregat, d’aquestes opcions? Església de Sant Pere Església de Sant Fructuós Catedral de Sant Llorenç Catedral de Sant Rarimi.
Quins articles de la Constitució Espanyola recullen els drets fonamentals i les llibertats públiques? La Secció primera, articles 15 a 29 La Secció segona, articles 30 a 38 La Secció primera, articles 30 a 40 La Secció primera, articles 1 a 14.
El personal de policia, és responsable dels seus actes? Només col·lectivament Personalment Corporativament Excepte que segueixi ordres rebudes.
Són elements del municipi, segons la Llei 7/1985, de 2 d’abril, reguladora de les bases de regim local? Territori, població i organització Territori, padró i organització Alcalde, Ple i Junta de govern Terme municipal, padró i organització.
Qui nomena el Comitè Executiu del Banc Central Europeu (BCE), inclòs el president del Banc? Consell Europeu El Ple del Parlament Europeu El president de la Comissió Europea El president de torn de la UE.
Analitzar i valorar la situació de seguretat pública del municipi i concretar les polítiques de seguretat corresponents en l'àmbit respectiu, correspon a? Mesa de coordinació operativa Junta de Seguretat Junta de Seguretat local Comissió de policia de Catalunya.
Podem definir l’Agenda 21 com,...? Un pla integral de seguretat pel segle XXI Un pla d’acció proposat per la ONU per aconseguir entre tots un desenvolupament més sostenible en el segle XXI Un pla estratègic de mobilitat global pel segle XXI Un pla autonòmic d’acció sostenible sobre circulació de vehicles a motor.
A quin any és celebra la Cimera de Rio, on s’aprova l’Agenda 21,..? 2022 1991 1998 1992.
El Servei Català de Trànsit, té competències en? Control i gestió del trànsit a Catalunya Tràmits en permisos de conduir Proves i exàmens de conducció Totes les respostes anteriors són correctes.
La negativa a sotmetre’s a les proves de detecció alcohòlica quan s’és requerit per la Policia és considera? Infracció Administrativa Una manca de respecte envers els agents i altres usuaris de la via Delicte recollit al Codi Penal Cap de les respostes anteriors és correcte.
El parlament Europeu té? 702 diputat 704 diputats 708 diputats 705 diputats.
Per a poder exercir el dret de reunió? Es requereix el permís de l'autoritat competent S'ha de comunicar el seu exercici quan afecti llocs de trànsit públic Només es poden autoritzar les que siguin favorables a la majoria No hi ha límit ni cap requisit al dret de reunió ni manifestació.
El dret a la vaga recollit a l'article 28 de la Constitució Espanyola indica que? És absolut per a tot treballador i funcionari públic sense excepció Requereix permís de l'empresa per a poder exercir-ho La llei que regula el seu exercici garantirà el manteniment dels serveis essencials El dret a vaga és recull a l’article 29 de la Constitució Espanyola.
L’actual Estatut d’Autonomia de Catalunya, data d’una reforma de l’any? 2003 1992 2006 2007.
En quin títol de l'Estatut d’Autonomia de Catalunya, es recull la seva reforma? Títol VII Preàmbul Disposició addicional 5a 2a Disposició transitòria.
L'Estat Espanyol i les Comunitats Autònomes podran delegar en els municipis? La protecció del medi natural El control de la Forces i Cossos de Seguretat La gestió de ports i aeroports L'Agència Tributària.
[RESERVA] El/la Fiscal General de l'Estat, és nomenat/da per? El govern El president del Consell General del Poder Judicial El Rei Jutges i Magistrats.
[RESERVA] El President de l'Audiència Nacional té consideració de? President de sala del suprem President de sala del Tribunal Superior de Justícia Magistrat del Constitucional Totes les respostes anteriors són incorrectes.
[RESERVA] La més alta representació de l’Estat Espanyol en les relacions internacionals correspon a? President Govern Ministre d’Exteriors Cap de l’Estat Espanyol El ministre que tingui atribuïdes competències d’exterior.
Denunciar test Consentimiento Condiciones de uso