option
Cuestiones
ayuda
daypo
buscar.php

Quimica

COMENTARIOS ESTADÍSTICAS RÉCORDS
REALIZAR TEST
Título del Test:
Quimica

Descripción:
Cada pregunta correcta vale 1 punto y cada incorrecta resta 0.3.

Fecha de Creación: 2021/01/30

Categoría: Otros

Número Preguntas: 100

Valoración:(2)
COMPARTE EL TEST
Nuevo ComentarioNuevo Comentario
Comentarios
NO HAY REGISTROS
Temario:

La temperatura de fusió de l’acetona a la pressió atmosfèrica és de – 95 °C i la seva temperatura d’ebullició és de 56 °C. Indica la frase correcta: L’acetona mai pot estar en estat sòlid. A 90 °C es troba en estat gasós. A -10 °C es troba en estat sòlid. Sempre està en estat gasós.

La corrent d’aigua del refrigerant a un aparell de destil·lació ha de ser oposada al gas?. No. És indiferent. No hi ha corrent d’aigua. Si.

On estan més pròximes les molècules, en l’aire o en l’aigua líquida?. En l’aigua líquida. En l’aire. Depèn de la temperatura. Depèn de la pressió.

Un recipient conté aigua que bull. Se li dóna més potència al foc i comença a bullir amb més força. La seva temperatura. Augmenta. Disminueix. Es manté constant. Augmenta bruscament i s‘estabilitza desprès.

Els àtoms es combinen entre si per formar molècules. Tria la frase correcta: Els àtoms de les molècules intercanvien protons i formen enllaços iònics. Els àtoms de les molècules comparteixen protons i formen enllaços covalents. Els àtoms de les molècules comparteixen electrons i formen enllaços covalents. Els àtoms comparteixen neutrons i protons i formen enllaços simples, dobles i triples.

D’acord amb els experiments i processos que has treballat al laboratori, diries que l’aire que respiram és: Un element químic. Un compost químic. Una dissolució homogènia. Una dissolució heterogènia.

De totes aquestes transformacions tria la que sigui una transformació química. Obtenció de les proteïnes precipitades d’una dissolució àcida de llet per filtració mitjançant una gasa. Obtenció d’acetona pura per destil·lació d’una mescla aigua-acetona. Canvi de color d’un indicador àcid-base per canvi del pH de la dissolució. Transport dels electrons mitjançant la xarxa de distribució elèctrica.

Indica quina de les següents transformacions no implica un canvi químic. Oxidació del ferro. Fotosíntesis. Digestió dels aliments. Dissolució de sucre en aigua.

El bicarbonat de sodi (NaHCO3) és el component majoritari de la sal de fruites. Quan se mira la informació a la taula periòdica se troba que la massa del Na (sodi) és 23,0; la del C (carboni) és 12,0; la del O (oxigen) és 16,0; i la de l’hidrogen és 1,0. Això vol dir que: Quan agafem 1 mol de NaHCO3, tenim 84,0 kg de la substància. Quan agafem 1 molècula de NaHCO3, 84,0 g de la substància. Quan agafem 1 mol de NaHCO3, tenim 84,0 g de la substància. Quan agafem 1 molècula de NaHCO3, tenim 84,0 kg de la substància.

D’acord amb els experiments i processos que has fet al laboratori. La reacció química entre àcids i bases s’anomena reacció d’oxidació. La reacció entre àcids i bases s’anomena reacció de neutralització. La reacció entre dues dissolucions salines per generar una sal insoluble s’anomena reacció de neutralització. La reacció entre àcids i bases s’anomena reacció de precipitació.

El pH d’un suc de llimona és de 2,4 i el d’una dissolució de lleixiu 12,5. La fenolftaleïna és un indicador que és incolora a les dissolucions àcides i rosa fúcsia a les dissolucions bàsiques o alcalines. Indica la frase correcta. El suc de llimona és bàsic o alcalí, el seu pH és menor que 7. El suc de llimona és àcid, el seu pH és menor que 7. El lleixiu és àcid, el seu pH és major que 7. El suc de llimona tornarà de color fúcsia si li posem unes gotetes de fenolftaleïna.

Una proveta de 100 mL buida i eixuta té una massa de 135 g, quan es posa benzina fins la marca d’aforament té una massa de 203 g. La densitat de la benzina és: 3,38 g/cm3. 0,68 g/L. 0,68 g/cm3. 2,03 g/mL.

El radi atòmic del carboni és de 67 pm (picometres). Indica quin valor dels següents no equival a aquest radi: 67. 10(-12) m. 0,0000000000067 m. 67. 10(-9) m. 0,067 nm.

Indica quin dels següents canvis d'estat necessita energia per produir-se. Condensació. Solidificació. Deposició. Fusió.

Com s’anomena el material que se mostra a la imatge?. Pipeta. Proveta. Vas de precipitats. Matràs aforat.

Indica un factor que afecta a la solubilitat dels composts químics: Massa. Temperatura. Viscositat. Temps.

A un vas de precipitats s'han recollit 150 mL de glicerina. Se sap que la densitat de la glicerina és major que la de l’aigua. La seva massa serà. 150 grams. Major de 150 grams. Menor de 150 grams. Cap de les anteriors.

La matèria està formada per àtoms que se poden dividir en partícules més petites anomenades partícules subatòmiques. La major part de la massa d’aquests àtoms la trobam: Al nucli. A l’escorça. Està distribuïda uniformement per tot l’àtom. Els àtoms són tan petits que no tenen massa.

A què ens referim quan diem que a la fórmula H2O n'hi ha dos d’hidrogen i un d’oxigen?. Grams. Àtoms. Molècules. Fotons.

Es possible construir un model de l’efecte de la pluja àcida sobre el marbre, posant trossos d’aquest en vinagre tota la nit. El vinagre i la pluja àcida tenen aproximadament el mateix nivell d’acidesa. Sabent que quan un tros de marbre es posa en vinagre, se formen bombolles de gas. Quina serà la massa d’un tros de mabre eixut de 2,0 grams després d’estar tot el vespre en vinagre: Menys de 2,0 grams. Exactament 2,0 grams. Entre 2,0 i 2,4 grams. Més de 2,4 grams.

Tria la frase que no sigui del tot correcte: Els gasos són molt menys densos que els líquids i els sòlids. Els gasos es poden comprimir i dilatar amb facilitat. Els gasos i els líquids tenen forma i volum variables. Quan mesclem dos o més gasos sempre obtenim una mescla homogènia.

La temperatura de fusió de l’èter dietílic a la pressió atmosfèrica és de –116°C i la seva temperatura d’ebullició és de 35°C. L’estat d’agregació de l’èter dietílic a 18°C, a -18°C i a -118°C és, respectivament: Gas, líquid i sòlid. Gas, líquid i líquid. Líquid, líquid i sòlid. Gas, gas i líquid.

Les dades numèriques que hauríem de posar en els requadres, en l’ordre indicat, serien: (nº atomico, nº masico, protones, neutrones, electrones). 80, 199, 80, 119, 78. 199, 80, 80, 78, 119. 80, 119, 80, 80, 78. 80, 199, 80, 119, 82.

A les salines es recull l’aigua de la mar en grans extensions amb la finalitat de recuperar les sals. Quina tècnica de separació utilitzen?. Cristal·lització. Ebullició. Decantació. És un procés químic, no és separació de substàncies.

Tens dues llaunes de coca-cola: una estava dins la nevera i l’altre no. Les obres i esperes un poc a beure-les. Hi haurà més gas a la llauna que estava ........(1)...... de la nevera perquè els gasos són més solubles quan la temperatura del dissolvent és .......(2)....... (1) fora; (2) menor. (1) fora; (2) major. (1) dintre; (2) menor. (1) dintre; (2) major.

6. L’electròlisi és una tècnica que permet separar els elements químics que formen un compost. Per exemple, permet separar l’aigua en els seus elements. La reacció de descomposició de l’aigua és: H2O → H2 + O2. H2O → 2 H + O. 2 H2O → 2 H2 + O2. H2O2 → H2 + O2.

El bronze és un aliatge de coure i estany, per tant, el bronze és: Una dissolució o mescla homogènia. Un compost químic format per dos metalls. Una substància pura de tipus metàl·lic. Una mescla heterogènia de dos metalls.

Sabem que el verd de bromocresol és un indicador amb un interval de viratge de 3,8-5,4. És de color groc per davall de pH = 3,8 i de color blau per damunt de pH = 5,4. Escull l’afirmació incorrecta: Si afegim aquest indicador a una substància desconeguda i es torna verda podem dir que segur que és àcida. L’aigua destil·lada es tornaria de color blau. Si afegim verd de bromocresol a qualsevol substància àcida, aquesta virarà a color groc o verd. Si afegim verd de bromocresol a qualsevol substància bàsica, aquesta virarà a color blau.

Agafam una proveta de 50 mL que sabem que pesa 66,75 g. Si hi introduïm 30 mL d’un líquid anomenat tretraclorur de carboni (CCl4) i tornam a posar la proveta damunt la balança, quina massa obtindrem si sabem que la densitat d’aquest líquid és 1,595 g/cm3?. 96,75. 146,50 g. 85,56 g. 114,60 g.

En la cromatografia sobre paper d’una tinta de retolador, imagina que poses el paper cromatogràfic dins un got que conté un poc d’alcohol i observes que la taca de color puja pel paper però no es separa en colors, què vol dir açò? a. b. c. d. Que el color escollit és un color primari, no és mescla de colors. Que l’alcohol no és vàlid per aquest retolador, hauríem d’emprar un altre líquid. Que hem dibuixat la taca de retolador massa petita, hem de fer-la més gran perquè hi hagi més quantitat de retolador. Són correctes les respostes b) i c).

Tenim una mescla formada per aigua + cloroform + sal de cuina + arena. Per separar totes les substàncies, les tècniques de separació que hauríem d’aplicar, per ordre serien: 1. Filtració 2. Separació amb embut de decantació 3. Evaporació del cloroform. 1. Filtració 2. Separació amb embut de decantació 3. Cristal·lització de la sal. Només destil·lació: com el cloroform bull a 61oC el podem separar de l’aigua. 1. Separació amb embut de decantació 2. Evaporació del cloroform 3. Cristal·lització de la sal.

La matèria es pot classificar en substàncies pures i mescles. Dins de les substàncies pures hi ha 2 grups: elements i compostos. Tria l’opció on tot el llistat correspongui exclusivament a compostos químics: Clorur de sodi, diòxid de carboni i oxigen. Cloroform, nitrat de potassi i llet. Aigua, vi i glicerina. Aigua oxigenada, monòxid de carboni i butà.

Si tenim aire tancat en un recipient de parets rígides i augmentam la seva temperatura provocarem un/a .....(1)..... de pressió, ja que fem que les partícules que formen l’aire ..... (2)..... la seva velocitat i tardin .......(3)...... a recórrer l’espai entre les parets. Si dupliquéssim el volum del recipient, mantenint constant la temperatura, faríem que la pressió ......(4)...... (1) baixada; (2) disminueixin; (3) menys; (4) disminuís. (1) augment; (2) augmentin; (3) més; (4) disminuís. (1) augment; (2) augmentin; (3) menys; (4) augmentés. 1) augment; (2) augmentin; (3) menys; (4) disminuís.

Indica en quin dels següents canvis d'estat s’allibera energia: De sòlid a gas: sublimació. De líquid a sòlid: solidificació. De líquid a gas: vaporització. De sòlid a líquid: fusió.

La densitat del titani és d = 4,5 g/cm3. Si tenim una peça de titani com la de la figura, quina serà la seva massa?. 135.000 kg. 1.350 kg. 45.000 kg. 135 kg.

El benzè (C6H6) és un hidrocarbur que s’utilitza per a la fabricació de fibres sintètiques. La reacció de combustió del benzè ben ajustada seria: C6H6 + 9 O2 → 6 CO2 + 3 H2O. C6H6 + 15 O2 → 6 CO2 + 3 H2O. C6H6 + 15/2 O2 → 6 CO2 + 6 H2O. 2 C6H6 + 15 O2 → 12 CO2 + 6 H2O.

17. L’element beril·li ocupa la posició 4 a la taula periòdica i té un únic isòtop estable que és el que té nombre màssic = 9. El beril·li tendeix a forma un catió estable quan perd 2 electrons. Per tant, el Be2+ té: 4 protons i 2 electrons al nucli i 5 neutrons a l’escorça. 2 protons i 5 neutrons al nucli i 2 electrons a l’escorça. 4 protons i 5 neutrons al nucli i 2 electrons a l’escorça. 9 protons i 5 neutrons al nucli i 7 electrons a l'escorça.

Quin material de laboratori apareix a la imatge?. Una proveta, un erlenmeyer i un got de precipitats. Un matràs aforat, un tub d’assaig i un got de precipitats. Un erlenmeyer i 2 gots de precipitats. Un erlenmeyer, un matràs aforat i un got de precipitats.

L’hemoglobina és la proteïna que s’encarrega del transport de l’oxigen a la sang. Els nivells normals d’hemoglobina són 12-18 g/dL sang. Si un home té 5,5 L de sang i 935 g d’hemoglobina total: Té un nivell massa alt d’hemoglobina, per damunt de 18 g/dL. Té un nivell massa baix d’hemoglobina ja que aquets valor equival a 5,1 g/dL de sang. Té un nivell normal d’hemoglobina. Té un nivell massa baix d’hemoglobina ja que aquets valor equival a 9,35 g/dL de sang.

Els àtoms es poden convertir en ions quan guanyen o perden .....(1)..... Els ions poden ser de dos tipus: cations i anions. Els primers tenen càrrega ....(2).... i els segons càrrega ....(3).... (1) electrons; (2) positiva; (3) negativa. (1) electrons; (2) negativa; (3) positiva. (1) protons; (2) positiva; (3) negativa. (1) protons; (2) negativa; (3) positiva.

A la Taula Periòdica dels elements se pot observar que l’element a la casella 11 és el sodi (Na), la qual cosa vol dir: Que un àtom d’aquest element té 11 neutrons al seu nucli. Que un àtom d’aquest element pesa 11 g. Que un àtom d’aquest element té 11 protons al seu nucli. Que un àtom d’aquest element té 11 protons a la seva escorça.

La unitat més petita de la matèria que condiciona les seves propietats és la molècula. Tria la frase adequada. En una substància química totes les molècules són iguals. En una substància química les molècules podent ser diferents. En una dissolució totes les molècules són iguals. En una mescla heterogènia totes les molècules són iguals.

Esperit és el nom comú de la substància química etanol. En ciència és habitual descriure i anomenar aquest alcohol per la seva fórmula, CH3CH2OH, la qual cosa vol dir que: A una molècula d’etanol hi ha 2 g de carboni (C). A una molècula d’etanol hi ha 1 kg d’oxigen (O). A una molècula d’etanol hi ha 6 àtoms d’hidrogen (H). A una molècula d’etanol hi ha una molècula d’aigua.

Els científics interpretem el comportament de la matèria al llum de la Teoria Cinètica. D’acord amb aquesta teoria: Les molècules es mouen i la seva velocitat és constant, és a dir no depèn de la temperatura ni de la pressió. La velocitat de les molècules, i per tant la seva energia, augmenta quan augmenta la seva temperatura. La velocitat del moviment de les molècules gasoses és menor que la de les molècules en estat líquid. Les molècules en estat sòlid tenen molta mobilitat.

De les transformacions que se citen a continuació tria aquella que és una transformació química. Condensació. Fusió. Vaporització o ebullició. Combustió.

Ara som a l’hivern i les baixes temperatures són un perill per al trànsit degut a la formació de gel a les carreteres. Hauràs observat que en aquestes circumstàncies se posa sal comuna (NaCl) sobre els carrers, per: Augmentar el punt (temperatura) de fusió de l’aigua i mantenir-la líquida a temperatura baixa. Disminuir el punt de fusió de l’aigua i mantenir-la líquida a temperatura baixa. Evitar l’evaporació de l’aigua i del gel. Augmentar l’evaporació de l’aigua per eixugar millor els carrers.

A continuació se citen una sèrie d’aliments que des del punt de vista químic anomenem mescles. Tria aquella que sigui una mescla heterogènia: Llet. Vi. Un pastís. Cafè amb llet.

Tal com hem observat al laboratori, el vi és una mescla d’etanol, aigua i altres substàncies. El punt d’ebullició de l’etanol és 78 °C i el de l’aigua 100 °C. Tenint en compte que l’etanol és menys dens que l’aigua, en el procés de destil·lació del vi: El punt d’ebullició és constant i te un valor mitjà entre el punt d’ebullició de l’etanol i el de l’aigua. A mesura que passa el temps la densitat del destil·lat va disminuint. La temperatura d’ebullició canvia progressivament des de 78 °C fins a 100 °C. La densitat del líquid destil·lat és sempre el mateix, independentment del temps transcorregut.

De totes aquestes transformacions tria la que sigui transformació física. Neutralització d’una dissolució alcalina. Combustió del gas ciutat a la cuina de ca nostra. Separació de les bolletes de ferro d’una mescla de ferro i sal de cuina per l’acció d’un iman. Producció d’energia per una pila.

Al sistema internacional d’unitats se defineixen unes magnituds fonamentals i altres que són derivades. A continuació se donen diverses magnituds i la seva unitat de mesura en el SI, tria la parella que sigui correcta. Volum - metre. Energia – volti. Quantitat de matèria - mol. Massa - mol.

L’àcid cítric és una substància química que és un component fonamental de tots els fruits anomenats cítrics (taronja, llimona, pomelo, etc.) i de molts d’altres aliments . La seva fórmula és C6H8O7, la qual cosa vol dir que: Nota: hem mirat a la Taula periòdica i hem trobat aquests valors, 12,01; 16,00 i 1,01 en les caselles del Carboni (C), Oxigen (O) i Hidrogen (H) respectivament: Quan agafem 1 mol de C6H8O7, tenim 192,14 g d’àcid cítric. Quan agafem 1 mol de C6H8O7, tenim 192,14 kg d’àcid cítric. Quan agafem 1 molècula de C6H8O7, tenim 192,14 g d’àcid cítric. Quan agafem 1 molècula de C6H8O7, tenim 192,14 kg d’àcid cítric.

El vermell de metil, que s’ha utilitzat al les pràctiques experimentals de laboratori com a indicador àcid base, presenta, dependent del pH del medi on se trobi, els següents colors: fortament vermell, si el pH és menor que 4,6 i fortament groc si el pH és major que 6,5. A un tassó de suc de pomelo afegim unes gotetes de vermell de metil i el suc torna de color vermell intens, per tant el suc de pomelo és: una dissolució bàsica i el seu pH és menor que 7. una dissolució àcida i el seu pH és major que 7. és una dissolució àcida i el seu pH és menor 7. és una dissolució gairebé neutra.

Observa les fórmules moleculars de dues substàncies químiques i tria la frase correcta: A les dos fórmules hi ha el mateix tipus i nombre d’àtoms, per tant les dues molècules són iguals. Les dues fórmules són molt semblants per tant les substàncies tindran unes propietats físiques i químiques molt semblants també. Les dues fórmules són molt semblants per tant les substàncies tindran iguals propietats físiques però diferents propietats químiques. Les molècules són diferents i per tant les propietats químiques i físiques d’aquestes de les substàncies també ho són.

El procés més habitual per potabilitzar l’aigua és clorar-la. Si agafem un tassó d’aigua potable de l’aixeta i l’afegim unes gotes de dissolució de nitrat de plata, s’observa l’aparició d’un sòlid blanquinós de clorur de plata. El clorur de plata és bastant insoluble en aigua. Com anomenaries al procés que ha tingut lloc?. Reacció de precipitació. Reacció de combustió. Reacció de oxidació. Reacció de solidificació.

És bastant habitual identificar pes amb massa, no obstant són magnituds diferents. Tria la frase correcta: La massa d’un cos és diferent a la Lluna que a la Terra. La massa d’un cos és diferent al mont Everest que a la vora de la mar. La massa d’un cos és igual a la Lluna que a la Terra. El pes d’un cos és igual a la Lluna que a la Terra.

La densitat de l’etanol és 0,789 g/cm3. Una ampolla de 1 L d’etanol conté: 7, 8 g d’etanol. 7,8 kg d’etanol. 0,789 kg d’etanol. 78,9 g d’etanol.

Dels següents processos de canvi de fase tria aquell que és exotèrmic, és a dir que desprèn calor: Condensació. Vaporització. Sublimació. Fusió.

A la imatge apareixen dues instruments habituals al laboratori químic anomenats: Proveta i matràs aforat. Proveta i matràs erlenmeyer. Pipeta i matràs aforat. Pipeta i matràs erlenmeyer.

Per determinar la densitat del plom s’ha procedit de la següent manera. S’ha pesat un tros de canonada de plom (34,02 g). S’han posat 120 cm3d’aigua en una proveta de 200 mL. S’ha ficat el tros de canonada dins de l’aigua i el nivell de l’aigua ha pujat fins el 123 mL. Amb aquestes dades la densitat del plom és: 17,01 g/ L. 0,276 g/cm3. 11340 kg/m3. 11340 kg/L.

La producció rentable d’energia és un repte social capital. Molts dels procediments que utilitzem per produir energia utilitzen reaccions químiques. Dels procediments que s’anomenen a continuació tria el que no és un procediment químic: Producció d’energia per combustió de gas en una central tèrmica. Producció d’energia a una central hidroelèctrica:. Producció d’energia mitjançant una cèl·lula de combustible d’hidrogen. Producció d’energia per una bateria de liti.

La temperatura d’ebullició d’una substància és 1750C i la seva temperatura de fusió és -80C. Aquesta substància a -20C i 2000C en quin estat es troba, respectivament?. Sòlid i líquid. Líquid i líquid. Líquid i gas. Sòlid i gas.

El pH d’un suc de taronja és de 3,0 i el d’una dissolució d’amoníac 11,5. La fenolftaleïna és un indicador que és incolor a les dissolucions àcides i neutres i rosa fúcsia a les dissolucions bàsiques. Indica la frase correcta. El suc de taronja és bàsic, el seu pH és menor que 7. L’amoníac és bàsic, el seu pH és major que 7 i no agafaria color amb la fenolftaleïna. El suc de taronja tornarà de color fúcsia si li posem unes gotetes de fenolftaleïna. El suc de taronja és àcid, el seu pH és menor que 7.

Indica la frase correcta. Els objectes estan fets de matèria. L’aire no és matèria perquè no es pot veure. La matèria està formada per unes partícules d’elevada massa denominades àtoms. L’aire no és matèria perquè no té massa.

La destil·lació és un mètode utilitzat per a separar mescles homogènies de dos líquids, per exemple aigua i acetona. En què s’han de diferenciar aquestes substàncies?. En la densitat. En la grossària. En el punt d’ebullició. En el volum.

La massa d’un cub impermeable de 2,5 cm de costat és de 12 grams. Si la densitat de l’alcohol és de 0,79 g/cm3, què passaria si el cub es posa dins l’alcohol?. Flotaria. S’enfonsaria. No ho sé. No tenc informació per calcular la densitat del cub. No ho sé. Necessito conèixer el material de què està fet el cub.

En un anió: El nombre de protons és igual al nombre d’electrons, i el de neutrons és superior. El nombre de protons és superior al d’electrons. El nombre de protons ha disminuït respecte a l’àtom neutre. El nombre de electrons ha augmentat respecte a l’àtom neutre.

El valor nutritiu de 100 grams d’un iogurt és de 209 kJ. Quantes kilocalories té un iogurt de 125 grams? (Dada: l’equivalència entre 1 Joule i 1 caloria (cal) és 1 cal = 4,18 J). 7 kcal. 62,5 kcal. 1092 kcal. 50 kcal.

Tria la frase correcta relacionada amb els conceptes d’element, compost i mescla: L’aigua és un element químic que es pot trobar en estat sòlid. El ferro és un compost químic que a temperatura ambient es troba en estat sòlid. L’oxigen és un compost químic perquè la seva molècula és diatòmica d. El nitrogen és un element perquè la seva molècula està formada per àtoms iguals.

El material de laboratori que apareix a la imatge, començant pel que conté el líquid vermell, és: Proveta, erlenmeyer, got de precipitats i matràs aforat. Proveta, matràs aforat, got de precipitats i erlenmeyer. Proveta, matràs erlenmeyer, got de precipitats i matràs aforat. Pipeta, matràs aforat, got de precipitats i erlenmeyer.

El pH d’una llet comercial és 6 i el d’una dissolució de bicarbonat sòdic és 8,6. Si a dues mostres els afegim vermell de metil i, a dues mostres més, blau de bromotimol, els colors que observarem seran, respectivament: Llet: taronja i verd Bicarbonat: groc i verd. Llet: groc i groc. Bicarbonat: groc i blau. Llet: taronja i groc Bicarbonat: groc i blau. Llet: vermell i groc Bicarbonat: groc i blau.

Tenim una mescla formada per aigua + cloroform + sal de cuina + arena. L’aigua i el cloroform són immiscibles i el cloroform és més dens que l’aigua: Amb una filtració podríem separar els sòlids (sal i arena) dels líquids. Amb un embut de decantació podríem separar l’aigua de les resta de substàncies. Si primer filtram i després separam amb un embut de decantació, encara tindríem l’aigua i la sal mesclats. Si primer filtram i després separam amb un embut de decantació, encara tindríem el cloroform i l’arena mesclats.

La densitat del metall del dibuix és d = 8,9 g/cm3 i la seva massa és 195,8 g. Si la peça fa 2 cm d’ample i 2 cm d’altura, què fa de llarg? (base quadrada). 5,5 cm. 8,8 cm. 2,75 cm. 10 cm.

L’element urani té nombre atòmic 92 i un dels seus isòtops és el 235. L’ió +6 d’aquest isòtop de l’urani tindrà: 92 electrons i 143 neutrons. 86 electrons i 92 neutrons. 98 electrons i 143 neutrons. 86 electrons i 143 neutrons.

Un recipient conté aigua que bull. Se li dóna més potència al foc i comença a bullir amb més força. La seva temperatura: Augmenta. Disminueix. Es manté constant. Augmenta bruscament i s‘estabilitza desprès.

El procés més habitual per potabilitzar l’aigua és clorar-la. Si agafem un got d’aigua potable de l’aixeta i l’afegim unes gotes de dissolució de nitrat de plata, s’observa l’aparició d’un sòlid blanquinós de clorur de plata. El clorur de plata és bastant insoluble en aigua. Com anomenaries al procés que ha tingut lloc?. Reacció de precipitació. Reacció de combustió. Reacció de oxidació. Reacció de solidificació.

La reacció de la combustió de l’hidrocarbur pentà ben ajustada seria: C5H12 + 11 O2 → 5 CO2 + 12 H2O. C5H12 + 16 O2 → 5 CO2 + 6 H2O. C5H12 + 8 O2 → 5 CO2 + 6 H2O. C5H12 + 5 O2 → 5 CO2 + 6 H2O.

Indica quin dels següents canvis d'estat implica pas de líquid a sòlid: Condensació. Solidificació. Sublimació. Fusió.

Quan reduïm el volum d’un recipient que conté un gas: Les molècules de gas comencen a moure’s més lentament. Les molècules del gas xoquen més contra les parets del recipient. Hi ha una disminució de la pressió. El gas no està tant comprimit.

Una tonelada són 1000 kg. Per tant, 2·10-2 tonelades són: 20.000 g. 2000 g. 0,02 g. 2·10-5 g.

L’aigua que compram al supermercat és: Una dissolució o mescla homogènia. Un mescla homogènia de 2 elements: hidrogen i oxigen. Una substància composta pura. Una mescla no homogènia de sals i aigua.

D’acord amb el concepte químic d’element, substància, compost, mescla homogènia i mescla heterogènia, tria la paraula que millor qualifiqui a l’aigua potable de l’aixeta. element. compost. mescla homogènia. mescla heterogènia.

El coure és un tipus de material metàl·lic que, des d’un punt de vista científic, és un. element. compost. mescla heterogènia. dissolució.

La matèria i els materials poden sofrir diversos tipus de canvis i transformacions. De les frases que hi ha a continuació, tria la que sigui correcta. La fusió és una transformació química per que les molècules sòlides trenquen els seus enllaços i passen a molècules en estat líquid. La combustió del butà és una transformació física per que quan es crema el gas butà se deposita vapor d’aigua líquida sobre una superfície freda. La destil·lació és una transformació física per que les substàncies que hi ha al principi de la destil·lació son iguals que les que hi ha al final de la destil·lació. La destil·lació és una transformació química per que la composició de la mescla abans de la destil·lació no és la mateixa que després del procés de destil·lació.

Una tècnica molt utilitzada per la transformació d’aliments és cuinar al bany de María. És a dir, cuinar en un recipient que se posa dins un bany d’aigua que se manté a ebullició durant el procés de cuinat. Aquesta tècnica s’utilitza per que. Els aliments son molt inflamables i no se vol que estiguin en contacte directe amb el foc. Se necessita una temperatura constant y no molt alta (que no passi de 100 0C) durant tot el procés de cocció. Se necessita que el aliment no se deshidrati durant el procés d. Se necessita que el recipient de cocció estigui en moviment constant durant tot el procés.

La matèria està formada per àtoms que els científics ordenen en la Taula Periòdica dels elements. A la casella reservada al calci (Ca) observem que a la part superior esquerra hi és el número 20 i a la part inferior central hi és el número 40,08. Aquestes dades signifiquen que: Al nucli del àtom de Ca hi ha 20 neutrons. Que un àtom de Ca te una massa de 40,08 g. Que un àtom de Ca te aproximadament 40 electrons. Que el àtom de Ca te 20 protons.

D’acord amb les dades de l’element Calci que se donen en la pregunta 5, tria la frase que sigui correcta: El nucli de Ca te una massa de 20 g. 1 mol de calci te una massa de 40,08 g. 1 mol de Ca te una massa de 40,08 kg. El nucli del Ca te una massa aproximada de 40 g.

La fructosa és un sucre molt abundat en determinats tipus de fruites i mel, i en algunes dietes s’utilitza com a substitutiu de la glucosa. La seva solubilitat en aigua és 3,75 kg/L. Si tenim 150 cm3 d’aigua, què quantitat màxima de fructosa podrem dissoldre?. 5,625 kg. 0,5625 g. 5,625.102 g. 5,625.10-2 kg.

El fenol és una substància molt utilitzada en la indústria farmacèutica, ja que, entre d’altres és el compost de partida per l’obtenció de l’aspirina. A la pressió atmosfèrica, el fenol te un punt de fusió de 316 K, i un punt d’ebullició de 455 K. Tria la frase correcta aplicable a aquest compost (recorda que 0 °C equival a 273 K). En un dia de primavera, amb una temperatura ambient de 20 °C, el fenol serà un sòlid. En un dia de primavera, amb una temperatura ambient de 20 °C, el fenol serà un líquid. En un dia de primavera, amb una temperatura ambient de 20 °C, el fenol serà un gas. En una zona del planeta molt calorosa, amb una temperatura ambient de 50 °C, el fenol serà un gas.

L’àcid acètic (CH3-COOH) és el component responsable de l’acidesa del vinagre. Si afegim a un tassó de vinagre unes gotetes de dissolució de sosa càustica, NaOH (les dissolucions de sosa càustica amb fenolftaleïna son d’un color fúcsia molt fort) se produeix una reacció que podríem escriure com: CH3-COOH + NaOH = CH3-COONa + H2O Tria la frase correcta. És una reacció de combustió i la sosa és un reactiu. És una reacció de precipitació i l’àcid acètic és un producte. És una reacció de neutralització i l’aigua és un producte. La reacció que s’ha escrit no és possible per que la sosa és una substància molt estable.

Al sistema internacional d’unitats se defineixen unes magnituds fonamentals i altres que són derivades. A continuació se donen diverses magnituds i la seva unitat de mesura en el SI, tria la parella que sigui correcta. Volum – mL (mil·lilitre). Energia – V (volti). Quantitat de substància – kg (quilogram). Quantitat substància – mol.

Com s’ha dit abans la fructosa és un sucre que forma part de la nostra dieta alimentària. Moltes vegades en lloc d’escriure glucosa escrivim, C6(H2O)6, per la qual cosa diem que és un hidrat de carboni. Quina informació ens dona aquesta fórmula?. Que a qualsevol mostra de fructosa hi ha dos grams d’hidrogen per cada gram de carboni. Que a qualsevol mostra de fructosa hi ha sis mols de carboni per cada mol d’hidrogen. Que a qualsevol mostra de fructosa hi ha un mol d’aigua per cada mol de carboni. Que a qualsevol mostra de fructosa per cada gram de carboni hi ha 3 g d’aigua.

Observa les fórmules moleculars d’aquestes dues substàncies químiques i tria la frase correcta. A les dos fórmules hi ha el mateix tipus i nombre d’àtoms, per tant les dues molècules són iguals. Les molècules són diferents i per tant les propietats químiques i físiques d’aquestes de les substàncies també ho són. Les dues fórmules són molt semblants per tant les substàncies tindran unes propietats físiques i químiques molt semblants també. Les dues fórmules són molt semblants per tant les substàncies tindran iguals propietats físiques però diferents propietats químiques.

El verd de bromocresol (VB) és un indicador àcid-base molt utilitzat a experiments de rutina. A la taula següent se donen el seus valor de pH de viratge. A un tassó de suc de fruites afegim unes gotetes de VB que torna de color verd intens gairebé blau, per tant el suc de fruites es: una dissolució molt àcida per que el seu pH és menor que 3,5. ina dissolució neutra per que te un color intermig del rang de viratge del indicador. és una dissolució moderadament àcida perquè el seu pH està pròxim a 6. és una dissolució bàsica per que te un pH inferior a 6,0.

El procés més habitual per potabilitzar l’aigua és clorar-la. Si agafem un tassó d’aigua potable de l’aixeta i l’afegim unes gotes de dissolució de nitrat de plom, s’observa l’aparició d’un sòlid blanquinós de clorur de plom. El clorur de plom és bastant insoluble en aigua. Com anomenaries al procés que ha tingut lloc?. Reacció de precipitació. Reacció de neutralització. Reacció d’oxidació. Reacció de solidificació.

Les distàncies atòmiques són de l’ordre del nanòmetre. La distància entre dos àtoms de carboni en una proteïna és 0,1325 nm. Expressa aquesta distància en m. 13,25.10(-10) m. 1,325.10 (10) m. . 1,325.10(-10) m. 132,5.10(-10) m.

La figura mostra el pictograma dels aerosols per netejar forns. El pictograma indica que el producte s’ha de utilitzar amb precaució, ja que: Es corrosiu i pot provocar ferides a la pell. Se pot inflamar fàcilment. Conté líquids i vapors inflamables que poden produir explosions. Es un producte cancerigen.

Dels següents processos de canvi de fase tria aquell que és endotèrmic, és a dir que absorbeix calor. Condensació. deposició. sublimació. solidificació.

Tria els noms correctes del material de vidre de la imatge. (a) tassó de precipitats, (b) pipeta Pasteur, (c) matràs erlenmeyer (d)matràs de precipitats. (a) tassó de precipitats, (b) proveta, (c) matràs aforat (d)matràs erlenmeyer. (a) matràs de precipitat, (b) pipeta aforada, (c) matràs erlenmeyer (d)matràs de precipitats. (a) tassó de precipitats, (b) pipeta aforada, (c) matràs aforat (d) matràs erlenmeyer.

Per determinar la densitat d’un metall sòlid, s’ha procedit de la següent manera. S’ha pesat un bocí de metall de 34,02 g. S’han posat aigua en una proveta i el nivell marcava 120 mL. S’ha ficat el tros de metall dins la proveta i el nivell de l’aigua ha pujat fins el 123 mL. Amb aquestes dades la densitat del metall és: 11,34 g. 11,34 g/cm3. 113,40 kg/m3. 11340 kg/L.

La producció rentable d’energia és un repte social capital. Molts dels procediments que utilitzem per produir energia utilitzen reaccions químiques. Dels procediments que s’anomenen a continuació tria un procediment químic de producció d’energia. Producció d’energia en una parc eòlic. Producció d’energia en una central fotovoltaica (panells solars). Producció d’energia a una central hidroelèctrica. Producció d’energia per una bateria de liti (com la que utilitzen els ordinadors portàtils).

Denunciar Test