option
Cuestiones
ayuda
daypo
buscar.php

Química

COMENTARIOS ESTADÍSTICAS RÉCORDS
REALIZAR TEST
Título del Test:
Química

Descripción:
tercero de carrera de la asignatura de química

Fecha de Creación: 2021/10/19

Categoría: Otros

Número Preguntas: 67

Valoración:(0)
COMPARTE EL TEST
Nuevo ComentarioNuevo Comentario
Comentarios
NO HAY REGISTROS
Temario:

D’acord amb el concepte químic d’element, substància, compost, mescla homogènia i mescla heterogènia, tria la paraula que millor qualifiqui a l’aigua potable de l’aixeta. element. compost. mescla homogènia. mescla heterogènia.

El coure és un tipus de material metàl·lic que, des d’un punt de vista científic, és un. element. compost. mescla heterogènia. dissolució.

La matèria i els materials poden sofrir diversos tipus de canvis i transformacions. De les frases que hi ha a continuació, tria la que sigui correcta. La fusió és una transformació química per que les molècules sòlides trenquen els seus enllaços i passen a molècules en estat líquid. La combustió del butà és una transformació física per que quan es crema el gas butà se deposita vapor d’aigua líquida sobre una superfície freda. La destil·lació és una transformació física per que les substàncies que hi ha al principi de la destil·lació son iguals que les que hi ha al final de la destil·lació. La destil·lació és una transformació química per que la composició de la mescla abans de la destil·lació no és la mateixa que després del procés de destil·lació.

Una tècnica molt utilitzada per la transformació d’aliments és cuinar al bany de María. És a dir, cuinar en un recipient que se posa dins un bany d’aigua que se manté a ebullició durant el procés de cuinat. Aquesta tècnica s’utilitza per que. Els aliments son molt inflamables i no se vol que estiguin en contacte directe amb el foc. Se necessita una temperatura constant y no molt alta (que no passi de 100 ⁰C) durant tot el procés de cocció. Se necessita que el aliment no se deshidrati durant el procés. Se necessita que el recipient de cocció estigui en moviment constant durant tot el procés.

La matèria està formada per àtoms que els científics ordenen en la Taula Periòdica dels elements. A la casella reservada al calci (Ca) observem que a la part superior esquerra hi és el número 20 i a la part inferior central hi és el número 40,08. Aquestes dades signifiquen que: Al nucli del àtom de Ca hi ha 20 neutrons. Que un àtom de Ca te una massa de 40,08 g. Que un àtom de Ca te aproximadament 40 electrons. Que el àtom de Ca te 20 protons.

D’acord amb les dades de l’element Calci que se donen en la pregunta 5, tria la frase que sigui correcta: El nucli de Ca te una massa de 20 g. 1 mol de calci te una massa de 40,08 g. 1 mol de Ca te una massa de 40,08 kg. El nucli del Ca te una massa aproximada de 40 g.

La fructosa és un sucre molt abundat en determinats tipus de fruites i mel, i en algunes dietes s’utilitza com a substitutiu de la glucosa. La seva solubilitat en aigua és 3,75 kg/L. Si tenim 150 cm3 d’aigua, què quantitat màxima de fructosa podrem dissoldre?. 5,625 kg. 0,5625 g. 5,625.102g. 5,625.10-2 kg.

El fenol és una substància molt utilitzada en la indústria farmacèutica, ja que, entre d’altres és el compost de partida per l’obtenció de l’aspirina. A la pressió atmosfèrica, el fenol te un punt de fusió de 316 K, i un punt d’ebullició de 455 K. Tria la frase correcta aplicable a aquest compost (recorda que 0 °C equival a 273 K). En un dia de primavera, amb una temperatura ambient de 20 °C, el fenol serà un sòlid. En un dia de primavera, amb una temperatura ambient de 20 °C, el fenol serà un líquid. En un dia de primavera, amb una temperatura ambient de 20 °C, el fenol serà un gas. En una zona del planeta molt calorosa, amb una temperatura ambient de 50 °C, el fenol serà un gas.

L’àcid acètic (CH3-COOH) és el component responsable de l’acidesa del vinagre. Si afegim a un tassó de vinagre unes gotetes de dissolució de sosa càustica, NaOH (les dissolucions de sosa càustica amb fenolftaleïna son d’un color fúcsia molt fort) se produeix una reacció que podríem escriure com: CH3-COOH + NaOH = CH3-COONa + H2O. És una reacció de combustió i la sosa és un reactiu. És una reacció de precipitació i l’àcid acètic és un producte. És una reacció de neutralització i l’aigua és un producte. La reacció que s’ha escrit no és possible per que la sosa és una substància molt estable.

Al sistema internacional d’unitats se defineixen unes magnituds fonamentals i altres que són derivades. A continuació se donen diverses magnituds i la seva unitat de mesura en el SI, tria la parella que sigui correcta. Volum – mL (mil·lilitre). Energia – V (volti). Quantitat de substància – kg (quilogram). Quantitat substància – mol.

Com s’ha dit abans la fructosa és un sucre que forma part de la nostra dieta alimentària. Moltes vegades en lloc d’escriure glucosa escrivim, C6(H2O)6, per la qual cosa diem que és un hidrat de carboni. Quina informació ens dona aquesta fórmula?. Que a qualsevol mostra de fructosa hi ha dos grams d’hidrogen per cada gram de carboni. Que a qualsevol mostra de fructosa hi ha sis mols de carboni per cada mol d’hidrogen. Que a qualsevol mostra de fructosa hi ha un mol d’aigua per cada mol de carboni. Que a qualsevol mostra de fructosa per cada gram de carboni hi ha 3 g d’aigua.

El verd de bromocresol (VB) és un indicador àcid-base molt utilitzat a experiments de rutina. A la taula següent se donen el seus valor de pH de viratge. Si pH<3,5 Groc-Taronja Si pH> 3,8 i pH<5,8 Verd-blavós Si pH>6 blau A un tassó de suc de fruites afegim unes gotetes de VB que torna de color verd intens gairebé blau, per tant el suc de fruites es: una dissolució molt àcida per que el seu pH és menor que 3,5. una dissolució neutra per que te un color intermig del rang de viratge del indicador. és una dissolució moderadament àcida perquè el seu pH està pròxim a 6. és una dissolució bàsica per que te un pH inferior a 6,0.

El procés més habitual per potabilitzar l’aigua és clorar-la. Si agafem un tassó d’aigua potable de l’aixeta i l’afegim unes gotes de dissolució de nitrat de plom, s’observa l’aparició d’un sòlid blanquinós de clorur de plom. El clorur de plom és bastant insoluble en aigua. Com anomenaries al procés que ha tingut lloc?. Reacció de precipitació. Reacció de neutralització. Reacció d’oxidació. Reacció de solidificació.

Les distàncies atòmiques són de l’ordre del nanòmetre. La distància entre dos àtoms de carboni en una proteïna és 0,1325 nm. Expressa aquesta distància en m. 13,25.10-10 m. 1,325.10 10 m. 1,325.10-10 m. 132,5.10-10 m.

Dels següents processos de canvi de fase tria aquell que és endotèrmic, és a dir que absorbeix calor. Condensació. deposició. sublimació. solidificació.

Per determinar la densitat d’un metall sòlid, s’ha procedit de la següent manera. S’ha pesat un bocí de metall de 34,02 g. S’han posat aigua en una proveta i el nivell marcava 120 mL. S’ha ficat el tros de metall dins la proveta i el nivell de l’aigua ha pujat fins el 123 mL. Amb aquestes dades la densitat del metall és: 11,34 g. 11,34 g/cm3. 113,40 kg/m3. 11340 kg/L.

La producció rentable d’energia és un repte social capital. Molts dels procediments que utilitzem per produir energia utilitzen reaccions químiques. Dels procediments que s’anomenen a continuació tria un procediment químic de producció d’energia. Producció d’energia en una parc eòlic. Producció d’energia en una central fotovoltaica (panells solars). Producció d’energia a una central hidroelèctrica. Producció d’energia per una bateria de liti (com la que utilitzen els ordinadors portàtils).

Preguntas que faltan del examen gener 2016. 12. 18. 16. todas porque tenian imagenes y no las he podido mirar.

La matèria està formada per àtoms que es poden dividir en partícules més petites anomenades partícules subatòmiques. Tria la frase correcta en relació a les propietats d’aquestes partícules: El protó és una partícula amb càrrega positiva que es troba al nucli de l’àtom. El protó és una partícula amb càrrega positiva que es troba a l’escorça de l’àtom. El protó és una partícula amb càrrega negativa que es troba a l’escorça de l’àtom. El protó és una partícula sense càrrega que es troba al nucli de l’àtom.

Les propietats químiques de la matèria venen donades per: La capacitat per mantenir constant la seva composició. La capacitat per experimentar canvis en la seva composició. La capacitat per crear matèria addicional. La capacitat per experimentar canvis en el seu estat.

Per posar a prova una hipòtesi, seguint el mètode científic, s'han de dissenyar experiments que permetin: Sumar evidències que corroborin la hipòtesi. Mantenir fixes totes les variables experimentals, sense variació. Demostrar que en almenys un experiment la hipòtesi és correcta. Ser reproduïts per qualsevol investigador i provar la falsabilitat de la hipòtesi.

Una proveta de 50 mL buida i eixuta té una massa de 65 g, quan s’omple d’acetona fins la marca d’aforament té una massa de 104 g. La densitat de l’acetona és: 7,8 g/mL. 2,1 g/L. 0,78 g/cm3. 2,1 kg/m3.

A continuació es mostren les caselles de la taula periòdica dels elements corresponents al clor i al sodi que formen la sal comuna. Quina és la massa d'1mol de clorur de sodi (NaCl)?. 28 kg. 58,44 kg. 5,844 x 10^1 g. 2,8 x 10^1 g.

Tria la frase correcta: La fusió del ferro és una transformació física. La neutralització de l’àcid clorhídric (salfumant) amb hidròxid de sodi (sosa càustica) és un procés físic. La producció d’energia d’una pila és un procés físic. L’oxidació del ferro és una transformació física.

Al laboratori hem separat l'etanol del vi utilitzant el procés de destil·lació. Les primeres fraccions destil·lades contenien etanol, ja que: L'etanol té una densitat menor a la de l'aigua. L'etanol té un punt de fusió menor al de l'aigua. L'etanol té un punt d'ebullició menor al de l'aigua. L'etanol té un punt d’ebullició major al de l'aigua.

A les sessions de seminari hem après que l’energia, el treball i la calor tenen les mateixes unitats. Al sistema internacional (SI), aquesta unitat és el Joule (J). L’equivalència entre 1 Joule i 1 caloria (cal) és 1cal = 4,18 J. D’acord amb això, quants kJ són 2.500 cal?. 10450 kJ. 10,45 kJ. 1,045 kJ. 1,045 x 10^3 kJ.

Tria la frase correcta: La fusió del ferro és una transformació física. La neutralització de l’àcid clorhídric (salfumant) amb hidròxid de sodi (sosa càustica) és un procés físic. La producció d’energia d’una pila és un procés físic. L’oxidació del ferro és una transformació física.

A les bombones d’àcid clorhídric per al tractament d’aigua de la piscina es pot trobar el següent pictograma, la qual cosa vol dir que s’ha de tenir molta cura amb la manipulació del producte perquè: És corrosiu i pot provocar ferides a la pell. És explosiu. És comburent (es crema fàcilment). És perillós per al medi ambient.

La nanotecnologia sembla que serà la tecnologia del futur. El prefix nano significa que l’ordre de la magnitud, en relació a la unitat, és (pensa en nanòmetres i metres o nanolitres i litres, etc.): 1 nano = 10-3 x unitat. 1 nano = 10-9 x unitat. 1 nano = 10-6 x unitat. 1 nano = 10^9 x unitat.

La temperatura de fusió d’una substància a la pressió atmosfèrica (1 atm) és 100 K i la seva temperatura d’ebullició és 273 K, la qual cosa vol dir que a Mallorca en un dia normal de primavera, la substància es trobarà en: Estat sòlid. En estat gasós. En estat líquid. És impossible que bulli a 273 K (0 ºC).

D’acord amb els experiments i processos que has fet al laboratori: La reacció química entre àcids i bases s’anomena reacció d’oxidació. La reacció entre àcids i bases s’anomena reacció de neutralització. La reacció entre dues dissolucions salines per generar una sal insoluble s’anomena reacció de neutralització. La reacció entre àcids i bases s’anomena reacció de precipitació.

S’ha mesurat el pH d’una dissolució de vinagre que resulta ser de 4,5 i el d’una dissolució amoniacal de neteja, que resulta ser 9,4. La fenolftaleïna és un indicador que presenta els següents canvis de color: Fenolftaleïna pH<8,0. Incolor pH>10,0. Rosa fúcsia. La dissolució de vinagre es torna incolora i per tant és bàsica perquè el seu pH és > 7. La dissolució de vinagre es torna incolora i per tant és àcida perquè el seu pH és < 7. La dissolució d’amoníac es torna incolora i per tant és àcida perquè el seu pH és < 7. La dissolució de vinagre tornarà de color fúcsia si li posem unes gotetes de fenolftaleïna.

Per separar els components d'una mescla d'aigua, sal (NaCl) i sorra: Primer destil·les i es recull la sal i l'aigua, la sorra quedarà al matràs, la dissolució que queda es filtra i es recull l'aigua. Primer filtres i es reté la sorra, la dissolució que queda es destil·la i es recull l'aigua, la sal quedarà al matràs. Primer filtres i es reté la sorra, la dissolució que queda se separa per cromatografia. Primer filtres i es reté la sorra, la dissolució que queda se separa amb un tamís.

La matèria està formada per àtoms i molècules. Tria la frase correcta que relaciona ambdues entitats: Als àtoms les molècules estan unides mitjançant enllaços. Totes les molècules estan formades per àtoms diferents. Les molècules estan formades per àtoms units entre si. Els àtoms estan formats per molècules unides entre si.

Tenint en compte que la velocitat de la llum és 3,0 x10^10cm/s, la distància recorreguda per la llum en un any, expressada en metres, és igual a: 9,5x10^11 m. 9,5x10^13 m. 9,5x10^15 m. 9,5x10^17 m.

D’acord amb els experiments i processos que has treballat al laboratori diries que l’aigua de l’aixeta és: Un element químic. Un compost químic. Una dissolució homogènia. Una dissolució heterogènia.

Tria la frase correcta. Fermentació del most de raïm és una transformació física. L’evaporació de l’alcohol és una transformació química. La sublimació del diòxid de carboni és una transformació química. La fermentació del most de raïm és una transformació química.

La densitat de l'aigua a 25°C és 0,997 g/cm3. Volem conèixer la quantitat de gotes necessàries per obtenir 3 mL. Per això es pesen 30 gotes d'aigua i s’obté un valor de 1,50 g. Quin és el volum d'una gota? Quantes gotes necessites per completar 3 mL?. volum d'1 gota = 0,05 cm3, 60 gotes. volum d'1 gota = 1,5 cm3, 6 gotes. volum d'1 gota = 0,5 mL, 60 gotes. volum d'1 gota = 0,05 cm3, 6 gotes.

La matèria està formada per àtoms que se poden dividir en partícules més petites anomenades partícules subatòmiques. La major part de la massa d’aquests àtoms la trobam: Al nucli. A l’escorça. Està distribuïda uniformement per tot l’àtom. Els àtoms són tan petits que no tenen massa.

La temperatura de fusió de l’acetona a la pressió atmosfèrica és de – 95 °C i la seva temperatura d’ebullició és de 56 °C. Indica la frase correcta: L’acetona mai pot estar en estat sòlid. A 90 °C es troba en estat gasós. A -10 °C es troba en estat sòlid. Sempre està en estat gasós.

La corrent d’aigua del refrigerant a un aparell de destil·lació ha de ser oposada al gas?. No. És indiferent. No hi ha corrent d’aigua. Si.

On estan més pròximes les molècules, en l’aire o en l’aigua líquida?. En l’aigua líquida. En l’aire. Depèn de la temperatura. Depèn de la pressió.

Un recipient conté aigua que bull. Se li dóna més potència al foc i comença a bullir amb més força. La seva temperatura. Augmenta. Disminueix. Es manté constant. Augmenta bruscament i s‘estabilitza desprès.

Els àtoms es combinen entre si per formar molècules. Tria la frase correcta: Els àtoms de les molècules intercanvien protons i formen enllaços iònics. Els àtoms de les molècules comparteixen protons i formen enllaços covalents. Els àtoms de les molècules comparteixen electrons i formen enllaços covalents. Els àtoms comparteixen neutrons i protons i formen enllaços simples, dobles i triples.

D’acord amb els experiments i processos que has treballat al laboratori, diries que l’aire que respiram és. Un element químic. Un compost químic. Una dissolució homogènia. Una dissolució heterogènia.

De totes aquestes transformacions tria la que sigui una transformació química. Obtenció de les proteïnes precipitades d’una dissolució àcida de llet per filtració mitjançant una gasa. Obtenció d’acetona pura per destil·lació d’una mescla aigua-acetona. Canvi de color d’un indicador àcid-base per canvi del pH de la dissolució. Transport dels electrons mitjançant la xarxa de distribució elèctrica.

Indica quina de les següents transformacions no implica un canvi químic. Oxidació del ferro. Fotosíntesis. Digestió dels aliments. Dissolució de sucre en aigua.

D’acord amb els experiments i processos que has fet al laborator. La reacció química entre àcids i bases s’anomena reacció d’oxidació. La reacció entre àcids i bases s’anomena reacció de neutralització. La reacció entre dues dissolucions salines per generar una sal insoluble s’anomena reacció de neutralització. La reacció entre àcids i bases s’anomena reacció de precipitació.

El pH d’un suc de llimona és de 2,4 i el d’una dissolució de lleixiu 12,5. La fenolftaleïna és un indicador que és incolora a les dissolucions àcides i rosa fúcsia a les dissolucions bàsiques o alcalines. Indica la frase correcta. El suc de llimona és bàsic o alcalí, el seu pH és menor que 7. El suc de llimona és àcid, el seu pH és menor que 7. El lleixiu és àcid, el seu pH és major que 7. El suc de llimona tornarà de color fúcsia si li posem unes gotetes de fenolftaleïna.

Una proveta de 100 mL buida i eixuta té una massa de 135 g, quan es posa benzina fins la marca d’aforament té una massa de 203 g. La densitat de la benzina és: 3,38 g/cm3. 0,68 g/L. 0,68 g/cm3. 2,03 g/mL.

El radi atòmic del carboni és de 67 pm (picometres). Indica quin valor dels següents NO equival a aquest radi: 67. 10-12 m. 0,0000000000067 m. 67. 10-9 m. 0,067 nm.

Indica quin dels següents canvis d'estat necessita energia per produir-se. Condensació. Solidificació. Deposició. Fusió.

Com s’anomena el material que se mostra a la imatge?. Pipeta. Proveta. Vas de precipitats. Matràs aforat.

Indica un factor que afecta a la solubilitat dels composts químics: Massa. Temperatura. Viscositat. Temps.

A un vas de precipitats s'han recollit 150 mL de glicerina. Se sap que la densitat de la glicerina és major que la de l’aigua. La seva massa serà. 150 grams. Major de 150 grams. Menor de 150 grams. Cap de les anteriors.

Es possible construir un model de l’efecte de la pluja àcida sobre el marbre, posant trossos d’aquest en vinagre tota la nit. El vinagre i la pluja àcida tenen aproximadament el mateix nivell d’acidesa. Sabent que quan un tros de marbre es posa en vinagre, se formen bombolles de gas. Quina serà la massa d’un tros de mabre eixut de 2,0 grams després d’estar tot el vespre en vinagre: Menys de 2,0 grams. Exactament 2,0 grams. Entre 2,0 i 2,4 grams. Més de 2,4 grams.

A què ens referim quan diem que a la fórmula H2O n'hi ha dos d’hidrogen i un d’oxigen?. Grams. Àtoms. Molècules. Fotons.

A la Taula Periòdica dels elements se pot observar que l’element a la casella 11 és el sodi (Na), la qual cosa vol dir: Que un àtom d’aquest element té 11 neutrons al seu nucli. Que un àtom d’aquest element pesa 11 g. Que un àtom d’aquest element té 11 protons al seu nucli. Que un àtom d’aquest element té 11 protons a la seva escorça.

La unitat més petita de la matèria que condiciona les seves propietats és la molècula. Tria la frase adequada. En una substància química totes les molècules són iguals. En una substància química les molècules podent ser diferents. En una dissolució totes les molècules són iguals. En una mescla heterogènia totes les molècules són iguals.

Esperit és el nom comú de la substància química etanol. En ciència és habitual descriure anomenar aquest alcohol per la seva fórmula, CH3CH2OH, la qual cosa vol dir que,. A una molècula d’etanol hi ha 2 g de carboni (C). A una molècula d’etanol hi ha 1 kg d’oxigen (O). A una molècula d’etanol hi ha 6 àtoms d’hidrogen (H). A una molècula d’etanol hi ha una molècula d’aigua.

Els científics interpretem el comportament de la matèria al llum de la Teoria Cinètica. D’acord amb aquesta teoria: Les molècules es mouen i la seva velocitat és constant, és a dir no depèn de la temperatura ni de la pressió. La velocitat de les molècules, i per tant la seva energia, augmenta quan augmenta la seva temperatura. La velocitat del moviment de les molècules gasoses és menor que la de les molècules en estat líquid. Les molècules en estat sòlid tenen molta mobilitat.

De les transformacions que se citen a continuació tria aquella que és una transformació química. Condensació. Fusió. Vaporització o ebullició. Combustió.

Ara som a l’hivern i les baixes temperatures són un perill per al trànsit degut a la formació de gel a les carreteres. Hauràs observat que en aquestes circumstàncies se posa sal comuna (NaCl) sobre els carrers, per: Augmentar el punt (temperatura) de fusió de l’aigua i mantenir-la líquida a temperatura baixa. Disminuir el punt de fusió de l’aigua i mantenir-la líquida a temperatura baixa. Evitar l’evaporació de l’aigua i del gel. Augmentar l’evaporació de l’aigua per eixugar millor els carrers.

A continuació se citen una sèrie d’aliments que des del punt de vista químic anomenem mescles. Tria aquella que sigui una mescla heterogènia: Llet. Ví. Un pastís. Cafè amb llet.

Tal com hem observat al laboratori, el vi és una mescla d’etanol, aigua i altres substàncies. El punt d’ebullició de l’etanol és 78 °C i el de l’aigua 100 °C. Tenint en compte que l’etanol és menys dens que l’aigua, en el procés de destil·lació del vi: El punt d’ebullició és constant i te un valor mitjà entre el punt d’ebullició de l’etanol i el de l’aigua. A mesura que passa el temps la densitat del destil·lat va disminuint. La temperatura d’ebullició canvia progressivament des de 78 °C fins a 100 °C. La densitat del líquid destil·lat és sempre el mateix, independentment del temps transcorregut.

De totes aquestes transformacions tria la que sigui transformació física. Neutralització d’una dissolució alcalina. Combustió del gas ciutat a la cuina de ca nostra. Separació de les bolletes de ferro d’una mescla de ferro i sal de cuina per l’acció d’un iman. Producció d’energia per una pila.

L’àcid cítric és una substància química que és un component fonamental de tots els fruits anomenats cítrics (taronja, llimona, pomelo, etc.) i de molts d’altres aliments . La seva fórmula és C6H8O7 , la qual cosa vol dir que: Nota: hem mirat a la Taula periòdica i hem trobat aquests valors, 12,01; 16,00 i 1,01 en les caselles del Carboni (C), Oxigen (O) i Hidrogen (H) respectivament. Quan agafem 1 mol de C6H8O7, tenim 192,14 g d’àcid cítric. Quan agafem 1 mol de C6H8O7, tenim 192,14 kg d’àcid cítric. Quan agafem 1 molècula de C6H8O7, tenim 192,14 g d’àcid cítric. Quan agafem 1 molècula de C6H8O7, tenim 192,14 kg d’àcid cítric.

Denunciar Test