Cuestiones
ayuda
option
Mi Daypo

TEST BORRADO, QUIZÁS LE INTERESEPL VENDRELL TEMARI 2022

COMENTARIOS ESTADÍSTICAS RÉCORDS
REALIZAR TEST
Título del test:
PL VENDRELL TEMARI 2022

Descripción:
Questionari de la prova de coneixements específics 21.11.2022

Autor:
AVATAR

Fecha de Creación:
23/01/2024

Categoría:
Oposiciones

Número preguntas: 50
Comparte el test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Comparte el test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Últimos Comentarios
No hay ningún comentario sobre este test.
Temario:
Segons l’article núm. 1 de la Constitució, on resideix la sobirania nacional i dels quals emanen els poders de l’Estat?: Al Govern de la nació Al poble espanyol. A les Càmeres Parlamentàries. A la Casa Reial.
Dels següents Drets, quins són fonamentals, recollits de l’article 15 al 29 de la CE: A la vida, integritat física i moral A la defensa del territori nacional. A contraure matrimoni en plena igualtat jurídica A la propietat privada.
Segons l’article 1 de la Llei Orgànica 2/1986, de 13 de març, qui té la competència exclusiva en referència a la seguretat pública: La Generalitat de Catalunya. Les entitats locals. Les policies autonòmiques. L’Estat.
Segons l’article 10 del Decret 219/1996, de 12 de juny, pel qual s’aprova el Reglament d’Armament de les Policies Locals, poden els seus membres posseir una segona arma de foc?: No. Segons les circumstàncies personals de l’agent. Només en casos que sigui recomanable per la seguretat del propi agent. Si.
Qui expedeix les llicències i permisos de conducció?: El Servei Català de Trànsit. La Direcció General de Trànsit Les Corporacions Locals. Les Prefectures Provincials de Trànsit.
Quina és la tassa d’alcohol en aire expirat màxima per a un conductor de matèries perilloses: 0,25 mg/litre 0,15 mg/litre 0,0 mg/litre Segons el tipus de matèria pot ser de 0,15 o de 0,25 mg/litre.
Un menor pot anar en el seient del copilot d’un turisme: Si té més de 12 anys i un mínim de 1,35 metres d’estatura. Si té més de 12 anys indiferentment de la seva estatura. Mai, fins els 18 anys ha d’anar al darrera. Si té més de 1,35 metres d’estatura l’edat és indiferent.
Que és un delicte: Les accions imprudents penades per la llei. Les accions doloses penades per la llei. Les omissions doloses o imprudents penades per la llei. Les accions i omissions doloses o imprudents penades per la llei.
Són responsables criminalment: L’autor. El còmplice. El col·laborador. Totes les anteriors.
Segons l’Ordenança Municipal de Civisme i de la Convivència, quin són els únics animals que tenen la consideració d’animals de companyia, tal i com recull l’article 24.2?: Tots els que conviuen amb persones a la llar. Els gats i els gossos. Gats, gossos i petits mamífers. Els ocells i tots els que poden tenir en petites gàbies.
Quina NO és una competència dels Municipis segons el RDL 6/2015 de 30 d’octubre, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de Trànsit, Circulació de Vehicles i Seguretat Viària: L’autorització de proves esportives quan discorrin íntegra i exclusivament pel casc urbà, exceptuant les travessies. La restricció de la circulació a determinats vehicles en vies urbanes per motius mediambientals. Les autoritzacions o permisos temporals i provisionals per a la circulació de vehicles. L’ordenació, vigilància, gestió i ordenació del trànsit al casc urbà.
Segons el RD 970/2020 de 10 de novembre pel qual es modifica el Reglament General de Circulació, quin és el límit genèric de velocitat en vies urbanes i travessies: 30 km/h per vies d’un únic carril per sentit de circulació. 50 km/h per vies d’un únic carril per sentit de circulació. 20 km/h per vies d’un únic carril per sentit de circulació. 40 km/h per vies d’un únic carril per sentit de circulació.
Quant de temps mínim ha de passar entre les dues proves de detecció alcohòlica amb l’aparell evidencial: 15 minuts. 10 minuts. 20 minuts. 30 minuts,.
Quina d’aquestes Ordenances Municipals NO és de l’Ajuntament del Vendrell?: Ordenança Municipal de Convivència Ciutadana. Ordenança reguladora de la construcció de piscines d’ús particular. Ordenança Municipal d’Agricultura i Pesca. Ordenança Reguladora dels establiments de serveis telefònics per a ús públic.
Quants barris marítims té El Vendrell?: 3. 2. 4. 5.
Segons l’article 6 del Decret 233/2002, de 25 de setembre, l’accés les escales de caporal, sergent i sotsinspector serà: Per promoció interna, mitjançant concurs oposició, entre els funcionaris i funcionàries de la categoria immediatament inferior. Per concurs oposició lliure. Per promoció interna, mitjançant concurs de mèrits, entre els funcionaris i funcionàries de la categoria immediatament inferior. Per promoció interna, mitjançant concurs oposició, entre tots els funcionaris i funcionàries de la plantilla.
Segons l’article 5 de la Llei 4/2003, de 7 d’abril, d’Ordenació del Sistema de Seguretat Pública de Catalunya, qui constitueix la policia de les institucions pròpies a Catalunya?: La Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra i les policies locals. La Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra. La Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra, les policies locals i el Cos Nacional de Policia. El Cos Nacional de Policia, la Guàrdia Civil i la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra.
Com es va aprovar el vigent Codi d’ètica de la Policia de Catalunya? Per resolució del conseller del Departament d’Interior Per decret del Govern de la Generalitat de Catalunya Per ordre del conseller del Departament d’Interior Per acord de Govern de la Generalitat de Catalunya.
Quin es el dia de Santa Anna, patrona de la vila del Vendrell? 24 de juliol 25 de juliol 26 de juliol 27 de juliol.
Quin tipus de llei regula el procediment d’Habeas Corpus? Un reglament del Parlament de Catalunya. Una llei ordinària. Una llei orgànica. Una llei del Parlament de Catalunya.
Les Corporacions locals poden intervenir l’activitat dels ciutadans per mitjà de : Ordenances i Bans. Actes de control preventiu llicenciat. Ordres col·lectives constitutives de mandat selectiu o decrets. Només ordenances.
D’acord amb l’article 415 del Codi Penal, el/la funcionari/ària públic/a que, sabent-ho i sense l’autorització pertinent, accedeixi o permeti accedir a documents secrets la custòdia dels quals li hagi estat confiada per raó del seu càrrec, incorrerà en un delicte de: Suborn. Corrupció passiva. Infidelitat en la custòdia de documents. Prevaricació.
La pèrdua de l’arma reglamentària, així com el fet de permetre la seva sostracció per negligència inexcusable es considera: Falta molt greu. Falta greu. Falta lleu. Amonestació.
D’acord amb la Llei Orgànica 4/2015, de 30 de març, de protecció de la seguretat ciutadana, quan no sigui possible la identificació d’una persona a la via púbica, en cas d’haver de traslladar-la a dependències policials a l’objecte de sancionar una infracció, quin és el temps màxim per realitzar aquesta identificació? 6 hores. 2 hores. 3 hores. 8 hores.
El Codi d’ètica de la Policia de Catalunya, aprovat per l’Acord del Govern GOV/25/2015, de 24 de febrer de 2015, és aplicable: A qualsevol agent en actiu de la Policia de Catalunya. Al Codi d'Ètica no es fa referència a aquesta qüestió. A qualsevol agent en actiu de la Policia de l'estat. A qualsevol agent en actiu i en la reserva de la Policia de Catalunya.
Segons l’article 14 del Decret 233/2002, de 25 de setembre, pel qual s'aprova el Reglament d'accés, promoció i mobilitat de les policies locals, les proves selectives per l’accés d’agent consten com a mínim: Proves culturals, de coneixements de la llengua catalana, físiques, psicotècniques i mèdiques. Proves culturals, proves teòriques i/o pràctiques, de coneixements de la llengua catalana, físiques, psicotècniques i mèdiques. Proves teòriques i/o pràctiques, de coneixements de la llengua catalana i psicotècniques. Projecte de gestió, proves teòriques i/o pràctiques, de coneixements de la llengua catalana, psicotècniques i mèdiques.
La pena de multa proporcional adreçada a una persona jurídica se' n considera una: Pena greu. Pena menys greu. Pena lleu. Cap de les respostes anteriors és correcta.
Qui presideix el Consell General del Poder Judicial? El Rei. El president del Tribunal Constitucional. El president del Tribunal Suprem. El president de les Corts Generals.
Segons l’article 58 de la Llei 16/91, de 10 de juliol, de les policies locals de Catalunya. Quan prescriuen les faltes molt greus, des de la data de la comissió de la falta: Al cap de sis anys. Al cap de dos anys. Al cap de tres mesos. Al cap d’un mes.
En quin títol de la CE es troba regulat l’article 126, que parla de la Policia Judicial: Títol IV Títol V Títol VI Títol VIII.
Quin delicte comet la persona que es nega a realitzar una prova d’alcoholèmia? Desobediència greu a agent de l’autoritat. Trencament d’ordre judicial. Delicte contra la seguretat del trànsit. Totes són correctes.
Segons la Llei Orgànica 2/1986, de 13 de març, de forces i cossos de seguretat estableix que: El principi de “non bis in ídem” és aplicable en tot cas a les forces i cossos de seguretat. El principi de “non bis in ídem” és aplicable només a les forces i cossos de seguretat de l’Estat. La iniciació d’un procediment penal contra membres de les forces i cossos de seguretat impedeix la incoació d’expedients governatius o disciplinaris pels mateixos fets. La iniciació d’un procediment penal contra membres de les forces i cossos de seguretat no impedeix la incoació i tramitació d’expedients governatius o disciplinaris pels mateixos fets.
D’acord amb el Decret 219/1996, de 12 de juny, pel qual s'aprova el Reglament d'armament de les policies local: L'arma de foc es durà només quan s'estigui de servei uniformat. Tant les armes de foc com la seva munició són propietat dels ajuntaments respectius, però també amb consentiment de l’Alcalde es poden disposar de particular pel servei ordinari. El cap del cos passarà revista d’armes, d’acord amb el que preveu la legislació vigent sobre aquesta matèria. La revisió mèdica serà obligatòria cada any.
Quin Títol de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya recull els drets, deures i principis rectors? Títol III Títol II Títol I Títol preliminar.
Segons l’article 164.2 de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, a qui li correspon la coordinació de l’actuació de les policies locals? Als diferents Ajuntaments. Als Consells Comarcals. Al Ministeri de l’Interior. A la Generalitat de Catalunya.
Segons la Llei 11/2009 de regulació administrativa dels espectacles públics i activitats recreatives, quins tipus d'infraccions contempla? Faltes menys lleus, lleus i greus. Faltes lleus, Greus i Molt Greus. Faltes lleus, menys Greus i Greus. Faltes lleus i Greus.
Quina edat mínima es requereix per a obtenir el permís de la classe D1+E? 18 20 21 24.
Quin article de la Constitució Espanyola fa referència a la missió de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat? 149 126 104 14.
D’acord amb la Llei 7/1985, de 2 d’abril, Reguladora de les Bases del Règim Local, són elements del municipi: El territori, la població i l’organització. L’ajuntament, la població i els serveis. El territori, els serveis i la població. L’organització, la població i la toponímia.
Quin permís de conduir serà necessari per poder conduir un camió amb una MMA de 7500KG? C1 C2 C C+E.
Segons l’article 13 del Reglament Orgànic de l’Ajuntament del Vendrell, les sessions extraordinàries del Ple les pot convocar: L'alcalde o alcaldessa pot convocar sessions extraordinàries del Ple per iniciativa pròpia o a petició de la meitat dels regidors o regidores. L'alcalde o alcaldessa pot convocar sessions extraordinàries del Ple per iniciativa pròpia o a petició d'una tercera part dels regidors o regidores. L'alcalde o alcaldessa pot convocar sessions extraordinàries del Ple per iniciativa pròpia o a petició d'una quarta part dels regidors o regidores. L'alcalde o alcaldessa pot convocar sessions extraordinàries del Ple per iniciativa pròpia o a petició del grup més nombrós de l’oposició.
Segons l’article 28 de Protecció dels animals domèstics i de companyia, de l’Ordenança de Civisme i la Convivència de l’Ajuntament de Vendrell, en el seu apartat 2.6 disposa: No poden tenir com a allotjament habitual els vehicles, celoberts o balcons, però poden mantenir-se en aquests espais un màxim de dues hores seguides, sempre que les condicions climàtiques no siguin adverses. No poden tenir com a allotjament habitual els vehicles, celoberts o balcons, però poden mantenir-se en aquests espais un màxim de tres hores seguides, sempre que les condicions climàtiques no siguin adverses. No poden tenir com a allotjament habitual els vehicles, celoberts o balcons, però poden mantenir-se en aquests espais un màxim de quatre hores seguides, sempre que les condicions climàtiques no siguin adverses. No poden tenir com a allotjament habitual els vehicles, celoberts o balcons, però poden mantenir-se en aquests espais un màxim de sis hores seguides, sempre que les condicions climàtiques no siguin adverses.
El Reglament Orgànic Municipal (ROM) de l’Ajuntament del Vendrell, va ser aprovat : El Reglament Orgànic Municipal (ROM), aprovat en el ple extraordinari de 8 de setembre de 2010. El Reglament Orgànic Municipal (ROM), aprovat en el ple ordinari de 8 de setembre de 2012. El Reglament Orgànic Municipal (ROM), aprovat en el ple ordinari de 8 d’octubre de 2010. El Reglament Orgànic Municipal (ROM), aprovat en el ple extraordinari de 8 de setembre de 2002.
Segons la normativa reguladora dels horaris màxims de determinats establiments públics destinats a espectables públics i activitats recreatives, sotmesos a la Llei de regulació administrativa dels espectacles, de quant temps disposa l'encarregat del local, a partir de l'hora límit de tancament, per desallotjar l'establiment: 25 minuts 25 o 30 minuts depenent de l’aforament 30 o 45 minuts depenent de l’aforament Cap de les anteriors és correcte.
On està ubicada la seu del Consell Comarcal del Baix Penedès?: Plaça Nova Plaça del Centre Plaça Vella Plaça Pep Jai.
Són funcions de la Junta Local de Seguretat... Conèixer i debatre les qüestions de caràcter organitzatiu i operatiu que afectin a la coordinació entre els cossos de MMEE i PL. Promoure iniciatives i estudis per a la millora de la coordinació entre la Policia de la Generalitat i les Policies locals. Analitzar i valorar la situació de seguretat pública en el municipi. Assegurar l'intercanvi d'informació entre els cossos i serveis de seguretat que actuen al municipi.
La desobediència als superiors en l'exercici de les funcions, i l'incompliment de les ordres rebudes: És una infracció Lleu prevista al règim disciplinari de la Llei de Policies Locals. És una infracció Greu prevista al règim disciplinari de la Llei de Policies Locals. És una infracció Molt Greu prevista al règim disciplinari de la Llei de Policies Locals. És una infracció Molt Greu prevista al decret 179/2015 del Reglament del procediment del regim disciplinari aplicable als cossos de policia local de Catalunya.
El consum de begudes alcohòliques durant el servei, i el fet de negar-se a les comprovacions tècniques pertinents És una infracció Lleu prevista al règim disciplinari de la Llei de Policies Locals. És una infracció Greu prevista al règim disciplinari de la Llei de Policies Locals. És una infracció Molt Greu prevista al règim disciplinari de la Llei de Policies Locals. És una infracció Molt Greu prevista al decret 179/2015 del Reglament del procediment del regim disciplinari aplicable als cossos de policia local de Catalunya.
On es troba ubicada la seu de l’Oficina de Turisme del Vendrell?: Avinguda Generalitat cantonada Avinguda Brisamar. Avinguda Generalitat cantonada Avinguda Imperial Tarraco. Avinguda Generalitat cantonada Passeig Marítim. Avinguda Generalitat cantonada Avinguda Parlament de Catalunya.
Quin acte festiu es celebra sempre l’últim diumenge del mes de maig al Vendrell?: La Festa de la Bicicleta. La Xatona Popular. La Cursa Popular. La Mitja Marató.
Denunciar test Consentimiento Condiciones de uso