option
Cuestiones
ayuda
daypo
buscar.php

tècnic projectes (C1)

COMENTARIOS ESTADÍSTICAS RÉCORDS
REALIZAR TEST
Título del Test:
tècnic projectes (C1)

Descripción:
oposicions tecnic projectes Mataro

Fecha de Creación: 2025/02/15

Categoría: Otros

Número Preguntas: 40

Valoración:(3)
COMPARTE EL TEST
Nuevo ComentarioNuevo Comentario
Comentarios
NO HAY REGISTROS
Temario:

1. Quin és l'objectiu principal de l'Ordenança d’Administració Digital de l'Ajuntament de Mataró?. a) Facilitar la contractació de personal informàtic. b) Promoure l'ús de mitjans electrònics en la gestió administrativa. c) Eliminar completament els tràmits en paper. d) Centralitzar totes les dades dels ciutadans en un únic sistema.

2. Què és la Seu Electrònica?. a) Un portal digital per a la realització de tràmits administratius. b) Una aplicació mòbil per sol•licitar informació a l’Ajuntament. c) Un departament físic de l'Ajuntament dedicat a la digitalització. d) Un servidor exclusiu per emmagatzemar dades administratives.

3. Quin tipus de signatura electrònica ofereix el màxim nivell de seguretat?. a) Signatura electrònica simple. b) Signatura electrònica avançada. c) Signatura electrònica qualificada. d) Signatura electrònica manual.

4. Quina normativa regula la signatura electrònica a la Unió Europea?. a) Llei 6/2020. b) Reglament eIDAS. c) Llei 39/2015. d) Directiva de protecció de dades GDPR.

5. Quin organisme certifica els certificats digitals a Catalunya?. a) Generalitat de Catalunya. b) CATCert. c) Ministeri de Justícia. d) Ajuntament de Barcelona.

Què és la interoperabilitat en l'àmbit de l'administració pública?. a) La possibilitat de compartir dades entre administracions. b) L'ús exclusiu d'un únic programari administratiu. c) La centralització de tots els arxius en una única base de dades. d) La creació d’una nova administració digital.

7. Quin dels següents no és un certificat digital?. a) Certificat de persona física. b) Certificat de segell electrònic. c) Certificat de DNI físic. d) Certificat de representant.

8. Quina és la funció principal del registre electrònic?. a) Permetre l’enviament de correus electrònics interns. b) Gestionar l'entrada i sortida de documents administratius. c) Servir com a base de dades central per als ciutadans. d) Publicar informació al tauler d’anuncis.

9. Segons la Llei 39/2015, quin és el mitjà de notificació preferent per a les administracions públiques?. a) Notificació electrònica. b) Notificació per correu postal certificat. c) Notificació personal en oficina. d) Notificació telefònica.

10. Quin dels següents NO és un element essencial de la seu electrònica de l’Ajuntament de Mataró?. A) El sistema de verificació de certificats digitals. B) La publicació del tauler electrònic. C) La possibilitat de fer tràmits presencials. D) L'accés al registre electrònic.

11. Quin tipus de certificat digital s’utilitza habitualment per a representar una entitat jurídica?. A) Certificat de ciutadà. B) Certificat de servidor segur. C) Certificat d’entitat representant. D) Certificat personal de nivell bàsic.

12. Quin objectiu principal té l’Esquema Nacional d’Interoperabilitat (ENI)?. A) Substituir els certificats electrònics per signatures manuals. B) Garantir la compatibilitat i l’intercanvi d’informació entre administracions. C) Incrementar la burocràcia per assegurar la seguretat. D) Limitar l’ús de dades entre entitats públiques.

13.En relació amb l’atenció ciutadana, quina és una obligació de l’administració segons la normativa?. A) Fer només atenció presencial per evitar errors. B) Exigir coneixements informàtics avançats als ciutadans. C) Proporcionar assistència en l’ús de mitjans electrònics. D) Remetre totes les consultes al Ministeri d’Administració Pública.

14.Si una persona vol actuar en nom d’una altra en un tràmit electrònic amb l’Ajuntament de Mataró, quina combinació de requisits és necessària per tal que la representació sigui vàlida?. A) Un poder notarial i la presentació presencial del representat. B) Un certificat electrònic del representant i inscripció prèvia al registre de representants. C) Un document privat signat i validat per l’oficina d’atenció ciutadana. D) Només un certificat digital del representant amb autorització verbal.

15.Quina de les següents afirmacions reflecteix millor l’esperit de la Llei 17/2015 pel que fa a l'organització administrativa en matèria d'igualtat?. A) Les administracions han de designar una persona responsable de gènere per a cada servei públic. B) Totes les entitats públiques han de crear un Consell de Dones Municipal. C) Cal garantir que l’organització disposi d’òrgans i mecanismes específics per a la integració de la perspectiva de gènere. D) L’aplicació de la llei depèn exclusivament de la Generalitat.

16.Quin dels següents exemples vulnera el principi d’interoperabilitat recollit a l’Esquema Nacional d’Interoperabilitat (ENI)?. A) Exigir al ciutadà que imprimeixi i escanegi documents que ja han estat tramesos per altres administracions. B) Utilitzar un format XML per a l’intercanvi de dades. C) Accedir a la informació d’altres administracions mitjançant passarel·les segures. D) Fer servir metadades per identificar els documents dins l’arxiu electrònic.

17. En el marc de l’Ordenança d’Administració Digital de Mataró, quina és la funció principal del Tauler electrònic?. A) Gestionar els tràmits interns de les diferents àrees municipals. B) Notificar electrònicament a la ciutadania actes administratius amb validesa legal. C) Permetre als funcionaris publicar informes interns amb accés restringit. D) Servir com a espai de reserva per a arxius temporals.

18.Quan es pot considerar que un certificat digital ha perdut la seva validesa?. A) Quan l’usuari canvia de correu electrònic. B) Quan no ha estat usat en un període de 12 mesos. C) Quan ha estat revocat per l’entitat certificadora o ha caducat. D) Quan no s’utilitza des d’un dispositiu registrat.

19. En quin cas l’administració no estaria obligada a prestar assistència a la ciutadania per mitjans electrònics?. A) Quan la persona interessada no disposa de mitjans electrònics. B) Quan la persona sol·licita expressament ajuda presencial. C) Quan el tràmit es considera intern i no afecta directament a tercers. D) Quan es tracta d’un tràmit judicial aliè a l’administració local.

20. Segons la normativa vigent, quina combinació de formats és considerada interoperable i adequada per a la presentació de documents electrònics?. A) .docx i .jpeg. B) .odt i .pdf/A. C) .txt i .png. D) .xls i .html.

21.Quina diferència clau existeix entre un formulari PDF i un formulari web segons l’Ordenança d’Administració Digital?. A) El formulari PDF només es pot imprimir i no admet interacció electrònica. B) El formulari web pot validar dades en temps real i estar integrat en serveis de tramitació. C) Els formularis PDF són els únics admesos per tràmits oficials. D) Els formularis web només són accessibles des del portal del BOE.

22. Quina de les següents accions reforça millor el compliment de les polítiques d’igualtat a nivell municipal?. A) Incloure una clàusula d’igualtat en els contractes amb empreses proveïdores. B) Publicar un informe anual d’activitat econòmica. C) Oferir beques d’estudi únicament per a dones. D) Exigir quotes paritàries en totes les activitats culturals.

23. En cas d’indisponibilitat temporal de la seu electrònica municipal, quina acció és correcta segons la normativa aplicable?. A) Arxivar automàticament els tràmits en curs. B) Rebutjar les sol·licituds presentades durant la incidència. C) Estendre automàticament els terminis afectats i informar de la situació. D) Obligar la ciutadania a reprendre el tràmit presencialment.

24.Quina afirmació és correcta respecte a la seu electrònica de l'Ajuntament de Mataró?. A) La seu electrònica només és accessible per a funcionaris municipals. B) La seu electrònica es compon de la pàgina web i els serveis electrònics associats. C) La seu electrònica només es pot utilitzar per presentar instàncies. D) Tots els tràmits administratius han de realitzar-se presencialment, sense opció d'ús electrònic.

25. En què consisteix la representació electrònica de la ciutadania en el procediment administratiu?. A) L'ús de formularis digitals per fer les sol·licituds sense interacció amb l'administració. B) La possibilitat de delegar la signatura d'un tràmit a una persona amb certificat digital. C) L'automatització del procés de signatura mitjançant clau privada. D) La signatura d’un ciutadà a nom d’una altra persona mitjançant procediments no verificats.

26.Quina llei regula la interoperabilitat entre les administracions públiques dins del marc de l’Esquema Nacional d’Interoperabilitat?. A) Llei 39/2015, de 1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. B) Llei 25/2013, de 27 de desembre, per l’impuls de la factura electrònica. C) Llei 40/2015, de 1 d’octubre, de règim jurídic del sector públic. D) Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic.

27. Quines característiques ha de complir un formulari electrònic per ser vàlid en el marc de l'administració digital?. A) Ha de ser accessible des de qualsevol dispositiu mòbil, independentment del sistema operatiu. B) Ha de ser en format PDF per facilitar la seva impressió en paper. C) Ha de garantir la validació automàtica dels camps i permetre la seva integració amb altres sistemes administratius. D) Ha de ser dissenyat per a ser utilitzat només per ciutadans amb certificats electrònics d'alta seguretat.

28.Quin dels següents aspectes de la Llei 17/2015, de 21 de juliol, d'igualtat efectiva de dones i homes, s’ha de garantir en l’àmbit públic?. A) La creació de programes de discriminació positiva per a dones en càrrecs directius. B) La creació de mecanismes per garantir una igualtat salarial en tots els nivells laborals. C) La distribució igualitària de les tasques domèstiques entre homes i dones. D) La creació d’un observatori per a la igualtat en l’àmbit del sector públic.

29. Quin dels següents formularis NO es pot considerar un formulari web seguint les normes de l'Ajuntament de Mataró?. A) Formulari dissenyat per permetre la validació de camps i recollir dades d'una sol·licitud administrativa. B) Formulari que només admet documents adjunts en format imatge per poder-los signar posteriorment. C) Formulari amb validació automàtica de les dades i integració amb els serveis municipals. D) Formulari que ofereix una versió PDF per facilitar la seva presentació física.

30.En el context de l'Esquema Nacional d'Interoperabilitat, què implica la "interoperabilitat" entre diferents administracions?. A) Que els tràmits només es poden realitzar de manera presencial entre administracions públiques. B) Que les dades i documents utilitzats per una administració pública poden ser transferits i utilitzats per altres administracions de manera eficaç i segura. C) Que només les administracions que comparteixin una plataforma tecnològica comuna poden interaccionar entre elles. D) Que cada administració és independent i no comparteix informació amb cap altra administració pública.

31.Quin és l'objectiu principal de l'atenció ciutadana integral en el marc de l'Ajuntament de Mataró?. A) Proporcionar atenció presencial als ciutadans per a tots els tràmits administratius. B) Assegurar que els ciutadans tenen l'assistència necessària per utilitzar els mitjans electrònics de manera efectiva. C) Oferir suport exclusivament per a la tramitació de documents en paper. D) Garantir la tramitació automàtica de tots els tràmits sense intervenció humana.

32. Quina és la principal diferència entre el certificat de signatura electrònica avançada i el certificat de signatura electrònica reconeguda, segons la normativa europea i l'Ordenança de l'Ajuntament de Mataró?. A) El certificat avançat no requereix cap verificació prèvia de la identitat de l'usuari. B) El certificat reconegut garanteix la identitat de l'usuari mitjançant una autoritat de certificació que compleix amb l'eIDAS. C) El certificat avançat pot ser utilitzat per signar documents de manera manual i digital, mentre que el reconegut només és vàlid per a transaccions econòmiques. D) El certificat reconegut és vàlid només per a tràmits internacionals, mentre que l'avançat és específic per a tràmits nacionals.

33. Quina és la norma legal que regula la identificació i signatura electrònica en el marc de l'ordenança d'administració digital de l'Ajuntament de Mataró?. A) Llei 39/2015, de 1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. B) Llei 25/2013, de 27 de desembre, per l’impuls de la factura electrònica. C) Llei 40/2015, de 1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic. D) Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic.

34. Quin dels següents certificats NO és un tipus de certificat digital reconegut per l'Ajuntament de Mataró per a la signatura electrònica?. A) Certificat d’identitat personal per a tràmits administratius. B) Certificat de signatura electrònica per a entitats públiques. C) Certificat de seguretat per a comerç electrònic. D) Certificat de signatura electrònica qualificat per a la presentació de sol·licituds.

35. Quina condició ha de complir un formulari web per ser vàlid segons les directrius de l'Ajuntament de Mataró?. A) Ha de ser accessible només a través de dispositius mòbils. B) Ha de permetre la integració automàtica amb altres sistemes administratius per validar dades. C) Ha de ser dissenyat en format PDF per garantir la seva versatilitat. D) Ha de requerir un certificat digital de signatura per a la seva submissió.

36. Quina llei regula el funcionament i la seguretat del sistema de signatura electrònica que permet a la ciutadania interactuar amb la seu electrònica de l'Ajuntament de Mataró?. A) Llei 34/2002, de 11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i comerç electrònic. B) Llei 40/2015, de 1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic. C) Llei 59/2003, de 19 de desembre, de signatura electrònica. D) Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic.

37. En quin moment es realitza la identificació electrònica en els procediments administratius a través de la seu electrònica de l'Ajuntament de Mataró?. A) Quan el ciutadà realitza un tràmit administratiu presencial. B) En el moment de la signatura electrònica de qualsevol document administratiu. C) Quan el ciutadà accedeix per primera vegada a la pàgina web de l'Ajuntament. D) En el moment de la presentació de sol·licituds a través de mitjans electrònics.

38. Quina informació no es considera sensible ni subjecta a protecció especial dins de la seu electrònica de l'Ajuntament de Mataró?. A) Dades relacionades amb la salut pública. B) Dades personals relacionades amb la identitat de la ciutadania. C) Dades sobre la situació econòmica i financera d'una persona. D) Dades per a la tramitació administrativa que no contenen informació personal.

39. Què s'entén per "tauler electrònic" dins de l'Ordenança d'Administració Digital de l'Ajuntament de Mataró?. A) Un sistema de comunicació interna entre els funcionaris de l'Ajuntament. B) Un espai virtual on es publiquen notificacions, actes i altres documents administratius relacionats amb tràmits i procediments. C) Una aplicació mòbil per notificar novetats administratives als ciutadans. D) Una plataforma digital per a la resolució de disputes entre administracions públiques.

40. Quina informació s'ha de garantir en el Registre Electrònic de l'Ajuntament de Mataró segons les seves directrius?. A) Només es garanteix la identificació del remitent en els documents de caràcter personal. B) S'ha de garantir la seguretat en la transmisisió de dades i el registre de la data i hora exacta de la presentació del document. C) Els documents registrats s'han d’arxivar físicament en els expedients paper abans de ser enviats. D) S'ha de garantir que els documents registrats només siguin accessibles als funcionaris de l'Ajuntament.

Denunciar Test