option
Cuestiones
ayuda
daypo
buscar.php

Pupurri

COMENTARIOS ESTADÍSTICAS RÉCORDS
REALIZAR TEST
Título del Test:
Pupurri

Descripción:
Pupurri

Fecha de Creación: 2022/06/03

Categoría: Otros

Número Preguntas: 201

Valoración:(0)
COMPARTE EL TEST
Nuevo ComentarioNuevo Comentario
Comentarios
NO HAY REGISTROS
Temario:

D’acord amb l’article 19 de la Llei Orgànica 4/2015, de 30 de març, de protecció de la seguretat ciutadana: a) Les diligències d’identificació, registre i comprovació practicades pels policies en ocasió d’actuacions efectuades no estan subjectes a les mateixes formalitats que la detenció. b) Les diligències d’identificació, registre i comprovació practicades pels policies en ocasió d’actuacions efectuades si estan subjectes a les mateixes formalitats que la detenció. c) Les respostes a) i b) són correctes. d) Cap de les respostes anteriors és correcta.

D’acord amb l’article 8 de la Llei Orgànica 2/1986, de 13 de març, de forces i cossos de seguretat. a) La iniciació d’un procediment judicial contra membres de les forces i cossos de seguretat impedeix la incoació i tramitació d’expedients disciplinaris per via ordinària pels mateixos fets. b) La iniciació d’un procediment penal contra membres de les forces i cossos de seguretat no impedeix la incoació i tramitació d’expedients governatius o disciplinaris pels mateixos fets. c) La iniciació d’un procediment penal contra membres de les forces i cossos de seguretat del Estat impedeix la incoació i tramitació d’expedients derivats dels mateixos fets. d) Cap de les respostes anteriors és correcta.

Els requisitslegals que configuren el delicte de negativa a sotmetre’s a les proves de detecció d’alcohol i/o drogues són: a) Conduir un vehicle a motor o un ciclomotor, ser requerit per un agent de l’autoritat dins dels supòsits legalment establerts i l’oposició dolosa del conductor a ser sotmès a les proves de detecció. b) Conduir un vehicle a motor o un ciclomotor, ser requerit per un agent de l’autoritat i l’oposició imprudent del conductor a ser sotmès a les proves de detecció. c) La negativa a sotmetre’s a les proves d’alcoholèmia i/o drogues constituirà un delicte de desobediència als agents de l’autoritat previst a l’article 556 del Codi Penal. d) Les respostes a) i b) són les correctes.

Quina de les següents accions no es troba classificada dins del grup d’adequació a l’ordenament jurídic dels principis bàsics d’actuació regulats a la Llei Orgànica 2/1986 de Forces i Cossos de Seguretat?. a) Sotmetre’s als principis de jerarquia i subordinació. b) Actuar amb integritat i dignitat. En particular, oposar-se a qualsevol acte de corrupció. c) L’ús de les armes es farà en situacions racionalment greus per la vida o integritat física de les persones, o en situacions que suposin un greu risc per la seguretat ciutadana. d) Cap de les respostes anteriors és correcta.

Impedir, en l'exercici de llur actuació professional, qualsevol pràctica abusiva, arbitrària o discriminatòria que comporti violència física o moral. a) És una de les funcions previstes a l’article 11 de la Llei 16/1991. b) És un dels principis bàsics d’actuació previstos a l’article 10 de la Llei 16/1991. c) És una infracció al règim disciplinari de les policies locals de Catalunya. d) Cap de les respostes anteriors és correcta.

Quina de les següents accions es troba classificada dins del grup d’adequació a l’ordenament jurídic dels principis bàsics d’actuació regulats a la Llei Orgànica 2/1986 de Forces i Cossos de Seguretat?. a) Sotmetre’s als principis de jerarquia i subordinació. b) Identificar-se davant la ciutadania en el moment de portar a terme una actuació. c) Fer ús de les armes en situacions racionalment greus per la vida o integritat física de les persones o en situacions que suposin un greu risc per la seguretat ciutadana. d) Cap de les respostes anteriors és correcta.

Què és l’Habeas Corpus?. a) És un procediment especial, regulat per una llei orgànica, que obliga de manera immediata a la policia judicial a posar una persona detinguda a disposició judicial amb l’objecte de determinar si la detenció practicada s’ajusta a Dret i verificar la seva legalitat material i formal. b) És un procediment especial, regulat per una llei del parlament, que obliga de manera immediata a la policia judicial a posar una persona detinguda a disposició judicial amb l’objecte de determinar si la detenció practicada s’ajusta a Dret. c) És un procediment especial, regulat per una llei orgànica, que obliga de manera immediata a la policia judicial a posar una persona detinguda a disposició del Ministeri Fiscal amb l’objecte de determinar si la detenció practicada s’ajusta a Dret i verificar la seva legalitat material i formal. d) Cap de les respostes anteriors és correcta.

Segons la 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals, la categoria professional d’intendent es troba enquadrada dins l’escala. a) Bàsica. b) Executiva. c) Intermèdia. d) Superior.

L’error invencible: a) Sobre un fet constitutiu d’infracció penal exclou de responsabilitat crimina. b) Implica que el responsable de la comissió d’un delicte serà castigat com a imprudent. c) Comporta que l’aplicació de la pena es faci en el seu tram inferior un o dos graus. d) Sobre una circumstància agreujant no impedirà la seva apreciació.

10. La Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals de Catalunya, preveu dins del títol dedicat alrègim disciplinari: a) Que la incorrecció envers els superiors, companys, subordinats o ciutadans sigui una infracció disciplinària greu que podrà comportar la suspensió de funcions de més de quinze dies, fins a un any, amb la corresponent pèrdua de les retribucions econòmique. b) Que la incorrecció envers els superiors, companys, subordinats o ciutadans sigui una infracció disciplinària greu que podrà comportar la suspensió de funcions de setze dies, fins a un any, amb la corresponent pèrdua de les retribucions econòmiques. c) Que la incorrecció envers els superiors, companys, subordinats o ciutadans sigui una infracció disciplinària lleu que podrà comportar la suspensió de funcions d’un a setze dies, amb la corresponent pèrdua de les retribucions econòmiques. d) Cap de les respostes anteriors és correcta.

El delicte de conducció temerària consisteix en: a) Conduir un vehicle a motor o un ciclomotor de manera manifestament temerària posant en perill concret la vida o la integritat física de les persones. b) Conduir un vehicle a motor o un ciclomotor amb excés de velocitat i sota els efectes de begudes alcohòliques o drogues. c) Conduir un vehicle a motor o un ciclomotor de manera manifestament temerària posant en perill abstracte la vida o la integritat física de les persones. d) Les respostes a) i b) són les correctes.

La Llei 4/2003 d’Ordenació del sistema de seguretat pública de Catalunya estableix que. a) El Consell de Seguretat de Catalunya és un òrgan que té funcions merament informatives respecte les actuacions portades a terme per la Policia de Catalunya. b) El Consell de Seguretat de Catalunya és un òrgan permanent i estable que coordina els diferents cossos de policia que operen al territori català. c) El Consell de Seguretat de Catalunya és l’òrgan col·legiat consultiu superior en matèria de coordinació entre els cossos de policia catalans. d) Cap de les respostes anteriors és correcta.

D’acord amb el Codi d’ètica de la Policia de Catalunya. a) La finalitat del Codi d’ètica és inspirar els principis que han de guiar només a les policies locals par assolir una pràctica ètica i professional dels seus membres. b) La finalitat del Codi d’ètica és imprimir els eixos vertebradors que han de conduir a les forces i cossos de seguretat de l’Estat a una actitud professional regulada dins d’un quadre deontològic professional. c) La finalitat del Codi d'ètica és identificar aquells principis ètics exigibles a tots els policies que haurien d’inspirar la seva actuació mitjançant pràctiques que tendeixin a l’excel·lència. d) Cap de les respostes anteriors és correcta.

D’acord amb el Codi d’ètica de la Policia de Catalunya la definició del concepte professionalitat. a) Implica actuar de forma justa i integra, sense obtenir privilegis inapropiats derivats de les funcions que els policies desenvolupen. b) Implica treballar amb dedicació i acompliment de les obligacions professionals assumint les conseqüències legals, ètiques i morals. c) Implica la capacitat d’afrontar situacions difícils confiant en les seves forces per vèncer l’adversitat. d) Implica el domini de coneixements, d'habilitats i actituds adequades; alhora exigeix competència tècnica i ètica.

D’acord amb l’article 28 del Codi d’ètica de la Policia de Catalunya. a) Els comandaments són responsables de les ordres que donen, de la seva correcta execució i de les seves conseqüències. En consonància amb les seves funcions, s’han de responsabilitzar de les accions que fan els membres de l’equip que dirigeixen, sempre que aquests actuïn de conformitat amb les ordres, les pautes i les instruccions que els comandaments han donat. b) Els comandaments són responsables de les ordres que donen i de la seva correcta execució. En consonància amb les seves funcions, no són responsables de les accions que fan els membres de l’equip que dirigeixen, tot i que aquests actuïn de conformitat amb les ordres, les pautes i les instruccions que hagin han donat. c) Els comandaments no són responsables de les ordres que donen, de la seva correcta execució i de les seves conseqüències. En consonància amb les seves funcions, no s’han de responsabilitzar de les accions que fan els membres de l’equip que dirigeixen . d) Cap de les respostes anteriors és correcta.

D’acord amb l’article 39 del Codi d’ètica de la Policia de Catalunya. a) Cal entendre el principi de proporcionalitat com la necessitat d’utilitzar el mitjà més idoni, que més convé o que més s’ajusti a cadascuna de les situacions que se li plantegen a l’agent de policia. b) Cal entendre el principi de congruència com la necessitat de modelar, adequar i aplicar de forma gradual l’ús de la força o del mitjà de defensa en funció del tipus i la gravetat de l’agressió que es vol neutralitzar. c) Cal entendre el principi d’imparcialitat com la necessitat de valorar la conveniència d’actuar en el moment i en l’espai propici per tal que no ocasioni un mal més greu del que es vol evitar. d) Cap de les respostes anteriors és correcta.

Una àrea bàsica policial és. a) La unitat mínima, dotada d’uns serveis d’atenció de demandes de prevenció, seguretat ciutadana, control del trànsit i investigació de primer i segon nivell. b) La unitat mínima, geogràfica i poblacional, dotada d’uns serveis bàsics per a l’atenció primària de les demandes de prevenció, seguretat ciutadana, control del trànsit i investigació de primer nivell. c) La unitat mínima i geogràfica, dotada de serveis bàsics per a l’atenció primària i secundària de les demandes de prevenció, seguretat ciutadana, control del trànsit i investigació d’un primer i segon nivell. d) Cap de les respostes anteriors és correcta.

19. L’autoritat governativa ha de suspendre i, si s’escau, procedir a dissoldre les reunions i manifestacions. a) Quan es considerin lícites de conformitat amb les lleis penals. b) Quan no es produeixin greus alteracions de l’ordre públic. c) Quan els assistents facin ús d’uniformes policials i dels serveis d’emergències. d) Cap de les respostes anteriors és correcta.

La realització de reunions i manifestacions en llocs de trànsit públic. a) Les han de comunicar a l’autoritat governativa corresponent els organitzadors o promotors d’aquelles, amb una antelació de cinc dies naturals, com a mínim, i vint com a màxim. b) Les han de comunicar per escrit a l’autoritat governativa corresponent els organitzadors o promotors d’aquelles, amb una antelació de deu dies naturals, com a mínim, i trenta com a màxim. c) Les han de comunicar a l’autoritat governativa corresponent els organitzadors o promotors d’aquelles, amb una antelació de quinze dies naturals, com a mínim, i trenta com a màxim. d) Cap de les respostes anteriors és correcta.

El Codi Penal estableix que. a) Són delictes les accions i omissions doloses, culposes o imprudents previstes a la llei. b) Són delictes les accions i omissions doloses o imprudents penades per la llei. c) Són delictes totes les accions i omissions castigades per la llei. d) Cap de les respostes anteriors és correcta.

La normativa penal espanyola determina que. a) Són punibles el delicte consumat i la temptativa de delicte. b) Són punibles el delicte frustrat i consumat, així com la temptativa de delicte. c) Només seran punibles els delictes frustrats i consumats, així com les temptatives dels delictes considerats greus. d) Cap de les respostes anteriors és correcta.

No hi ha pena sense dol ni imprudència. a) Fals. b) Cert. c) No sempre. d) En ocasions.

D’acord amb l’actual Codi Penal les penes que es poden imposar són. a) De presó i multa. b) Multa i privatives de llibertat. c) Privatives de llibertat, privatives d’altres drets i multa. d) Cap d’elles és correcte perquè la multa no és una pena sinó una sanció.

D’acord amb el Codi Penal actuar impulsat per una por insuperable. a) És una circumstància que agreuja la responsabilitat criminal. b) És una eximent de la responsabilitat crimina. c) És una circumstància atenuant de la responsabilitat criminal. d) Cap de les respostes anteriors és correcta.

Vetllar per la vida i la integritat física de les persones que estiguin detingudes o sota llur custòdia i respectar-ne els drets, l'honor i la dignitat. a) És una de les funcions previstes a l’article 11 de la Llei 16/1991. b) És un dels principis bàsics d’actuació previstos a l’article 10 de la Llei 16/1991. c) És una infracció al règim disciplinari de les policies locals de Catalunya. d) Cap de les respostes anteriors és correcta.

La categoria professional de superintendent només es pot crear en els municipis que tenen més de dos-cents cinquanta mil habitants. a) Fals. b) Cert. c) Cert, amb l’excepció dels municipis amb menys habitants, però amb plantilles que superin els dos-cents cinquanta efectius i unes característiques especials del municipi que ho. d) Cert, però amb les limitacions imposades pel nombre d’efectius del cos que sempre ha de superar els dos-cents cinquanta.

Segons la 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals, quines categories professionals es troben dins l’escala intermèdia?. a) Sotsinspectors i inspectors. b) Sotsinspectors. c) Sergents i sotsinspectors. d) Caporals i sergents.

La Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals de Catalunya, preveu dins del títol dedicat al règim disciplinari. a) Que el consum de begudes alcohòliques durant el servei i el fet de negar-se a les comprovacions tècniques pertinents sigui una infracció disciplinària molt greu que podrà comportar la suspensió de funcions, de més d’un any i menys de sis anys, amb pèrdua de retribucions econòmiques. b) Que la reproducció d'imatges i de sons enregistrats amb finalitats diferents de les establertes per la Llei orgànica 4/1997 sigui una infracció disciplinària greu que podrà comportar la suspensió de funcions, de més de quinze dies i menys d’un any, amb pèrdua de retribucions econòmiques. c) Que la manca de col·laboració manifesta amb els altres membres de les Forces o Cossos de Seguretat, en aquells casos en què s'hagi de prestar de conformitat amb la legislació vigent sigui una infracció disciplinària greu que podrà comportar la suspensió de funcions, de més de quinze dies i menys d’un any, amb pèrdua de retribucions econòmiques. d) Que el consum de begudes alcohòliques durant el servei i el fet de negar-se a les comprovacions tècniques pertinents sigui una infracció disciplinària greu que podrà comportar la suspensió de funcions, de més de quinze dies i menys d’un any, amb la corresponent pèrdua de les retribucions econòmiques.

Els principis bàsics d’actuació dels policies locals abracen les següents dimensions. a) Adequació a l’ordenament jurídic, relacions amb la comunitat, tractament dels detinguts, dedicació professional. b) Adequació a l’ordenament jurídic, relacions amb la societat, tractament dels detinguts i secret professional. c) Adequació a l’ordenament jurídic, relacions amb la comunitat, tractament dels detinguts, dedicació professional i secret professional. d) Adequació a l’ordenament jurídic, relacions amb la comunitat, tractament de la ciutadania, implicació professional i secret professional.

Segons l’article 11 de la 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals, quina no és una funció pròpia de la Policia Local?. a) Exercir de policia judicial, d’acord amb l’article 12 i amb la normativa vigent. b) Cooperar en la resolució del conflictes privats, quan siguin requerits per a fer-ho. c) Vetllar pel compliment de la normativa vigent en matèria de medi ambient i de protecció de l’entorn. d) Totes elles són funcions pròpies de la Policia Local.

D’acord amb la Llei Orgànica 4/2015, de 30 de març, de protecció de la seguretat ciutadana, la tinença o el consum de drogues tòxiques il·legals és. a) Una infracció lleu. b) Una infracció greu. c) Una infracció molt greu. d) No és cap infracció perquè consumir drogues il·legals no és cap delicte.

D’acord amb l’actual Codi Penal circular amb un vehicle a motor per un nucli urbà amb excés de velocita. a) Només és una infracció de trànsit que se sanciona per via administrativa. b) És una infracció de trànsit que només passa a ser delicte quan se supera el límit de velocitat permès en 80 quilometres per hora. c) És una infracció de trànsit que passa a ser delicte quan se supera el límit de velocitat permès en 60 quilometres per hora i que pot ser castigada amb penes de presó, multa o treballs en benefici de la comunitat, a més de la privació del dret a conduir vehicles a motor i ciclomotors. d) És una infracció de trànsit que passa a ser delicte quan se supera el límit de velocitat permès en 60 quilometres per hora i que és castigada amb la pena de presó de tres a sis mesos o amb la de multa de sis a divuit mesos o amb la de treballs en benefici de la comunitat de deu a vint dies, i, en qualsevol cas, amb la de privació del dret a conduir vehicles de motor per un temps superior a un i fins a quatre anys.

36. D’acord amb la Llei Orgànica 4/2015, de 30 de març, de protecció de la seguretat ciutadana. a) La identificació de les persones només es pot fer en compliment de les funcions d’indagació i prevenció delictiva, així com per sancionar infraccions de naturalesa penal. b) A les persones traslladades a les dependències policials, a efectes d’identificació, si així ho sol·liciten, se’ls hi lliurarà un volant de justificació on només constarà del temps d’estada. c) Les persones traslladades a les dependències policials, a efectes d’identificació, només poden romandre a les instal·lacions oficials el temps mínim indispensable i com a màxim un total de 8 hores. d) Cap de les respostes anteriors és correcta.

D’acord amb la Llei Orgànica 4/2015, de 30 de març, de protecció de la seguretat ciutadana els agents de les forces i cossos de seguretat poden limitar o restringir la circulació o permanència en vies o llocs públics i establir zones de seguretat. a) En supòsit de no alteració de la seguretat ciutadana i la pacífica convivència. b) Quan hi hagi indicis racionals que es pugui produir l’alteració de la seguretat ciutadana o la convivència pacífica. c) Les respostes a) i b) són correctes. d) Cap de les respostes anteriors és correcta.

D’acord amb la Llei Orgànica 4/2015, de 30 de març, de protecció de la seguretat ciutadana, la projecció de feixos de llum, mitjançant qualsevol tipus de dispositiu, sobre membres de les forces i cossos de seguretat per impedir o dificultar l’exercici de les seves funcions. a) És una infracció lleu. b) És una infracció greu. c) És una infracció molt greu. d) Cap de les respostes anteriors és correcta.

D’acord amb la Llei Orgànica 4/2015, de 30 de març, de protecció de la seguretat ciutadana, la projecció de feixos de llum, mitjançant qualsevol tipus de dispositiu, sobre membres de les forces i cossos de seguretat per impedir o dificultar l’exercici de les seves funcions. a) És una infracció lleu. b) És una infracció greu. c) És una infracció molt greu. d) Cap de les respostes anteriors és correcta.

D’acord amb la Llei Orgànica 4/2015, de 30 de març, de protecció de la seguretat ciutadana, la negativa a identificar-se a requeriment de l’autoritat o dels seus agents o l’al·legació de dades falses o inexactes en els processos d’identificació. a) És una infracció lleu. b) És una infracció greu. c) És una infracció molt greu. d) Cap de les respostes anteriors és correcta.

D’acord amb la Llei Orgànica 4/2015, de 30 de març, de protecció de la seguretat ciutadana, L’execució d’actes de plantació i cultiu il·lícits de drogues tòxiques, estupefaents o substàncies psicotròpiques en llocs visibles al públic, quan no siguin constitutius d’infracció penal. a) És una infracció lleu. b) És una infracció greu. c) És una infracció molt greu. d) Cap de les respostes anteriors és correcta.

D’acord amb la Llei Orgànica 4/2015, de 30 de març, de protecció de la seguretat ciutadana, la realització o incitació a la realització d’actes que atemptin contra la llibertat i la indemnitat sexual, o l’execució d’actes d’exhibició obscena, quan no constitueixin infracció penal. a) És una infracció lleu. b) És una infracció greu. c) És una infracció molt greu. d) Cap de les respostes anteriors és correcta.

En funció de la seva naturalesa i durada, les penes es classifiquen en: a) Lleus i greus. b) Més greus, menys greus i lleus. c) Molt greus, greus i lleus. d) Greus, menys greus i lleus.

Els principis generals de la Constitució espanyola apareixen. a) Al Títol preliminar. b) Al Títol primer. c) Al Títol segon. d) Al Títol tercer.

L’objecte de la Llei 4/2003, de 7 d’abril, d’ordenació del sistema de seguretat pública de Catalunya és: a) L’ordenació de les competències de la Generalitat en matèria de seguretat pública. b) L’ordenació i coordinació de les competències dels ajuntaments en matèria de seguretat pública. c) L’ordenació i assignació de competències dels ens locals i altres institucions relacionades amb el mon de la segureta. d) Cap de les respostes anteriors és correcta.

D’acord amb la Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals, actuar amb integritat i dignitat i, en particular, abstenir-se de participar en qualsevol acte de corrupció i oposar-s'hi amb fermesa: a) És una funció recollida a l’article 12 de la Llei 16/1991. b) És una funció recollida a l’article 11 de la citada lle. c) És un principi bàsic d’actuació. d) Cap de les respostes anteriors és correcta.

D’acord amb el Codi d’Ètica de la Policia de Catalunya: a) Els agents de policia han d’actuar d’acord amb el principi de jerarquia. Però, en cap cas, l’obediència deguda pot emparar ordres o actes contraris a l’ordenament legal. b) Els agents de policia han d’actuar d’acord amb el principi de jerarquia. Inclòs en determinats casos, l’obediència deguda pot tenir emparament en ordres o actes contraris la normativa. c) Les respostes a) i b) són correctes. d) Cap de les respostes anteriors és correcta.

D’acord amb el Codi d’Ètica de la Policia de Catalunya: a) Els comandaments han d’estimular l’esperit de cooperació i el treball de qualitat sota criteris d’excel·lència. b) Els comandaments de les policies han d’exigir als agents l’exercici rigorós de les seves funcions en benefici de les unitats de destinació. c) Les respostes a) i b) són correctes. d) Cap de les respostes anteriors és correcta.

D’acord amb el Codi d’Ètica de la Policia de Catalunya: a) El principi “non bis in idem” no és aplicable als agents de policia. b) És un deure dels cossos policials transmetre’s mútuament aquelles informacions que poden millorar les funcions que els corresponen per tal de ser més eficients i eficaços. c) La iniciació d’un procediment penal contra membres de les forces i cossos de seguretat del Estat impedeix la incoació i tramitació d’expedients derivats dels mateixos fets. d) Cap de les respostes anteriors és correcta.

La categoria professional de superintendent només es pot crear en els municipis que tenen més de dos-cents cinquanta mil habitants. a) Fals. b) Cer.

En matèria d’igualtat entre dones i homes és funció dels ens locals de Catalunya: a) Impulsar la col·laboració entre les diferents administracions públiques de Catalunya. b) Fer la planificació estratègica general i proposar normatives relacionades amb la matèria. c) Crear i adequar els mecanismes necessaris per integrar la transversalitat de la perspectiva de gènere en llurs actuacions polítiques. d) Totes les respostes anteriors són correctes.

La Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals de Catalunya, preveu dins del títol dedicat al règim disciplinari. a) Que el consum de begudes alcohòliques durant el servei i el fet de negar-se a les comprovacions tècniques pertinents sigui una infracció disciplinària molt greu que podrà comportar la suspensió de funcions, de més d’un any i menys de sis anys, amb pèrdua de retribucions econòmiques. b) Que la reproducció d'imatges i de sons enregistrats amb finalitats diferents de les establertes per la Llei orgànica 4/1997 sigui una infracció disciplinària greu que podrà comportar la suspensió de funcions, de més de quinze dies i menys d’un any, amb pèrdua de retribucions econòmiques. c) Que la manca de col·laboració manifesta amb els altres membres de les Forces o Cossos de Seguretat, en aquells casos en què s'hagi de prestar de conformitat amb la legislació vigent sigui una infracció disciplinària greu que podrà comportar la suspensió de funcions, de més de quinze dies i menys d’un any, amb pèrdua de retribucions econòmiques. d) Que el consum de begudes alcohòliques durant el servei i el fet de negar-se a les comprovacions tècniques pertinents sigui una infracció disciplinària greu que podrà comportar la suspensió de funcions, de més de quinze dies i menys d’un any, amb la corresponent pèrdua de les retribucions econòmiques.

Segons l’article 11 de la 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals, quina no és una funció pròpia de la Policia Local?. a) Exercir de policia judicial, d’acord amb l’article 12 i amb la normativa vigent. b) Cooperar en la resolució del conflictes privats, quan siguin requerits per a fer-ho. c) Vetllar pel compliment de la normativa vigent en matèria de medi ambient i de protecció de l’entorn. d) Totes elles són funcions pròpies de la Policia Local.

12. L’Estatut d’Autonomia de Catalunya és: a) La norma institucional bàsica que defineix els drets i deures de la ciutadania de Catalunya, les institucions públiques i privades de la nacionalitat catalana, les seves competències i relacions amb l'Estat i el finançament de la Generalitat de Catalunya. b) La norma institucional bàsica que defineix els drets de la ciutadania de Catalunya, les institucions catalanes, les seves competències i relacions amb l'Estat i el finançament de la Generalitat de Catalunya. c) La norma institucional bàsica que defineix els deures generals de la ciutadania de Catalunya, les institucions polítiques de la nacionalitat catalana, les relacions amb l'Estat i el finançament de la Generalitat de Catalunya. d) La norma institucional bàsica que defineix els drets i deures de la ciutadania de Catalunya, les institucions polítiques de la nacionalitat catalana, les seves competències i relacions amb l'Estat i el finançament de la Generalitat de Catalunya.

Un dels principis bàsics d’actuació dels policies locals que es troba recollit a la Llei 16/1991 dins l’àmbit de les relacions amb la comunitat és. a) Identificar-se com a agents de l’autoritat en el moment de practicar una detenció. b) Actuar amb integritat i neutralitat sense portar a terme cap acte de discriminació ni corrupció. c) Actuar, en l’exercici de llurs funcions, amb la decisió necessària i sense retard, quan d’això depengui evitar un mal greu, immediat i irreparable, i regir-se, en fer-ho, pels principis de congruència, d’oportunitat i de proporcionalitat en la utilització dels mitjans a llur abast. d) Vetllar per la seguretat i la vida de les persones que es trobin sota la seva protecció i custòdia.

Segons la Llei Orgànica 2/1986, de 13 de març, de forces i cossos de seguretat estableix que: a) El principi de “non bis in idem” és aplicable en tot cas a les forces i cossos de segureta. b) El principi de “non bis in idem” és aplicable només a les forces i cossos de seguretat de l’Estat. c)La iniciació d’un procediment penal contra membres de les forces i cossos de seguretat impedeix la incoació d’expedients governatius o disciplinaris pels mateixos fets. d) La iniciació d’un procediment penal contra membres de les forces i cossos de seguretat no impedeix la incoació i tramitació d’expedients governatius o disciplinaris pels mateixos fets.

Segons l’article 11 de la 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals, quina no és una funció pròpia de la Policia Local?. a) Exercir de policia judicial, d’acord amb l’article 12 i amb la normativa vigent. b) Cooperar en la resolució del conflictes privats, quan siguin requerits per a fer-ho. c) Instruir atestats per accidents de trànsit esdevinguts fora del nucli urbà. d) Vetllar pel compliment de la normativa vigent en matèria de medi ambient i de protecció de l’entorn.

Atès el títol dedicat al règim disciplinari de la Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals de Catalunya: a) Els actes i les conductes que atempten contra el decor i la dignitat dels funcionaris, contra la imatge del cos i contra el prestigi i la consideració deguts a la corporació constitueix una falta lleu al règim disciplinari. b) La pèrdua de les credencials i el fet de permetre’n la sostracció per negligència inexcusable constitueix una falta lleu al règim disciplinari. c) L’exhibició de l’arma reglamentària o dels distintius del càrrec sense cap causa que ho justifiqui i el fet de fer-ne un mal ús constitueix una falta greu al règim disciplinari. d) Cap de les respostes anteriors és correcta.

L’ús no sexista del llenguatge és: a) Una bona pràctica que desafortunadament encara no te empara legal a la normativa actual. b) Un principi bàsic d’actuació recollit a la Llei 15/2017, de 21 de juliol, d’igualtat efectiva entre homes i dones. c) Un principi d’actuació dels poders públics recollit a la Llei 17/2015, de 21 de juliol, d’igualtat efectiva entre dones i homes. d) Cap de les respostes anteriors és correcta.

Segons la 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals, quines categories professionals es troben dins l’escala intermèdia?. Sotsinspectors i inspectors. Sotsinspectors. Sergents i sotsinspectors. Caporals i sergents.

D’acord amb la Llei 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals, no és funció de la Guàrdia Urbana: a) Protegir els autoritats de les corporacions locals. b) Vigilar i custodiar les instal·lacions i els edificis municipals. c) Mantenir l’ordre públic amb independència que no sigui requerida per a fer-ho. d) Totes les funcions anteriors són correctes.

Quin Títol de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya recull els drets, deures i principis rectors?. a) Títol III. b) Títol II. c) Títol I. d) Títol preliminar.

CE. La policía judicial depende de los Jueces, de los Tribunales y del Ministerio Fiscal en sus funciones de averiguación del delito y descubrimiento y aseguramiento del delincuente, en los términos que la ley establezca. art 126 La policia Judicial. art 127 La policia Judicial. art 125 La policia Judicial. art 124 La policia Judicial.

EAC. art 164.5 La Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra té com a àmbit d’actuació el conjunt del territori de Catalunya i exerceix totes les funcions pròpies d’un cos de policia, en els àmbits següents: ( quina es incorrecta ). a) La seguretat ciutadana i l’ordre públic. b) La policia administrativa, que inclou la que deriva de la normativa estatal. c) La policia judicial i la investigació criminal, incloent-hi les diverses formes de crim organitzat i terrorisme, en els termes que estableixin les llei. totes són correctes.

LO 2/86.Capitol V per el cumpliment de les seves funcions, quins tendran caracter de col·laboració?. Les FCSE les policies de les CCAA i les de corporacions locals. Les FCSE. Les policies de les CCAA. Nomes les de les corporacions locals.

LO 2/86. Art 31. En el cumplimiento de sus funciones, los funcionarios adscritos a Unidades de Policía Judicial dependen ...........del Ministerio del Interior. Organicament. Funcionalment. jerarquicament.

LO 2/86. Art 31.En el cumplimiento de sus funciones, los funcionarios adscritos a Unidades de Policía Judicial dependen orgánicamente del Ministerio del Interior y ............ de los Jueces, Tribunales o Ministerio Fiscal que estén conociendo del asunto objeto de su investigación. funcionalment. organicament. jerarquicament.

Doble finalitat, per una banda, evitar la comissió d’actes il·lícits i, de l’altra, que els ciutadans esdevi nguin víctimes. La funció preventiva. La funció reactiva. La funció assistencial.

La reacció policial és la resposta davant la constatació de la comissió d’un delicte o la seva imminent perpetració, la seva investigació, la recerca i la detenció de les persones implicades, així com assegurar els instruments o les proves del delicte. La funció reactiva. La funció preventiva. La funció assistencial.

la societat demana contínuament a la policia altres serveis que tenen una finalitat clarament assistencial. La policia, per la seva pròpia activitat, roman accessible al ciutadà les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any. La funció assistencial. La funció reactiva. La funció preventiva.

Quina es la taxa administrativament sancionable als conductors de passatgers, de vehicles destinats al servei públic, de serveis d’urgència,de mercaderies superiors a 3500 Kg, mercaderies perilloses, conductors nevells menys de 2 anys de'antiguetat?. més 0,15 mg/litre d’aire espirat. més 0,10 mg/litre d’aire espirat. més 0,20 mg/litre d’aire espirat. més 0,25 mg/litre d’aire espirat.

Quin tipus de taxa es sancionable administrativament per als no conductors de passatgers de vehicles destinats al servei públic, de serveis d’urgència,de mercaderies superiors a 3500 Kg, mercaderies perilloses, etc. superin els 0,25 mg/litre d’aire espirat. superin els 0,20 mg/litre d’aire espirat. superin els 0,15 mg/litre d’aire espirat. superin els 0,30 mg/litre d’aire espirat.

Persones obligades a sotmetre’s a les proves d'alcoholèmia ?. Usuari de la via o conductor de vehicle implicat directament com a possible responsable en un accident de circulació. Qui condueixi qualsevol vehicle amb símptomes evidents que ho fa sota la influència de begudes alcohòliques. Els conductors que siguin denunciats per alguna norma del Reglament general de circulació. Control preventiu d’alcoholèmia per a conductors de vehicles. Totes estan obligats.

A quin article es parla de la negativa a fer laprova d'alcoholèmia. 383 CP. 381 CP. 382 CP. 384 CP.

Categories de permisos de conducció: AM: Ciclomotors de 2 o 3 rodes i quadricicles lleugers. 14. 15. 16. 18.

Classes de permisoso. A1. 16. 17. 15. 21.

Classes de permisoso. A. 18. 17. 20. 21.

Classes de permisoso. B,C1, C+E ?. 18. 20. 21.

Classes de permisoso. D1, D+D1 ?. 18. 22. 21.

Categories. C1 massa màxima superior a ....... .kg i inferior a ............kg. 3500 / 7500. 3000 / 8000. 2500 / 5000.

Categorie C massa màxima ........kg. 3500. 3000. 2500. 5000.

categoria B no superior a ........ kg i el nombre de seient inclòs en conductor no exedeixi de ........ places. 3500 / 9. 2500 / 10. 3500 / 10. 3000 / 8.

categoria D. nombre de seients inclòd el conductor sigui superior a ...... places. 9. 10. 17. 12.

categoria D1. Nombre de seients sigui superior a ........... places i inferior a ........ places. 9 / 17. 10 / 18. 12 / 23. 9 / 18.

categoria C+E per a remolcs que superin els ....... kg amb determinades especificacions tècniques. 750. 800. 900. 600.

categoria B+E per arrossegar remolcs no superior a ......... kg. 750. 600. 500. 400.

El particular que aprofiti la informació privilegiada que tingui d'un funcionari públic comet un delicte de... Violació de secret. Malversació. Suport. Prevalicació.

El jutge competent per al procediment d’habeas corpus en relació amb un menor és. El jutge d’instrucció del lloc on es trobi el menor privat de llibertat. El fiscal de menors.

La detenció d’un menor per funcionaris de policia no pot durar més temps de l’estrictament necessari per fer les investigacions tendents a l’aclariment dels fets, i, en tot cas, dins el termini màxim de. 24 h. 48 h. 72 h. 12 h.

Quan el detingut sigui posat a disposició del ministeri fiscal, aquest ha d’emetre resolució, en un termini de. 48 h partir del la detenció. 24 H partir del la detenció. 72 h partir del la detenció. 12 h partir del la detenció.

Segons l’article 22 del Reglament General de Circulació, es podran repetir les proves de detecció alcohòlica, a efectes de constrast. a) A petició de l’interessat. b) Per ordre de l’autoritat judicial. c) A criteri dels agents actuants. d) Les respostes A) i B) són correctes.

La policia local, té competències en matèria de policia judicial?: Si, d’acord amb la Llei Orgànica 2/86 de Forces i Cossos de Seguretat. No, només en té la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. Només en matèria de trànsit. Només en casos de delictes flagrants.

Segons la Llei 4/2003, d’Ordenació del Sistema de Seguretat de Catalunya, el Govern i el ajuntaments interessats, amb la finalitat de concretar les formes i els procediments de coordinació i cooperació, podran : Crear Unitats conjuntes de coordinació interdepartamental. Signar convenis de colaboració. Implementar agències d’actuació conjunta. Desenvolupar unitats operatives d’ctuació conjunta en l’àmbit de la seguretat.

6. El sistema de seguretat de Catalunya està integrat per: a) Les autoritats de seguretat. b) Els cossos policials i altres serveis, públics o privats, de seguretat. c) Els òrgans de coordinació i participació en matèria de seguretat. d) Totes les respostes són correctes.

L'atestat té la ....... máxima validesa en la determinació de la responsabilitat per la comissió d'un il·líci penal. màxima validesa. prova feacent.

És l'organ permanent i estable de coordinació i cooperació dels diversos cossos i serveis de seguretat al munipipi. Junta Local de Seguretat. Comissió Local Policial. Comissió Regional de Seguretat. Mesa Coordinació Operativa.

El juez competente para el procedimiento de Hàbeas Corpus en relación a un menor: Serà el Juez de instrucción del lugar en que se encuentre el menor. El ministerio Fiscal. El Juez de guardia.

Que juzgados serán los competentes para determinar las medidas aplicables a los mayore de 14 y menores de 18 años?. Juzgados de menores. Juzgados ordinarios. Juzgados de Paz.

LECrim. La detención. Art 489 al 501. Art 500 al 520. Art 480 al 499. Art 467 al 482.

Qui és competent per conèixer la sol·licitut d'un d'Hàbeas Corpus?. El Jutge del lloc d'instrucció del lloc on es trobi la persona privada de llibertet. El Jutge de lo penal. El Ministeri fiscal.

El procediment d'Habeas Corpus s'inicia : Per escrit o compareixença. Per compareixença i personalment. Per escrit i personalment. Cap és correcta.

Pèrdua de Punts. Conductor amb la tasa restringida (prof. i novell) amb una tasa d'halcohol de més de 0,30 mg/l. 4 punts. 6 punts.

Pèrdua de Punts. Conductor amb la tasa restringida (Prof. i Novells) amb una tasa d'halcohol de fins 0,30 mg/l. 4 punts. 6 punts.

Pèrdua de Punts. ( Conductor Generals ) amb una tasa d'halcohol de més de + de 0,25 fins 0,50 mg/l. 4 punts. 6 punts.

Pèrdua de Punts. ( Conductor Generals ) amb una tasa d'halcohol de més de + 0,50 mg/l. 6 punts. 4 punts.

Pèrdua de Punts. Qualsevol conductor amb presencia de drogues. 6 punts. 4 punts.

Violencia domestica. 173.2. 170. 174. 172.

FUNCIÓ DE POLICIA ASSISTÈNCIAL;. AJUDAR, ASSISTIR, AUXILIAR I INFORMAR. AJUDAR, ASSISTIR, CONTROLAR I INFORMAR. PRESTAR AUXILI, CONTROLAR, INFORMAR I RESPECTAR. CONGLUÈNCIA, OPORTUNITAT I PROPORCIONALITAT.

Psicologia de la personalitat i aportacions de la investigació biopsicològica (Eysenk iGudjonsson, 1989) l’extraversió: (trets de recerca de sensacions, impulsivitat i irritabilitat). (trets d’ansietat, depressió o hostilitat). (trets d’insensibilitat social, crueltat i agressivitat).

Psicologia de la personalitat i aportacions de la investigació biopsicològica (Eysenk iGudjonsson, 1989). l’extraversió. neuroticisme. psicoticisme.

Per quina normativa s'aprova l'actual R.G.C?. RD 1428/2003, 21 de Noviembre. Ley 19/2001, 19 de Diciembre. RD 965/1 de Septiembre. RD 1248/2003, 21 de Noviembre.

En quin Títol i Capítol del R.G.C es troben les Normes sobre begudes alcohòliques?. Titulo II y Capitulo IX. Titulo I y Capitulo IV. Titulo IV y Capitulo V. Titulo II y Capitulo IV.

Què s'entén per un tram de gran pendent?. Inclinació mínima del 6%. Inclinació mínima del 7%. Inclinació mínima del 8%. Inclinació mínima del 9%.

En quin lloc del R.G.C es recullen els senyals de circulació?. Títol I. Annex I. Títol II. Títol III.

Els permisos de classes C1,C1+E,C,C+E,D1+E,D i D+E tenen un període de vigència de: 10 anys fins que el titular tingui 65 anys d'edat a partir de la qual el permís te vigència de 10 anys. 5 anys fins que el titular tingui 65 anys d'edat a partir de la qual el permís te vigència de 3 anys. 5 anys fins que el titular tingui 65 anys d'edat a partir de la qual el permís te vigència de 2 anys. 10 anys fins que el titular tingui 65 anys d'edat a partir de la qual el permís te vigència de 5 anys.

RG de conductors. Quants dies tenim per pagar amb descompte en el procediment abreujat?. 20 dies hàbils. 10 dies naturals. 20 dies naturals. 30 dies naturals.

Un conductor que ha perdut l’autorització administrativa per conduir degut a la pèrdua total de punts, que haurà de fer per recuperar l’autorització?. Dur a terme un curs de sensibilització i posteriorment una prova de coneixement per obtenir un nou permís de conducció de la mateixa classe que era titular. Esperar 2 anys a obtenir una recuperació de punts per transcurs del temps. esperar 6 mesos i tornar a realitzar les proves per obtenir l'autorització administrativa de la mateixa classe que era titular. realitzar un curs de reeducació viària per obtenir fins a 6 punts, aquest curs el podra realitzar cada 2 anys.

Conduir amb un permís caducat... No autoritza a conduir i és una infracció greu. La persona titular haurà d'examinarr-se de nou passat 4 anys de la data de caducitat. Podrà fer ús d'una llicència AM per conduir amb normalitat un vehicle del permís B. Serà delicte, ja que es considera que no té permís.

De qui és la competència de la expedició i revisió dels permisos i llicències per conduir vehicles a motor i ciclomotor ?. CNP. GC. Ministre de l'Interior. Servei català de Transit.

Quin dels següents senyals té major prioritat sobre les altres? : a) Marques vials. b) Senyalització circumstancial que modifiqui el règim normal d'utilització de la via. c) Senyals verticals de circulació.

Quins d’aquests supòsits es pot immobilitzar un vehicle a motor, d’acord amb la Llei de Seguretat Viària (LSV): a) El conductor d’un turisme té el permís de conduir caducat. b) El conductor d’un ciclomotor no fa ús del casc protector. c) Sempre que l’agent de l’autoritat ho consideri oportú.

En els delictes contra la seguretat del trànsit són característiques comunes: a) Són delictes en els quals és necessari un resultat de lesions. b) Són delictes de perill, de mera activitat. c) Són delictes en els quals cal un resultat especificat al tipus penal.

El permís de la classe B autoritza a portar enganxat un remolc de: a) Massa màxima autoritzada no excedeixi de 750 Kg. b) Massa màxima autoritzada no excedeixi de 750 Kg i si ens trobem amb un conjunt de vehicles pot sobrepassar els 750 Kg sempre que la massa màxima del conjunt no excedeixi els 4250 Kg. c) Massa màxima autoritzada no excedeixi 750 Kg i si ens trobem amb un conjunt de vehicles pot sobrepassar els 750 Kg sempre que la massa màxima del conjunt no excedeixi els 3500 Kg.

Quants punts et retiren del permís de conduir per estacionar un vehicle en un pas de vianants?. 0 punts. 2 punts. 4 punts.

Si un agent de policia regulant el trànsit dona dos xiulets curts vol dir que: a) Es reprengui la marxa. b) Circuli més de pressa. c) S’aturi el vehicle.

En aturar una motocicleta de més de 750 cc, el seu conductor exhibeix un permís de classe A2, imanifesta que la motocicleta no es limitada. a) Es procedirà sense més tràmit a la confecció de la denuncia corresponent. b) Es procedirà sense més tràmit a la confecció de la denuncia corresponent, i immobilització del vehicle. c) Cap de les anteriors és correcta.

Com a norma general, quin temps haurà de transcórrer per poder tornar a obtenir el permís ollicència de conducció, un conductor professional que hagi perdut tots els puntsassignats al seu permísde conducció: a) 1 mes. b) 6 mesos. c) 3 mesos.

Són circumstàncies que agreugen la responsabilitat criminal. a) Prevaldre del caràcter públic que tingui el culpable. b) Qualsevol de les dues anteriors. c) Obrar amb abús de confiança.

La Llei 4/2015 preveu que els registres corporals externs a una persona: a) Sempre es duguin a terme per agents policials del mateix sexe que l’afectat. b) Es podran dur a terme contra la voluntat de l’afectat. c) Mai es podran dur a terme a la via pública.

Segons la darrera reforma del codi penal, un vehicle que circuli per una via urbana a una velocitat de 120km/h haurà comès: a) Una infracció de caràcter molt greu. b) Un delicte de conducció temerària. c) Un delicte per excés de velocitat.

Què podem trobar al Codi Penal?. a) Un recull de delictes i faltes. b) Un recull de delictes. c) Un recull de normes de convivència.

No caldrà tramitar una reforma per canviar les bombetes de sèrie del vehicle, per unes de tipus ledsempre que: a) Només siguin les del darrere i sempre que tinguin homologació i complint alguna prescripció. b) Es indiferent la posició, cal assegurar-se sempre que siguin homologades. c) Siguin del davant o del darrere es considera una reforma, hauran d’ésser homologades i fer el tràmit corresponent.

l'estatuts dels jutges i magistrats es regeixen pels principis de : Independència, mobilitat, imparcialitat, incompatibilitat i responsabilitat. Dependència, mobilitat, imparcialitat, incompatibilitat i responsabilitat. Independència, inamobilitat, imparcialitat, incompatibilitat i responsabilitat.

Els jutjats de primera instància tenen jurisdicció. Sobre el partit judicial. Provincial. Municipal.

El codi d'ètica de la policia exposa : Drets, deures i compromisos que ha d'assumir la policia davant la ciutadania. L'autonomia d'actuació de les policies. Totes són correctes.

Quina relació hi ha entre els drets humans i el codi deontologic policial ?. Cap, són dos àmbits completament aliens un del altre. Tenen molta relació ja que la deontologia policial s'ha d'encaminar al reconeixement i respecte dels drets humans ja que la policia n'és garant i protectora. Tot, ja que el codi deontòlogic està sotmès pel principi de jererquia normativa a les normes reguladores dels drets humans.

Quin d'aquests és l'òrgan consultiu i de participació superior de cataluny, en matèria de seguretat. El departament d'interior. La juntab de Seguretat de catalunya. El Consell de Seguretat de catalunya.

Els/les ciutadans/es i els poders públics estan subjectes: a. Només a les lleis. b. Només la Constitució. c. A la Constitució i a la resta de l'ordenament jurídic. d. Només a la Constitució i a les lleis.

La sobirania nacional resideix: a. A la nació. b. Al poble espanyol. c. A les Corts Generals. d. Al Rei.

Les Corts Generals estan formades per: a. Els diputats i diputades elegits mitjançant eleccions. b. El Congrés dels diputats, el Senat i la Junta Electoral Central. c. El Congres dels diputats i el Senat. d. El Congrés dels diputats, el Senat i la Junta Regional Central.

Només un dels principis següents està garantit constitucionalment: La seguretat jurídica. La seguretat mercantil. La seguretat del trànsit. La seguretat ciutadana.

Els articles de la Constitució Espanyola es distribueixen: El títol preliminar, els deut numerats, les 4 disposicions addicionals i les 9 disposicions transitòries. El títol preliminar i les deu títols numerats. El preàmbul, el títol Preliminar i els deu títols numerats. El preàmbul, els deu títols numerats , les 4 disposicions addicionals i les 9 disposicions transitòries.

Quin servei s’han de prestar en tots els municipis: Biblioteca pública. Cementiri. Tractament residus. Instalacions esportives d’ús públic.

L’organització municipal està formada per: L’Alcalde/essa i el Ple. L’Alcalde/essa, el Ple i la Junta de Govern. L’Alcalde/essa, els Tinents/es d’Alcalde/essa i el Ple, en tots els Ajuntaments. L’Alcalde/essa, els Tinents/es d’Alcalde/essa, el Ple i la Junta de Govern Local, sempre.

Quin òrgan ha d’aprovar la modificació del Reglament Orgànic Municipal i quina és la majoria necessària per a la seva aprovació ?. El Ple, per majoria simple dels membres presents a la sessió plenària. El Ple, per majoria absoluta del nombre legal dels membres de la corporació. La Junta de Govern Local, per majoria simple. La Junta de Govern Local, previ dictamen de la Comissió Informativa corresponent, per majoria absoluta.

Les sessions del Ple poden ser: Sempre seran ordinàries. Poden ser ordinàries i extraordinàries. Poden ser ordinàries, extraordinàries i extraordinàries de caràcter urgent. Poden ser ordinàries, extraordinàries, extraordinàries de caràcter urgent i constitutives.

1. Entre la convocatòria i la celebració d’un Ple ordinari, no poden transcórrer menys de: 2 dies hàbils, sense comptar els dies en què tingui lloc la sessió. 1 dia hàbil, exclòs el dia de la sessió. 2 dies hàbils, comptant el dia en què se celebra la sessió. 2 dies naturals.

L'Administració Pública ha d'actuar: Sempre en defensa dels seus interessos. Amb sotmetiment ple a la Llei i al Dret. En defensa dels interessos del particular que sol·licita la tutela. Discrecionalment en cada cas.

La posició dels/les particulars i de l’Administració davant el principi de legalitat: És idèntica. És diferent ja que respecte als/les particulars regeix la vinculació negativa mentre que en el cas de l’Administració regeix la vinculació positiva. És diferent ja que respecte als/les particulars regeix la vinculació positiva mentre que en el cas de l’Administració regeix la vinculació negativa. Es diferent ja que només els poders públics es troben sotmesos a la Llei i a la resta d’ordenament jurídic.

Què és el principi de jerarquia a l’Administració Pública?. És un criteri d'organització interna de cada Administració Pública. És un criteri d'organització externa entre administracions. Vol dir que ha d’haver un/a cap en cada departament de l’Ajuntament. Vol dir que ha d’haver persones de totes les categories en un departament.

El principi pel qual els/les ciutadans/es i els poders públics estan subjectes a la Constitució i a la resta de l'ordenament jurídic és: El principi de legalitat. El principi de jerarquia normativa. La responsabilitat. La publicitat de les normes.

En dret administratiu, el principi de desconcentració, recollit a l’article 103 de la Constitució Espanyola, fa referència a: La coherència de l’actuació administrativa. La transferència de competències de forma permanent d’un òrgan superior a un inferior dins de la mateixa administració. A l’existència de diferents nivells de l’administració pública en el nostre ordenament. Al control que s’exerceix sobre l’administració pública.

Quan obté una persona la capacitat jurídica?. 14 anys. 16 anys. 18 anys. Quan neix.

Les persones menors d’edat no incapacitades tenen capacitat d’obrar per: L’exercici i defensa d’aquells drets i interessos l’actuació dels quals estigui permesa per l’ordenament jurídic sense assistència de la persona que exerceixi la pàtria potestat,tutela o curatela. L’exercici i defensa d’aquells drets i interessos l’actuació dels quals estigui permesa per l’ordenament jurídic amb l’assistència de la persona que exerceixi la pàtria potestat,tutela o curatela. Les persones menors d’edat no tenen capacitat d’obrar. Les persones menors d’edat tenen capacitat d’obrar plena.

El/la ciutadà/ana com a titular de drets davant l’Administració, té dret a: A comunicar-se amb les Administracions en la seva llengua materna. A utilitzar les llengües oficials del territori de la seva comunitat autònoma. A recusar a una autoritat si no el representa. A obrar a través d’un/a representant polític.

El dret a l'assistència en l'ús de mitjans electrònics: Correspon únicament a les persones interessades. Només correspon als funcionaris públics. És un dret de qualsevol persona que es relaciona amb l'Administració. Depèn de si l’Administració té seu electrònica o no.

Es consideren persones interessades en el procediment administratiu qui el promogui: Com a titulars de drets o interessos legítims i únicament a nivell col·lectiu. Com a titulars de drets o interessos legítims i únicament a nivell individual. Com a titulars de drets o interessos legítims individuals o col·lectius. Encara que no siguin titulars de drets o interessos legítims, a nivell individual.

El contingut de l’acte administratiu ha de ser: Il·licit i determinat. Possible i lícit. Determinat i il·lícit. Imposible i lícit.

Sobre quins actes l’Administració, a l’hora de decidir sobre determinats elements, té un marge de llibertat i de lliure valoració?. Reglats. Cap. Discrecionals. Tots.

Quan la notificació per mitjans electrònics sigui de caràcter obligatori, o hagi estat escollida expressament per la persona interessada, s’entendrà rebutjada si des de la posada a disposició de la notificació: Hagin transcorregut deu dies hàbils accedint al contingut però sense respondre. Hagin transcorregut deu dies naturals sense accedir al seu contingut. Hagin transcorregut deu dies hàbils sense accedir al seu contingut. Hagin transcorregut deu dies naturals accedint al contingut però sense respondre.

Els actes iniciats d’ofici s’iniciaran: Per acord de l'òrgan competent, bé per iniciativa pròpia o com a conseqüència d'ordre superior, a petició raonada d'altres òrgans o per denúncia. Només per acord de l'òrgan competent, bé per iniciativa pròpia o com a conseqüència d'ordre superior. Els iniciats només per instruccions de l’Alcalde/essa. Els iniciats només per instruccions del Ple.

Segons la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques, quan un dia fos hàbil en el municipi o Comunitat Autònoma en què resideix la persona interessada i inhàbil en la seu de l'òrgan administratiu, o a l’inrevés, es considerarà: Inhàbil en tot cas. Hàbil en tot cas. Inhàbil o hàbil en funció d'on resideixi la persona interessada. Inhàbil o hàbil en funció d'on estigui la seu de l'òrgan administratiu.

Què vol dir finalitzar un procediment administratiu mitjançant terminació convencional?. Que el procediment s’ha finalitzat mitjançant una resolució. Que el procediment s’ha finalitzat mitjançant acord, pacte, conveni o contracte amb persones de dret públic o privat. Que el procediment s’ha finalitzat mitjançant perquè la persona interessada retira la seva sol·licitud. Que el procediment s’ha quedat paralitzat.

Quan requeriran les administracions públiques a las persones interessades l'ús obligatori de signatura?. Únicament per formular sol·licituds, presentar declaracions responsables o comunicacions i renunciar a drets. Únicament per formular sol·licituds, presentar declaracions responsables o comunicacions i interposar i recursos. Únicament per formular sol·licituds, presentar declaracions responsables o comunicacions, interposar recursos, desistir d’accions i renunciar a drets. Únicament per formular sol·licituds, interposar recursos, desistir d’accions i renunciar a drets.

La missió de l’Administració Oberta de Catalunya és: La transformació les administracions catalanes. La transformació de les universitats catalanes. La transformació digital de les administracions catalanes. La transformació de les administracions locals catalanes.

Un dels principis de l’administració electrònica és: Tenir un únic canal de comunicació amb la ciutadania. Cooperació entre administracions públiques. Augmentar els requisits exigibles per la finalitat pública. Accessibilitat limitada.

Què és l’EACAT?. Una pàgina web on trobar anuncis de les diferent administracions catalanes. Un fòrum on interactuar amb les diferent administracions catalanes. La seu electrònica d’un conjunt d’Ajuntaments catalans. L'extranet de les administracions catalanes.

El recurs dalçada podrà interposar-se: Davant de l'òrgan que va dictar l'acte que s'impugna. Davant l'òrgan competent per resoldre l'acte que s'impugna. Davant l'òrgan que va dictar l'acte que s'impugna o davant del competent per resoldre'l. Davant l'ordre jurisdiccional contenciós administratiu.

El termini per a la interposició del recurs de reposició si l'acte fos exprés serà. Qualsevol moment a partir del dia següent a aquell en què, dacord amb la seva normativa específica, es produeixi lacte presumpte. 1 mes. 2 mesos. 3 mesos.

En procediment administratiu, els terminis es computaran: Des del mateix dia que es realitzi la notificació o publicació de l’acte administratiu. Des del mateix dia que es realitzi la signatura de l’acte administratiu. A partir del dia següent a aquell que es realitzi la notificació o publicació de l’acte. En procediment administratiu, els terminis només es computen en dies.

Les resolucions administratives que vulnerin l’establert en una disposició reglamentaria: Modifiquen la disposició reglamentaria. Son recurribles. Son nul·les. Son prioritàries.

Els terminis expressats en hores es comptaran: De minut a minut, en tot cas. D’hora en hora i de minut en minut. De segon en segon. No es poden expressar els terminis en hores.

Es poden adoptar mesures provisionals en un procediment administratiu?. Només es poden adoptar en cas d'urgència. Només les pot adoptar, d'ofici o a sol·licitud de la persona interessada, l'òrgan competent per resoldre. Només es poden adoptar quan puguin causar perjudicis de difícil o impossible reparació a les persones interessades. Només si ho sol·licita la persona interessada, de forma motivada, l'òrgan competent per resoldre les pot adoptar.

En els procediments iniciats a sol·licitud de la persona interessada, la notificació es practicarà: Per mitjans electrònics. Per mitjans no electrònics. Pel mitjà assenyalat a l’efecte per aquella. Pel mitjà assenyalat a l’efecte per l’Administració.

D'acord amb la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, les notificacions de les resolucions i dels actes administratius es realitzaran per: El/la secretari/a de la corporació. L'òrgan que els hagi dictat. Sempre i en tot cas per l'Alcalde/essa. Per un/a funcionari/a.

En relació als terminis administratius: Quan un dia sigui hàbil en el municipi en que resideix la persona interessada, i inhàbil a la seu de l’òrgan administratiu es considerarà hàbil en tot cas. Quan l’últim dia del termini sigui inhàbil, s’entén prorrogat al primer dia hàbil. Els terminis assenyalats per hores no poden tenir una durada superior a 48 hores. Els terminis fixats en mesos, quan el mes de venciment no hi ha un dia equivalent a aquell en que comença el còmput, s’entén que el termini expira el primer dia del mes.

Segons la Llei 16/1991 de 10 de juliol de les Policies Locals l’incompliment de la jornada laboral comportarà. Infracció molt greu. Infracció greu. Infracció lleu. Amonestació.

Quin Jutjat és competent per conèixer una sol·licitud d’Habeas Corpus?. Jutjat de Pau del municipi on s’efectua la detenció. Sempre un Jutjat del Penal. Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia competent. On triï el detingut, mentre sigui a la mateixa província.

Estan obligats a relacionar-se a través de mitjans electrònics amb les administracions públiques per efectuar qualsevol tràmit d’un procediment administratiu, almenys, els subjectes següents: Les persones jurídiques. Les entitats sense personalitat jurídica. Els qui representin un interessat que estigui obligat a relacionar-se electrònicament amb l’Administració. Totes les anteriors són correctes.

La tolerància del consum de drogues toxiques ilegals, estupefaents o substàncies psicotròpiques en locals o establiments públics constitueixen : Un delicte de tràfic de drogues. Un delicte si es permet el consum a menors. Una falta penal. Infracció administrativa ( Greu ).

En relació a la resolució de conflictes privats, correspon a les policies locals : A) Cooperar en la resolució de conflictes privats, quan ho consideri opurtu. B) Cooperar en conflictes privats, quan siguin requerits per fer-ho. C) la A i B són correctes. Cap és correcta.

Quin és el termini de què disposa l'autoritat judicial per a resoldre un procediment d'abeas corpus ?. 24 hores. 48 hores. 72 hores. Cap de les anteriors.

El control i la fiscalització d'un ajuntamen li correspon a : L'alcalde. A la Junta de Govern Local. Al Ple municipal. A cap dels anteriors.

L'atestat policial, segons es desprèn de la LECrim. Té valor de document oficial sense més valor que el que li otorgui en cada cas l'Autoritat Judicial. Ès prova en si mateix donat que els agents de l'autoritat gaudeixen de presimpció de veracitat en l'ambit penal. No té validesa fins que no s'identifica l'autor dels fets denunciats. Té valor de denúncia i en tot cas ha de ser ratificat davant l'Autoritat judicial per gaudir de valor probatori.

El CP de 1995 preveu que les penes poden ser : Privatives de llibertat, privatives d'altres drets i multa. Multa, ececutives i preventives. Sancions, penes i multes. Cap de les anteriors.

Conduir un vehicle a motor o un ciclomotor a una velocitat superior en 60 KM/H a la permesa en una via urbana: Suposa la comissió d'un delicte contra la seguretat viària. Implica la comissió d'una infracció administrativa. Implica la comissió d'una infracció administrativa si no s'ha provocat un accident de circulació. Suposa un delicte només si concorre amn la conducció sota els efectes de les begudes alcohòliques.

La llei 16/91 de les policies locals preveu com a falta molt greu: La incorrecció envers els superiors, els companys, els subordinats o els ciutadans. La desobediència als superiors en l'exercici de les funcions i l'incompliment de les ordres rebudes. El consum de begudes alcohòliques durent els servei i el fet de negar-se a les comprovacions. La manca nòtoria de rendiment que comporti inhibició en el compliment de les tasques encomendades.

Actuar en grup o emparat en ell, alterant la pau pública executant actes de violència sobre les persones o les coses està tipificat en el CP vigent com a : Delicte de desordres públics. Delicte contra la seguretat ciutadana. Delicte d'omissió d'impedir actes violents. Delicte de lesions.

El govern de la generalitat té, entre altres competències, en matèria de seguretat i d'acord amb l'Estatut d'Autonomia de catalunya. A) La Generalitat de catalunya no disposa de cap competència respecte dels cossos de policia. B) La planificació i la regulació del sistema de seguretat pública de Catalunya. C) L'ordenació de les policies locals. D) Les respostes B i C són correctes.

Els menors d'edat, per poder ser penalment responsables han de temir més de: 12 anys. 16 anys. 15 anys. 14 anys.

L'instructor de l'atestat: A) Ha de dur a terme tot allò que li sigui ordenat pel secretari. B) És el responsable de la instrucción del document. C) Ha de vetllar pels drets dels implicats. D Les respostes B i C són correctes.

És delicte de coaccions. Sense estar legitimament autoritzat, impedeixi a una altra persona, amb violència, fer el que la llei no prohibeix. Detenir una persona contra la seva voluntat. Causar lesions que requereixi assistència. Impedir l'exercici que li correspon a una persona com a detinguda en virtut de la llei d'Enjudiciament Criminal.

És delicte contra la llibertat individual aquell que comet un funcionari policial. Quan amenaça a un siutadà. Quan tramita una denùncia contra un ciutadà sabent que no ha comès la infracció. Quan omet la obligació de perseguir delictes. Quan deté una persona amb violació dels terminis o demés garanties constitucionals o legals.

Els delictes de narcotràfic a gran escala han de ser enjudiciats per: El tribunalm suprem. L'Audiencia Nacional. El Tribunal suprem de Justícia de la CCAA on s'hagin produïts els fets. L'audiència provincial competent.

En matèria de seguretat, li correspon a la Generalitat : Regular normativament el dret de manifestacions i de reunió. Les funcions governatives sobre l'exercici dels drets de reunió i manifestació. La competència exclusiva en armes i explosius. El control de les fronteres.

La negativa a identificar-se o a facilitar dades falses o inexactes als agents de l'autoritat està previst a la llei 4/2015 com a : Falta greu. Falta molt greu. Falta lleu. delicte lleu.

Les policies locals com a policia judicial, d'acord amb la llei 16/1991: No poden exercir cap funció atès que la llei les reserva a les forces i cossos de seguretat de l'Estat. Poden crear unitats orgàniques de policia judicial adscrites als jutjats. Han d'auxiliar els jutges, tribunals i Ministeri Fiscal en la investigació de delictes, quan siguin requerits per a fer-ho. Només poden investigar delictes contra la seguretat viària.

Respecte a la possibilitat de dissoldre manifestacions, per part dels membres de les FCS, la llei Orgànica 4/2015, de protecció de la Seguretat Ciutadana preveu : Que es podrà dissoldre qualsevol manifestació que no hagi estat preceptivament comunicada. Que es podrà acordar la dissolució només en els supòsits previstos a la llei Orgànica reguladora del dret de reunió. Que no es podra dissoldre fins que es produeixi el resultat de lesions o danys a les persones. Que es podrà acordar la dossolució en els supòsits previstos a la llei orgànica reguladora del dret de reunió i en concentracions de vehicles a les vies públiques quen impedissin, poseissin o dificultin la circulació per aquestes.

L'ús de claus falses per tal d'apoderar-se il·lícitament d'un bé aliè és constitutiu de : Robatori amb força. Un furt. Una apropiació indeguda. Cap de les anteriors.

Les Audiències Provincials són competents per a conèixer dels recursos contra sentències: De l'Audiència Nacional. Dels Jutjats de Primera Istància. Del Tribunal Suprem. Dels jutjats d'Instrucció.

Són òrgans previstos a la llei 4/2003 d'ordenació del sistema de seguretat pública de catalunya. A) Les juntes de Seguretat de les Regions policials, les meses de coordinació operativa i els Consells de Seguretat dels municipis. B) La junta de Seguretat Pública de catalunya, les Juntes de seguretat Municipals i les meses De SEguretat Territorial. C) Les respostes B i C són correctes. D) El Consell de Seguretat de Catalunya, la Comissió de Policia de Catalunya, Les Juntes Locals de Seguretat, les Meses de Coordinació Operatives i les Comissions Regionals de Seguretat.

La competència sobre el control del contraban correspon a : A) CNP. B) GC en aquelles comunitats on no hi hagi cossos policials autonòmics. C) GC. D) Les respostes A i B són correctes.

És constitutiva de delicte contra la seguretat viària: La negativa a sotmetre'a a les proves de comprovació de la taxa d'alcoholèmia, en cas que la persona conductora hagi provocat un accident. La negativa a sotmetre's a les proves de comprovació de la taxa d'alcoholèmia en qualsevol situació, quan la persona conductora hagi estat requerida per un agent de l'autoritat. La negativa a sotmetre's a les proves de comprovació de la taxa d'alcoholèmia, en cas que la persona conductora presenti símptomes d'alcohòlemia. La negativa a sotmetre's a les proves d'alcoholèmia si presenta símptomes d'embraguesa. Si no en presenta, la negativa constituirà infracció administrativa.

Conduir un vehicle a motor o ciclomotor havent perdut la vigència del permís o llicència o la totalitat dels punts assignats legalment i no haver realitzat en el període previst el curs preceptiu. Suposa una infracció greu a la llei de Seguretat Viària. Suposa una infracció a l'ordenança de circulació. Constitueix un delicte contra la seguretat viària. Suposa la revocació del permís o llicència de forma definitiva.

Denunciar Test